BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

#reteteusoare

Salată de vinete și ardei copți

Salată de vinete și ardei copți

Sunt atâtea variante de salate de vinete, în atâtea combinații, că îmi lasă gura apă numai când mă gândesc. Am stat și am analizat că nu am încă pe blog o rețetă de salată de vânătă, pe care eu așa de mult o iubesc, așa că m-am pus aseară pe treabă.

Dia’s Kitchen – Salată de vinete și ardei copți

Iubesc vânăta coaptă sau în diferite tocănițe. Pentru mine ar fi destul să o coc, să o blenduiesc cu un pic de ulei, sare și usturoi și deja e un fel de gustoșenie de uns pe pâine.

Continue reading Salată de vinete și ardei copți at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Astăzi vă prezint o rețetă foarte simplă din legume, pentru persoanele care au un regim alimentar mai lejer, mai sărac în calorii și bazat pe o gătire mai sănătoasă a ingredientelor. Este vorba de un mix de legume pe care le-am gătit la abur, peste care am ras brânză de oi, așa după plac, ca să obținem un gust dulce-sărățel și delicios.

Dia’s Kitchen – Legume la abur, servite cu brânză de oi

Nu e nevoie de mare școală ca să faceți acest fel de mâncare.

Continue reading Legume la abur, servite cu brânză de oi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci e adorata noastra, de asta o gătesc des la cină. Vă prezint mai jos o rețetă de supă cremă de ciuperci delicioasă și simplă în pregătire. Pentru o supă cremă de ciuperci aromată și gustoasă vă sfătuiesc să alegeți ciuperci proaspete champignon. Eu le prefer pe cele brune, fiindcă au o aromă mai intensă. Ciupercile le-am curățat de cojița de deasupra și le-am scos tulpinile. S-a primit un deliciu!

Continue reading Supă cremă de ciuperci at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

De câte ori iau 1 kg de pulpe sau gambe de pui, le coc pe toate, chiar dacă știu că nu le vom servi la o singură masă. De ce? Păi fiindcă și puiul rece este foarte delicios. Îl includ mai apoi în alte feluri de mâncare a doua zi sau îl iau cu mine în pungă la serviciu și îl servesc cu o salată de crudități și cu niște couscous sau cu hrișcă. De data asta am copt puiul pe un sloi de ceapă și roșii tăiate felii, să vedeți voi ce bunătate, dar câtă zeamă în tigaie s-a format, că am zis că e păcat să nu scald niște spaghetti în ea...

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka este originară din Africa de Nord și este gătită tradițional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită și cu unele feluri de mâncare din Turcia și Sudul Spaniei. Din sursele pe care le-am citit, unii spun că originea shakshukăi este Tunisia, alții zic că este Israel. De unde nu ar veni, este foarte gustoasă și simplă de pregătit. Cei mai mulți gătesc această rețetă la dejun.

Continue reading Shakshuka (dejun tunisian) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 134 aprecieri, distribuiri și comentarii