BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Gustari

Cartofi copți cu mujdei

Cartofi copți cu mujdei

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o rețetă de cartofi la cuptor cum nu a-ți mai mâncat. După ce îi scoți de la cuptor, e foarte greu să te abții să nu îi mănânci pe toți. Textură cremoasă, aromă de usturoi și ulei de floarea soarelui nerafinat, presat la rece – o combinație de lins pe degete!

Pont! Serviți cartofii cu niște slăninuță de porc rece și feliată subțirel ..

Continue reading Cartofi copți cu mujdei at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde

Buna dragilor,

Dacă nu mai știți ce să gătiți, vă dau eu astăzi o idee. Cum să fierbeți năutul, vedeți AICI. Această rețetă se face foarte simplu, dacă aveți năutul deja fiert.

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați

Ingrediente:

  • 250 gr năut fiert
  • 100-150 gr bacon
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • ceapă verde și castraveți murați pentru servire
  1. Taie baconul bucăți și călește-l într-o tigaie.

Continue reading Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii, cuprinse în felii de cașcaval

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii, cuprinse în felii de cașcaval

Bine v-am găsit prieteni,

Dacă vă e poftă de clătite, vin eu astăzi cu o rețetă tare gustoasă, așa ca să o țineți minte. Îmi era poftă de clătite cu carne, dar de cele simple, coapte cu unt, parcă nu prea îmi era dor. Așa că am decis să le fac altfel. Le-am copt în sos de roșii cu cașcaval deasupra…. uh, cât de bune au mai ieșit! Vedeți și voi!

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii și cuprinse în felii de cașcaval

Ingrediente:

  • foi de clătite (Vedeți aici rețeta mea!)
  • 500 – 600 gr carne tocată de pui (eu am avut pui de casă)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 gr cașcaval (ideal ar fi mozzarella, dar a mers și olandez)
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel și ceapă verde

Ingrediente pentru sos:

  • 2 roșii mai mari
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • sare și piper după gust
  • un cățel de usturoi tocat (la dorință)
  1. Dacă ai foile de clătite gata, atunci treaba e foarte simplă, poți imediat să dai carnea, ceapa și usturoiul prin mașina de tocat...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Alivancă

Alivancă

Am avut zilele trecute un mare dor … pur moldovenesc … de  alivanca cu brânză de vaci! Și iată cum arată dorința mea îndeplinită … nu-i așa că minunat?

Alivancă

Ingrediente:

  • o cană făină de porumb
  • o cană cu chefir
  • o cană cu brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 30 ml ulei de floarea soarelui rafinat
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu (opțional, se poate și fără)
  • o mână cu mozzarella rasă
  • sare după gust
  • p.s.

Continue reading Alivancă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan

Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan

Buna dragii mei prieteni,

În sfârșit problema cu site-ul a fost rezolvată, iar eu pot să revin ca să-mi împărtășesc cu voi rețetele.

Sărbătorile de iarnă tocmai au trecut și noi deja căutăm să facem ceva de mâncare ușurel și sănătos. Astăzi vă prezint o rețetă de vinete coapte, cu aromă de usturoi, seminte de susan încălzite puțin pe tigaie, apoi râșnite și ulei de floarea soarelui. O plăcere să o savurezi cu felii tăiate subțirel de pâine din făină de secară sau din cereale integrale.

Continue reading Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salut prieteni,

După cum bine știți eu ador salatele și nu îmi închipui mesele fără ele. Aportul de alimente vii/crude, trebuie să fie de minim 70% din alimentația noastră, pentru a continua să fim sănătoși. Eu am exclus total maioneza din comerț din alimentație și mereu improvizez cu diferite sosuri din smântână sau iaurt grecesc când îmi vine pofta de astfel de salate. Puteți să vedeți mai multe rețete de astfel de sosuri pe care eu le fac AICI.

Continue reading Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Buna prieteni,

Salatele pentru mine rămân a fi cele mai sănătoase feluri de mâncare. Pe lângă faptul că conțin crudități, care ne umplu de vitamine, pot fi ușor combinate cu mâncarea gătită. Și important ar fi ca procentul de mâncare gătită să fie cu mult mai mic decât cel de crudități. Despre salatele de crudități am scris AICI, vă invit să citiți de ce sunt ele adevărate bombe de sănătate.

Continue reading Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Buna prieteni,

Această rețetă este despre papilele gustative. Este pentru acele zile când îți vine pofta de pizza! Bărbatul meu e iubitor de pizza și a zis să facem una acasă, așa că ne-am pus pe treabă.

Italienii bată-i vina au inventat-o și au infectat tot mapamondul cu ea. Nu ai cum să o nu o iubești, că e foarte delicioasă, însă trebuie să menționez totuși – nu trebuie consumată în exces, fiindcă are ceva calorii în ea și nu e atât de ușor de digerat, având în vedere câte ingrediente aranjăm pe acea bucățică de aluat...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Buna prieteni,

Va aduc azi la cunoștință o rețetă de ruladă de pui, care este foarte delicioasă și arată foarte bine. Se face foarte ușor și se servește atât caldă cât și rece. Încercați-o și voi, nouă ne-a plăcut foarte mult!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui
  • 150 gr bacon feliat subțire/sau prosciutto

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ardei gras roșu
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 gr bacon
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  1. Într-o tigaie călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Buna prieteni,

Va aduc azi la cunoștință o rețetă de ruladă de pui, care este foarte delicioasă și arată foarte bine. Se face foarte ușor și se servește atât caldă cât și rece. Încercați-o și voi, nouă ne-a plăcut foarte mult!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui
  • 150 gr bacon feliat subțire/sau prosciutto

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ardei gras roșu
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 gr bacon
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  1. Într-o tigaie călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ce fel de moldoveancă sunt eu, dacă nu am pe blog “chipăruși copți cu patlajică călită” ? Această mâncare se gătește foarte des prin satele Moldovei și se servește atât cu pâine, cât și cu mămăligă; atât caldă, cât și rece. Este un deliciu adevărat, plin de culoare!

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • ardei grași dulci
  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii coapte
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui nerafinat
  • ierburi aromate (opțional)
  • sare și piper după gust
  1. Coace ardeii în cuptor...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Buna pofticioși,

Rețeta zilei de astăzi este pentru cei mai “lenoși”, care nu iubesc să se joace cu răsucitul sarmalelor. Mie îmi place să fac sarmale și iubesc să le răsucesc, însă atunci când nu am deloc timp să o fac și pofta de găluște este mare, recurg la această rețetă ușoară și simplă.

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Ingrediente:

  • un pahar cu orez bob lung/al meu a fost integral
  • 2,5 pahare apă clocotită
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • un sfert de varză de mărime medie
  • 2 ardei grași
  • sare și piper după gust
  • ierburi aromate
  1. Toacă toate legumele cubulețe și călește-le cu uleiul de măsline la foc mic, până se înmoaie puțin, într-o tigaie mai adâncă...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Buna prieteni,

Această rețetă de salată mi-a venit în cap dintr-o greșeală. S-a primit așa că nașa mea îmi povestea despre un alt fel de mâncare, pe care eu mi l-am închipuit, exact cum este această salată. Până la urmă ne-am dat ambele seama că discutăm de două rețete diferite :-))) și iată cum din închipuirea mea a ieșit această salată minunată și mega-delicioasă.

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Ingrediente:

  • 2 ardei grași mari și roșii
  • 2 roșii
  • 70 gr brânză de vaci
  • mix de semințe de floarea soarelui și dovleac
  • o bucată de praz
  • cozi de ceapă verde sau pătrunjel

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 1 linguriță mică cu ierburi provence (opțional)
  • sare și piper după gust

Salata asta atât de mult mi-a plăcut că nu vă pot reda...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Buna dragii mei,

În copilărie mămica ne-a făcea un fel de mâncare, pe care îl adora întreaga noastră familie. Este vorba de vânătă călită, în sos de smântână cu roșii și usturoi. Un deliciu adevărat și foarte savuros. Țin minte că îl serveam cu pâine coaptă de casă, cu colac sau cu mămăligă. Aseară am gătit și eu acest fel de mâncare și m-am întors în copilărie, la aroma din bucătărie de atunci.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Buna dragii mei,

În copilărie mămica ne-a făcea un fel de mâncare, pe care îl adora întreaga noastră familie. Este vorba de vânătă călită, în sos de smântână cu roșii și usturoi. Un deliciu adevărat și foarte savuros. Țin minte că îl serveam cu pâine coaptă de casă, cu colac sau cu mămăligă. Aseară am gătit și eu acest fel de mâncare și m-am întors în copilărie, la aroma din bucătărie de atunci.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din paste scoici cu vișini

Budincă din paste scoici cu vișini

Buna prieteni,

Cu siguranță ați auzit cu toții de baba la cuptor, un deliciu moldovenesc din străbuni, care se face și acum de către gospodine. Fiindcă ador vișina în copturi, am decis să reinventez puțin baba albă și să o fac cu vișini. A ieșit un fel de budincă care seamănă foarte mult cu niște colțunași leneși cu vișină. Eu o ador mai mult caldă, dar fiecare deja după preferințe, fiindcă e gustoasă și rece.

Continue reading Budincă din paste scoici cu vișini at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor

Buna dragilor,

Eu continui rețetele cu dovlecei. Îi ador gătiți pane, la cuptor. Sunt atât de gustoși și dispar atât de repede că nici nu îi observi. Moi în interior și crocanți la exterior – așa trebuie să fie dovlecelul pane. Iar ca să fie sănătoși, îi fac mereu copți, fără ulei și fără prăjeli.

Dia’s Kitchen – Dovlecei pane la cuptor

Rețeta mea de dovlecel pane este foarte simplă, cu minim de ingrediente.

Continue reading Dovlecei pane la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ochiuri în cuib de dovlecel

Ochiuri în cuib de dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă nu mai știți ce să gătiți la dejun atunci vă recomand eu ceva sănătos, ușurel și delicios. Cine iubește dovlecelul, sunt sigură că va aprecia această rețetă simplă.

Dia’s Kitchen – Ochiuri în cuib de dovlecel

Ingrediente pentru 1 persoană:

  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  1. Pune o tigaie să se înfierbânte cu puțin ulei de măsline.

Continue reading Ochiuri în cuib de dovlecel at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Limba soacrei

Limba soacrei

Buna dragii mei prieteni,

Cine știe de ce i se spune acestui aperitiv – limba soacrei – vă rog din suflet să îmi spuneți și mie. Pentru mine cert este faptul că pe câte mese l-am văzut, de peste tot dispărea foarte repede, fiindcă este foarte delicios.

Dia’s Kitchen – Limba soacrei

Ingrediente:

  • 2 vinete coapte, tăiate felii
  • 200 gr brânză de vaci
  • 1 lingură cu vârf cu smântână
  • 1 ardei gras copt
  • 1-2 roșii
  • 1 cățel de usturoi (la dorință)
  • sare după gust
  1. Taie vânăta felii subțiri și pune-o în apă cu sare timp de 30 minute...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Buna prieteni,

Astăzi vă dau o idee de gustărele numai bune de pus în pungă și de luat la serviciu sau la picnic. Sunt bune pentru mari și mici, ușurele și sănătoșele. Cât încă găsesc dovlecelul la piață, încerc să îl consum în cât mai multe rețete.

Dia’s Kitchen – Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Ingrediente:

  • 350 gr brânză
  • 350 gr dovlecel dat prin răzătoare
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu făină
  • sare și piper după gust
  • câteva fire de mărar
  1. Am pregătit ingredientele pentru brioșe.

Continue reading Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii