BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Gustari

Salată “Șuba”

Salată “Șuba”

Iubesc să gătesc adorabila salată șuba ori de cîte ori am ocazia. Vedeți mai jos micile mele secrete și cum prefer eu să fac această salată. Suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, iar ea este vedeta lor de rând cu salata olivier. Șuba este o salată foarte gustoasă rusească care se traduce din rusă (blană sau palton gros din blană), fiindcă are un aspect pufos, în straturi proaspăt date prin răzătoare de legume, hering sărat și ou, care cu siguranță nu va lăsa indiferent nici un oaspete de la masa voastră de sărbătoare...

Acest articol are peste 242 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu bacon și fasole păstăi

Paste cu bacon și fasole păstăi

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este pentru iubitorii de paste și e simplă ca bună ziua. Mie așa de mult mi-a plăcut această combinație de bacon, paste și fasole verzi păstăi, că am zis să o las aici pe blog ca amintire și să revin la ea ori de câte ori îmi va fi poftă și voi avea ingredientele necesare în frigider.

Ingrediente:

  • 200 gr paste (eu am avut farfale, însă le puteți înlocui cu alt tip de paste)
  • 100 gr bacon sau șuncă
  • 100 gr fasole păstăi (eu am avut congelate)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • ierburi aromate uscate
  • sare și piper după gust
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf de legume cu parmezan

Pilaf de legume cu parmezan

Nu ai cum să nu iubești mâncarea simplă! E sănătoasă, nu încarcă sistemul digestiv și mereu preparată din ingrediente la îndemână! Gustoșenia de mai jos se face foarte simplu: se călește puțin ceapa și usturoiul în 3 linguri ulei de măsline, se adaugă morvocul tăiat cubulețe și se lasă și el să se călească 2-3 minute, apoi se adaugă orezul bine spălat cu 1 lingură cu unt, se amestecă binișor 1 minut și se toarnă apa fierbinte.

Continue reading Pilaf de legume cu parmezan at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf de legume cu parmezan

Pilaf de legume cu parmezan

Nu ai cum să nu iubești mâncarea simplă! E sănătoasă, nu încarcă sistemul digestiv și mereu preparată din ingrediente la îndemână! Gustoșenia de mai jos se face foarte simplu: se călește puțin ceapa și usturoiul în 3 linguri ulei de măsline, se adaugă morvocul tăiat cubulețe și se lasă și el să se călească 2-3 minute, apoi se adaugă orezul bine spălat cu 1 lingură cu unt, se amestecă binișor 1 minut și se toarnă apa fierbinte.

Continue reading Pilaf de legume cu parmezan at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de servit la bere

Salată de servit la bere

Nu mai știi ce să îi pui soțului pe masă când se adună cu prietenii la bere și nici timp nu ai la dispoziție? Nu îți face griji, îți propun o salată extrem de simplă, dar consistentă și bună, perfectă la o adunătură cu rudele sau prietenii.

Ingrediente:

  • câțiva cartofi
  • un pește macrou afumat
  • ulei rafinat sau de măsline
  • 2 frunze de dafin
  • o ceapă mică
  • jumătate de linguriță de boia dulce
  • un vârf de cuțit nucșoară
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • verdeață, la alegere
  1. Începe cu pregătirea cartofilor.

Continue reading Salată de servit la bere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 35 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi

Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi

Îmi place mult fasolea verde păstăi. O folosesc ca garnitură, în diferite omlete sau cu alte legume călite. Este delicioasă și sănătoasă. De data asta am gătit-o tare simplu, cu parmezan și aromă de usturoi, fiindcă după cum îmi place mie să spun cea mai sănătoasă și mai delicioasă mâncare este acea simplă, din ingrediente sigure, gătită cu dragoste! 

Se face în câteva minute această garnitură și se poate servi ca atare sau cu alte feluri, precum carne sau pește.

Continue reading Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 37 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Buna prieteni,

Toată lumea când aude de budincă, gândul i se duce la grădiniță. Mie însă nu, pe mine părinții mei nu m-au dat la grădiniță, eu am mers direct în clasa întâi. Poate e bine, poate e rău, dar pe de o parte îi mulțumesc enorm de mult mamei că ne-a ținut lângă ea și ne-a dat tot ce e mai bun, începând de la educație și finisând cu dragostea, grija și mâncarea cu care ne răsfăța și continuă încă să ne răsfețe mereu.

Continue reading Budincă de brânză de vaci, gluten free at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Farfalle cu ciuperci în sos de frișcă și parmezan

Farfalle cu ciuperci în sos de frișcă și parmezan

După vizita recentă în Bologna, Italia, mi-a venit dorul de paste. Am ales să gătesc farfalle fiindcă îmi plac foarte mult cum arată, însă puteți folosi și alt tip de paste, no problem. Pastele se combină excelent cu ciupercile și parmezanul, fac un tandem fantastic pentru papilele gustative. Vedeți și voi rețeta simplă în rândurile ce urmează.

Ingrediente:

  • 200 gr paste farfalle
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 gr parmezan ras
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt râșnit, după gust
  • busuioc proaspăt (opțional)
  • ierburi uscate aromate (opțional)
  1. Pune pastele la fiert și fierbele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o gustoșenie din categoria salatelor sănătoase. Știați că cea mai sănătoasă metodă de a prepara sfecla roșie este – coacerea? Prin coacere glucoza din sfeclă se transformă în glucoză foarte benefică organismului nostru. Sfecla roșie protejează ficatul și este considerată una dintre cele mai benefice legume. Țineți minte asta și includeți-o în alimentație cât mai des, în stare crudă, coaptă sau sub formă de suc proaspăt stors.

Continue reading Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe)

Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe)

Conţinutul bogat de substanţe nutritive face fasolea boabe un produs alimentar foarte sănătos. Ea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Am citit pe undeva că i se spune chiar și “leguma care papă zahăr“, datorită faptului că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zahărului şi reduc secreţia de insulină, fiind recomandată persoanelor care suferă de diabet.

Continue reading Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Buna prieteni,

Am experimentat puțin cu dovleacul și am încercat cum este la gust în mâncăruri sărate, fiindcă în dulci nu prea mă atrage, doar poate în plăcinte, dar în rest, copt cu miere sau fiert, mă cam “strâmb” )) Totuși înțelegând ce minune de legumă este, mă strădui să îl includ în alimentație. Recent “l-am ascuns” într-o salată de crudități și nici nu i-am simțit gustul/mirosul, care nu întețeg de ce la moment mi se pare mai puțin delicios.

Continue reading Macrou copt pe dovleac, un gust delicat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate în ulei de cocos, servit cu couscous – o cină diferită, puțin ieșită din tipare, care mie mi-a plăcut așa de mult! Gustul puțin amărui al ficatului se potriveste perfect cu merele caramelizate. Apropo, știati că aceasta este o rețetă mai veche moldovenească pe care o găteau și bunicile noastre? Eu nu.. ))) Eu am ales să caramelizez mere, însă sunt sigură că ar fi binevenite și perele sau gutuii la această rețetă!

Continue reading Ficat de pui cu mere caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mule moldovenești

Mule moldovenești

Duminică am gătit mule moldovenești, acele clătite dulci cu brânză, mititele ca niște sărmăluțe, cât de o guriță, coapte în cuptor cu untișor, care se servesc calde cu smântână sau cu miere sau magiun și care au un gust bun ca acasă, ca la mama, ca la bunica… Sunt delicioase, pufoase și adorate de mari și mici!

Ingrediente:

  • foi de clătite
  • 50 gr unt
  • 500 gr brânză de vaci
  • 1 lingură zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • praf de scorțișoară (după preferințe)
  • miere de albini, smântână, magiun, … (pentru servire)

1...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Colțunașii sunt gustoșeniile cu care ne alinta mămica în copilărie. Atunci o ajutam la lipit, acum am ajuns să îi gătesc singură. De data asta am decis să îi fac cu cartofi și ciuperci, iar pentru a le da gust și savoare, i-am stropit cu ceapă călită și usturoi. Colțunașii se gătesc foarte des în Moldova, se fac cu brânză, cu varză, cu vișini, cu cartofi … numai buni de servit și de mulțumit gurile înfometate …

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 gr făină
  • 1 linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu zahăr
  • apă călduță

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 – 5 cartofi
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper

Ingrediente pentru ungere:

  • 2-3 linguri de ulei rafinat
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi

Începeți să gătiți colțunașii cu răbdare și bunăvoință...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata Toamnei

Salata Toamnei

Tot mă gândeam cum să denumesc această salată frumoasă, sănătoasă și plină de culoare. Mă uitam la brânza de oi și îmi venea în cap nenea Vasile de la țară cum o scoate din traistă pe deal și o servește cu ceapă, slănină, usturoi și alte legume….zic: Salată Țărănească … Apoi mi-a luat privirea ardeii aștia grași roșii și vânăta și am zis: brânză de oi și slănină nea’ Vasile găsește tot anul, iar legume proaspete doar toamna ….așa că a rămas salata mea cu numele Salata Toamnei. 

Continue reading Salata Toamnei at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii