BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete Sanatoase

Ciorbiță de legume de post

Ciorbiță de legume de post

Buna dragii mei,

Postarea de astăzi este una scurtă dar gustoasă. Fiindcă am primit multe reacții pozitive la această ciorbiță pe grupurile culinare, am decis să o las și aici pe blog. Este simplă, de post și poate fi combinată cu diferite legume.

Iată cum am făcut-o! ????

Am călit o ceapă și un cățel de usturoi în ulei de măsline (puteți folosi și ulei de floarea soarelui nerafinat).

Continue reading Ciorbiță de legume de post at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 4 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi

Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi

Îmi place mult fasolea verde păstăi. O folosesc ca garnitură, în diferite omlete sau cu alte legume călite. Este delicioasă și sănătoasă. De data asta am gătit-o tare simplu, cu parmezan și aromă de usturoi, fiindcă după cum îmi place mie să spun cea mai sănătoasă și mai delicioasă mâncare este acea simplă, din ingrediente sigure, gătită cu dragoste! 

Se face în câteva minute această garnitură și se poate servi ca atare sau cu alte feluri, precum carne sau pește.

Continue reading Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Buna prieteni,

Toată lumea când aude de budincă, gândul i se duce la grădiniță. Mie însă nu, pe mine părinții mei nu m-au dat la grădiniță, eu am mers direct în clasa întâi. Poate e bine, poate e rău, dar pe de o parte îi mulțumesc enorm de mult mamei că ne-a ținut lângă ea și ne-a dat tot ce e mai bun, începând de la educație și finisând cu dragostea, grija și mâncarea cu care ne răsfăța și continuă încă să ne răsfețe mereu.

Continue reading Budincă de brânză de vaci, gluten free at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 96 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Buna pofticioși,

Astăzi avem din nou o salată în meniu, numai bună de savurat pe lângă niște legume, pește sau chiar cărniță coaptă. Este foarte delicioasă și savuroasă, iar legumele pot fi cu ușurință schimbate, cu toate că v-aș recomanda să rămână tot din categoria rădăcinoaselor. Includeți în alimentație cât mai des cruditățile în perioada rece a anului când avem nevoie de vitamine, fibre și antioxidanți.

Ingrediente:

  • legume (eu am avut varză roșie, ardei roșu, frunze apio, ceapă verde)

Ingrediente pentru sosul de iaurt grecesc:

  • 125-150 gr iaurt grecesc
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță ierburi uscate aromate
  • sare după gust
  1. Taie legumele julien și pune-le într-un bol...
Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o gustoșenie din categoria salatelor sănătoase. Știați că cea mai sănătoasă metodă de a prepara sfecla roșie este – coacerea? Prin coacere glucoza din sfeclă se transformă în glucoză foarte benefică organismului nostru. Sfecla roșie protejează ficatul și este considerată una dintre cele mai benefice legume. Țineți minte asta și includeți-o în alimentație cât mai des, în stare crudă, coaptă sau sub formă de suc proaspăt stors.

Continue reading Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe)

Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe)

Conţinutul bogat de substanţe nutritive face fasolea boabe un produs alimentar foarte sănătos. Ea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Am citit pe undeva că i se spune chiar și “leguma care papă zahăr“, datorită faptului că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zahărului şi reduc secreţia de insulină, fiind recomandată persoanelor care suferă de diabet.

Continue reading Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Buna prieteni,

Am experimentat puțin cu dovleacul și am încercat cum este la gust în mâncăruri sărate, fiindcă în dulci nu prea mă atrage, doar poate în plăcinte, dar în rest, copt cu miere sau fiert, mă cam “strâmb” )) Totuși înțelegând ce minune de legumă este, mă strădui să îl includ în alimentație. Recent “l-am ascuns” într-o salată de crudități și nici nu i-am simțit gustul/mirosul, care nu întețeg de ce la moment mi se pare mai puțin delicios.

Continue reading Macrou copt pe dovleac, un gust delicat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Steak de pui suculent, cu legume sotate

Steak de pui suculent, cu legume sotate

Buna iubitori de cărniță,
Nu demult scriam pe blog despre combinația carne-cartofi și ziceam că cel mai bine este să servim carnea cu legume călite, fripte pe grill sau coapte. Astăzi vă prezint o idee de cină foarte delicioasă, gătită sănătos care implică atât carne, cât și legume (fără cartofi). Se prepară foarte repede, important să aveți pieptul de pui proaspăt și din surse de încredere. Ultimul timp cumpăr de la Axedum sau NaturAgro.

Continue reading Steak de pui suculent, cu legume sotate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Am mai pomenit aici pe blog, cât de mult îmi place mâncarea gătită încet, la temperaturi joase (Slow cooking), dar mai ales supele, care devind în așa mod, mult mai savuroase și mai aromate. Plus că sunt sănătoase și pot fi cu ușurință incluse în mesele de zi cu zi. Pentru aceasta, ar fi bine să aveți un aparat Slow-cooker sau un Multi-cooker, care deține programul Slow-cooking. O altă variantă este să gătiți supa pe aragaz la foc mic, mai mult timp, la temperatură joasă.

Continue reading Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Câte ceva despre digestie și de ce nu mai consum cartofi cu carne

Câte ceva despre digestie și de ce nu mai consum cartofi cu carne

Buna prieteni,

Aveam în gând să scriu acest articol de mai multă vreme, însă uite că azi i-a venit și lui rândul. Este o informație foarte utilă, fiindcă după cum știți, încerc aici pe blog nu doar să vă aduc la cunoștință rețete, ci și să aduc un pic de lumină, în limita cunoștințelor mele în acest domeniu, la capitolul Educație Alimentară. Nu mă consider nutriționistă, nu cred în diete, nu cred în extremități, în curente de tot felul, însă cred cu tărie că noi suntem ceea ce mâncăm și că în proporție de 90% din boli ni se trag din ceea punem în farfurie la dejun, prânz sau cină...

Acest articol are peste 65 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata Toamnei

Salata Toamnei

Tot mă gândeam cum să denumesc această salată frumoasă, sănătoasă și plină de culoare. Mă uitam la brânza de oi și îmi venea în cap nenea Vasile de la țară cum o scoate din traistă pe deal și o servește cu ceapă, slănină, usturoi și alte legume….zic: Salată Țărănească … Apoi mi-a luat privirea ardeii aștia grași roșii și vânăta și am zis: brânză de oi și slănină nea’ Vasile găsește tot anul, iar legume proaspete doar toamna ….așa că a rămas salata mea cu numele Salata Toamnei. 

Continue reading Salata Toamnei at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Bruschete de vinete

În sezonul cald cu toții căutăm alternative ușoare și sănătoase a rețetelor tradiționale. Nu avem chef nici să gătim ceva prea complicat, nici să mâncăm ceva foarte greu de digerat. Aceste bruschete sunt foarte ușor de pregătit, sunt atât de savuroase și sunt perfecte pentru cei care sunt la dietă sau cei care duc un…Continue […]
Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii gluten free

Oladii gluten free

Buna prieteni,

Aceste oladii gluten free le-am inventat eu într-o seară și am rămas foarte încântată de gustul lor bun și pufos. Faceți-le copiilor și serviți-le cu miere, sunt sănătoase și cu siguranță vor intra în carnetul vostru de rețete după ce le veți încerca.

Ingrediente:

  • 250 gr brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură semințe de in proaspăt râșnite
  • 1 lingură semințe de susan proaspăt râșnite
  • 1 lingură de făină (poate fi înlocuită cu 1 lingură făină de hrișcă)
  • 1 lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri cu ulei pentru frigere
  1. Amestecați toate ingredientele într-un bol...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Articolul de astăzi se dedică amatorilor de dovlecel. Această legumă minunată de vară, care te scapă de atâtea ori când nu mai știi ce să gătești. Eu iubesc dovlecelul atât în stare crudă, în salatele de crudități sau servită în diferite sandvichuri, cât și în stare gătită, ca de exemplu copt sau călit pe tigaie sau pe grill.

Aseară am preparat paste de dovlecel, o rețetă sănătoasă și simplă. Se potrivește perfect pentru persoanele care au grijă să nu își încarce prea mult sistemul digestiv, persoanelor care sunt la dietă sau în general persoanelor care se alimentează sănătos...

Acest articol are peste 63 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Buna prieteni,

Ideea articolului de astăzi mi-a venit după ce am fost sâmbătă la piață și am cumpărat niște mure de toată frumusețea. Așa de dulci și aromate au fost, că mi-am zis că trebuie să împart cu voi ce știu despre felul cum să le mâncăm, ca să beneficiem cât mai mult de conținutul lor.

Știați că murele conțin luteină, care ne protejează ochii și pielea de razele UV, ajutandu-ne să avem un bronz frumos?  

Continue reading Cum consumăm corect fructele și pomușoarele at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Crap copt, fraged și delicios

Crap copt, fraged și delicios

Buna dragii mei,

Perioadele de vacanță sunt foarte plăcute, fiindcă odihna trebuie să facă parte din viața noastră, la fel ca și munca. După mai mult de o săptămână de absență, am revenit cu forțe noi, mintea liniștită și relaxată pentru a începe din nou ritmul meu de fiecare zi. Vreau să vă zic că îmi era foarte dor să scriu acest articol și să împărtășesc cu voi următoarea rețetă.

Este vorba despre pește copt la cuptor.

Continue reading Crap copt, fraged și delicios at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 35 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Vara aduce cu ea nu doar timp frumos ci și o grămadă de bunătăți vii, care odată consumate ne umplu de energie și ne fac să ne simțim ușor și să beneficiem de multitudinea de nutrienți și vitamine. Plus la asta ele ne întăresc imunitatea și ar fi păcat să nu le includem în alimentație cât mai mult. Eu ador verdeața, adică frunzele verzi ale plantelor comestibile. Încerc să am la fiecare masă câte ceva VERDE și VIU.

Continue reading Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii