BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete Cu Carne

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde

Buna dragilor,

Dacă nu mai știți ce să gătiți, vă dau eu astăzi o idee. Cum să fierbeți năutul, vedeți AICI. Această rețetă se face foarte simplu, dacă aveți năutul deja fiert.

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați

Ingrediente:

  • 250 gr năut fiert
  • 100-150 gr bacon
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • ceapă verde și castraveți murați pentru servire
  1. Taie baconul bucăți și călește-l într-o tigaie.

Continue reading Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii, cuprinse în felii de cașcaval

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii, cuprinse în felii de cașcaval

Bine v-am găsit prieteni,

Dacă vă e poftă de clătite, vin eu astăzi cu o rețetă tare gustoasă, așa ca să o țineți minte. Îmi era poftă de clătite cu carne, dar de cele simple, coapte cu unt, parcă nu prea îmi era dor. Așa că am decis să le fac altfel. Le-am copt în sos de roșii cu cașcaval deasupra…. uh, cât de bune au mai ieșit! Vedeți și voi!

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii și cuprinse în felii de cașcaval

Ingrediente:

  • foi de clătite (Vedeți aici rețeta mea!)
  • 500 – 600 gr carne tocată de pui (eu am avut pui de casă)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 gr cașcaval (ideal ar fi mozzarella, dar a mers și olandez)
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel și ceapă verde

Ingrediente pentru sos:

  • 2 roșii mai mari
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • sare și piper după gust
  • un cățel de usturoi tocat (la dorință)
  1. Dacă ai foile de clătite gata, atunci treaba e foarte simplă, poți imediat să dai carnea, ceapa și usturoiul prin mașina de tocat...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui gătit în stil chinezesc

Pui gătit în stil chinezesc

Cine iubește bucătăria chinezească, îl îndemn să facă această rețetă simplă, care nouă ne-a plăcut mult!

Pui gătit în stil chinezesc

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui/sau pulpă de pui
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o bucățică ardei iute chili sau boia iute (la dorință)
  • semințe de susan

Ingrediente pentru sos:

  • 1 lingură cu miere
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 linguri suc de portocale
  • sare și piper după gust
  1. Călește puiul în puțin ulei de măsline cu sare și piper.

Continue reading Pui gătit în stil chinezesc at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salut prieteni,

După cum bine știți eu ador salatele și nu îmi închipui mesele fără ele. Aportul de alimente vii/crude, trebuie să fie de minim 70% din alimentația noastră, pentru a continua să fim sănătoși. Eu am exclus total maioneza din comerț din alimentație și mereu improvizez cu diferite sosuri din smântână sau iaurt grecesc când îmi vine pofta de astfel de salate. Puteți să vedeți mai multe rețete de astfel de sosuri pe care eu le fac AICI.

Continue reading Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Buna prieteni,

Această rețetă este despre papilele gustative. Este pentru acele zile când îți vine pofta de pizza! Bărbatul meu e iubitor de pizza și a zis să facem una acasă, așa că ne-am pus pe treabă.

Italienii bată-i vina au inventat-o și au infectat tot mapamondul cu ea. Nu ai cum să o nu o iubești, că e foarte delicioasă, însă trebuie să menționez totuși – nu trebuie consumată în exces, fiindcă are ceva calorii în ea și nu e atât de ușor de digerat, având în vedere câte ingrediente aranjăm pe acea bucățică de aluat...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Buna prieteni,

Va aduc azi la cunoștință o rețetă de ruladă de pui, care este foarte delicioasă și arată foarte bine. Se face foarte ușor și se servește atât caldă cât și rece. Încercați-o și voi, nouă ne-a plăcut foarte mult!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui
  • 150 gr bacon feliat subțire/sau prosciutto

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ardei gras roșu
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 gr bacon
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  1. Într-o tigaie călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Buna dragii mei,

Vă povesteam mai devreme că îmi place mult supa cu găluște, iar astăzi vă prezint ciorba rădăuțeană, de care tot m-am îndrăgostit. Și această ciorbiță se trage de pe meleagurile românești, iar gustul ei e superb, mai ales dacă alegi să o gătești acasă.
Prima dată am gustat ciorba rădăuțeană în Cheile Bicazului la o pensiune și am rămas indiferentă atunci de gustul ei, pot să spun chiar că nu mă impresionase cu nimic, însă văzând câtă lume o laudă, am zis să o gătesc acasă și nu am dat greș nici o clipă – e super-delicioasă...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Buna pofticioși,

Ziua de Luni trebuie să înceapă bine, așa că astăzi am ales să postez această rețetă delicioasă de ciuperci mari brune champignon, pline cu cărniță de pui și coapte cu cașcaval deasupra. Mmmm….nu-i așa că sună bine începutul de săptămână???

Dia’s Kitchen – Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ingrediente:

  • 5 ciuperci champignon cât mai mari
  • 500 gr carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • un ardei gras
  • 4-5 linguri cu smântână
  • 70 gr cașcaval
  • sare și piper după gust
  • ierburi uscate provence
  • ulei de măsline
  1. Înfierbântă într-o tigaie puțin ulei de măsline și adaugă în el: carnea de pui tocată mărunt/sau tocată (eu am avut pulpe de pui dezosate, dar puteți folosi și piept de pui), ardeiul tăiat cubulețe, ceapa și usturoiul tocat, sare și piper după gust...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă de pasăre cu găluște

Supă de pasăre cu găluște

Se zice că dragostea trece prin stomac și sunt de acord cu această afirmație. Doar că de data asta, el m-a cucerit pe mine și m-a îndrăgostit iremediabil de supa cu găluște. Am și eu câteva rețete în buzunar, care zice el că: – sunt cele mai delicioase ever!!! …dar despre asta aș prefera să vă povestească el, ca să nu mă laud eu ???? Vă îndemn să gătiți împreună, să vă descoperiți gusturile, să vi le acceptați și să aveți grijă unii de alții, fiindcă ce poate fi mai frumos pe pământ, decât să îi dăruiești grijă celui pe care îl iubești …

Deci, supa cu găluște – nu credeam că e atât de simplu să o faci, vedeți pașii rețetei mai jos...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos cremos cu bacon&ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Sos cremos cu bacon&ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Buna pofticioși,

Rețeta de astăzi este una la cheie, fiindcă reprezintă o cină perfectă și completă, foarte delicioasă. Este vorba de un sos cremos cu bacon și ciuperci, aromatizat cu usturoi și vin alb, servit cu orez basmati, preferatul meu. Doamne cât de gustos a fost …

Dia’s Kitchen – Sos cremos cu bacon &ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Ingrediente pentru sos:

  • 400 gr ciuperci champignon
  • 200 gr bacon
  • 1 cățel de usturoi
  • 5 linguri cu smântână
  • 70 ml vin alb sec
  • 1 lingură cu unt
  • ceapă verde și pătrunjel
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru garnitură:

  • 1 pahar cu orez basmati
  • 3 pahare cu apă
  • 1 lingură cu unt
  • sare și piper după gust

Totul se face atât de simplu și rapid...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Buna dragii mei,

Eu sunt mare iubitoare de tot felul de budinci. Îmi plac fiindcă mereu pot să inventez ceva nou și să mă joc cu diferite ingrediente și gusturi. De asemenea, pot să servesc budincile atât calde, cât și reci, pot ușurel să fie luate la un picnic sau în pachețelul cu gustarea pentru prânz pe care îl iau cu mine la birou.

De data asta, am zis să fac ceva cu carne de pui și nu am stat mult pe gânduri, fiindcă aveam minimum de ingrediente în frigider.

Continue reading Budincă cu pui și cașcaval la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Acest tip de mâncare te scapă imediat atunci când ai oaspeți “ne-poftiți” sau ai ingredientele și vrei să pui totul într-o tavă și să dai la cuptor ca să te scapi mai repede. Se servește atât rece cât și caldă, cu legume și verdețuri de care vă plac.

Puteți să potriviți straturile cum doriți, nu e necesar să respectați o ordine anume, important să aveți carnea de pui, ciupercile, cașcavalul și roșia, care eu am adăugat-o, doar pentru culoare.

Continue reading Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui copt în bere, fraged și delicios

Pui copt în bere, fraged și delicios

Buna prieteni,

Am gătit ieri niște gambe de pui de m-am lins pe degete. Carnea moale, aromată, fragedă și foarte gustoasă. Ca de fiecare dată, am folosit ingrediente foarte simple, iar rețeta este ușoară ca “bună ziua”. Am servit puiul copt în bere cu o salată din verdețuri combinată cu roșii. Mmmm…am savurat o cină perfectă și ușoară!

Dia’s Kitchen – Pui copt în bere, fraged și delicios

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (pulpe sau gambe)
  • 300 ml bere
  • câteva linguri cu ulei de măsline
  • condimente: sare, piper, boia dulce, boabe de muștar, rozmarin uscat...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel

Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel

Zrazele arată ca niște pârjoale/mici rulade din carne, umplute cu diferite umpluturi. Ele se servesc atât ca atare, cât și cu diferite sosuri. Eu am gătit niște zraze foarte delicioase din carne de porc, umplute cu ou fiert si ciuperci, pe care le-am copt în sos Bechamel. S-a primit delicios desigur, așa că dacă în weekendul acesta vreți să vă jucați la bucătărie cu ceva interesant și divers, vă îndemn să gătiți rețeta mea!

Continue reading Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Carne de rață înăbușită în varză murată

Carne de rață înăbușită în varză murată

Buna prieteni,

Astăzi scriu cea mai ușoară rețetă de carne de rață, înăbușită în varză murată la ceaun. Deseori fac această rețetă, iar în loc de carne de rață uneori folosesc carne de pui sau porc. Iubesc această mâncare (pe care recunosc că nu o gătes atât de des, fiindcă încerc să consum carne mai puțin) din câteva motive: mâncarea are un gust dulce-acrișor perfect potrivit pentru carnea mai grasă de rață; se face din ingrediente puține, dar efectul este waw; se face ușor de tot – pun totul în ceaun, fac focul mic și uit de el pentru o oră, o oră și ceva...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Buna prieteni,

Weekendul se apropie cu pași rapizi, iar dacă sunteți în pană de idei și nu mai știți cu ce să îi răsfățați pe cei dragi, atunci vin eu cu o idee. Vedeți mai jos o rețetă super-delicioasă de cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune în sucul lor. Puteți folosi prune proaspete, congelate sau așa cum am avut eu de data asta, prune întregi conservate în sucul lor.

Dia’s Kitchen – Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Dar hai să trecem la treabă, că gurița nu întreabă!

Continue reading Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 141 aprecieri, distribuiri și comentarii

Aripioare de pui la cuptor, rețeta cea mai simplă

Aripioare de pui la cuptor, rețeta cea mai simplă

Buna prieteni,

Weekendul trecut mi-a venit așa o poftă de aripioare de pui la cuptor, crocante și aurii, numai bune de servit în compania unui film bun. Fiindcă nu prea aveam mult timp la dispoziție, am decis să fac cea mai simplă rețetă pe care o știam și m-am pus pe treabă. Eu pofta mi-am împlinit, la fel mi-am luat și porția de endorfine, așa că vă îndemn să vedeți rețeta mea!

Continue reading Aripioare de pui la cuptor, rețeta cea mai simplă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pateu de ficat de pui, făcut acasă

Pateu de ficat de pui, făcut acasă

Această rețetă este pentru persoanele care obișnuiesc să cumpere și să consume diferite tipuri de pateuri în conserve din supermarketuri. Vă îndemn să nu o mai faceți, fiindcă acele conserve conțin o cantitate mare de aditivi alimentari, care ne pot dăuna grav sănătății, în special copiilor. E destul să citiți eticheta cu compoziția acelor conserve și să vă dați seama că nu e nimic bun acolo. Plus la aceasta, niciodată nu știi din ce anume s-a preparat acea pastă/pateu din conserve, fie că e din legume sau fie că e ficat sau carne...

Acest articol are peste 206 aprecieri, distribuiri și comentarii

Kebab cu pui făcut acasă

Kebab cu pui făcut acasă

Buna dragii mei,

Astăzi vin cu un îndemn către voi! Atunci când mergeți pe stradă și mirosurile de kebab vă ademenesc sau când vă vin pofte de un kebab savuros și delicios – faceți-l acasă!!!

Majoritatea kebab-urilor de prin oraș conțin o cantitate mare de cartofi prăjiți, varză, maioneză și ketchup, pentru a amplifica cât mai mult gustul ca noi să devenim sclavii papilelor noastre gustative și să cumpărăm/consumăm cât mai mult.

Continue reading Kebab cu pui făcut acasă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 322 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Cei care mă urmăresc deja au văzut rețeta pe blog de ou copt în chifle din cereale integrale. Ziceam atunci că vreau să umplu acest tip de chifle și cu carne de pui, ciuperci sotate și să presar deasupra cașcaval. Uite că le-am făcut și foarte bune s-au primit. Am turnat peste umplutură un sos bechamel ca să fie bunicel! Am ras deasupra parmezan și am dat chiflele la cuptor ca să se închege bine în interior.

Continue reading Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 66 aprecieri, distribuiri și comentarii