BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Mămăliga

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Friptură de ficat

Friptură de ficat

Una dintre cele mai pregătite și apreciate bucate moldovenești este friptura. Trebuie să recunosc că în copilărie, am întins mult în tigăile mamei și a bunicii pline cu carne, ficat de diferite feluri și jumări! Cele mai bune fripturi erau acelea când înainte de sărbători, se tăia porcul și mămica imediat ne făcea câte o tigaie mare de friptură din carnea proaspătă și fragedă. Nu o să uit niciodată acele vremuri.

Continue reading Friptură de ficat at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Despre ciulama se poate spune multe, fiindcă taaare multe guri a mai adunat în jurul meselor! În copilărie, alergam cu fratele meu după ploaie pe imașul de lânga casa noastră, care se află la margine de sat, ca să adunăm ciupercuțele proaspăt apărute și să le aducem mamei să ne facă la cină ciulama cu ciuperci și mămăligă.

Parcă văd tigaia mamei cea mare de ciugun, umplută cu sos alb în care stau și se scaldă ciupercile strânse de noi.

Continue reading Ciulama de ciuperci cu mămăligă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 105 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

La moldoveni mai ales, atunci când spui mămăligă cu smântână, deodată zboară gândul la vreo fripturică ceva. Dar mămăligă cu smântână și legume sotate, a-ți încercat? Mie una îmi place foarte mult combinația mămăligă + legume sotate. Vedeți și rețeta Legume sotate cu mămăligă, o gustoșenie de post.

Această mâncărică, se potrivește perfect pentru cină. Nu încarcă foarte mult sistemul digestiv și e delicioasă foarte. Încercați și voi, sunt sigură că aveți aceste ingrediente simple prin bucătărie la îndemână.

Continue reading Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

PROIECT FOTO // Viitorul punct de control comun moldo-ucrainean „Palanca”

Punctul comun de trecere a frontierei "Palanca" va fi inaugurat săptămâna viitoare, ca urmare a unor înţelegeri încheiate acum doi ani între Republica Moldova şi Ucraina. O perioadă însă, până la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, punctul va funcţiona în regim limitat.
Acest articol are peste 53 aprecieri, distribuiri și comentarii