BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dejunuri

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Buna dragii mei,

Fiți atenți că vin cu o explozie de clătită peste voi! ))

Am auzit de această clătită de ceva vreme, însă abia weekendul ăsta m-am apucat să o fac. Sincer vă spun că îmi pare rău că nu am încercat-o mai devreme. E pur și simplu waw!

Este vorba despre clătita germană, care de fapt pentru prima dată a fost gătită în SUA, în Seattle, de către o familie de nemți stabiliți acolo.

Continue reading Clătită pufoasă/Deutsch pancake at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză cu griș

Budincă de brânză cu griș

Această rețetă este pentru iubitorii de budinci de tot felul. Într-o zi colega mea de la muncă m-a servit cu o bucățică de budincă.… Read More Budincă de brânză cu griș

Continue reading Budincă de brânză cu griș at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 102 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză

Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză

Buna dragii mei,

Am primit în dar de la părinții mei niște icre roșii absolut superbe, naturale chiar de la originea lor aduse, adică de la capătul continentului asiatic. Au zburat cu avionul vreo 8 ore și în sfârșit au ajuns și la gurițele familiei noastre. Cum le-am văzut, am zis că trebuie neapărat să fac vre-un aperitiv ceva cu ele ca să le simt gustul în tandem cu alte ingrediente, fiindcă cel mai des în familia noastră ele se servesc la dejun, pe pâinică unsă cu unt.

Continue reading Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 114 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri

Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri

Buna pofticioși,

Astăzi vă prezint o rețetă interesantă de dejun. Dacă doriți să vă surprindeți iubitul sau iubita cu ceva delicios și neobișnuit, atunci vă îndemn să o faceți. Mie atât de mult mi-au plăcut aceste pachețele din foi de clătită, că după ce le-am pregătit, parcă nici nu au existat, atât de repede s-au mâncat!

Gustul fin și cremos o să vă placă cu siguranță. Vedeți cât de bine arată?

Continue reading Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 78 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 72 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Buna prieteni,

Toată lumea când aude de budincă, gândul i se duce la grădiniță. Mie însă nu, pe mine părinții mei nu m-au dat la grădiniță, eu am mers direct în clasa întâi. Poate e bine, poate e rău, dar pe de o parte îi mulțumesc enorm de mult mamei că ne-a ținut lângă ea și ne-a dat tot ce e mai bun, începând de la educație și finisând cu dragostea, grija și mâncarea cu care ne răsfăța și continuă încă să ne răsfețe mereu.

Continue reading Budincă de brânză de vaci, gluten free at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o gustoșenie din categoria salatelor sănătoase. Știați că cea mai sănătoasă metodă de a prepara sfecla roșie este – coacerea? Prin coacere glucoza din sfeclă se transformă în glucoză foarte benefică organismului nostru. Sfecla roșie protejează ficatul și este considerată una dintre cele mai benefice legume. Țineți minte asta și includeți-o în alimentație cât mai des, în stare crudă, coaptă sau sub formă de suc proaspăt stors.

Continue reading Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mule moldovenești

Mule moldovenești

Duminică am gătit mule moldovenești, acele clătite dulci cu brânză, mititele ca niște sărmăluțe, cât de o guriță, coapte în cuptor cu untișor, care se servesc calde cu smântână sau cu miere sau magiun și care au un gust bun ca acasă, ca la mama, ca la bunica… Sunt delicioase, pufoase și adorate de mari și mici!

Ingrediente:

  • foi de clătite
  • 50 gr unt
  • 500 gr brânză de vaci
  • 1 lingură zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • praf de scorțișoară (după preferințe)
  • miere de albini, smântână, magiun, … (pentru servire)

1...

Acest articol are peste 72 aprecieri, distribuiri și comentarii

Quiche Lorraine cu bacon

Quiche Lorraine cu bacon

O tartă delicioasă, cu aromă de bacon, cașcaval și ardei gras. O tartă rumenă care îți lasă gura apă când îi simți mirosul în casă în timpul coacerii. Serviți tarta caldă sau rece. Luați-o cu voi într-un coșuleț la iarbă verde sau pe marginea unui lac și savurați cu drag.

Am pregătit această rețetă în format video în colaborare cu una dintre cele mai vechi companii de procesare a cărnii Carmez și de asta vă las aici și linkul video către rețeta pas cu pas:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d...

Acest articol are peste 47 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii gluten free

Oladii gluten free

Buna prieteni,

Aceste oladii gluten free le-am inventat eu într-o seară și am rămas foarte încântată de gustul lor bun și pufos. Faceți-le copiilor și serviți-le cu miere, sunt sănătoase și cu siguranță vor intra în carnetul vostru de rețete după ce le veți încerca.

Ingrediente:

  • 250 gr brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură semințe de in proaspăt râșnite
  • 1 lingură semințe de susan proaspăt râșnite
  • 1 lingură de făină (poate fi înlocuită cu 1 lingură făină de hrișcă)
  • 1 lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri cu ulei pentru frigere
  1. Amestecați toate ingredientele într-un bol...
Acest articol are peste 95 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați

Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați

Sandwich-ul cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați, plus aroma unei frunzulițe de busuioc proaspăt, ruptă direct de la balcon, îți poate face dimineața împlinită din punct de vedere gastronomic.

… și pe lângă faptul că se face foarte ușor și arată foarte bine, mai este și tare delicios…

Se sotează ciupercile.

Se prepară oul poșat exact ca în rețeta de AICI.

Se rade castravetele prin răzătoare.

Continue reading Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 84 aprecieri, distribuiri și comentarii

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka este originară din Africa de Nord și este gătită tradițional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită și cu unele feluri de mâncare din Turcia și Sudul Spaniei. Din sursele pe care le-am citit, unii spun că originea shakshukăi este Tunisia, alții zic că este Israel. De unde nu ar veni, este foarte gustoasă și simplă de pregătit. Cei mai mulți gătesc această rețetă la dejun.

Continue reading Shakshuka (dejun tunisian) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 33 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Buna dragii mei,

Probabil cu toții ați auzit de clătitele americane sau pancakes, care au pătruns și în bucătăria noastră, fiind servite la dejun cu diferite topinguri precum, ciocolată, înghețată, siropuri, fructe, smântână etc. În SUA cel mai des întâlnit toping este siropul de arțar. De fapt, clătitele americane se aseamănă foarte mult cu clătitele noastre tradiționale, doar că ale lor sunt mai mici și mai pufoase, iar ale noastre se fac subțiri.

Continue reading Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 82 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din lavaș cu șuncă

Rulouri din lavaș cu șuncă

Buna prieteni,

În vinerea asta de vară am zis să postez o rețetă gustoasă de rulouri colorate din foi de lavaș, cu cremă de brânză, șuncă și legume, numai bune de gătit pe loc la picnicurile de weekend la iarbă verde. Aveți grijă că se mănâncă foarte repede, dacă sunteți mai multe persoane sau dacă familia e mai numeroasă, atunci dublați, sau chiar triplați  ingredientele, ca să nu rămână nimeni supărat.

Continue reading Rulouri din lavaș cu șuncă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu banane și ciocolată

Clătite cu banane și ciocolată

Buna prieteni,

O reţetă foarte simplă de dulcişor, vreţi? ))

Este vorba despre clătite cu banane și ciocolată – un desert finuț și delicios.

Vă sfătui să îl serviți cu o băutură la alegere. Adăugați deasupra mentă proaspătă sau busuioc pentru un plus de arome.

Ingrediente:

  • foi de clătite (Rețeta foi de clătite)
  • 100 gr ciocolată pentru topit
  • 1-2 banane
  1. Pregătește clătitele.

Continue reading Clătite cu banane și ciocolată at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Buna tuturor,

Astăzi vă prezint o rețetă foarte delicioasă și savuroasă de clătite, combinate cu ciuperci champignon brune sotate cu puțin usturoi, servite cu renumitul sos aromat Bechamel. A ieșit o gustoșenie de mâncare, numai bună de savurat cu cei dragi și iubiți alături. Puteți umple foile de clătită cu ciuperci sau puteți pur și simplu să le puneți pe un platou, să arunați peste ele ciupecile sotate și să le serviți cu sosul Bechamel deasupra.

Continue reading Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 69 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dejun servit cu magiun

Dejun servit cu magiun

Buna prieteni,

Postarea de astăzi este mai degrabă un tip sau o idee, fiindcă vreau să vă îndemn să încercați un gust nou la dejun.

Totul a început când am servit dejunul într-o cafenea cu iz franțuzesc la noi în Chișinău și mi s-au servit ochiurile cu nimic altceva decât magiun de caise. A fost ceva wow-de bun!!! Pâinea prăjită pe grill, am uns-o cu puțin unt, peste care am întins un strat fin de magiun, apoi am combinat cu ochiurile cremoase…mmmm, a fost feeric de bun! 

Continue reading Dejun servit cu magiun at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 44 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dejun servit cu magiun

Dejun servit cu magiun

Buna prieteni,

Postarea de astăzi este mai degrabă un tip sau o idee, fiindcă vreau să vă îndemn să încercați un gust nou la dejun.

Totul a început când am servit dejunul într-o cafenea cu iz franțuzesc la noi în Chișinău și mi s-au servit ochiurile cu nimic altceva decât magiun de caise. A fost ceva wow-de bun!!! Pâinea prăjită pe grill, am uns-o cu puțin unt, peste care am întins un strat fin de magiun, apoi am combinat cu ochiurile cremoase…mmmm, a fost feeric de bun! 

Continue reading Dejun servit cu magiun at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 44 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Buna dimineața lume,

Fiți atenți aici că vă dau cea mai delicioasă rețetă de CLAFOUTIS ever! Acel desert francez, făcut cu cireși, vișini sau alte fructe, cu un gust fin și cremos în interior. E un fel de deliciu situat între budincă și o prăjitură clasică. De obicei clafoutis se face cu cireși cu tot cu sâmburi, eu am decis să fac fără, ca să îmi păstrez dantura întreagă )))

Știți care e secretul unui Clafoutis reușit?

Continue reading Clafoutis cu cireșe at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii