BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Gustari

Clătite cu banane și ciocolată

Clătite cu banane și ciocolată

Buna prieteni,

O reţetă foarte simplă de dulcişor, vreţi? ))

Este vorba despre clătite cu banane și ciocolată – un desert finuț și delicios.

Vă sfătui să îl serviți cu o băutură la alegere. Adăugați deasupra mentă proaspătă sau busuioc pentru un plus de arome.

Ingrediente:

  • foi de clătite (Rețeta foi de clătite)
  • 100 gr ciocolată pentru topit
  • 1-2 banane
  1. Pregătește clătitele.

Continue reading Clătite cu banane și ciocolată at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Castraveți murați cu Pikant Fix de la Dr. Oetker

Castraveți murați cu Pikant Fix de la Dr. Oetker

Buna dragii mei,
Vara gospodinele sunt ocupate până peste cap cu diferite conserve, care mai de care, iar rafturile cămărilor se umplu de culoare pentru perioada rece a anului, când nu sunt la dispoziție fructe și legume proaspete. Iată de ce “scăparea” este în conservarea legumelor și a fructelor în diferite tipuri de saramuri, pentru a ne bucura iarna de proprietățile lor. Ele conțin pro-biotice, atât de necesare sistemului nostru digestiv, mai ales pentru perioada iernii, când nu putem beneficia de fibrele și mineralele legumelor proaspete...

Acest articol are peste 38 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de delicioasă. Practic este una din supele mele preferate. Are un gust atât de fin și bun, aducându-mi aminte de supele bunicăi de la țară.

Supa este foarte ieftină în ingrediente, se prepară ușor și practic este cea mai simplă variantă, însă vă puteți juca cu gusturile adăugâng în ea pe lângă cartofi, ciuperci sotate sau vre-un soi de pește fără oase gătit la abur sau copt.

Continue reading Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Vara aduce cu ea nu doar timp frumos ci și o grămadă de bunătăți vii, care odată consumate ne umplu de energie și ne fac să ne simțim ușor și să beneficiem de multitudinea de nutrienți și vitamine. Plus la asta ele ne întăresc imunitatea și ar fi păcat să nu le includem în alimentație cât mai mult. Eu ador verdeața, adică frunzele verzi ale plantelor comestibile. Încerc să am la fiecare masă câte ceva VERDE și VIU.

Continue reading Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Buna tuturor,

Astăzi vă prezint o rețetă foarte delicioasă și savuroasă de clătite, combinate cu ciuperci champignon brune sotate cu puțin usturoi, servite cu renumitul sos aromat Bechamel. A ieșit o gustoșenie de mâncare, numai bună de savurat cu cei dragi și iubiți alături. Puteți umple foile de clătită cu ciuperci sau puteți pur și simplu să le puneți pe un platou, să arunați peste ele ciupecile sotate și să le serviți cu sosul Bechamel deasupra.

Continue reading Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 43 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dejun servit cu magiun

Dejun servit cu magiun

Buna prieteni,

Postarea de astăzi este mai degrabă un tip sau o idee, fiindcă vreau să vă îndemn să încercați un gust nou la dejun.

Totul a început când am servit dejunul într-o cafenea cu iz franțuzesc la noi în Chișinău și mi s-au servit ochiurile cu nimic altceva decât magiun de caise. A fost ceva wow-de bun!!! Pâinea prăjită pe grill, am uns-o cu puțin unt, peste care am întins un strat fin de magiun, apoi am combinat cu ochiurile cremoase…mmmm, a fost feeric de bun! 

Continue reading Dejun servit cu magiun at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou pe tigaie, cu legume sotate

Macrou pe tigaie, cu legume sotate

Prefer mereu să am la cină ceva ușor, iar macroul cu legume este o alegere foarte bună pentru mine. Pur și simplu îl ador. E un pește care nu are multe oase, cu un gust bun, sărățel. De multe ori îl fac la abur, sau îl călesc pe tigaia grill. De data asta, înainte de al pune pe tigaie, l-am marinat puțin cu ierburi aromate, usturoi și lămâie ca să iasă și mai bun.

Continue reading Macrou pe tigaie, cu legume sotate at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 31 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Buna prieteni,

Până a vă prezenta următoarea rețetă, vă felicit pe toți cu ZIUA COPIILOR!!!

Felicit pe toți, și mic, și mare, fiindcă suflețelele noastre sunt veșnic tinere la orice vârstă!

Vă îmbrățișez pe toți și vă mulțumesc că îmi sunteți alături și mă urmăriți!

***

Dacă ieri ne-am delectat cu dulcișor, eu zic astăzi să trecem la sărățel.

Continue reading Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 38 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mușchiuleț de porc fiert

Mușchiuleț de porc fiert

Carnea de porc o gătesc mai rar, fiindcă se consideră un aliment mai greu de digerat. Iată de ce, când o gătesc, mă strădui să o fac, cât mai sănătos posibil. Sănătos în cazul dat, eu consider – “ne-prăjit” și “degresat”.

Astfel, mușchiuletul de porc ales cu grijă pe care mi-l dă mămica de la țară, îl gătesc uneori în felul următor: îl fierb cu ceapă, usturoi, boabe de coriandru, boabe de muștar, crenguțe de ierburi uscate, frunze de dafin, sare și piper.

Continue reading Mușchiuleț de porc fiert at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 8 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

La moldoveni mai ales, atunci când spui mămăligă cu smântână, deodată zboară gândul la vreo fripturică ceva. Dar mămăligă cu smântână și legume sotate, a-ți încercat? Mie una îmi place foarte mult combinația mămăligă + legume sotate. Vedeți și rețeta Legume sotate cu mămăligă, o gustoșenie de post.

Această mâncărică, se potrivește perfect pentru cină. Nu încarcă foarte mult sistemul digestiv și e delicioasă foarte. Încercați și voi, sunt sigură că aveți aceste ingrediente simple prin bucătărie la îndemână.

Continue reading Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou marinat acasă

Macrou marinat acasă

Promovez aici pe blog gătitul acasă, fiindcă îmi dau foarte bine seama de diferența dintre mâncarea gătită acasă, din ingrediente bine alese și cea gătită prin oraș. Nu am nimic contra restaurantelor bune, care cu adevărat țin la clientelă și au grijă ca meniul să fie unul mai sănătos și delicios. Însă sunt contra mâncării care se vinde la tot colțul, dar mai ales la mâncarea care se vinde prin super-marketuri. Nici semi-fabricatele, fast-food-urile nu le accept, așa că vă sfătui și pe voi, fiți atenți la ce mâncați, fiindcă de asta depinde starea voastră generală de bine și mult-prețioasa sănătate...

Acest articol are peste 59 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Buna prieteni,

Astăzi pun din nou sparanghelul în capul mesei, fiindcă este perioada lui de recoltare şi vreau să îl includ cât de cât în alimentaţie, necătând la costul supărător de mare din super-market anul ăsta.

Am pregătit o omletă la dejun cu sparanghel şi bucăţele de şuncă. S-au potrivit perfect, iar gustul a fost pe măsură. Reţeta este extrem de simplă cu minim de ingrediente. Vedeţi şi voi!

Continue reading Omletă cu şuncă şi sparanghel at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului)

Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului)

Sparanghelulhrana regilor – o plantă deosebită, cu un puternic efect de anti-îmbatrânire, anti-inflamator şi chiar afrodisiac, este cu adevarat un aliment deosebit. Începe perioada lui de recoltare și sunt sigură că foarte multă lume îl așteaptă. De asta vreau să vă sfătui să îl gătiți cît mai sănătos posibil, ca și pe orice alte plantă sau legumă, pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile lui.

Tipuri de sparanghel:

  • Verde – acesta este sortimentul cel mai des întâlnit.

Continue reading Sparanghel cu ou pashot (sfaturi de gătire a sparanghelului) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 78 aprecieri, distribuiri și comentarii