BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Gustari

Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Buna prieteni,

Astăzi vă dau o idee de gustărele numai bune de pus în pungă și de luat la serviciu sau la picnic. Sunt bune pentru mari și mici, ușurele și sănătoșele. Cât încă găsesc dovlecelul la piață, încerc să îl consum în cât mai multe rețete.

Dia’s Kitchen – Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Ingrediente:

  • 350 gr brânză
  • 350 gr dovlecel dat prin răzătoare
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu făină
  • sare și piper după gust
  • câteva fire de mărar
  1. Am pregătit ingredientele pentru brioșe.

Continue reading Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Salutare dragilor,

Astăzi am o rețetă pentru amatorii de gratinuri, dar și pentru cei care au ales să se alimenteze mai sănătos, cu alimente mai lejere pentru sistemul digestiv. Acest gratin de dovlecei și roșii, face un tandem perfect și delicios, pe care eu îl ador atât cald, cât și rece. Se gătește foarte simplu și rapid. Încercați și voi! Vă aștept cu impresii aici pe blog în comentarii la rețetă, sau pe pagina mea de facebook – Dia’s Kitchen.

Continue reading Gratin de dovlecei și roșii la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de cartofi cu ghebe

Salata de cartofi cu ghebe

Buna dragii mei,

Vă zic bun găsit după o absență de 2 săptămâni cât mi-am savurat vacanța. Promit să scriu un articol interesant despre vacanța noastră de anul ăsta, doar să apuc nițel timp liber să stochez pozele și să le aleg.

Rețeta zilei de astăzi este una foarte gustoasă. Este vorba despre o salată colorată de cartofi și alte legume, cu ciuperci ghebe marinate. Dacă le aveți proaspete e și mai și, coaceți-le nițel pe tigaie și adăugați-le în salată, vor adăuga un miros …mmmm……

Recunosc că îmi plac cartofii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legume călite cu ochiuri

Legume călite cu ochiuri

Uitându-mă în tigaia asta, îmi vine să spun că iată așa arată gătitul în culori…

Dia’s Kitchen – Legume călite cu ochiuri

Eu ador legumele călite cu ochiuri, fiindcă este sănătos, delicios, colorat și divers! Această mâncare seamănă foarte mult cu shakshuka , dejunul tunisian, apreciat de atâta lume.

Când fac legumele călite cu ochiuri, niciodată nu prăjesc legumele, ci doar le călesc. Atunci când nu folosesc legume congelate, mai adaug o cantitate egală de apă la cea de ulei.

Continue reading Legume călite cu ochiuri at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată mediteraneană cu coucous

Salată mediteraneană cu coucous

Buna prieteni,

Fiindcă mi se apropie vacanța cu pași rapizi și gândul îmi e de câteva săptămâni bune la marea albastră, am gătit o salată în stilul ei, mai precis – în stil mediteranean. Această salată este una neobișnuită, diversă, colorată și delicioasă. Poate fi servită ca atare sau în combinație cu alte mâncăruri, ca garnitură la pește, carne sau legume la grătar.

Eu îmi închipui această salată pe o masă mare, pe un platou, în sânul unei familii numeroase și vesele, unde fiecare își ia din ea cu lingura cea mare și o servește pe lângă niște pește sau carne la grătar...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de vinete și ardei copți

Salată de vinete și ardei copți

Sunt atâtea variante de salate de vinete, în atâtea combinații, că îmi lasă gura apă numai când mă gândesc. Am stat și am analizat că nu am încă pe blog o rețetă de salată de vânătă, pe care eu așa de mult o iubesc, așa că m-am pus aseară pe treabă.

Dia’s Kitchen – Salată de vinete și ardei copți

Iubesc vânăta coaptă sau în diferite tocănițe. Pentru mine ar fi destul să o coc, să o blenduiesc cu un pic de ulei, sare și usturoi și deja e un fel de gustoșenie de uns pe pâine.

Continue reading Salată de vinete și ardei copți at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Buna dragii mei,

Eu sunt mare iubitoare de tot felul de budinci. Îmi plac fiindcă mereu pot să inventez ceva nou și să mă joc cu diferite ingrediente și gusturi. De asemenea, pot să servesc budincile atât calde, cât și reci, pot ușurel să fie luate la un picnic sau în pachețelul cu gustarea pentru prânz pe care îl iau cu mine la birou.

De data asta, am zis să fac ceva cu carne de pui și nu am stat mult pe gânduri, fiindcă aveam minimum de ingrediente în frigider.

Continue reading Budincă cu pui și cașcaval la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Buna dragii mei,

Eu sunt mare iubitoare de tot felul de budinci. Îmi plac fiindcă mereu pot să inventez ceva nou și să mă joc cu diferite ingrediente și gusturi. De asemenea, pot să servesc budincile atât calde, cât și reci, pot ușurel să fie luate la un picnic sau în pachețelul cu gustarea pentru prânz pe care îl iau cu mine la birou.

De data asta, am zis să fac ceva cu carne de pui și nu am stat mult pe gânduri, fiindcă aveam minimum de ingrediente în frigider.

Continue reading Budincă cu pui și cașcaval la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supele reci din legume (raw), cele mai sănătoase supe

Supele reci din legume (raw), cele mai sănătoase supe

Buna dragi prieteni,
De când am adoptat un stil de alimentație bazat în proporție de aproximativ 60-70% alimente vii (adică crude), m-am îndrăgostit la propriu de supele raw, din legume proaspete. Restul 40-30% din alimentele mele, reprezintă alimente gătite, adică rețetele pe care le vedeți zi de zi, aici pe blog și pe pagina mea de facebook – Dia’s Kitchen.
Supele din legume crude, se fac foarte usor si sunt foarte, foarte sănătoase, în comparație cu alte supe, pe care obișnuim să le gătim în mod tradițional...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri de macrou cu legume la cuptor

Rulouri de macrou cu legume la cuptor

Buna ziua la toată lumea,

Nu am mai gătit macrou de ceva vreme, iar ieri chiar mi s-a făcut dor. Așa că am mers la market, am luat macrou congelat, am ajuns acasă, am căutat să văd ce legume am prin frigider și am făcut aceste rulouri delicioase la cuptor. Le-am servit cu felii tăiate fin, fin de ciuperci champignon, un deliciu adevărat. Iar ca să mă credeți pe cuvânt trebuie să și încercați și voi această rețetă!

Continue reading Rulouri de macrou cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Acest tip de mâncare te scapă imediat atunci când ai oaspeți “ne-poftiți” sau ai ingredientele și vrei să pui totul într-o tavă și să dai la cuptor ca să te scapi mai repede. Se servește atât rece cât și caldă, cu legume și verdețuri de care vă plac.

Puteți să potriviți straturile cum doriți, nu e necesar să respectați o ordine anume, important să aveți carnea de pui, ciupercile, cașcavalul și roșia, care eu am adăugat-o, doar pentru culoare.

Continue reading Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval

Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval

Buna pofticioși,

Cui plac ciupercile? La noi în casă ciupercile se gătesc des, le iubim mult în diferite feluri de mâncare, dar și proaspete, tăiate felii subțiri în salatele de crudități. Astăzi las aici pe blog această rețetă de coșulețe din ciuperci, pline cu legume călite și muuult cașcaval. Pe cât se gătesc de repede, pe atât de repede dispar de pe masă! Vă sfătui să le serviți ca garnitură cu alte feluri de mâncare, de exemplu cu piure de cartofi, cu orez fiert, cu pește sau cu pui la grătar.

Continue reading Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Papanași din brânză de vaci cu griș

Papanași din brânză de vaci cu griș

Astăzi vă prezint o rețetă de papanași din brânză de vaci cu griș, pe care i-am prăjit pe tigaie în ulei de cocos. Recomand utilizarea la prăjire uleiul de cocos, fiindcă este mai rezistent la temperaturile înalte și nu formează acele substanțe cancerigene la ardere, precum uleiul de floarea soarelui sau cel de măsline. Papanașii ies moi, pufoși, fragezi, aromați, sănătoși – perfecți pentru mari și mici și când mai pui că se fac foarte simplu și rapid.

Continue reading Papanași din brânză de vaci cu griș at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Bruschete cu dovlecel și cașcaval

Bruschete cu dovlecel și cașcaval

Postarea de astăzi reprezintă o gustărică ușoară, de vară, care o să vă placă din prima. Combinația dintre dovlecel și cașcaval ras e pur și simplu delicioasă. Se face foarte rapid, din doar 3 ingrediente! Check it out!

Dia’s Kitchen – Bruschete cu dovlecel și cașcaval

Ingrediente:

  • o baghetă cu semințe / sau orice tip de pâine vă place
  • 100 gr cașcaval ras
  • 1 dovlecel
  • usturoi /opțional/
  • puțin ulei de măsline/sau unt
  • sare și piper după gust
  1. Taie bagheta felii mai subțiri.

Continue reading Bruschete cu dovlecel și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Buna tuturor,

Astăzi vin cu o combinație de garnitură mai puțin obișnuită, fiindcă după sondajul pe care l-am făcut pe instagram pe pagina Dia’s Kitchen de acolo, am observat că foarte multă lume nu a încercat-o încă.

Iată de ce ard de nerăbdare să împart această rețetă cu voi, fiindcă este una foarte delicioasă și sunt sigură că dacă o veți încerca, veți rămâne plăcut surprinși de gust.

Dia’s Kitchen – Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • o cană cu orez la alegere
  • o cană cu porumb dulce proaspăt, congelat sau din conservă
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 linguri ulei la alegere
  • fulgi de ardei roșu iute sau piper
  • sare după gust
  • 3 căni cu apă
  1. Spală și pregătește toate ingredientele...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză

Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză

Dragii mei,

S-au umplut piețele cu tot felul de legume, verdețuri și e păcat să nu profităm de ele. Nu uitați că pentru o sănătate bună trebuie să ne alimentăm cu legume de sezon, pentru a profita de toate beneficiile pe care ele, ca niște “adevărați binevoitori” vin în fiecare an, să ni le aducă. Vedeți mai jos o rețetă de dovlecei cu cartofi copți. O mâncare gustoasă și savuroasă de vară!

Continue reading Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Șnițele din ciuperci pleurotus

Șnițele din ciuperci pleurotus

Buna dragii mei,

Rețeta de astăzi este una foarte delicioasă, ușoară și iarăși, simplă de tot. Mie atât de mult mi-au plăcut aceste ciuperci coapte pe tigaie în puțină făină și ou, că nu vă pot reda. Le-am servit cu pâinică rustică din făină integrală cu semințe, cu roșii și cu usturoi. Încercați să faceți sandwich-uri cu ele, mmmmmm…sunt sigură ca vor avea un gust super-bun!

Dia’s Kitchen – Șnitele din ciuperci pleurotus

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu făină
  • sare și piper după gust
  • puțin ulei pentru coacere
  • pentru servire: usturoi, legume la alegere
  1. Spală ciupercile și ștergele cu grijă cu un șervețel de hârtie...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Buna prieteni,

Eu de când încerc să mă alimentez mai sănătos și de când am grijă mare de ceea ce mănânc, mereu încerc rețete din categoria celor vegane sau vegetariene. După cum am mai spus aici pe blog, nu sunt adepta nici unui curent, fie el vegan (care mă atrage cel mai mult), raw-vegan sau vegetarian (asta îmi displace cel mai mult). 

Eu sunt pentru calea de mijloc, adică acolo unde se respectă niște reguli în combinarea alimentelor, nu se face abuz de mâncare, se dă la o parte consumerismul exagerat și se aleg acele alimente care aduc cu adevărat aport de nutrienți, energie și combustibil bun pentru organism...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hrișcă cu legume la cuptor

Hrișcă cu legume la cuptor

Buna dragii mei,

Sunt pe aici persoane care iubesc hrișca? Eu o ador nu doar pentru faptul că nu conține gluten, ci și pentru gust. O gătesc în toate felurile posibile, mai ales că este perfectă în calitate de garnitură. Hrișca e bună cu orice, adică cu carne, cu pește și chiar cu legume. Este o alegere bună pentru perioada când țin post și nu doar. De data asta, am ales să o gătesc la cuptor, cu legume și am rămas încântată.

Continue reading Hrișcă cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei etc. Într-o alimentaţie echilibrată, arpacasul reprezintă o alegere sănătoasă, întrucât aduce multe beneficii organismului prin aportul de fibre și alți nutrienți.

Dintre toate cerealele cunoscute (inclusiv grâu, secară şi ovăz), arpacaşul din orz decorticat are cel mai mic indice glicemic, fiind o alegere potrivită pentru diabetici sau pentru persoanele care urmează o dietă cu un indice glicemic scăzut.

Continue reading Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii