BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc
Dia's Kitchen
Secret ingredient is always love...

Budincă din varză nouă cu bacon

Budincă din varză nouă cu bacon

Buna dragilor,

La meteo au spus de vreme bună și cu soare zilele astea, numai bine de ieșit la iarbă verde la un picnic. Și fiindcă prețul cartofilor noi e încă exagerat și vâlva e mare cu ei peste tot, eu vă propun să cumpărați varză nouă, până comercianții cartofilor noi revin cu picioarele pe pământ. Eu ador varza nouă de primăvară în salate cu castraveți proaspeți și ceapă verde. De data asta însă am inclus-o într-o budincă de toată frumusețea cu miros afumat de bacon.

Continue reading Budincă din varză nouă cu bacon at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval

Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval

Buna pofticioși, Au apărut cartofii noi și e păcat să nu gătim ceva delicios din ei. Mereu îi aștept să apară primăvara, fiindcă îmi plac mult. Îi gătesc în diferite feluri, precum cartofi noi cu păstăi, cartofi noi cu ierburi aromate și cartofi noi serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi. Mmmmm…un deliciu! De data asta însă i-am copt în cuptor cu ou și cașcaval. Iată ce mi-a ieșit și vă recomand să încercați și voi fiindcă rețeta e foarte simplă și gustoasă!

Continue reading Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

Buna dragii mei,

Articolul de astăzi este unul la țanc, fiindcă după sărbători toți vrem să sorbim dintr-o supușoară acrișoară, nu-i așa? Pentru asta m-am gândit să adun câteva din rețetele mele preferate la un loc, iar voi să o alegeți pe cea care vă face cu ochiul sau poate le faceți pe rând chiar pe toate!

Dia’s Kitchen – 5 rețete delicioase de supe

  1. Începem lista celor 5 supe/ciorbițe cu faimoasa SOLEANCA!

Continue reading 5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Buna prieteni,

Lava cake este unul din deserturile mele preferate. I se mai spune și vulcan de ciocolată. Se gătește foarte ușor și conține minim de ingrediente. Iubesc să îl servesc cu vișini sau căpșuni și o bilă de înghețată. Îmi place ca desertul să fie umed și să curgă din interior, cu acel efect – de lavă – de la care provine și denumirea lui.

Continue reading Fondant de ciocolată/Lava Cake at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute

Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute

Buna prieteni,

În dimineața asta am zis că nu vă las fără o rețetă foarte simplă de mic dejun sau gustare. Noi iubim ciupercile în orice combinație și de asta mereu caut să le includ în meniurile noastre. Este vorba de o omletă delicioasă cu ciuperci, pe care am servit-o cu ridichi și ceapă verde. Se face foarte simplu, rapid și cu minim de ingrediente, iar la dorință puteți face un sandwich colorat pentru prânzul de la birou.

Continue reading Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Ce reprezintă pentru tine cozonacul de Paște?

Pentru mine acesta este o combinație perfectă de arome și culori, care îmi fac sărbătorile mai frumoase și mai pline de energie bună. De mic copil știam doar de pasca mamei, care o făcea cu brânză în ajunul sărbătorilor de Paște, așa cum se face la nordul Moldovei, însă odată cu trecerea timpului, au apărut și la noi acei cozonaci din Italia, cu textura fină, moale și foarte gustoasă, care ne-au dat pe toți peste cap cu gustul lor delicios.

Continue reading Panettone, cozonacul italian făcut acasă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 324 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Buna prieteni,

Weekendul se apropie cu pași rapizi, iar dacă sunteți în pană de idei și nu mai știți cu ce să îi răsfățați pe cei dragi, atunci vin eu cu o idee. Vedeți mai jos o rețetă super-delicioasă de cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune în sucul lor. Puteți folosi prune proaspete, congelate sau așa cum am avut eu de data asta, prune întregi conservate în sucul lor.

Dia’s Kitchen – Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Dar hai să trecem la treabă, că gurița nu întreabă!

Continue reading Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 141 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

Vreau să profit la maxim de perioada urzicilor. Eu le iubesc crude în salate de crudități sau smoothie-uri verzi, în sosuri de urzici cu mămăligă, le-am adăugat și în omlete. Astăzi vin cu o rețetă de supă cremă de urzici. La o cratiță de 2 l am folosit o pungă cu frunzulițe de urzici (cam 150 gr), leurdă și ceapă verde. La final am servit supa cremă cu urzici cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, piper roșu uscat și rozmarin. 

Continue reading Supă cremă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 119 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Buna prieteni,

În zilele încărcate la muncă, când nu îți vezi capul de activități sau când oaspeții sunt în prag de ușă și tu nu ai gătit nimic, iată așa o rețetă delicioasă de paste la cuptor, te poate scăpa și te poate salva de la foame!

Dia’s Kitchen – Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Ingrediente:

  • 250 gr paste (tipul la alegere, eu am ales penne)
  • 200 ml smântână (% grăsime mic)
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 30 gr parmezan
  • 70 gr cașcaval tare
  • 1 ceapă
  • puțin ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • ceapă verde pentru servire
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 152 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gustare cu pastă de urzici

Gustare cu pastă de urzici

Urzicile mai sunt numite “foc vindecător”, adică te ard/pișcă când le atingi, însă odată ajunse în organism imediat se luptă cu bacteriile, ajută la detoxifierea organismului, te încarcă cu energie, au chiar și efect analgezic, conținând mult fier și magneziu. Așa că fuguța la piață și cumpărați-le cât mai sunt!

Este clar că dacă vrei să beneficiezi de toate aceste proprietăți, trebuie să o consumi în stare crudă.

Continue reading Gustare cu pastă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 156 aprecieri, distribuiri și comentarii

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Ultimul timp tot mai des vedem pe rețelele de socializare diferite postări cu smoothie-uri de diferite tipuri și feluri. Totul bine și frumos mi se pare până nu se ajunge în momentul când se exgerează atât cu postările, cât și cu lipsa de informare a persoanelor care îl consumă.

EU RECOMAND CU ÎNCREDERE CONSUMUL SMOOTHIE-URILOR VERZI, NEAPĂRAT FRESH, ÎN CAZUL ÎN CARE SE ȚINE CONT CU ADEVĂRAT ȘI DE CÂTEVA REGULI ALE ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE.

Continue reading Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 190 aprecieri, distribuiri și comentarii

Aripioare de pui la cuptor, rețeta cea mai simplă

Aripioare de pui la cuptor, rețeta cea mai simplă

Buna prieteni,

Weekendul trecut mi-a venit așa o poftă de aripioare de pui la cuptor, crocante și aurii, numai bune de servit în compania unui film bun. Fiindcă nu prea aveam mult timp la dispoziție, am decis să fac cea mai simplă rețetă pe care o știam și m-am pus pe treabă. Eu pofta mi-am împlinit, la fel mi-am luat și porția de endorfine, așa că vă îndemn să vedeți rețeta mea!

Continue reading Aripioare de pui la cuptor, rețeta cea mai simplă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pateu de ficat de pui, făcut acasă

Pateu de ficat de pui, făcut acasă

Această rețetă este pentru persoanele care obișnuiesc să cumpere și să consume diferite tipuri de pateuri în conserve din supermarketuri. Vă îndemn să nu o mai faceți, fiindcă acele conserve conțin o cantitate mare de aditivi alimentari, care ne pot dăuna grav sănătății, în special copiilor. E destul să citiți eticheta cu compoziția acelor conserve și să vă dați seama că nu e nimic bun acolo. Plus la aceasta, niciodată nu știi din ce anume s-a preparat acea pastă/pateu din conserve, fie că e din legume sau fie că e ficat sau carne...

Acest articol are peste 206 aprecieri, distribuiri și comentarii

Kebab cu pui făcut acasă

Kebab cu pui făcut acasă

Buna dragii mei,

Astăzi vin cu un îndemn către voi! Atunci când mergeți pe stradă și mirosurile de kebab vă ademenesc sau când vă vin pofte de un kebab savuros și delicios – faceți-l acasă!!!

Majoritatea kebab-urilor de prin oraș conțin o cantitate mare de cartofi prăjiți, varză, maioneză și ketchup, pentru a amplifica cât mai mult gustul ca noi să devenim sclavii papilelor noastre gustative și să cumpărăm/consumăm cât mai mult.

Continue reading Kebab cu pui făcut acasă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 322 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de urzici – semn de primăvară

Sos de urzici – semn de primăvară

Cât de tare iubesc eu această perioadă, când totul învie frumos și îmbracă un verde crud și sănătos… iubesc primăvara!

Aștept perioada asta și pentru urzicile care se vând de bunicuțe la tot colțul. Cât de mult le mulțumesc pentru asta!!! Ele fac un bănuț, iar noi câștigăm un strop de sănătate din mâinile lor…

Eu gătesc urzica în diferite feluri, însă cel mai mult o iubesc în sos, cu mămăligă, vedeți și voi rețeta de mai jos.

Continue reading Sos de urzici – semn de primăvară at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 118 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

Buna prieteni,

Cred că fiecare din noi am savurat sârniki făcuți de mamele noastre încă de când eram copii. Sunt foarte răspândiți în bucătăria rusească, ucraineană, lituaniană, sârbă și bielorusă. Știați că sârniki li se spune de la rusesc-ul сыр – trad. cașcaval/brânzeturi?… fiindcă sunt făcuți preponderent din brânză. Mi-am adus aminte de ei și am zis să postez neapărat pe blog această rețetă pe care o fac ori de câte ori îmi apare pofta.

Continue reading “Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 111 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Astăzi vă prezint o rețetă foarte simplă din legume, pentru persoanele care au un regim alimentar mai lejer, mai sărac în calorii și bazat pe o gătire mai sănătoasă a ingredientelor. Este vorba de un mix de legume pe care le-am gătit la abur, peste care am ras brânză de oi, așa după plac, ca să obținem un gust dulce-sărățel și delicios.

Dia’s Kitchen – Legume la abur, servite cu brânză de oi

Nu e nevoie de mare școală ca să faceți acest fel de mâncare.

Continue reading Legume la abur, servite cu brânză de oi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Buna dragilor,

Am încercat clătita pufoasă – Deutsch Pancake cu bacon călit, un sos cremos de smântână și muștar și cașcaval ras deasupra. Eu cred că nu trebuie să o laud mult, fiindcă doar uitându-mă la ea, mi se făcuse gura apă.

După reacția iubitului meu, cred că o să i-o gătesc mult timp de acum încolo la micul dejun :-). Încercați-o și voi! Vă aștept cu păreri!

Dia’s Kitchen – Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 gr făină
  • 200 ml lapte
  • 200 gr bacon
  • 100 gr cașcaval
  • 1 linguriță ulei de cocos/sau unt

Ingrediente pentru sosul de smântână:

  • 4-5 linguri cu smântână
  • 1 linguriță de muștar
  • un praf de sare
  1. Bate ouăle într-un bol...
Acest articol are peste 116 aprecieri, distribuiri și comentarii

Biscuiți sfărâmicioși cu semințe și nuci

Biscuiți sfărâmicioși cu semințe și nuci

Eu nu cumpăr biscuiți din market, nici de un fel, fiindcă de cele mai multe ori sunt făcuți cu margarină multă și de proastă calitate. Iată de ce, atunci când mie dor de biscuiți la ceai sau pentru gustări când plecăm undeva în natură, în afara orașului, fac așa gen de biscuiți ca în rețeta ce urmează.

Ingrediente:

  • 100 gr făină
  • 100 gr fulgi de ovăz
  • 100 gr nuci
  • 30 gr semințe de floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • 30 gr zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 70 ml apă fierbinte
  • un praf de scorțișoară
  • un praf de sare

Se fac foarte ușor acești biscuiți...

Acest articol are peste 129 aprecieri, distribuiri și comentarii