BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete Cu Carne

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Cei care mă urmăresc deja au văzut rețeta pe blog de ou copt în chifle din cereale integrale. Ziceam atunci că vreau să umplu acest tip de chifle și cu carne de pui, ciuperci sotate și să presar deasupra cașcaval. Uite că le-am făcut și foarte bune s-au primit. Am turnat peste umplutură un sos bechamel ca să fie bunicel! Am ras deasupra parmezan și am dat chiflele la cuptor ca să se închege bine în interior.

Continue reading Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Buna prieteni,

După cum deja cunoașteți, promovez pe blog gătitul acasă și alimentația sănătoasă. Astăzi vă prezint o rețetă de perișoare pe care le-am gătit la abur, care nu conțin pâine în compoziție. Am înlocuit pâinea cu făină de hrișcă, iar rezultatul a fost pur și simplu delicios.

Pentru servire am pregătit un dressing din usturoi tocat, miere , suc de lămâie și ulei de măsline. Am rămas încântată de rezultat!

Continue reading Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

Borș roșu, experiența mea

Borș roșu, experiența mea

Borșul roșu reprezintă o supă de legume în care pentru culoare se adaugă sfeclă roșie și este foarte mult iubit în Rusia, Ucraina, Polonia, Lituania, dar nu în ultimul rând în Moldova și România.… Read More Borș roșu, experiența mea

Continue reading Borș roșu, experiența mea at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Ieri toată ziua mi-a fost poftă de pilaf. Am răsfoit pe net mai multe informații, rețete și ardeam de nerăbdare să ies din oficiu, să ajung acasă și să mă pun pe treabă. Rețeta aceasta de pilaf e un pic altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, fiindcă se prepară și pe aragaz, și la cuptor. Dar stați liniștiți că deloc nu este anevoios. Am folosit orezul cu bob lung basmati, mie foarte mult îmi place.

Continue reading Pilaf cu carne de pui la cuptor at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Ieri toată ziua mi-a fost poftă de pilaf. Am răsfoit pe net mai multe informații, rețete și ardeam de nerăbdare să ies din oficiu, să ajung acasă și să mă pun pe treabă. Rețeta aceasta de pilaf e un pic altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, fiindcă se prepară și pe aragaz, și la cuptor. Dar stați liniștiți că deloc nu este anevoios. Am folosit orezul cu bob lung basmati, mie foarte mult îmi place.

Continue reading Pilaf cu carne de pui la cuptor at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Un tandem deosebit pentru o cină romantică de weekend. Cărnița fragedă, moale și suculentă am pregătit-o în cel mai simplu mod. De fapt, secretul este și în cât de proaspătă este carnea pe care o folosești. Am ales cotletul fiindcă conține și puțină grăsime, care la copt se topește frumos, iar carnea rămâne fragedă. Despre dovleac ce pot să spun? Îmi place și în această combinație. Îl prefer mai mult copt în varianta sărată decât dulce.

Continue reading Cotlet de porc, copt pe dovleac at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu bacon și fasole păstăi

Paste cu bacon și fasole păstăi

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este pentru iubitorii de paste și e simplă ca bună ziua. Mie așa de mult mi-a plăcut această combinație de bacon, paste și fasole verzi păstăi, că am zis să o las aici pe blog ca amintire și să revin la ea ori de câte ori îmi va fi poftă și voi avea ingredientele necesare în frigider.

Ingrediente:

  • 200 gr paste (eu am avut farfale, însă le puteți înlocui cu alt tip de paste)
  • 100 gr bacon sau șuncă
  • 100 gr fasole păstăi (eu am avut congelate)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • ierburi aromate uscate
  • sare și piper după gust
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Carne de porc la multicooker, marinată în sos de portocale

Carne de porc la multicooker, marinată în sos de portocale

Buna urmăritorii mei frumoși,

Astăzi v-am pregătit ceva special. Ceva delicios. Ceva cărniță.

De fiecare dată când mi se face lene să pornesc cuptorul, pornesc aragazul, iar de fiecare dată când mie lene să pornesc aragazul, pun în priză multicooker-ul))) E o adevărată invenție să știți, mai ales dacă cunoști toate dedesubturile și îți dai interesul să vezi cum funcționează “pe-adevăratelea”. Cu el e simplu, nu te joci tare mult și nu îți bați capul cu sucitul, cu întorsul sau cu mestecatul.

Continue reading Carne de porc la multicooker, marinată în sos de portocale at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 31 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbă de legume cu perișoare și năut

Ciorbă de legume cu perișoare și năut

Buna prieteni,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de ciorbă cu perișoare și năut, simplă dar foarte delicioasă. Supele trebuie să facă parte mereu din meniul nostru zilnic, fiindcă pe lângă faptul că îți încălzesc suflețelul într-o amiază rece și încărcată cu treburi, mai sunt și sănătoase fiindcă sunt ușurele pentru sistemul nostru digestiv. Eu am călit puțin legumele la început, la foc mic, pentru că am vrut ca ciorba să aibă o culoare frumoasă.

Continue reading Ciorbă de legume cu perișoare și năut at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 63 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

De câte ori iau 1 kg de pulpe sau gambe de pui, le coc pe toate, chiar dacă știu că nu le vom servi la o singură masă. De ce? Păi fiindcă și puiul rece este foarte delicios. Îl includ mai apoi în alte feluri de mâncare a doua zi sau îl iau cu mine în pungă la serviciu și îl servesc cu o salată de crudități și cu niște couscous sau cu hrișcă. De data asta am copt puiul pe un sloi de ceapă și roșii tăiate felii, să vedeți voi ce bunătate, dar câtă zeamă în tigaie s-a format, că am zis că e păcat să nu scald niște spaghetti în ea...

Acest articol are peste 41 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate în ulei de cocos, servit cu couscous – o cină diferită, puțin ieșită din tipare, care mie mi-a plăcut așa de mult! Gustul puțin amărui al ficatului se potriveste perfect cu merele caramelizate. Apropo, știati că aceasta este o rețetă mai veche moldovenească pe care o găteau și bunicile noastre? Eu nu.. ))) Eu am ales să caramelizez mere, însă sunt sigură că ar fi binevenite și perele sau gutuii la această rețetă!

Continue reading Ficat de pui cu mere caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Steak de pui suculent, cu legume sotate

Steak de pui suculent, cu legume sotate

Buna iubitori de cărniță,
Nu demult scriam pe blog despre combinația carne-cartofi și ziceam că cel mai bine este să servim carnea cu legume călite, fripte pe grill sau coapte. Astăzi vă prezint o idee de cină foarte delicioasă, gătită sănătos care implică atât carne, cât și legume (fără cartofi). Se prepară foarte repede, important să aveți pieptul de pui proaspăt și din surse de încredere. Ultimul timp cumpăr de la Axedum sau NaturAgro.

Continue reading Steak de pui suculent, cu legume sotate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pulpe de pui coapte in sos de vin alb

Pulpe de pui coapte in sos de vin alb

O rețetă foarte simplă și delicioasă vă prezint astăzi – pulpe de pui coapte într-un sos de vin alb cu puțină miere și condimente. Iese atât de gustoasă această cărniță, important să aveți pulpele de pui de calitate. Când nu am carne de pui de casă, cumpăr carnea de pui de la Axedum. Din câte am înțeles ei folosesc o metodă puțin mai bună de creștere a puilor, iar diferența se observă la gust și calitatea cărnii.

Continue reading Pulpe de pui coapte in sos de vin alb at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Quiche Lorraine cu bacon

Quiche Lorraine cu bacon

O tartă delicioasă, cu aromă de bacon, cașcaval și ardei gras. O tartă rumenă care îți lasă gura apă când îi simți mirosul în casă în timpul coacerii. Serviți tarta caldă sau rece. Luați-o cu voi într-un coșuleț la iarbă verde sau pe marginea unui lac și savurați cu drag.

Am pregătit această rețetă în format video în colaborare cu una dintre cele mai vechi companii de procesare a cărnii Carmez și de asta vă las aici și linkul video către rețeta pas cu pas:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d...

Acest articol are peste 47 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui

Ruladă de pui

Rulada de pui, cu carne tocată de porc și castravete murat, servită cu couscous poate fi o idee perfectă de cină, mai ales că se face așa de ușor. Apropo, vă sfătui să înlocuiți mezelurile din comerț cu astfel de rulade, sunt mult mai sănătoase și sunt sigură că o să vă placă. În loc de castravete murat puteți să puneți ardei gras, morcov, ou fiert, ciuperci sau cașcaval, lăsați fantezia să acționeze după bunul ei plac.

Continue reading Ruladă de pui at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mușchiuleț de porc, rețeta simplă

Mușchiuleț de porc, rețeta simplă

Buna iubitori de gătit,

În articolul de astăzi vă voi povesti cum am pregătit eu un mușchiuleț de porc, foarte fraged și delicios, care odată scos din cuptor, nu va sta mult pe masă, vă asigur. Această rețetă este foarte simplă, rapidă, fără mari bătăi de cap, fiindcă avem un mușchiuleț de porc – adică mușchiul cela paravertebral (de-a stânga și de-a dreapta coloanei vertebrale a animalului).

Continue reading Mușchiuleț de porc, rețeta simplă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 23 aprecieri, distribuiri și comentarii

Friptură de ficat

Friptură de ficat

Una dintre cele mai pregătite și apreciate bucate moldovenești este friptura. Trebuie să recunosc că în copilărie, am întins mult în tigăile mamei și a bunicii pline cu carne, ficat de diferite feluri și jumări! Cele mai bune fripturi erau acelea când înainte de sărbători, se tăia porcul și mămica imediat ne făcea câte o tigaie mare de friptură din carnea proaspătă și fragedă. Nu o să uit niciodată acele vremuri.

Continue reading Friptură de ficat at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă încă nu a-ți făcut vara asta cărniță de pui cu dovlecel pe ace din lemn, coaptă pe tigaia grill sau în cuptor, atunci vă îndemn să faceți, fiindcă iese foarte bună. Iar dacă mai aveți și un sos dulce-iutișor alături, e perfect!

Ingrediente:

  • piept de pui (cantitatea la dorință)
  • 1-2 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul dulce-iutișor:

  • 1-2 roșii date prin răzătoare sau blender
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • o jumătate de linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat
  1. Taie carnea și dovleceii felii ca în imagine...
Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din lavaș cu șuncă

Rulouri din lavaș cu șuncă

Buna prieteni,

În vinerea asta de vară am zis să postez o rețetă gustoasă de rulouri colorate din foi de lavaș, cu cremă de brânză, șuncă și legume, numai bune de gătit pe loc la picnicurile de weekend la iarbă verde. Aveți grijă că se mănâncă foarte repede, dacă sunteți mai multe persoane sau dacă familia e mai numeroasă, atunci dublați, sau chiar triplați  ingredientele, ca să nu rămână nimeni supărat.

Continue reading Rulouri din lavaș cu șuncă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii