BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete Sanatoase

Steak de pui suculent, cu legume sotate

Steak de pui suculent, cu legume sotate

Buna iubitori de cărniță,
Nu demult scriam pe blog despre combinația carne-cartofi și ziceam că cel mai bine este să servim carnea cu legume călite, fripte pe grill sau coapte. Astăzi vă prezint o idee de cină foarte delicioasă, gătită sănătos care implică atât carne, cât și legume (fără cartofi). Se prepară foarte repede, important să aveți pieptul de pui proaspăt și din surse de încredere. Ultimul timp cumpăr de la Axedum sau NaturAgro.

Continue reading Steak de pui suculent, cu legume sotate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Am mai pomenit aici pe blog, cât de mult îmi place mâncarea gătită încet, la temperaturi joase (Slow cooking), dar mai ales supele, care devind în așa mod, mult mai savuroase și mai aromate. Plus că sunt sănătoase și pot fi cu ușurință incluse în mesele de zi cu zi. Pentru aceasta, ar fi bine să aveți un aparat Slow-cooker sau un Multi-cooker, care deține programul Slow-cooking. O altă variantă este să gătiți supa pe aragaz la foc mic, mai mult timp, la temperatură joasă.

Continue reading Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Câte ceva despre digestie și de ce nu mai consum cartofi cu carne

Câte ceva despre digestie și de ce nu mai consum cartofi cu carne

Buna prieteni,

Aveam în gând să scriu acest articol de mai multă vreme, însă uite că azi i-a venit și lui rândul. Este o informație foarte utilă, fiindcă după cum știți, încerc aici pe blog nu doar să vă aduc la cunoștință rețete, ci și să aduc un pic de lumină, în limita cunoștințelor mele în acest domeniu, la capitolul Educație Alimentară. Nu mă consider nutriționistă, nu cred în diete, nu cred în extremități, în curente de tot felul, însă cred cu tărie că noi suntem ceea ce mâncăm și că în proporție de 90% din boli ni se trag din ceea punem în farfurie la dejun, prânz sau cină...

Acest articol are peste 65 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata Toamnei

Salata Toamnei

Tot mă gândeam cum să denumesc această salată frumoasă, sănătoasă și plină de culoare. Mă uitam la brânza de oi și îmi venea în cap nenea Vasile de la țară cum o scoate din traistă pe deal și o servește cu ceapă, slănină, usturoi și alte legume….zic: Salată Țărănească … Apoi mi-a luat privirea ardeii aștia grași roșii și vânăta și am zis: brânză de oi și slănină nea’ Vasile găsește tot anul, iar legume proaspete doar toamna ….așa că a rămas salata mea cu numele Salata Toamnei. 

Continue reading Salata Toamnei at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Bruschete de vinete

În sezonul cald cu toții căutăm alternative ușoare și sănătoase a rețetelor tradiționale. Nu avem chef nici să gătim ceva prea complicat, nici să mâncăm ceva foarte greu de digerat. Aceste bruschete sunt foarte ușor de pregătit, sunt atât de savuroase și sunt perfecte pentru cei care sunt la dietă sau cei care duc un…Continue […]
Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii gluten free

Oladii gluten free

Buna prieteni,

Aceste oladii gluten free le-am inventat eu într-o seară și am rămas foarte încântată de gustul lor bun și pufos. Faceți-le copiilor și serviți-le cu miere, sunt sănătoase și cu siguranță vor intra în carnetul vostru de rețete după ce le veți încerca.

Ingrediente:

  • 250 gr brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură semințe de in proaspăt râșnite
  • 1 lingură semințe de susan proaspăt râșnite
  • 1 lingură de făină (poate fi înlocuită cu 1 lingură făină de hrișcă)
  • 1 lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri cu ulei pentru frigere
  1. Amestecați toate ingredientele într-un bol...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Articolul de astăzi se dedică amatorilor de dovlecel. Această legumă minunată de vară, care te scapă de atâtea ori când nu mai știi ce să gătești. Eu iubesc dovlecelul atât în stare crudă, în salatele de crudități sau servită în diferite sandvichuri, cât și în stare gătită, ca de exemplu copt sau călit pe tigaie sau pe grill.

Aseară am preparat paste de dovlecel, o rețetă sănătoasă și simplă. Se potrivește perfect pentru persoanele care au grijă să nu își încarce prea mult sistemul digestiv, persoanelor care sunt la dietă sau în general persoanelor care se alimentează sănătos...

Acest articol are peste 63 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Buna prieteni,

Ideea articolului de astăzi mi-a venit după ce am fost sâmbătă la piață și am cumpărat niște mure de toată frumusețea. Așa de dulci și aromate au fost, că mi-am zis că trebuie să împart cu voi ce știu despre felul cum să le mâncăm, ca să beneficiem cât mai mult de conținutul lor.

Știați că murele conțin luteină, care ne protejează ochii și pielea de razele UV, ajutandu-ne să avem un bronz frumos?  

Continue reading Cum consumăm corect fructele și pomușoarele at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Crap copt, fraged și delicios

Crap copt, fraged și delicios

Buna dragii mei,

Perioadele de vacanță sunt foarte plăcute, fiindcă odihna trebuie să facă parte din viața noastră, la fel ca și munca. După mai mult de o săptămână de absență, am revenit cu forțe noi, mintea liniștită și relaxată pentru a începe din nou ritmul meu de fiecare zi. Vreau să vă zic că îmi era foarte dor să scriu acest articol și să împărtășesc cu voi următoarea rețetă.

Este vorba despre pește copt la cuptor.

Continue reading Crap copt, fraged și delicios at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 35 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Vara aduce cu ea nu doar timp frumos ci și o grămadă de bunătăți vii, care odată consumate ne umplu de energie și ne fac să ne simțim ușor și să beneficiem de multitudinea de nutrienți și vitamine. Plus la asta ele ne întăresc imunitatea și ar fi păcat să nu le includem în alimentație cât mai mult. Eu ador verdeața, adică frunzele verzi ale plantelor comestibile. Încerc să am la fiecare masă câte ceva VERDE și VIU.

Continue reading Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Îmi plac supele gătite încet, își păstrează o aromă aparte, iar șansele ca să mai rămână nutrienți în legume sunt mult mai mari decât în supele gătite în mod tradițional. Vă îndemn și pe voi să faceți astfel de supe, mai ales dacă aveți copilași mici care au nevoie de cât mai multe vitamine din mâncare.

Supa se face foarte simplu!

Fasolele le-am hidratat 8 ore, apoi le-am pus într-o cratiță la fiert.

Continue reading Supă de fasole gătită slow (la foc mic) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

La moldoveni mai ales, atunci când spui mămăligă cu smântână, deodată zboară gândul la vreo fripturică ceva. Dar mămăligă cu smântână și legume sotate, a-ți încercat? Mie una îmi place foarte mult combinația mămăligă + legume sotate. Vedeți și rețeta Legume sotate cu mămăligă, o gustoșenie de post.

Această mâncărică, se potrivește perfect pentru cină. Nu încarcă foarte mult sistemul digestiv și e delicioasă foarte. Încercați și voi, sunt sigură că aveți aceste ingrediente simple prin bucătărie la îndemână.

Continue reading Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Renunțați la maioneză, optați pentru sosurile gătite acasă

Renunțați la maioneză, optați pentru sosurile gătite acasă

Buna prieteni,

Eu astăzi vin cu un îndemn către voi – să excludeți maioneza cumpărată din alimentație! 

Nu o mai folosiți în salate sau diferite sosuri, fiindcă nu este deloc sănătoasă.

Maioneza este foarte greu de digerat datorită conținutului ei ridicat de aditivi alimentari și foarte caloric.

Maioneza conține conservanți, coloranți, emulgatori, edulcoranți, agenți de îngroșare, agenți de gust etc.

Eu consider maioneza mai degrabă un produs industrial/comercial, decât alimentar – fiindcă pentru mine “alimentar” înseamnă – alimentul care îl consum și care nu îmi aduce daune mari organismului și nu îl încarcă cu toxine...

Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o salată foarte gustoasă și savuroasă, bogată în ingrediente, pe care am pregatit-o în parteneriat cu Olive Garden. Cum am dat de ei, vă povestesc în cele ce urmează.

După ce am aflat o informație care m-a șocat, despre calitatea uleiului de măsline și a măslinelor, care se vând în super-marketuri și anume că 1 sticlă din 4 de ulei de măsline, este contra-făcută, am zis să caut un importator, direct de la sursă, din Grecia sau Italia.

Continue reading Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 86 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume fierte

Salată de legume fierte

De fiecare dată când servesc acest tip de salată mă gândesc că “nu am nevoie de carne”! Doresc cu timpul să exclud carnea din alimentație, care este un aliment foarte greu pentru digestie. Organismului uman îi trebuie o cantitate foarte mare de energie ca să digere carnea, dar dacă mai este și combinată incorect cu alte alimente grele, precum cartoful sau pastele, e și mai anevoios.

Pentru comparație, o legumă se digeră în stomac 30 min – 1 oră (în dependență cu ce este servită), pe când carnea, poate poposi în stomac pînă la 7-8 ore...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ce mănânc într-o zi, rețete de post

Eu sunt mereu în căutare de rețete noi și sănătoase, iar acum în perioada postului în mod deosebit. Perioada aceasta a anului avem cel mai puține fructe și legume proaspete și e mai dificil, abia aștept să vină vara și să ne bucurăm de fructe și legume proaspete și foarte sănătoase. Am decis să împart […]
Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu broccoli

Având în vedere că toate grupurile culinare de pe Facebook abundă cu întrebări de genul: ce mai gătiți azi de post?, vă mai dau o idee de cină, din doar câteva ingrediente, foarte simple și accesibile. Țineți minte că în loc de broccoli puteți folosi orice altă legumă doriți! Ingrediente: 200 gr paste broccoli proaspăt sau congelat… Read More Paste cu broccoli
Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii