BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete Sanatoase

Rulouri de macrou cu legume la cuptor

Rulouri de macrou cu legume la cuptor

Buna ziua la toată lumea,

Nu am mai gătit macrou de ceva vreme, iar ieri chiar mi s-a făcut dor. Așa că am mers la market, am luat macrou congelat, am ajuns acasă, am căutat să văd ce legume am prin frigider și am făcut aceste rulouri delicioase la cuptor. Le-am servit cu felii tăiate fin, fin de ciuperci champignon, un deliciu adevărat. Iar ca să mă credeți pe cuvânt trebuie să și încercați și voi această rețetă!

Continue reading Rulouri de macrou cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval

Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval

Buna pofticioși,

Cui plac ciupercile? La noi în casă ciupercile se gătesc des, le iubim mult în diferite feluri de mâncare, dar și proaspete, tăiate felii subțiri în salatele de crudități. Astăzi las aici pe blog această rețetă de coșulețe din ciuperci, pline cu legume călite și muuult cașcaval. Pe cât se gătesc de repede, pe atât de repede dispar de pe masă! Vă sfătui să le serviți ca garnitură cu alte feluri de mâncare, de exemplu cu piure de cartofi, cu orez fiert, cu pește sau cu pui la grătar.

Continue reading Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Papanași din brânză de vaci cu griș

Papanași din brânză de vaci cu griș

Astăzi vă prezint o rețetă de papanași din brânză de vaci cu griș, pe care i-am prăjit pe tigaie în ulei de cocos. Recomand utilizarea la prăjire uleiul de cocos, fiindcă este mai rezistent la temperaturile înalte și nu formează acele substanțe cancerigene la ardere, precum uleiul de floarea soarelui sau cel de măsline. Papanașii ies moi, pufoși, fragezi, aromați, sănătoși – perfecți pentru mari și mici și când mai pui că se fac foarte simplu și rapid.

Continue reading Papanași din brânză de vaci cu griș at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Bruschete cu dovlecel și cașcaval

Bruschete cu dovlecel și cașcaval

Postarea de astăzi reprezintă o gustărică ușoară, de vară, care o să vă placă din prima. Combinația dintre dovlecel și cașcaval ras e pur și simplu delicioasă. Se face foarte rapid, din doar 3 ingrediente! Check it out!

Dia’s Kitchen – Bruschete cu dovlecel și cașcaval

Ingrediente:

  • o baghetă cu semințe / sau orice tip de pâine vă place
  • 100 gr cașcaval ras
  • 1 dovlecel
  • usturoi /opțional/
  • puțin ulei de măsline/sau unt
  • sare și piper după gust
  1. Taie bagheta felii mai subțiri.

Continue reading Bruschete cu dovlecel și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

În sfârșit am ajuns să postez și rețeta acestui tort – Nucă sub Soare. Un tort foarte și foarte delicios, care place din prima, datorită consistenței ușoare și cremoase. L-am denumit așa împreună cu colega mea, fiindcă așa e cu cele mai bune rețete – se transmit din gură în gură, se scriu în carnețele uleioase de rețete și se adaptează după fiecare gospodină în parte.

Continue reading Tort “NUCĂ SUB SOARE” at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Buna tuturor,

Astăzi vin cu o combinație de garnitură mai puțin obișnuită, fiindcă după sondajul pe care l-am făcut pe instagram pe pagina Dia’s Kitchen de acolo, am observat că foarte multă lume nu a încercat-o încă.

Iată de ce ard de nerăbdare să împart această rețetă cu voi, fiindcă este una foarte delicioasă și sunt sigură că dacă o veți încerca, veți rămâne plăcut surprinși de gust.

Dia’s Kitchen – Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • o cană cu orez la alegere
  • o cană cu porumb dulce proaspăt, congelat sau din conservă
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 linguri ulei la alegere
  • fulgi de ardei roșu iute sau piper
  • sare după gust
  • 3 căni cu apă
  1. Spală și pregătește toate ingredientele...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă

Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă

ÎNGHEȚATĂ făcută acasă din minim de ingrediente, cu un gust deosebit de savuros, dar cel mai important sănătos pentru mari și pici!

Regula e simplă de tot: fructe (la alegere) + îndulcitor (miere, gemuri de diferite feluri, diverse siropuri sau lapte condensat) + ciocolată (care este opțională)!

De data asta am folosit pe post de îndulcitor laptele condensat, însă puteți folosi miere și așa veți obține o rețetă vegană de înghețată cu literă mare.

Continue reading Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză

Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză

Dragii mei,

S-au umplut piețele cu tot felul de legume, verdețuri și e păcat să nu profităm de ele. Nu uitați că pentru o sănătate bună trebuie să ne alimentăm cu legume de sezon, pentru a profita de toate beneficiile pe care ele, ca niște “adevărați binevoitori” vin în fiecare an, să ni le aducă. Vedeți mai jos o rețetă de dovlecei cu cartofi copți. O mâncare gustoasă și savuroasă de vară!

Continue reading Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Buna prieteni,

Eu de când încerc să mă alimentez mai sănătos și de când am grijă mare de ceea ce mănânc, mereu încerc rețete din categoria celor vegane sau vegetariene. După cum am mai spus aici pe blog, nu sunt adepta nici unui curent, fie el vegan (care mă atrage cel mai mult), raw-vegan sau vegetarian (asta îmi displace cel mai mult). 

Eu sunt pentru calea de mijloc, adică acolo unde se respectă niște reguli în combinarea alimentelor, nu se face abuz de mâncare, se dă la o parte consumerismul exagerat și se aleg acele alimente care aduc cu adevărat aport de nutrienți, energie și combustibil bun pentru organism...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hrișcă cu legume la cuptor

Hrișcă cu legume la cuptor

Buna dragii mei,

Sunt pe aici persoane care iubesc hrișca? Eu o ador nu doar pentru faptul că nu conține gluten, ci și pentru gust. O gătesc în toate felurile posibile, mai ales că este perfectă în calitate de garnitură. Hrișca e bună cu orice, adică cu carne, cu pește și chiar cu legume. Este o alegere bună pentru perioada când țin post și nu doar. De data asta, am ales să o gătesc la cuptor, cu legume și am rămas încântată.

Continue reading Hrișcă cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei etc. Într-o alimentaţie echilibrată, arpacasul reprezintă o alegere sănătoasă, întrucât aduce multe beneficii organismului prin aportul de fibre și alți nutrienți.

Dintre toate cerealele cunoscute (inclusiv grâu, secară şi ovăz), arpacaşul din orz decorticat are cel mai mic indice glicemic, fiind o alegere potrivită pentru diabetici sau pentru persoanele care urmează o dietă cu un indice glicemic scăzut.

Continue reading Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

Buna dragii mei,

Articolul de astăzi este unul la țanc, fiindcă după sărbători toți vrem să sorbim dintr-o supușoară acrișoară, nu-i așa? Pentru asta m-am gândit să adun câteva din rețetele mele preferate la un loc, iar voi să o alegeți pe cea care vă face cu ochiul sau poate le faceți pe rând chiar pe toate!

Dia’s Kitchen – 5 rețete delicioase de supe

  1. Începem lista celor 5 supe/ciorbițe cu faimoasa SOLEANCA!

Continue reading 5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

Vreau să profit la maxim de perioada urzicilor. Eu le iubesc crude în salate de crudități sau smoothie-uri verzi, în sosuri de urzici cu mămăligă, le-am adăugat și în omlete. Astăzi vin cu o rețetă de supă cremă de urzici. La o cratiță de 2 l am folosit o pungă cu frunzulițe de urzici (cam 150 gr), leurdă și ceapă verde. La final am servit supa cremă cu urzici cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, piper roșu uscat și rozmarin. 

Continue reading Supă cremă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 119 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gustare cu pastă de urzici

Gustare cu pastă de urzici

Urzicile mai sunt numite “foc vindecător”, adică te ard/pișcă când le atingi, însă odată ajunse în organism imediat se luptă cu bacteriile, ajută la detoxifierea organismului, te încarcă cu energie, au chiar și efect analgezic, conținând mult fier și magneziu. Așa că fuguța la piață și cumpărați-le cât mai sunt!

Este clar că dacă vrei să beneficiezi de toate aceste proprietăți, trebuie să o consumi în stare crudă.

Continue reading Gustare cu pastă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 156 aprecieri, distribuiri și comentarii

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Ultimul timp tot mai des vedem pe rețelele de socializare diferite postări cu smoothie-uri de diferite tipuri și feluri. Totul bine și frumos mi se pare până nu se ajunge în momentul când se exgerează atât cu postările, cât și cu lipsa de informare a persoanelor care îl consumă.

EU RECOMAND CU ÎNCREDERE CONSUMUL SMOOTHIE-URILOR VERZI, NEAPĂRAT FRESH, ÎN CAZUL ÎN CARE SE ȚINE CONT CU ADEVĂRAT ȘI DE CÂTEVA REGULI ALE ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE.

Continue reading Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 190 aprecieri, distribuiri și comentarii

Kebab cu pui făcut acasă

Kebab cu pui făcut acasă

Buna dragii mei,

Astăzi vin cu un îndemn către voi! Atunci când mergeți pe stradă și mirosurile de kebab vă ademenesc sau când vă vin pofte de un kebab savuros și delicios – faceți-l acasă!!!

Majoritatea kebab-urilor de prin oraș conțin o cantitate mare de cartofi prăjiți, varză, maioneză și ketchup, pentru a amplifica cât mai mult gustul ca noi să devenim sclavii papilelor noastre gustative și să cumpărăm/consumăm cât mai mult.

Continue reading Kebab cu pui făcut acasă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 322 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de urzici – semn de primăvară

Sos de urzici – semn de primăvară

Cât de tare iubesc eu această perioadă, când totul învie frumos și îmbracă un verde crud și sănătos… iubesc primăvara!

Aștept perioada asta și pentru urzicile care se vând de bunicuțe la tot colțul. Cât de mult le mulțumesc pentru asta!!! Ele fac un bănuț, iar noi câștigăm un strop de sănătate din mâinile lor…

Eu gătesc urzica în diferite feluri, însă cel mai mult o iubesc în sos, cu mămăligă, vedeți și voi rețeta de mai jos.

Continue reading Sos de urzici – semn de primăvară at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 118 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Astăzi vă prezint o rețetă foarte simplă din legume, pentru persoanele care au un regim alimentar mai lejer, mai sărac în calorii și bazat pe o gătire mai sănătoasă a ingredientelor. Este vorba de un mix de legume pe care le-am gătit la abur, peste care am ras brânză de oi, așa după plac, ca să obținem un gust dulce-sărățel și delicios.

Dia’s Kitchen – Legume la abur, servite cu brânză de oi

Nu e nevoie de mare școală ca să faceți acest fel de mâncare.

Continue reading Legume la abur, servite cu brânză de oi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Buna prieteni,

După cum deja cunoașteți, promovez pe blog gătitul acasă și alimentația sănătoasă. Astăzi vă prezint o rețetă de perișoare pe care le-am gătit la abur, care nu conțin pâine în compoziție. Am înlocuit pâinea cu făină de hrișcă, iar rezultatul a fost pur și simplu delicios.

Pentru servire am pregătit un dressing din usturoi tocat, miere , suc de lămâie și ulei de măsline. Am rămas încântată de rezultat!

Continue reading Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Aceste murături proaspete pe care le fac o dată la câteva zile pe timp de iarna și nu doar, reprezintă sursa mea de probiotice (bacterii digestive prietenoase), care mă ajută să elimin din corp prin intermediul colonului, tot ce nu mai e util sau în exces. De când le am la mese, mai ales pe lângă mâncare gătită, nu mai am probleme cu constipațiile.

Sunt de acord cu acei nutriționisti care afirmă că 99% din boli ni se trag din colon, adică 99% din boli reprezintă acea masă (toxine, bacterii, acumulări de mucozități de tot felul) care nu a ieșit din corp la momentul potrivit, imediat ce a ajuns în colon...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii