BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Paste

Rețetă de Paști, învârtită cu halva și nuci mărunțite

Salutare dragi gospodine,împreună cu mami am pregătit învârtită cu halva și nuci mărunțite, un deliciu ce nu se poate reda printr-un video. Când eram mici, mama ne cocea învârtită în fiecare duminică și o savuram cu mare drag în mahala cu toți copii din preajmă. Sunt foarte fericită că am ajuns la o vârstă în […]

The post Rețetă de Paști, învârtită cu halva și nuci mărunțite appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

De la „denii” la tâmpenii sau „De ce moldovenii ard cauciucuri de Paște?”

Avem noi, moldovenii, o predispoziție de a strica tot ce este bun. Una dintre cele mai triste tradiții distruse de moldoveni este Paștele Blajinilor și mormintele acoperite cu zeci de merinde și cimitirele umplute de Louis Vuitton. Zilele trecute în multe sate din Moldova au fost arse sute de cauciucuri, chipurile așa spune tradiția. Înainte […]
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rețetă de Pască cu brânză de vaci, la fel ca în copilărie

Bună dragii mei, se apropie sărbătoarea de Paști e perioada în care îmi aduc cel mai bine de copilăria mea, când mă trezeam în ziua de Paști și mama pregătea ouăle rojii cu care ne spălam pe obraji, iar tata pregătea bănuții. Eram atât de fericiți! Iar peste o săptâmână Paștele Blajinilor și această zi […]

The post Rețetă de Pască cu brânză de vaci, la fel ca în copilărie appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Buna prieteni,

În zilele încărcate la muncă, când nu îți vezi capul de activități sau când oaspeții sunt în prag de ușă și tu nu ai gătit nimic, iată așa o rețetă delicioasă de paste la cuptor, te poate scăpa și te poate salva de la foame!

Dia’s Kitchen – Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Ingrediente:

  • 250 gr paste (tipul la alegere, eu am ales penne)
  • 200 ml smântână (% grăsime mic)
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 30 gr parmezan
  • 70 gr cașcaval tare
  • 1 ceapă
  • puțin ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • ceapă verde pentru servire
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 152 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Această rețetă vine din copilăria mea. Sunetul “macaroanelor” (așa le spuneam noi acasă) cu brânză sărată de oi, unse cu ceapă călită, parcă și acum îl aud când mămica le amesteca într-un bol mare și încăpător ca să ne ajungă la toată familia. Atât de delicioase erau că și acum le fac din când în când ca să mă răsfăț cu amintiri și gusturi din copilărie.

Dia’s Kitchen – “Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Ingrediente:

  • 200-250 gr paste (alegeți forma care vă place cel mai mult, nouă cel mai mult ne place pentru această rețetă pastele scoică)
  • 100-150 gr brânză sărată de oi
  • 1-2 linguri cu smântână
  • 1 ceapă mai măricică
  • 3-4 linguri cu ulei de casă de floarea soarelui
  1. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 151 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Această rețetă vine din copilăria mea. Sunetul “macaroanelor” (așa le spuneam noi acasă) cu brânză sărată de oi, unse cu ceapă călită, parcă și acum îl aud când mămica le amesteca într-un bol mare și încăpător ca să ne ajungă la toată familia. Atât de delicioase erau că și acum le fac din când în când ca să mă răsfăț cu amintiri și gusturi din copilărie.

Dia’s Kitchen – “Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Ingrediente:

  • 200-250 gr paste (alegeți forma care vă place cel mai mult, nouă cel mai mult ne place pentru această rețetă pastele scoică)
  • 100-150 gr brânză sărată de oi
  • 1-2 linguri cu smântână
  • 1 ceapă mai măricică
  • 3-4 linguri cu ulei de casă de floarea soarelui
  1. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 151 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu bacon și fasole păstăi

Paste cu bacon și fasole păstăi

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este pentru iubitorii de paste și e simplă ca bună ziua. Mie așa de mult mi-a plăcut această combinație de bacon, paste și fasole verzi păstăi, că am zis să o las aici pe blog ca amintire și să revin la ea ori de câte ori îmi va fi poftă și voi avea ingredientele necesare în frigider.

Ingrediente:

  • 200 gr paste (eu am avut farfale, însă le puteți înlocui cu alt tip de paste)
  • 100 gr bacon sau șuncă
  • 100 gr fasole păstăi (eu am avut congelate)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • ierburi aromate uscate
  • sare și piper după gust
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu bacon și fasole păstăi

Paste cu bacon și fasole păstăi

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este pentru iubitorii de paste și e simplă ca bună ziua. Mie așa de mult mi-a plăcut această combinație de bacon, paste și fasole verzi păstăi, că am zis să o las aici pe blog ca amintire și să revin la ea ori de câte ori îmi va fi poftă și voi avea ingredientele necesare în frigider.

Ingrediente:

  • 200 gr paste (eu am avut farfale, însă le puteți înlocui cu alt tip de paste)
  • 100 gr bacon sau șuncă
  • 100 gr fasole păstăi (eu am avut congelate)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • ierburi aromate uscate
  • sare și piper după gust
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

[Calendar] Zile libere pentru călătorii în 2019

Vă pregătiți deja concediul pentru noul an? Faceți partea din categoria de angajații care își calculează foarte bine toate zilele de concediu sau care își potrivesc city-break-uri ori vacanțe mai lungi astfel încât să prinde-ți...
Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Farfalle cu ciuperci în sos de frișcă și parmezan

Farfalle cu ciuperci în sos de frișcă și parmezan

După vizita recentă în Bologna, Italia, mi-a venit dorul de paste. Am ales să gătesc farfalle fiindcă îmi plac foarte mult cum arată, însă puteți folosi și alt tip de paste, no problem. Pastele se combină excelent cu ciupercile și parmezanul, fac un tandem fantastic pentru papilele gustative. Vedeți și voi rețeta simplă în rândurile ce urmează.

Ingrediente:

  • 200 gr paste farfalle
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 gr parmezan ras
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt râșnit, după gust
  • busuioc proaspăt (opțional)
  • ierburi uscate aromate (opțional)
  1. Pune pastele la fiert și fierbele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Farfalle cu ciuperci în sos de frișcă și parmezan

Farfalle cu ciuperci în sos de frișcă și parmezan

După vizita recentă în Bologna, Italia, mi-a venit dorul de paste. Am ales să gătesc farfalle fiindcă îmi plac foarte mult cum arată, însă puteți folosi și alt tip de paste, no problem. Pastele se combină excelent cu ciupercile și parmezanul, fac un tandem fantastic pentru papilele gustative. Vedeți și voi rețeta simplă în rândurile ce urmează.

Ingrediente:

  • 200 gr paste farfalle
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 gr parmezan ras
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt râșnit, după gust
  • busuioc proaspăt (opțional)
  • ierburi uscate aromate (opțional)
  1. Pune pastele la fiert și fierbele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

De câte ori iau 1 kg de pulpe sau gambe de pui, le coc pe toate, chiar dacă știu că nu le vom servi la o singură masă. De ce? Păi fiindcă și puiul rece este foarte delicios. Îl includ mai apoi în alte feluri de mâncare a doua zi sau îl iau cu mine în pungă la serviciu și îl servesc cu o salată de crudități și cu niște couscous sau cu hrișcă. De data asta am copt puiul pe un sloi de ceapă și roșii tăiate felii, să vedeți voi ce bunătate, dar câtă zeamă în tigaie s-a format, că am zis că e păcat să nu scald niște spaghetti în ea...

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Colțunașii sunt gustoșeniile cu care ne alinta mămica în copilărie. Atunci o ajutam la lipit, acum am ajuns să îi gătesc singură. De data asta am decis să îi fac cu cartofi și ciuperci, iar pentru a le da gust și savoare, i-am stropit cu ceapă călită și usturoi. Colțunașii se gătesc foarte des în Moldova, se fac cu brânză, cu varză, cu vișini, cu cartofi … numai buni de servit și de mulțumit gurile înfometate …

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 gr făină
  • 1 linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu zahăr
  • apă călduță

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 – 5 cartofi
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper

Ingrediente pentru ungere:

  • 2-3 linguri de ulei rafinat
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi

Începeți să gătiți colțunașii cu răbdare și bunăvoință...

Acest articol are peste 143 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii

Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii

Buna pofticioși,

Hai să vă arăt cu ce m-am jucat eu ieri timp de aproape două ore. Sunt perioade când ador să mă joc cu aluatul, ieri a fost una din acele zile. Ultima dată mâncasem ravioli la un restaurant de la noi din Chișinău și pot să vă zic că ale mele preparate acasă nu au rămas cu nimic în urmă celor de la restaurant. Vedeți și voi ce frumusețe mi s-a primit!

Continue reading Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 93 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Articolul de astăzi se dedică amatorilor de dovlecel. Această legumă minunată de vară, care te scapă de atâtea ori când nu mai știi ce să gătești. Eu iubesc dovlecelul atât în stare crudă, în salatele de crudități sau servită în diferite sandvichuri, cât și în stare gătită, ca de exemplu copt sau călit pe tigaie sau pe grill.

Aseară am preparat paste de dovlecel, o rețetă sănătoasă și simplă. Se potrivește perfect pentru persoanele care au grijă să nu își încarce prea mult sistemul digestiv, persoanelor care sunt la dietă sau în general persoanelor care se alimentează sănătos...

Acest articol are peste 68 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 28 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 28 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

O rețetă salvatoare care sunt sigură că o veți îndrăgi în perioada posturilor sau atunci când nu prea aveți ingrediente multe prin frigider și piața/marketul e departe )) Pe cât de simplă este această rețetă, pe atât este de delicioasă și vreau să vă zic că văd foarte des la diferite posturi culinare de televiziune, diferite combinații ale ei. Cineva am văzut că o face cu pastă de roșii, altcineva, cu roșii întregi sau tăiate mășcat.

Continue reading Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

O rețetă salvatoare care sunt sigură că o veți îndrăgi în perioada posturilor sau atunci când nu prea aveți ingrediente multe prin frigider și piața/marketul e departe )) Pe cât de simplă este această rețetă, pe atât este de delicioasă și vreau să vă zic că văd foarte des la diferite posturi culinare de televiziune, diferite combinații ale ei. Cineva am văzut că o face cu pastă de roșii, altcineva, cu roșii întregi sau tăiate mășcat.

Continue reading Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum vom reveni la birou după Paște

A trecut weekendul prelungit în care mulți dintre noi în mare parte au mâncat. Marți majoritatea se vor simți un pic mai rotunzi, ca un ou Și cu o senzație constantă de săturare: cââât se poate de mâncat? În schimb aproape în orice oficiu se vor găsi un pic de bunătățuri rămase „de ieri”
Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii