BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Desert

Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere)

Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere)

Buna dragii mei,

Cred ca vă era dor de un desert, nu? Special pentru voi postez această rețetă, fără coacere. Desertul iese crocant și totodată cremos, se gătește ușor și gustul este asemănător înghețatei plombir.

Puteți servi acest desert simplu, dar aspectuos în pahar sau în cupe, după dorință. De asemenea, îl puteți face pentru o seară romantică în doi, alături de un pahar de șampanie. Puteți orna desertul cu căpșuni, zmeură sau alte fructe pe care le iubiți.

Continue reading Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere) at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rețetă video de Negrese (bombonele) raw vegane

Bună dragele mele gospodine, iarna mea e dedicată rețetelor sănătoase, mulți dintre voi știu că fratele meu este raw vegan și practic toți membrii  familiei sunt vegani și vegetarieni (cu excepția soțului și tatălui meu). De aia, de fiecare dată ne inspirăm din rețetele raw vegane pe care le găsim în cărți. Biluțele raw vegane sau […]

The post Rețetă video de Negrese (bombonele) raw vegane appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 305 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna Cotta este un desert italian, fin și cremos preparat din smântână dulce, nefermentată, aromatizată cu diferite arome la alegere. Se traduce din italiană ca “smântână coaptă” și se gătește foarte ușor. Dacă alegeți să aromatizați panna cotta cu vanilie, ideal ar fi să folosiți o păstaie de vanilie, însă dacă nu o aveți la moment, vă recomand esența de vanilie de la Dr. Oetker. Și fiindcă iubesc citricile, pe lângă vanilie am ales să aromatizez panna cotta cu portocala.

Continue reading Panna cotta cu jeleu de portocale at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Jeleu Curcubeu

Jeleu Curcubeu

Vara a trecut iar curcubeul poate rămâne cu noi întruchipat într-un desert vesel și colorat de jeleu și pe perioada rece a anului.

Vă spun din start că necesită un pic de timp prepararea lui, fiindcă aceste straturi colorate de jeleu se toarnă separat, după ce se întărește fiecare strat în parte. Noroc că jeleurile Dr. Oetker își fac foarte bine treaba și în maxim 20 minute, stratul turnat se întărește destul de bine.

Continue reading Jeleu Curcubeu at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cu ATV-ul prin Deșertul Sahara

Deșertul Sahara, EGIPT – Este pentru prima dată când voi încerca o astfel de experiență. Ne vom urca pe ATV-uri și vom traversa în viteză cele mai fierbinți locuri din Deșertul Sahara.  Am fost preluați de la hotel de un SUV al companiei Cairo Express Travel. Am ieșit din stațiunea Hurghada și am luat-o pe autostradă spre Sahara Park, locul de unde pleacă ATV-urile în deșertul …
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cu mașina prin Deșertul Sahara: munți, adrenalină și Fata Morgana

Deșertul Sahara, EGIPT –  Astăzi ne vom îndepărta de litoralul Mării Roșii și vom încerca o nouă experiență: Jeep Safari! Ne vom plimba câteva ore cu mașina prin deșertul Sahara, traversând dune de nisip și munți stâncoși. Am plecat din stațiunea Hurghada pe la orele dimineții. Eram șase români care mergeau pentru prima dată în deșertul Sahara. Excursia era organizată de compania Cairo Express Travel …
Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum arată un sat de beduini din deșertul Sahara? Au supermarket, grădină zoologică și farmacie

Deșertul Sahara, EGIPT –  Sunt în Egipt, într-un sat de beduini situat în deșertul Sahara. Afară sunt peste 40 de grade, iar noi stăm la umbră într-un cort acoperit cu frunze uscate de palmier și bem un ceai fierbinte de hibiscus.  Am pornit din stațiunea Hurghada cu un SUV al companiei Cairo Express Travel (C.E.T.) și am ajuns la beduini pe la orele amiezii. După ce …
Acest articol are peste 4 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sufleu de brânză cu căpșune

În weekend am pregătit un nou tip de desert. E o rețetă simplă, perfectă pentru sezonul căpșunelor. Iese foarte bun, se poate face fără făină și fără zahăr ???? Este vorba despre Sufleu cu brânză și căpșune. Și cum rețetele pot fi adaptate, reinterpretate, eu mereu le fac așa cum vreau eu sau din ingredientele […]
Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă Franțuzească Buche de Noel

Demult planificam să fac o ruladă, fie ea cu ciocolată, cremă sau nutella, mi-am luat inima și inspirația în dinți și m-am apucat de ea. Această ruladă a servit drept proba talentului la concursul Miss Tourism Beauty, oaspeții au rămas încântați. Ba chiar am primit și mesaje cu poze și feedback pozitiv de la unii […]

The post Ruladă Franțuzească Buche de Noel appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 15 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cea mai simplă rețetă de cornulețe fragede

Aceasta, cred că, e cea mai simplă rețetă de cornulețe fragede, crocante și delicioase – după numărul de ingrediente și după modul în care se pregătesc. Deci, avem nevoie de: 200 g unt (în copilărie, puneam untură sau margarină. Sunt bune și acestea, atunci chiar erau fantastice cornulețele ???? ). 200 g smântână de 15% […]
Acest articol are peste 8 aprecieri, distribuiri și comentarii

Caisele – fructele zeilor

Cine nu s-a agăţat în copilarie, şi nu doar, de ramurile unui cais? Deşi pe piaţă se promovează o gamă foarte largă de alternative de deserturi, caisele rămân a fi suplimentul preferat al multora dintre noi. Caisele sunt un gen de fructe înrudite cu prunele. Ele sunt originare din Armenia şi regiunile aflate la hotarele …

Continuă să citești Caisele – fructele zeilor

Acest articol are peste 15 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cea mai simplă rețetă de Cheesecake

  Neața, e vineri…e cald și bine, iar asta înseamna o nouă rețetă mega gustoasă!! De data aceasta am descoperit o rețetă bunicică de Cheesecake, una foarte simplă, pentru că deobicei mă tot plângeam că nu se primesc Cheesecake-urile, de data aceasta sunt mândră de rezultat! Sincer, nici nu m-am așteptat la un astfel de […]

The post Cea mai simplă rețetă de Cheesecake appeared first on Life is too short to wear boring clothes..

Acest articol are peste 41 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspirații culinare: Delicii de vară cu piersici

Sper că articolul anterior v-a trezit pofta de piersici, aşa că vă propun câteva reţete în care să le încercaţi gustul. M-am gândit că merită să testați dulceața naturală a piersicilor atât într-o rețetă de fel principal, cât și în cele de desert și băutură. Să vedem ce se va primi! Piept de pui cu …

Continuă să citești Inspirații culinare: Delicii de vară cu piersici

Acest articol are peste 8 aprecieri, distribuiri și comentarii

Breakfast in Paris, Shopping in Tokyo, Night in Rome

Această postare e pentru a păstra (în siguranță) textul și fotografiile, care îmi plac cel mai mult, de la sesiunea foto realizată pentru revista mall-ului Shopping Malldova, ediția a X-a, care a fost lansată zilele trecute. „Călătoriile au devenit o pasiune și o parte importantă în viața mea, din momentul în care am trecut prima […]
Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu prune uscate și nuci

  Salut dragi gospodine, am pregătit pentru voi o rețetă numai bună pentru breakfast. Ok, acum pot să zic cu siguranță că e cel mai preferat chec după Brownie Cake. Nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente pentru această gustoșenie, eu l-am făcut foarte repede și iubitul meu a rămas foarte mulțumit de acest desert. Puteți înlocui […]

The post Chec cu prune uscate și nuci appeared first on Life is too short to wear boring clothes..

Acest articol are peste 33 aprecieri, distribuiri și comentarii