BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Educatie Alimentara

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 41 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Buna prieteni,

Ideea articolului de astăzi mi-a venit după ce am fost sâmbătă la piață și am cumpărat niște mure de toată frumusețea. Așa de dulci și aromate au fost, că mi-am zis că trebuie să împart cu voi ce știu despre felul cum să le mâncăm, ca să beneficiem cât mai mult de conținutul lor.

Știați că murele conțin luteină, care ne protejează ochii și pielea de razele UV, ajutandu-ne să avem un bronz frumos?  

Continue reading Cum consumăm corect fructele și pomușoarele at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Renunțați la maioneză, optați pentru sosurile gătite acasă

Renunțați la maioneză, optați pentru sosurile gătite acasă

Buna prieteni,

Eu astăzi vin cu un îndemn către voi – să excludeți maioneza cumpărată din alimentație! 

Nu o mai folosiți în salate sau diferite sosuri, fiindcă nu este deloc sănătoasă.

Maioneza este foarte greu de digerat datorită conținutului ei ridicat de aditivi alimentari și foarte caloric.

Maioneza conține conservanți, coloranți, emulgatori, edulcoranți, agenți de îngroșare, agenți de gust etc.

Eu consider maioneza mai degrabă un produs industrial/comercial, decât alimentar – fiindcă pentru mine “alimentar” înseamnă – alimentul care îl consum și care nu îmi aduce daune mari organismului și nu îl încarcă cu toxine...

Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului)

Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului)

Sparanghelulhrana regilor – o plantă deosebită, cu un puternic efect de anti-îmbatrânire, anti-inflamator şi chiar afrodisiac, este cu adevarat un aliment deosebit. Începe perioada lui de recoltare și sunt sigură că foarte multă lume îl așteaptă. De asta vreau să vă sfătui să îl gătiți cît mai sănătos posibil, ca și pe orice alte plantă sau legumă, pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile lui.

Tipuri de sparanghel:

  • Verde – acesta este sortimentul cel mai des întâlnit.

Continue reading Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 81 aprecieri, distribuiri și comentarii

Efectele benefice ale hidratării nucilor, semințelor și cerealelor integrale

Efectele benefice ale hidratării nucilor, semințelor și cerealelor integrale

Buna prieteni,

Dedic acest articol acelor persoane care tind mereu spre o alimentație sănătoasă, care sunt cu adevărat pasionați de nutriționism și le pasă de ceea ce mănâncă. După cum am mai spus, în articolele anterioare aici de pe blog la compartimentul Educație Alimentară, eu nu sunt adepta nici unei etichete de genul: vegană, raw-vegană sau vegetariană etc. Eu înțeleg foarte bine ce îmi face bine și ce îmi face rău, ce ar trebui să scot din alimentația mea și căror alimente ar trebui să le măresc doza...

Acest articol are peste 23 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume fierte

Salată de legume fierte

De fiecare dată când servesc acest tip de salată mă gândesc că “nu am nevoie de carne”! Doresc cu timpul să exclud carnea din alimentație, care este un aliment foarte greu pentru digestie. Organismului uman îi trebuie o cantitate foarte mare de energie ca să digere carnea, dar dacă mai este și combinată incorect cu alte alimente grele, precum cartoful sau pastele, e și mai anevoios.

Pentru comparație, o legumă se digeră în stomac 30 min – 1 oră (în dependență cu ce este servită), pe când carnea, poate poposi în stomac pînă la 7-8 ore...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orezul integral, câteva sfaturi de gătire

Orezul alb sau orezul integral? Care din aceste tipuri de orez este mai sănătos dar și câteva sfaturi cum să îl preparați, vedeți în articolul de mai jos. Eu aleg orezul integral, fiindcă este cu mult mai puțin prelucrat și este plin de fribre, atât de necesare sistemului nostru digestiv. La fel, pentru un plus… Read More Orezul integral, câteva sfaturi de gătire
Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Meatless Friday își sărbătorește sora mai mare – Detox Delivery

În familia proiectelor de educare alimentară din Moldova este sărbătoareeee – Detox Delivery împlinește 1 an! Astfel, în vinerea asta (29 aprilie 2016), ca blogger ce a lansat campania Meatless Friday în Moldova merg să-i sărbătoresc „sora” mai mare – Detox Delivery … Continuă citirea

Articolul Meatless Friday își sărbătorește sora mai mare – Detox Delivery apare prima dată în #ladylike.

Acest articol are peste 4 aprecieri, distribuiri și comentarii