BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Reţete

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate în ulei de cocos, servit cu couscous – o cină diferită, puțin ieșită din tipare, care mie mi-a plăcut așa de mult! Gustul puțin amărui al ficatului se potriveste perfect cu merele caramelizate. Apropo, știati că aceasta este o rețetă mai veche moldovenească pe care o găteau și bunicile noastre? Eu nu.. ))) Eu am ales să caramelizez mere, însă sunt sigură că ar fi binevenite și perele sau gutuii la această rețetă!

Continue reading Ficat de pui cu mere caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 39 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mule moldovenești

Mule moldovenești

Duminică am gătit mule moldovenești, acele clătite dulci cu brânză, mititele ca niște sărmăluțe, cât de o guriță, coapte în cuptor cu untișor, care se servesc calde cu smântână sau cu miere sau magiun și care au un gust bun ca acasă, ca la mama, ca la bunica… Sunt delicioase, pufoase și adorate de mari și mici!

Ingrediente:

  • foi de clătite
  • 50 gr unt
  • 500 gr brânză de vaci
  • 1 lingură zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • praf de scorțișoară (după preferințe)
  • miere de albini, smântână, magiun, … (pentru servire)

1...

Acest articol are peste 43 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui

Ruladă de pui

Rulada de pui, cu carne tocată de porc și castravete murat, servită cu couscous poate fi o idee perfectă de cină, mai ales că se face așa de ușor. Apropo, vă sfătui să înlocuiți mezelurile din comerț cu astfel de rulade, sunt mult mai sănătoase și sunt sigură că o să vă placă. În loc de castravete murat puteți să puneți ardei gras, morcov, ou fiert, ciuperci sau cașcaval, lăsați fantezia să acționeze după bunul ei plac.

Continue reading Ruladă de pui at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Despre ciulama se poate spune multe, fiindcă taaare multe guri a mai adunat în jurul meselor! În copilărie, alergam cu fratele meu după ploaie pe imașul de lânga casa noastră, care se află la margine de sat, ca să adunăm ciupercuțele proaspăt apărute și să le aducem mamei să ne facă la cină ciulama cu ciuperci și mămăligă.

Parcă văd tigaia mamei cea mare de ciugun, umplută cu sos alb în care stau și se scaldă ciupercile strânse de noi.

Continue reading Ciulama de ciuperci cu mămăligă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Buna prieteni,

Sosul de roșii reprezintă un ingredient foarte des întâlnit în bucătărie, fiindcă este foarte delicios și acordă felurilor de mâncare un gust fresh, dulce acrișor, sau dulce iutișor, în dependență de condimentele pe care le folosești.

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă foarte simplă de sos de roșii, care poate fi folosit la mai multe feluri de mâncare, precum, paste, lasagna, musaca, cu diferite legume, pizza, la diferite bruschete, carne, pește etc. 

Continue reading Sos de roșii pentru diferite mâncăruri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Crap copt, fraged și delicios

Crap copt, fraged și delicios

Buna dragii mei,

Perioadele de vacanță sunt foarte plăcute, fiindcă odihna trebuie să facă parte din viața noastră, la fel ca și munca. După mai mult de o săptămână de absență, am revenit cu forțe noi, mintea liniștită și relaxată pentru a începe din nou ritmul meu de fiecare zi. Vreau să vă zic că îmi era foarte dor să scriu acest articol și să împărtășesc cu voi următoarea rețetă.

Este vorba despre pește copt la cuptor.

Continue reading Crap copt, fraged și delicios at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 35 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de delicioasă. Practic este una din supele mele preferate. Are un gust atât de fin și bun, aducându-mi aminte de supele bunicăi de la țară.

Supa este foarte ieftină în ingrediente, se prepară ușor și practic este cea mai simplă variantă, însă vă puteți juca cu gusturile adăugâng în ea pe lângă cartofi, ciuperci sotate sau vre-un soi de pește fără oase gătit la abur sau copt.

Continue reading Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 68 aprecieri, distribuiri și comentarii

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Buna prieteni,

Sunteți gata pentru o nouă rețetă delicioasă?

Pentru iubitorii de cărniță, am ales să gătesc costițe de porc, marinate cu ierburi proaspete aromate, precum rozmarin și busuioc verde. Ca garnitură am pregătit niște orez cu mult morcov și varză murată, pentru un gust dulce acrișor, o combinație perfectă pe lângă costițele moi și fragede de porc.

Vedeți și voi ce gustoșenie mi s-a primit și vă îndemn să salvați rețeta, fiindcă sunt sigură că apropiații voștri o vor îndrăgi!

Continue reading Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului)

Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului)

Sparanghelulhrana regilor – o plantă deosebită, cu un puternic efect de anti-îmbatrânire, anti-inflamator şi chiar afrodisiac, este cu adevarat un aliment deosebit. Începe perioada lui de recoltare și sunt sigură că foarte multă lume îl așteaptă. De asta vreau să vă sfătui să îl gătiți cît mai sănătos posibil, ca și pe orice alte plantă sau legumă, pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile lui.

Tipuri de sparanghel:

  • Verde – acesta este sortimentul cel mai des întâlnit.

Continue reading Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 81 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

O rețetă salvatoare care sunt sigură că o veți îndrăgi în perioada posturilor sau atunci când nu prea aveți ingrediente multe prin frigider și piața/marketul e departe )) Pe cât de simplă este această rețetă, pe atât este de delicioasă și vreau să vă zic că văd foarte des la diferite posturi culinare de televiziune, diferite combinații ale ei. Cineva am văzut că o face cu pastă de roșii, altcineva, cu roșii întregi sau tăiate mășcat.

Continue reading Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 19 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui la cuptor cu orez integral

De câte ori v-ați întrebat: cum să mai gătesc carnea de pui?  Iată o idee de preparare a pulpelor de pui, pe care le-am marinat în suc de portocale și le-am servit cu orez fiert integral, aromatizat cu ulei de măsline și usturoi. O idee perfectă de cină, alături de cei dragi! Cum să gătiți orezul… Read More Pui la cuptor cu orez integral
Acest articol are peste 81 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu broccoli

Având în vedere că toate grupurile culinare de pe Facebook abundă cu întrebări de genul: ce mai gătiți azi de post?, vă mai dau o idee de cină, din doar câteva ingrediente, foarte simple și accesibile. Țineți minte că în loc de broccoli puteți folosi orice altă legumă doriți! Ingrediente: 200 gr paste broccoli proaspăt sau congelat… Read More Paste cu broccoli
Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

Plăcinte cu dovleac+scorțișoară și stafide+VIDEO

Bună dragele mele gospodine, ce pregătiți gustos deseară pentru familie? Eu am pregătit plăcinte din lavaș cu dovleac super gustoase, iar dacă vă întrebați dacă conțin caloriile unei plăcinte din aluat simplu, atunci vă zic să nu vă faceți griji căci nu ve-ți aduna kg în plus. Believe me! Chiar sunt foarte gustoase și se […]

The post Plăcinte cu dovleac+scorțișoară și stafide+VIDEO appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

3 rețete de la Hemingway, Dickinson și Cehov

Cândva am scris despre regulile de aur ale lui George Orwell pentru prepararea unui ceai perfect, iar acum a venit rândul și artei culinare, mai ales că printre marii scriitori sau chiar personajele lor au fost din cei care știau cum să aprecieze o masă copioasă. 1. Primul pe lista noastră este Ernest Hemingway și celebrul […]
Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

What about Sushi? My first time making sushi. (video)

Salutare!! Ce vă vine în minte atunci când auziți Sushi? Pe mine mă duce cu gândul la Tokyo, la Tokyo Sushi! Recent am fost provocată de Tokyo Sushi, care m-au contactat și mi-au propus să pregătim ceva delicios împreună, desigur am acceptat provocarea, pentru că niciodată în viață nu am făcut Sushi și mi s-a părut […]

The post What about Sushi? My first time making sushi. (video) appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii

Nata Albot: „Există un soi de bucate tradiționale care arată horror în poze”

Eram în vizită la o prietenă, când am descoperit cartea „Moldova din bucătăria mamei mele”. Iar eu sunt o tradiționalistă. Rar când mă încumet să gust alte bucate, decât cele pe care le știu de la mama acasă. Așa m-am îndrăgostit de cartea Natei, unde mai pui că, oricât am căutat, n-am reușit să descopăr […]
Acest articol are peste 519 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspiraţii culinare: Delicii de vară cu goji

Fructul asiatic goji, despre care vă relatez deja de două zile, este unul din acele alimente aproape magice care scad apetitul. Având un indice glicemic foarte mic, goji este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente în lume. Nu în zadar este folosit de mii de ani în medicina chineză. Majoritatea celor care …

Continuă să citești Inspiraţii culinare: Delicii de vară cu goji

Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

Plăcinte fără drojdie, ca la mama acasă+video rețetă

  Salutare, astăzi vreau să mă împart cu rețeta mamei de plăcinte fără drojdie, iar asta înseamnă că poți să mănânci cât vrei și nu te îngrași așa ușor ???? + sunt foarte sănătoase și gustoase! Îmi amintesc în copilărie că făceam în fiecare sâmbătă plăcinte în cuptorul cu lemne, acum deja le facem mai […]

The post Plăcinte fără drojdie, ca la mama acasă+video rețetă appeared first on A blog about Fashion, Lifestyle, Travel and Healthy Life.

Acest articol are peste 48 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspiraţii culinare: Delicii de vară cu aronia

După cum v-am promis în articolul anterior, revin cu câteva reţete de mâncăruri şi băuturi cu aronia. Brioşe cu fructe de aronia Ingredientele necesare: 1 cană de făină de ovăz integral; 1 cană de făină albă; 1 lingură de zahăr brut; 4 linguriţe de praf de copt; 1 cană de fructe de aronia; 1 ou; …

Continuă să citești Inspiraţii culinare: Delicii de vară cu aronia

Acest articol are peste 70 aprecieri, distribuiri și comentarii