BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Gustari

Mușchiuleț de porc fiert

Mușchiuleț de porc fiert

Carnea de porc o gătesc mai rar, fiindcă se consideră un aliment mai greu de digerat. Iată de ce, când o gătesc, mă strădui să o fac, cât mai sănătos posibil. Sănătos în cazul dat, eu consider – “ne-prăjit” și “degresat”.

Astfel, mușchiuletul de porc ales cu grijă pe care mi-l dă mămica de la țară, îl gătesc uneori în felul următor: îl fierb cu ceapă, usturoi, boabe de coriandru, boabe de muștar, crenguțe de ierburi uscate, frunze de dafin, sare și piper.

Continue reading Mușchiuleț de porc fiert at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

La moldoveni mai ales, atunci când spui mămăligă cu smântână, deodată zboară gândul la vreo fripturică ceva. Dar mămăligă cu smântână și legume sotate, a-ți încercat? Mie una îmi place foarte mult combinația mămăligă + legume sotate. Vedeți și rețeta Legume sotate cu mămăligă, o gustoșenie de post.

Această mâncărică, se potrivește perfect pentru cină. Nu încarcă foarte mult sistemul digestiv și e delicioasă foarte. Încercați și voi, sunt sigură că aveți aceste ingrediente simple prin bucătărie la îndemână.

Continue reading Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou marinat acasă

Macrou marinat acasă

Promovez aici pe blog gătitul acasă, fiindcă îmi dau foarte bine seama de diferența dintre mâncarea gătită acasă, din ingrediente bine alese și cea gătită prin oraș. Nu am nimic contra restaurantelor bune, care cu adevărat țin la clientelă și au grijă ca meniul să fie unul mai sănătos și delicios. Însă sunt contra mâncării care se vinde la tot colțul, dar mai ales la mâncarea care se vinde prin super-marketuri. Nici semi-fabricatele, fast-food-urile nu le accept, așa că vă sfătui și pe voi, fiți atenți la ce mâncați, fiindcă de asta depinde starea voastră generală de bine și mult-prețioasa sănătate...

Acest articol are peste 57 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 19 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Buna prieteni,

Astăzi pun din nou sparanghelul în capul mesei, fiindcă este perioada lui de recoltare şi vreau să îl includ cât de cât în alimentaţie, necătând la costul supărător de mare din super-market anul ăsta.

Am pregătit o omletă la dejun cu sparanghel şi bucăţele de şuncă. S-au potrivit perfect, iar gustul a fost pe măsură. Reţeta este extrem de simplă cu minim de ingrediente. Vedeţi şi voi!

Continue reading Omletă cu şuncă şi sparanghel at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului)

Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului)

Sparanghelulhrana regilor – o plantă deosebită, cu un puternic efect de anti-îmbatrânire, anti-inflamator şi chiar afrodisiac, este cu adevarat un aliment deosebit. Începe perioada lui de recoltare și sunt sigură că foarte multă lume îl așteaptă. De asta vreau să vă sfătui să îl gătiți cît mai sănătos posibil, ca și pe orice alte plantă sau legumă, pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile lui.

Tipuri de sparanghel:

  • Verde – acesta este sortimentul cel mai des întâlnit.

Continue reading Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 78 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o salată foarte gustoasă și savuroasă, bogată în ingrediente, pe care am pregatit-o în parteneriat cu Olive Garden. Cum am dat de ei, vă povestesc în cele ce urmează.

După ce am aflat o informație care m-a șocat, despre calitatea uleiului de măsline și a măslinelor, care se vând în super-marketuri și anume că 1 sticlă din 4 de ulei de măsline, este contra-făcută, am zis să caut un importator, direct de la sursă, din Grecia sau Italia.

Continue reading Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 48 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu frunze de salată și măsline

Omletă cu frunze de salată și măsline

Aceasta postare este despre cel mai simplu, rapid și delicios dejun. Chiar nu am ce să scriu multe despre el, însă arată atât de bine. Mereu tind să văd și să apeciez simplitatea lucrurilor și îmi dau bine seama că toată frumusețea vine din ele!

Dacă aveți în frigider vreo 3 ouă de găină, câteva frunze de salată și măsline, faceți o omletă simplă, răsuciți-o ca în imagine și savurați-o cu frunze de zalată stropite cu ulei de măsline, sare și piper.

Continue reading Omletă cu frunze de salată și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

O rețetă salvatoare care sunt sigură că o veți îndrăgi în perioada posturilor sau atunci când nu prea aveți ingrediente multe prin frigider și piața/marketul e departe )) Pe cât de simplă este această rețetă, pe atât este de delicioasă și vreau să vă zic că văd foarte des la diferite posturi culinare de televiziune, diferite combinații ale ei. Cineva am văzut că o face cu pastă de roșii, altcineva, cu roșii întregi sau tăiate mășcat.

Continue reading Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

Plăcinta “virus” cu brânză de vaci și mărar

Dragi gospodine ale Grupului Gustoșel! M-ați infectat și pe mine cu “virusul” vostru – plăcinta creață cu foi fine, scăldate în topping de ou, unt și lapte. Pe această cale vă mulțumesc pentru rețetă, plăcinta chiar că s-a primit gustoasă și zic că mi-a ieșit chiar din prima. Se face foarte ușor și rapid. Din tot ce… Read More Plăcinta “virus” cu brânză de vaci și mărar
Acest articol are peste 81 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)

Această rețetă te scapă imediat din încurcătură, atunci când ai la dejun mai multe persoane. Este gustoasă, sățioasă și savuroasă. Gustul ciupercilor și al roșiilor cherry sotate în ulei de măsline cu usturoi, fac această rețetă de dejun mai degrabă una băiețească, însă sunt sigură că și fetele se vor linge pe degete! )) În… Read More Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)

Această rețetă te scapă imediat din încurcătură, atunci când ai la dejun mai multe persoane. Este gustoasă, sățioasă și savuroasă. Gustul ciupercilor și al roșiilor cherry sotate în ulei de măsline cu usturoi, fac această rețetă de dejun mai degrabă una băiețească, însă sunt sigură că și fetele se vor linge pe degete! )) În… Read More Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ceapă caramelizată, cum o gătim și unde o folosim

Buna prieteni! Astăzi vă povestesc cum o banală ceapă călită un pic altfel, netradițional, vă poate adăuga un plus de aromă, gust și culoare la o grămadă de mâncăruri pe care obișnuiți să le faceți. Da! Este vorba despre – ceapa caramelizată! Puteți folosi la caramelizare atât ceapă roșie, cât și albă sau obișnuită, fără… Read More Ceapă caramelizată, cum o gătim și unde o folosim
Acest articol are peste 44 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hering copt pe pat de cartofi

De multe ori lumea mă întreabă de unde mă inspir, atunci când prepar o rețetă. Eu mă inspir de peste tot, începând cu emisiuni culinare, cărți, prieteni și terminând cu ingredientele pe care le am în frigider. De exemplu ieri, după ce ninsoarea și viscolul supărător de afară “m-a fugărit” acasă la propriu, am deschis… Read More Hering copt pe pat de cartofi
Acest articol are peste 15 aprecieri, distribuiri și comentarii