BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Gustari

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salut prieteni,

După cum bine știți eu ador salatele și nu îmi închipui mesele fără ele. Aportul de alimente vii/crude, trebuie să fie de minim 70% din alimentația noastră, pentru a continua să fim sănătoși. Eu am exclus total maioneza din comerț din alimentație și mereu improvizez cu diferite sosuri din smântână sau iaurt grecesc când îmi vine pofta de astfel de salate. Puteți să vedeți mai multe rețete de astfel de sosuri pe care eu le fac AICI.

Continue reading Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Buna prieteni,

Salatele pentru mine rămân a fi cele mai sănătoase feluri de mâncare. Pe lângă faptul că conțin crudități, care ne umplu de vitamine, pot fi ușor combinate cu mâncarea gătită. Și important ar fi ca procentul de mâncare gătită să fie cu mult mai mic decât cel de crudități. Despre salatele de crudități am scris AICI, vă invit să citiți de ce sunt ele adevărate bombe de sănătate.

Continue reading Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Buna prieteni,

Această rețetă este despre papilele gustative. Este pentru acele zile când îți vine pofta de pizza! Bărbatul meu e iubitor de pizza și a zis să facem una acasă, așa că ne-am pus pe treabă.

Italienii bată-i vina au inventat-o și au infectat tot mapamondul cu ea. Nu ai cum să o nu o iubești, că e foarte delicioasă, însă trebuie să menționez totuși – nu trebuie consumată în exces, fiindcă are ceva calorii în ea și nu e atât de ușor de digerat, având în vedere câte ingrediente aranjăm pe acea bucățică de aluat...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Buna prieteni,

Va aduc azi la cunoștință o rețetă de ruladă de pui, care este foarte delicioasă și arată foarte bine. Se face foarte ușor și se servește atât caldă cât și rece. Încercați-o și voi, nouă ne-a plăcut foarte mult!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui
  • 150 gr bacon feliat subțire/sau prosciutto

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ardei gras roșu
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 gr bacon
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  1. Într-o tigaie călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Buna prieteni,

Va aduc azi la cunoștință o rețetă de ruladă de pui, care este foarte delicioasă și arată foarte bine. Se face foarte ușor și se servește atât caldă cât și rece. Încercați-o și voi, nouă ne-a plăcut foarte mult!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui
  • 150 gr bacon feliat subțire/sau prosciutto

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ardei gras roșu
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 gr bacon
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  1. Într-o tigaie călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ce fel de moldoveancă sunt eu, dacă nu am pe blog “chipăruși copți cu patlajică călită” ? Această mâncare se gătește foarte des prin satele Moldovei și se servește atât cu pâine, cât și cu mămăligă; atât caldă, cât și rece. Este un deliciu adevărat, plin de culoare!

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • ardei grași dulci
  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii coapte
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui nerafinat
  • ierburi aromate (opțional)
  • sare și piper după gust
  1. Coace ardeii în cuptor...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Buna pofticioși,

Rețeta zilei de astăzi este pentru cei mai “lenoși”, care nu iubesc să se joace cu răsucitul sarmalelor. Mie îmi place să fac sarmale și iubesc să le răsucesc, însă atunci când nu am deloc timp să o fac și pofta de găluște este mare, recurg la această rețetă ușoară și simplă.

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Ingrediente:

  • un pahar cu orez bob lung/al meu a fost integral
  • 2,5 pahare apă clocotită
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • un sfert de varză de mărime medie
  • 2 ardei grași
  • sare și piper după gust
  • ierburi aromate
  1. Toacă toate legumele cubulețe și călește-le cu uleiul de măsline la foc mic, până se înmoaie puțin, într-o tigaie mai adâncă...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Buna prieteni,

Această rețetă de salată mi-a venit în cap dintr-o greșeală. S-a primit așa că nașa mea îmi povestea despre un alt fel de mâncare, pe care eu mi l-am închipuit, exact cum este această salată. Până la urmă ne-am dat ambele seama că discutăm de două rețete diferite :-))) și iată cum din închipuirea mea a ieșit această salată minunată și mega-delicioasă.

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Ingrediente:

  • 2 ardei grași mari și roșii
  • 2 roșii
  • 70 gr brânză de vaci
  • mix de semințe de floarea soarelui și dovleac
  • o bucată de praz
  • cozi de ceapă verde sau pătrunjel

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 1 linguriță mică cu ierburi provence (opțional)
  • sare și piper după gust

Salata asta atât de mult mi-a plăcut că nu vă pot reda...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Buna dragii mei,

În copilărie mămica ne-a făcea un fel de mâncare, pe care îl adora întreaga noastră familie. Este vorba de vânătă călită, în sos de smântână cu roșii și usturoi. Un deliciu adevărat și foarte savuros. Țin minte că îl serveam cu pâine coaptă de casă, cu colac sau cu mămăligă. Aseară am gătit și eu acest fel de mâncare și m-am întors în copilărie, la aroma din bucătărie de atunci.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Buna dragii mei,

În copilărie mămica ne-a făcea un fel de mâncare, pe care îl adora întreaga noastră familie. Este vorba de vânătă călită, în sos de smântână cu roșii și usturoi. Un deliciu adevărat și foarte savuros. Țin minte că îl serveam cu pâine coaptă de casă, cu colac sau cu mămăligă. Aseară am gătit și eu acest fel de mâncare și m-am întors în copilărie, la aroma din bucătărie de atunci.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din paste scoici cu vișini

Budincă din paste scoici cu vișini

Buna prieteni,

Cu siguranță ați auzit cu toții de baba la cuptor, un deliciu moldovenesc din străbuni, care se face și acum de către gospodine. Fiindcă ador vișina în copturi, am decis să reinventez puțin baba albă și să o fac cu vișini. A ieșit un fel de budincă care seamănă foarte mult cu niște colțunași leneși cu vișină. Eu o ador mai mult caldă, dar fiecare deja după preferințe, fiindcă e gustoasă și rece.

Continue reading Budincă din paste scoici cu vișini at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor

Buna dragilor,

Eu continui rețetele cu dovlecei. Îi ador gătiți pane, la cuptor. Sunt atât de gustoși și dispar atât de repede că nici nu îi observi. Moi în interior și crocanți la exterior – așa trebuie să fie dovlecelul pane. Iar ca să fie sănătoși, îi fac mereu copți, fără ulei și fără prăjeli.

Dia’s Kitchen – Dovlecei pane la cuptor

Rețeta mea de dovlecel pane este foarte simplă, cu minim de ingrediente.

Continue reading Dovlecei pane la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ochiuri în cuib de dovlecel

Ochiuri în cuib de dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă nu mai știți ce să gătiți la dejun atunci vă recomand eu ceva sănătos, ușurel și delicios. Cine iubește dovlecelul, sunt sigură că va aprecia această rețetă simplă.

Dia’s Kitchen – Ochiuri în cuib de dovlecel

Ingrediente pentru 1 persoană:

  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  1. Pune o tigaie să se înfierbânte cu puțin ulei de măsline.

Continue reading Ochiuri în cuib de dovlecel at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Limba soacrei

Limba soacrei

Buna dragii mei prieteni,

Cine știe de ce i se spune acestui aperitiv – limba soacrei – vă rog din suflet să îmi spuneți și mie. Pentru mine cert este faptul că pe câte mese l-am văzut, de peste tot dispărea foarte repede, fiindcă este foarte delicios.

Dia’s Kitchen – Limba soacrei

Ingrediente:

  • 2 vinete coapte, tăiate felii
  • 200 gr brânză de vaci
  • 1 lingură cu vârf cu smântână
  • 1 ardei gras copt
  • 1-2 roșii
  • 1 cățel de usturoi (la dorință)
  • sare după gust
  1. Taie vânăta felii subțiri și pune-o în apă cu sare timp de 30 minute...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Buna prieteni,

Astăzi vă dau o idee de gustărele numai bune de pus în pungă și de luat la serviciu sau la picnic. Sunt bune pentru mari și mici, ușurele și sănătoșele. Cât încă găsesc dovlecelul la piață, încerc să îl consum în cât mai multe rețete.

Dia’s Kitchen – Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Ingrediente:

  • 350 gr brânză
  • 350 gr dovlecel dat prin răzătoare
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu făină
  • sare și piper după gust
  • câteva fire de mărar
  1. Am pregătit ingredientele pentru brioșe.

Continue reading Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Salutare dragilor,

Astăzi am o rețetă pentru amatorii de gratinuri, dar și pentru cei care au ales să se alimenteze mai sănătos, cu alimente mai lejere pentru sistemul digestiv. Acest gratin de dovlecei și roșii, face un tandem perfect și delicios, pe care eu îl ador atât cald, cât și rece. Se gătește foarte simplu și rapid. Încercați și voi! Vă aștept cu impresii aici pe blog în comentarii la rețetă, sau pe pagina mea de facebook – Dia’s Kitchen.

Continue reading Gratin de dovlecei și roșii la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de cartofi cu ghebe

Salata de cartofi cu ghebe

Buna dragii mei,

Vă zic bun găsit după o absență de 2 săptămâni cât mi-am savurat vacanța. Promit să scriu un articol interesant despre vacanța noastră de anul ăsta, doar să apuc nițel timp liber să stochez pozele și să le aleg.

Rețeta zilei de astăzi este una foarte gustoasă. Este vorba despre o salată colorată de cartofi și alte legume, cu ciuperci ghebe marinate. Dacă le aveți proaspete e și mai și, coaceți-le nițel pe tigaie și adăugați-le în salată, vor adăuga un miros …mmmm……

Recunosc că îmi plac cartofii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legume călite cu ochiuri

Legume călite cu ochiuri

Uitându-mă în tigaia asta, îmi vine să spun că iată așa arată gătitul în culori…

Dia’s Kitchen – Legume călite cu ochiuri

Eu ador legumele călite cu ochiuri, fiindcă este sănătos, delicios, colorat și divers! Această mâncare seamănă foarte mult cu shakshuka , dejunul tunisian, apreciat de atâta lume.

Când fac legumele călite cu ochiuri, niciodată nu prăjesc legumele, ci doar le călesc. Atunci când nu folosesc legume congelate, mai adaug o cantitate egală de apă la cea de ulei.

Continue reading Legume călite cu ochiuri at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată mediteraneană cu coucous

Salată mediteraneană cu coucous

Buna prieteni,

Fiindcă mi se apropie vacanța cu pași rapizi și gândul îmi e de câteva săptămâni bune la marea albastră, am gătit o salată în stilul ei, mai precis – în stil mediteranean. Această salată este una neobișnuită, diversă, colorată și delicioasă. Poate fi servită ca atare sau în combinație cu alte mâncăruri, ca garnitură la pește, carne sau legume la grătar.

Eu îmi închipui această salată pe o masă mare, pe un platou, în sânul unei familii numeroase și vesele, unde fiecare își ia din ea cu lingura cea mare și o servește pe lângă niște pește sau carne la grătar...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de vinete și ardei copți

Salată de vinete și ardei copți

Sunt atâtea variante de salate de vinete, în atâtea combinații, că îmi lasă gura apă numai când mă gândesc. Am stat și am analizat că nu am încă pe blog o rețetă de salată de vânătă, pe care eu așa de mult o iubesc, așa că m-am pus aseară pe treabă.

Dia’s Kitchen – Salată de vinete și ardei copți

Iubesc vânăta coaptă sau în diferite tocănițe. Pentru mine ar fi destul să o coc, să o blenduiesc cu un pic de ulei, sare și usturoi și deja e un fel de gustoșenie de uns pe pâine.

Continue reading Salată de vinete și ardei copți at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii