BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc
Dia's Kitсhen
Secret ingredient is always love…

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Ieri toată ziua mi-a fost poftă de pilaf. Am răsfoit pe net mai multe informații, rețete și ardeam de nerăbdare să ies din oficiu, să ajung acasă și să mă pun pe treabă. Rețeta aceasta de pilaf e un pic altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, fiindcă se prepară și pe aragaz, și la cuptor. Dar stați liniștiți că deloc nu este anevoios. Am folosit orezul cu bob lung basmati, mie foarte mult îmi place.

Continue reading Pilaf cu carne de pui la cuptor at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 243 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată “Șuba”

Salată “Șuba”

Iubesc să gătesc adorabila salată șuba ori de cîte ori am ocazia. Vedeți mai jos micile mele secrete și cum prefer eu să fac această salată. Suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, iar ea este vedeta lor de rând cu salata olivier. Șuba este o salată foarte gustoasă rusească care se traduce din rusă (blană sau palton gros din blană), fiindcă are un aspect pufos, în straturi proaspăt date prin răzătoare de legume, hering sărat și ou, care cu siguranță nu va lăsa indiferent nici un oaspete de la masa voastră de sărbătoare...

Acest articol are peste 240 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pâine din mix de făinuri cu semințe și dovleac

Pâine din mix de făinuri cu semințe și dovleac

Pâinică frumoasă/ Din cuptor scoasă/ Pâiniţă cuminte/ Cu faţa fierbinte/ Cu faţa măicuţei/ Cu mâna tăicuţei/ Ca soarele-n vară/ Ca bulgăru-n ţară! …Grigore Vieru

Ingrediente maia:

  • 1 lingură cu zahăr
  • 7 gr drojdie uscată Dr. Oetker (sau 25 gr drojdie proaspătă)
  • 1 pahar cu apă călduță
  • 1 lingură cu făină cernută

Ingrediente:

  • 300 gr făină albă de grâu
  • 100 gr făină de secară
  • 100 gr făină de hrișcă
  • 100 gr făină integrală de grâu
  • 50 gr tărâțe de grău (sau de porumb)
  • 5 linguri cu ulei
  • 2 lingurițe cu sare
  • 200 gr dovleac dat prin răzătoare sau prin blender, dacă doriți să îl faceți piure
  • 1 lingură mare cu semințe de in
  • 1 linguriță cu semințe de chimen
  • apă călduță pentru frământat, cât să obținem un aluat nici prea moale, nici prea tare, nelipicios
  1. Pentru începul pregătește maiaua...
Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Un tandem deosebit pentru o cină romantică de weekend. Cărnița fragedă, moale și suculentă am pregătit-o în cel mai simplu mod. De fapt, secretul este și în cât de proaspătă este carnea pe care o folosești. Am ales cotletul fiindcă conține și puțină grăsime, care la copt se topește frumos, iar carnea rămâne fragedă. Despre dovleac ce pot să spun? Îmi place și în această combinație. Îl prefer mai mult copt în varianta sărată decât dulce.

Continue reading Cotlet de porc, copt pe dovleac at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbiță de legume de post

Ciorbiță de legume de post

Buna dragii mei,

Postarea de astăzi este una scurtă dar gustoasă. Fiindcă am primit multe reacții pozitive la această ciorbiță pe grupurile culinare, am decis să o las și aici pe blog. Este simplă, de post și poate fi combinată cu diferite legume.

Iată cum am făcut-o! ????

Am călit o ceapă și un cățel de usturoi în ulei de măsline (puteți folosi și ulei de floarea soarelui nerafinat).

Continue reading Ciorbiță de legume de post at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Buna prieteni,

Am avut o deosebită plăcere să gătesc acest minunat și delicios chec în parteneriat cu Dr. Oetker. Combinația portocală, scorțișoară și ciocolată caracterizează pe deplin sărbătorile care se apropie cu pași rapizi. Încercați-l neapărat fiindcă sunt sigură că o să vă placă!

Am ales să pun deasupra checului o glazură de ciocolată pregătită din Cacao neagră Dr. Oetker. După cum am spus și în LIVE-ul de pe Facebook, folosesc demultișor anume această cacao pentru a glazura prăjiturile, tortele și alte gustoșenii...

Acest articol are peste 129 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu bacon și fasole păstăi

Paste cu bacon și fasole păstăi

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este pentru iubitorii de paste și e simplă ca bună ziua. Mie așa de mult mi-a plăcut această combinație de bacon, paste și fasole verzi păstăi, că am zis să o las aici pe blog ca amintire și să revin la ea ori de câte ori îmi va fi poftă și voi avea ingredientele necesare în frigider.

Ingrediente:

  • 200 gr paste (eu am avut farfale, însă le puteți înlocui cu alt tip de paste)
  • 100 gr bacon sau șuncă
  • 100 gr fasole păstăi (eu am avut congelate)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • ierburi aromate uscate
  • sare și piper după gust
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 23 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf de legume cu parmezan

Pilaf de legume cu parmezan

Nu ai cum să nu iubești mâncarea simplă! E sănătoasă, nu încarcă sistemul digestiv și mereu preparată din ingrediente la îndemână! Gustoșenia de mai jos se face foarte simplu: se călește puțin ceapa și usturoiul în 3 linguri ulei de măsline, se adaugă morvocul tăiat cubulețe și se lasă și el să se călească 2-3 minute, apoi se adaugă orezul bine spălat cu 1 lingură cu unt, se amestecă binișor 1 minut și se toarnă apa fierbinte.

Continue reading Pilaf de legume cu parmezan at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de servit la bere

Salată de servit la bere

Nu mai știi ce să îi pui soțului pe masă când se adună cu prietenii la bere și nici timp nu ai la dispoziție? Nu îți face griji, îți propun o salată extrem de simplă, dar consistentă și bună, perfectă la o adunătură cu rudele sau prietenii.

Ingrediente:

  • câțiva cartofi
  • un pește macrou afumat
  • ulei rafinat sau de măsline
  • 2 frunze de dafin
  • o ceapă mică
  • jumătate de linguriță de boia dulce
  • un vârf de cuțit nucșoară
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • verdeață, la alegere
  1. Începe cu pregătirea cartofilor.

Continue reading Salată de servit la bere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 35 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi

Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi

Îmi place mult fasolea verde păstăi. O folosesc ca garnitură, în diferite omlete sau cu alte legume călite. Este delicioasă și sănătoasă. De data asta am gătit-o tare simplu, cu parmezan și aromă de usturoi, fiindcă după cum îmi place mie să spun cea mai sănătoasă și mai delicioasă mâncare este acea simplă, din ingrediente sigure, gătită cu dragoste! 

Se face în câteva minute această garnitură și se poate servi ca atare sau cu alte feluri, precum carne sau pește.

Continue reading Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 37 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Buna prieteni,

Toată lumea când aude de budincă, gândul i se duce la grădiniță. Mie însă nu, pe mine părinții mei nu m-au dat la grădiniță, eu am mers direct în clasa întâi. Poate e bine, poate e rău, dar pe de o parte îi mulțumesc enorm de mult mamei că ne-a ținut lângă ea și ne-a dat tot ce e mai bun, începând de la educație și finisând cu dragostea, grija și mâncarea cu care ne răsfăța și continuă încă să ne răsfețe mereu.

Continue reading Budincă de brânză de vaci, gluten free at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Farfalle cu ciuperci în sos de frișcă și parmezan

Farfalle cu ciuperci în sos de frișcă și parmezan

După vizita recentă în Bologna, Italia, mi-a venit dorul de paste. Am ales să gătesc farfalle fiindcă îmi plac foarte mult cum arată, însă puteți folosi și alt tip de paste, no problem. Pastele se combină excelent cu ciupercile și parmezanul, fac un tandem fantastic pentru papilele gustative. Vedeți și voi rețeta simplă în rândurile ce urmează.

Ingrediente:

  • 200 gr paste farfalle
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 gr parmezan ras
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt râșnit, după gust
  • busuioc proaspăt (opțional)
  • ierburi uscate aromate (opțional)
  1. Pune pastele la fiert și fierbele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Bologna, capitala culinară a Italiei

Bologna, capitala culinară a Italiei

Se spune că dacă îți dorești ceva foarte mult și cu adevărat, neapărat obții. Iar dacă crezi și îți repeți asta de câtevaișpe ori)), chiar se realizează … eu de mulți ani îmi tot spun că: “uite anul ăsta ajung în Italia”!
Vedeți că funcționează??

Am aterizat în aeroportul din orașul Bologna, într-o zi de octombrie ploioasă anul ăsta…dar pe mine ploaia nu mă sperie, fiindcă o iubesc!

Continue reading Bologna, capitala culinară a Italiei at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 15 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Buna pofticioși,

Astăzi avem din nou o salată în meniu, numai bună de savurat pe lângă niște legume, pește sau chiar cărniță coaptă. Este foarte delicioasă și savuroasă, iar legumele pot fi cu ușurință schimbate, cu toate că v-aș recomanda să rămână tot din categoria rădăcinoaselor. Includeți în alimentație cât mai des cruditățile în perioada rece a anului când avem nevoie de vitamine, fibre și antioxidanți.

Ingrediente:

  • legume (eu am avut varză roșie, ardei roșu, frunze apio, ceapă verde)

Ingrediente pentru sosul de iaurt grecesc:

  • 125-150 gr iaurt grecesc
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță ierburi uscate aromate
  • sare după gust
  1. Taie legumele julien și pune-le într-un bol...
Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii