BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete Cu Carne

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Buna prieteni,

Sunteți gata pentru o nouă rețetă delicioasă?

Pentru iubitorii de cărniță, am ales să gătesc costițe de porc, marinate cu ierburi proaspete aromate, precum rozmarin și busuioc verde. Ca garnitură am pregătit niște orez cu mult morcov și varză murată, pentru un gust dulce acrișor, o combinație perfectă pe lângă costițele moi și fragede de porc.

Vedeți și voi ce gustoșenie mi s-a primit și vă îndemn să salvați rețeta, fiindcă sunt sigură că apropiații voștri o vor îndrăgi!

Continue reading Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Buna prieteni,

Până a vă prezenta următoarea rețetă, vă felicit pe toți cu ZIUA COPIILOR!!!

Felicit pe toți, și mic, și mare, fiindcă suflețelele noastre sunt veșnic tinere la orice vârstă!

Vă îmbrățișez pe toți și vă mulțumesc că îmi sunteți alături și mă urmăriți!

***

Dacă ieri ne-am delectat cu dulcișor, eu zic astăzi să trecem la sărățel.

Continue reading Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 38 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mușchiuleț de porc fiert

Mușchiuleț de porc fiert

Carnea de porc o gătesc mai rar, fiindcă se consideră un aliment mai greu de digerat. Iată de ce, când o gătesc, mă strădui să o fac, cât mai sănătos posibil. Sănătos în cazul dat, eu consider – “ne-prăjit” și “degresat”.

Astfel, mușchiuletul de porc ales cu grijă pe care mi-l dă mămica de la țară, îl gătesc uneori în felul următor: îl fierb cu ceapă, usturoi, boabe de coriandru, boabe de muștar, crenguțe de ierburi uscate, frunze de dafin, sare și piper.

Continue reading Mușchiuleț de porc fiert at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Este cineva pe aici care nu iubește soleanca? (ru:солянка) 

Ceea ce știu cu adevărat, este că această supă rusească, acrișoară, sărățică, cu aromă afumată de bacon, este pe placul multora și este în meniul multor restaurante de la noi. Deseori, se crede că ea se mânâncă la mahmureală, însă eu nu vreau să o consider o supă “a la mahmureală”, o consider mai degrabă încă o supă delicioasă din jurnalul meu de rețete, pe care o gătesc, de fiecare dată când îmi vine gustul și dorul de ea.

Continue reading Soleancă, supa rusească cu miros afumat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 87 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Buna prieteni,

Astăzi pun din nou sparanghelul în capul mesei, fiindcă este perioada lui de recoltare şi vreau să îl includ cât de cât în alimentaţie, necătând la costul supărător de mare din super-market anul ăsta.

Am pregătit o omletă la dejun cu sparanghel şi bucăţele de şuncă. S-au potrivit perfect, iar gustul a fost pe măsură. Reţeta este extrem de simplă cu minim de ingrediente. Vedeţi şi voi!

Continue reading Omletă cu şuncă şi sparanghel at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui la cuptor cu orez integral

De câte ori v-ați întrebat: cum să mai gătesc carnea de pui?  Iată o idee de preparare a pulpelor de pui, pe care le-am marinat în suc de portocale și le-am servit cu orez fiert integral, aromatizat cu ulei de măsline și usturoi. O idee perfectă de cină, alături de cei dragi! Cum să gătiți orezul… Read More Pui la cuptor cu orez integral
Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii

Năut cu cârnăciori vânătorești

Năut cu cârnăciori vânătorești, o rețetă care am preparat-0 recent. De obicei, nu consum mezeluri, însă o dată în an se poate )) Se gătește extrem de simplu și rapid această rețetă, important să aveți năutul fiert. Vedeți aici câteva reguli de fierbere a năutului. Ingrediente: 200 gr năut fiert 150 gr cârnăciori vânătorești 3-4 roșii… Read More Năut cu cârnăciori vânătorești
Acest articol are peste 19 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval

Buna prieteni, Ceva pofte de cărniță? )) Mai ales că mâine e 8 Martie și se cere ceva gustoșel pe masa de sărbătoare. Astăzi vă prezint o rețetă de ruladă de pui, inspirată de la bucătarul Marian Danu, de la evenimentul care am participat în decembrie, marca Lo Chef. Detalii despre eveniment puteți găsi AICI. Eu nu… Read More Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval
Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Aripioare la cuptor delicioase și lipicioase, de lins pe degete

E vineri și m-am gândit să vă las astăzi rețeta de aripioare picante, fragede și gustoase la cuptor, poate faceți în weekend. De fiecare dată cînd vreau ceva cărniță sau când știu că îmi vin oaspeți, aripioarele mereu mă scapă. Sunt foarte bune, și mereu ies bine! Eu le-am servit așa, presărate cu verdețuri proaspete,… Read More Aripioare la cuptor delicioase și lipicioase, de lins pe degete
Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii