BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dejunuri

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka este originară din Africa de Nord și este gătită tradițional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită și cu unele feluri de mâncare din Turcia și Sudul Spaniei. Din sursele pe care le-am citit, unii spun că originea shakshukăi este Tunisia, alții zic că este Israel. De unde nu ar veni, este foarte gustoasă și simplă de pregătit. Cei mai mulți gătesc această rețetă la dejun.

Continue reading Shakshuka (dejun tunisian) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 29 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Buna dragii mei,

Probabil cu toții ați auzit de clătitele americane sau pancakes, care au pătruns și în bucătăria noastră, fiind servite la dejun cu diferite topinguri precum, ciocolată, înghețată, siropuri, fructe, smântână etc. În SUA cel mai des întâlnit toping este siropul de arțar. De fapt, clătitele americane se aseamănă foarte mult cu clătitele noastre tradiționale, doar că ale lor sunt mai mici și mai pufoase, iar ale noastre se fac subțiri.

Continue reading Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 80 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din lavaș cu șuncă

Rulouri din lavaș cu șuncă

Buna prieteni,

În vinerea asta de vară am zis să postez o rețetă gustoasă de rulouri colorate din foi de lavaș, cu cremă de brânză, șuncă și legume, numai bune de gătit pe loc la picnicurile de weekend la iarbă verde. Aveți grijă că se mănâncă foarte repede, dacă sunteți mai multe persoane sau dacă familia e mai numeroasă, atunci dublați, sau chiar triplați  ingredientele, ca să nu rămână nimeni supărat.

Continue reading Rulouri din lavaș cu șuncă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu banane și ciocolată

Clătite cu banane și ciocolată

Buna prieteni,

O reţetă foarte simplă de dulcişor, vreţi? ))

Este vorba despre clătite cu banane și ciocolată – un desert finuț și delicios.

Vă sfătui să îl serviți cu o băutură la alegere. Adăugați deasupra mentă proaspătă sau busuioc pentru un plus de arome.

Ingrediente:

  • foi de clătite (Rețeta foi de clătite)
  • 100 gr ciocolată pentru topit
  • 1-2 banane
  1. Pregătește clătitele.

Continue reading Clătite cu banane și ciocolată at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Buna tuturor,

Astăzi vă prezint o rețetă foarte delicioasă și savuroasă de clătite, combinate cu ciuperci champignon brune sotate cu puțin usturoi, servite cu renumitul sos aromat Bechamel. A ieșit o gustoșenie de mâncare, numai bună de savurat cu cei dragi și iubiți alături. Puteți umple foile de clătită cu ciuperci sau puteți pur și simplu să le puneți pe un platou, să arunați peste ele ciupecile sotate și să le serviți cu sosul Bechamel deasupra.

Continue reading Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 43 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dejun servit cu magiun

Dejun servit cu magiun

Buna prieteni,

Postarea de astăzi este mai degrabă un tip sau o idee, fiindcă vreau să vă îndemn să încercați un gust nou la dejun.

Totul a început când am servit dejunul într-o cafenea cu iz franțuzesc la noi în Chișinău și mi s-au servit ochiurile cu nimic altceva decât magiun de caise. A fost ceva wow-de bun!!! Pâinea prăjită pe grill, am uns-o cu puțin unt, peste care am întins un strat fin de magiun, apoi am combinat cu ochiurile cremoase…mmmm, a fost feeric de bun! 

Continue reading Dejun servit cu magiun at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dejun servit cu magiun

Dejun servit cu magiun

Buna prieteni,

Postarea de astăzi este mai degrabă un tip sau o idee, fiindcă vreau să vă îndemn să încercați un gust nou la dejun.

Totul a început când am servit dejunul într-o cafenea cu iz franțuzesc la noi în Chișinău și mi s-au servit ochiurile cu nimic altceva decât magiun de caise. A fost ceva wow-de bun!!! Pâinea prăjită pe grill, am uns-o cu puțin unt, peste care am întins un strat fin de magiun, apoi am combinat cu ochiurile cremoase…mmmm, a fost feeric de bun! 

Continue reading Dejun servit cu magiun at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Buna dimineața lume,

Fiți atenți aici că vă dau cea mai delicioasă rețetă de CLAFOUTIS ever! Acel desert francez, făcut cu cireși, vișini sau alte fructe, cu un gust fin și cremos în interior. E un fel de deliciu situat între budincă și o prăjitură clasică. De obicei clafoutis se face cu cireși cu tot cu sâmburi, eu am decis să fac fără, ca să îmi păstrez dantura întreagă )))

Știți care e secretul unui Clafoutis reușit?

Continue reading Clafoutis cu cireșe at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 218 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Buna prieteni,

Astăzi pun din nou sparanghelul în capul mesei, fiindcă este perioada lui de recoltare şi vreau să îl includ cât de cât în alimentaţie, necătând la costul supărător de mare din super-market anul ăsta.

Am pregătit o omletă la dejun cu sparanghel şi bucăţele de şuncă. S-au potrivit perfect, iar gustul a fost pe măsură. Reţeta este extrem de simplă cu minim de ingrediente. Vedeţi şi voi!

Continue reading Omletă cu şuncă şi sparanghel at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu frunze de salată și măsline

Omletă cu frunze de salată și măsline

Aceasta postare este despre cel mai simplu, rapid și delicios dejun. Chiar nu am ce să scriu multe despre el, însă arată atât de bine. Mereu tind să văd și să apeciez simplitatea lucrurilor și îmi dau bine seama că toată frumusețea vine din ele!

Dacă aveți în frigider vreo 3 ouă de găină, câteva frunze de salată și măsline, faceți o omletă simplă, răsuciți-o ca în imagine și savurați-o cu frunze de zalată stropite cu ulei de măsline, sare și piper.

Continue reading Omletă cu frunze de salată și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)

Această rețetă te scapă imediat din încurcătură, atunci când ai la dejun mai multe persoane. Este gustoasă, sățioasă și savuroasă. Gustul ciupercilor și al roșiilor cherry sotate în ulei de măsline cu usturoi, fac această rețetă de dejun mai degrabă una băiețească, însă sunt sigură că și fetele se vor linge pe degete! )) În… Read More Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)
Acest articol are peste 35 aprecieri, distribuiri și comentarii