BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dejunuri

Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval

Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval

Buna pofticioși,

Cui plac ciupercile? La noi în casă ciupercile se gătesc des, le iubim mult în diferite feluri de mâncare, dar și proaspete, tăiate felii subțiri în salatele de crudități. Astăzi las aici pe blog această rețetă de coșulețe din ciuperci, pline cu legume călite și muuult cașcaval. Pe cât se gătesc de repede, pe atât de repede dispar de pe masă! Vă sfătui să le serviți ca garnitură cu alte feluri de mâncare, de exemplu cu piure de cartofi, cu orez fiert, cu pește sau cu pui la grătar.

Continue reading Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Papanași din brânză de vaci cu griș

Papanași din brânză de vaci cu griș

Astăzi vă prezint o rețetă de papanași din brânză de vaci cu griș, pe care i-am prăjit pe tigaie în ulei de cocos. Recomand utilizarea la prăjire uleiul de cocos, fiindcă este mai rezistent la temperaturile înalte și nu formează acele substanțe cancerigene la ardere, precum uleiul de floarea soarelui sau cel de măsline. Papanașii ies moi, pufoși, fragezi, aromați, sănătoși – perfecți pentru mari și mici și când mai pui că se fac foarte simplu și rapid.

Continue reading Papanași din brânză de vaci cu griș at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Buna prieteni,

Lava cake este unul din deserturile mele preferate. I se mai spune și vulcan de ciocolată. Se gătește foarte ușor și conține minim de ingrediente. Iubesc să îl servesc cu vișini sau căpșuni și o bilă de înghețată. Îmi place ca desertul să fie umed și să curgă din interior, cu acel efect – de lavă – de la care provine și denumirea lui.

Continue reading Fondant de ciocolată/Lava Cake at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute

Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute

Buna prieteni,

În dimineața asta am zis că nu vă las fără o rețetă foarte simplă de mic dejun sau gustare. Noi iubim ciupercile în orice combinație și de asta mereu caut să le includ în meniurile noastre. Este vorba de o omletă delicioasă cu ciuperci, pe care am servit-o cu ridichi și ceapă verde. Se face foarte simplu, rapid și cu minim de ingrediente, iar la dorință puteți face un sandwich colorat pentru prânzul de la birou.

Continue reading Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gustare cu pastă de urzici

Gustare cu pastă de urzici

Urzicile mai sunt numite “foc vindecător”, adică te ard/pișcă când le atingi, însă odată ajunse în organism imediat se luptă cu bacteriile, ajută la detoxifierea organismului, te încarcă cu energie, au chiar și efect analgezic, conținând mult fier și magneziu. Așa că fuguța la piață și cumpărați-le cât mai sunt!

Este clar că dacă vrei să beneficiezi de toate aceste proprietăți, trebuie să o consumi în stare crudă.

Continue reading Gustare cu pastă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 156 aprecieri, distribuiri și comentarii

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Ultimul timp tot mai des vedem pe rețelele de socializare diferite postări cu smoothie-uri de diferite tipuri și feluri. Totul bine și frumos mi se pare până nu se ajunge în momentul când se exgerează atât cu postările, cât și cu lipsa de informare a persoanelor care îl consumă.

EU RECOMAND CU ÎNCREDERE CONSUMUL SMOOTHIE-URILOR VERZI, NEAPĂRAT FRESH, ÎN CAZUL ÎN CARE SE ȚINE CONT CU ADEVĂRAT ȘI DE CÂTEVA REGULI ALE ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE.

Continue reading Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 190 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pateu de ficat de pui, făcut acasă

Pateu de ficat de pui, făcut acasă

Această rețetă este pentru persoanele care obișnuiesc să cumpere și să consume diferite tipuri de pateuri în conserve din supermarketuri. Vă îndemn să nu o mai faceți, fiindcă acele conserve conțin o cantitate mare de aditivi alimentari, care ne pot dăuna grav sănătății, în special copiilor. E destul să citiți eticheta cu compoziția acelor conserve și să vă dați seama că nu e nimic bun acolo. Plus la aceasta, niciodată nu știi din ce anume s-a preparat acea pastă/pateu din conserve, fie că e din legume sau fie că e ficat sau carne...

Acest articol are peste 206 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

Buna prieteni,

Cred că fiecare din noi am savurat sârniki făcuți de mamele noastre încă de când eram copii. Sunt foarte răspândiți în bucătăria rusească, ucraineană, lituaniană, sârbă și bielorusă. Știați că sârniki li se spune de la rusesc-ul сыр – trad. cașcaval/brânzeturi?… fiindcă sunt făcuți preponderent din brânză. Mi-am adus aminte de ei și am zis să postez neapărat pe blog această rețetă pe care o fac ori de câte ori îmi apare pofta.

Continue reading “Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 111 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Buna dragilor,

Am încercat clătita pufoasă – Deutsch Pancake cu bacon călit, un sos cremos de smântână și muștar și cașcaval ras deasupra. Eu cred că nu trebuie să o laud mult, fiindcă doar uitându-mă la ea, mi se făcuse gura apă.

După reacția iubitului meu, cred că o să i-o gătesc mult timp de acum încolo la micul dejun :-). Încercați-o și voi! Vă aștept cu păreri!

Dia’s Kitchen – Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 gr făină
  • 200 ml lapte
  • 200 gr bacon
  • 100 gr cașcaval
  • 1 linguriță ulei de cocos/sau unt

Ingrediente pentru sosul de smântână:

  • 4-5 linguri cu smântână
  • 1 linguriță de muștar
  • un praf de sare
  1. Bate ouăle într-un bol...
Acest articol are peste 116 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu lapte condensat

Clătite cu lapte condensat

Buna pofticioși,

Salvați o rețetă de clătite cu lapte condensat, numai bună de savurat cu gemuri, ciocolată, creme și altă “bunătățuri”. Am rămas surprinsă de textura clătitelor și de gust. Le-am servit cu gem de caise de al nostru moldovenesc marca VIS…mmmm, m-am lins pe degete!

Dia’s Kitchen – Clătite cu lapte condensat

Ingrediente:

  • 200 ml lapte condensat
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 100 gr făină
  • 20 ml ulei

Mod de preparare:

  1. Amestecă într-un bol cu ajutorul unui tel, laptele condensat cu ouăle, până obții o compoziție omogenă...
Acest articol are peste 106 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Buna dragii mei,

Fiți atenți că vin cu o explozie de clătită peste voi! ))

Am auzit de această clătită de ceva vreme, însă abia weekendul ăsta m-am apucat să o fac. Sincer vă spun că îmi pare rău că nu am încercat-o mai devreme. E pur și simplu waw!

Este vorba despre clătita germană, care de fapt pentru prima dată a fost gătită în SUA, în Seattle, de către o familie de nemți stabiliți acolo.

Continue reading Clătită pufoasă/Deutsch pancake at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză cu griș

Budincă de brânză cu griș

Această rețetă este pentru iubitorii de budinci de tot felul. Într-o zi colega mea de la muncă m-a servit cu o bucățică de budincă.… Read More Budincă de brânză cu griș

Continue reading Budincă de brânză cu griș at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză

Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză

Buna dragii mei,

Am primit în dar de la părinții mei niște icre roșii absolut superbe, naturale chiar de la originea lor aduse, adică de la capătul continentului asiatic. Au zburat cu avionul vreo 8 ore și în sfârșit au ajuns și la gurițele familiei noastre. Cum le-am văzut, am zis că trebuie neapărat să fac vre-un aperitiv ceva cu ele ca să le simt gustul în tandem cu alte ingrediente, fiindcă cel mai des în familia noastră ele se servesc la dejun, pe pâinică unsă cu unt.

Continue reading Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 116 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri

Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri

Buna pofticioși,

Astăzi vă prezint o rețetă interesantă de dejun. Dacă doriți să vă surprindeți iubitul sau iubita cu ceva delicios și neobișnuit, atunci vă îndemn să o faceți. Mie atât de mult mi-au plăcut aceste pachețele din foi de clătită, că după ce le-am pregătit, parcă nici nu au existat, atât de repede s-au mâncat!

Gustul fin și cremos o să vă placă cu siguranță. Vedeți cât de bine arată?

Continue reading Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 78 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Buna prieteni,

Toată lumea când aude de budincă, gândul i se duce la grădiniță. Mie însă nu, pe mine părinții mei nu m-au dat la grădiniță, eu am mers direct în clasa întâi. Poate e bine, poate e rău, dar pe de o parte îi mulțumesc enorm de mult mamei că ne-a ținut lângă ea și ne-a dat tot ce e mai bun, începând de la educație și finisând cu dragostea, grija și mâncarea cu care ne răsfăța și continuă încă să ne răsfețe mereu.

Continue reading Budincă de brânză de vaci, gluten free at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 104 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o gustoșenie din categoria salatelor sănătoase. Știați că cea mai sănătoasă metodă de a prepara sfecla roșie este – coacerea? Prin coacere glucoza din sfeclă se transformă în glucoză foarte benefică organismului nostru. Sfecla roșie protejează ficatul și este considerată una dintre cele mai benefice legume. Țineți minte asta și includeți-o în alimentație cât mai des, în stare crudă, coaptă sau sub formă de suc proaspăt stors.

Continue reading Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mule moldovenești

Mule moldovenești

Duminică am gătit mule moldovenești, acele clătite dulci cu brânză, mititele ca niște sărmăluțe, cât de o guriță, coapte în cuptor cu untișor, care se servesc calde cu smântână sau cu miere sau magiun și care au un gust bun ca acasă, ca la mama, ca la bunica… Sunt delicioase, pufoase și adorate de mari și mici!

Ingrediente:

  • foi de clătite
  • 50 gr unt
  • 500 gr brânză de vaci
  • 1 lingură zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • praf de scorțișoară (după preferințe)
  • miere de albini, smântână, magiun, … (pentru servire)

1...

Acest articol are peste 72 aprecieri, distribuiri și comentarii

Quiche Lorraine cu bacon

Quiche Lorraine cu bacon

O tartă delicioasă, cu aromă de bacon, cașcaval și ardei gras. O tartă rumenă care îți lasă gura apă când îi simți mirosul în casă în timpul coacerii. Serviți tarta caldă sau rece. Luați-o cu voi într-un coșuleț la iarbă verde sau pe marginea unui lac și savurați cu drag.

Am pregătit această rețetă în format video în colaborare cu una dintre cele mai vechi companii de procesare a cărnii Carmez și de asta vă las aici și linkul video către rețeta pas cu pas:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d...

Acest articol are peste 47 aprecieri, distribuiri și comentarii