BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Legume

Ciorbiță de legume de post

Ciorbiță de legume de post

Buna dragii mei,

Postarea de astăzi este una scurtă dar gustoasă. Fiindcă am primit multe reacții pozitive la această ciorbiță pe grupurile culinare, am decis să o las și aici pe blog. Este simplă, de post și poate fi combinată cu diferite legume.

Iată cum am făcut-o! ????

Am călit o ceapă și un cățel de usturoi în ulei de măsline (puteți folosi și ulei de floarea soarelui nerafinat).

Continue reading Ciorbiță de legume de post at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 4 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu bacon și fasole păstăi

Paste cu bacon și fasole păstăi

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este pentru iubitorii de paste și e simplă ca bună ziua. Mie așa de mult mi-a plăcut această combinație de bacon, paste și fasole verzi păstăi, că am zis să o las aici pe blog ca amintire și să revin la ea ori de câte ori îmi va fi poftă și voi avea ingredientele necesare în frigider.

Ingrediente:

  • 200 gr paste (eu am avut farfale, însă le puteți înlocui cu alt tip de paste)
  • 100 gr bacon sau șuncă
  • 100 gr fasole păstăi (eu am avut congelate)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • ierburi aromate uscate
  • sare și piper după gust
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 21 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf de legume cu parmezan

Pilaf de legume cu parmezan

Nu ai cum să nu iubești mâncarea simplă! E sănătoasă, nu încarcă sistemul digestiv și mereu preparată din ingrediente la îndemână! Gustoșenia de mai jos se face foarte simplu: se călește puțin ceapa și usturoiul în 3 linguri ulei de măsline, se adaugă morvocul tăiat cubulețe și se lasă și el să se călească 2-3 minute, apoi se adaugă orezul bine spălat cu 1 lingură cu unt, se amestecă binișor 1 minut și se toarnă apa fierbinte.

Continue reading Pilaf de legume cu parmezan at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Buna pofticioși,

Astăzi avem din nou o salată în meniu, numai bună de savurat pe lângă niște legume, pește sau chiar cărniță coaptă. Este foarte delicioasă și savuroasă, iar legumele pot fi cu ușurință schimbate, cu toate că v-aș recomanda să rămână tot din categoria rădăcinoaselor. Includeți în alimentație cât mai des cruditățile în perioada rece a anului când avem nevoie de vitamine, fibre și antioxidanți.

Ingrediente:

  • legume (eu am avut varză roșie, ardei roșu, frunze apio, ceapă verde)

Ingrediente pentru sosul de iaurt grecesc:

  • 125-150 gr iaurt grecesc
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță ierburi uscate aromate
  • sare după gust
  1. Taie legumele julien și pune-le într-un bol...
Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tocană de vinete

Tocană de vinete

Buna iubitori de gătit,

Uite că toamna își intră în drepturi, iar cei care iubesc să încingă cuptorul/aragazul și să gătească gustoșenii deja o pot facem fiindcă e răcoare și bine. Rețeta de astăzi este una tare bună, fiindcă nu cunosc pe nimeni care să se dea la o parte de la o porție de tocană de vinete, făcută la ceaun. Am ales să călesc legumele în trei etape, separat, ca să le păstrez mai întregi și mai frumoase.

Continue reading Tocană de vinete at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă încă nu a-ți făcut vara asta cărniță de pui cu dovlecel pe ace din lemn, coaptă pe tigaia grill sau în cuptor, atunci vă îndemn să faceți, fiindcă iese foarte bună. Iar dacă mai aveți și un sos dulce-iutișor alături, e perfect!

Ingrediente:

  • piept de pui (cantitatea la dorință)
  • 1-2 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul dulce-iutișor:

  • 1-2 roșii date prin răzătoare sau blender
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • o jumătate de linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat
  1. Taie carnea și dovleceii felii ca în imagine...
Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din lavaș cu șuncă

Rulouri din lavaș cu șuncă

Buna prieteni,

În vinerea asta de vară am zis să postez o rețetă gustoasă de rulouri colorate din foi de lavaș, cu cremă de brânză, șuncă și legume, numai bune de gătit pe loc la picnicurile de weekend la iarbă verde. Aveți grijă că se mănâncă foarte repede, dacă sunteți mai multe persoane sau dacă familia e mai numeroasă, atunci dublați, sau chiar triplați  ingredientele, ca să nu rămână nimeni supărat.

Continue reading Rulouri din lavaș cu șuncă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 39 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Buna pofticioși,

Vă scriu astăzi rețeta unei mâncări simple și foaaaaarte delicioase de vară, care poate fi folosită ca garnitură pe lângă cărniță de pui friptă pe grill sau pe lângă niște pește copt sau chiar poate fi servită cu cartofi copți sau fierți, îmbibați cu unt, usturoi și ierburi uscate aromate. Deci, este vorba despre renumita legumă de sezon – vânăta.

De data asta am ales să o scald în sos de roșii și cașcaval.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 161 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Îmi plac supele gătite încet, își păstrează o aromă aparte, iar șansele ca să mai rămână nutrienți în legume sunt mult mai mari decât în supele gătite în mod tradițional. Vă îndemn și pe voi să faceți astfel de supe, mai ales dacă aveți copilași mici care au nevoie de cât mai multe vitamine din mâncare.

Supa se face foarte simplu!

Fasolele le-am hidratat 8 ore, apoi le-am pus într-o cratiță la fiert.

Continue reading Supă de fasole gătită slow (la foc mic) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

La moldoveni mai ales, atunci când spui mămăligă cu smântână, deodată zboară gândul la vreo fripturică ceva. Dar mămăligă cu smântână și legume sotate, a-ți încercat? Mie una îmi place foarte mult combinația mămăligă + legume sotate. Vedeți și rețeta Legume sotate cu mămăligă, o gustoșenie de post.

Această mâncărică, se potrivește perfect pentru cină. Nu încarcă foarte mult sistemul digestiv și e delicioasă foarte. Încercați și voi, sunt sigură că aveți aceste ingrediente simple prin bucătărie la îndemână.

Continue reading Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Buna prieteni,

Astăzi pun din nou sparanghelul în capul mesei, fiindcă este perioada lui de recoltare şi vreau să îl includ cât de cât în alimentaţie, necătând la costul supărător de mare din super-market anul ăsta.

Am pregătit o omletă la dejun cu sparanghel şi bucăţele de şuncă. S-au potrivit perfect, iar gustul a fost pe măsură. Reţeta este extrem de simplă cu minim de ingrediente. Vedeţi şi voi!

Continue reading Omletă cu şuncă şi sparanghel at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din dovlecei + coşuleţe crocante

Da, da.. de data aceasta nu e reteta  unui desert ???? e budinca mea preferată, e reţeta pe care am furat-o de la mami ???? E atât de aromată şi gustoasă că se termină foarte repede. Ador să o pregătesc atunci când avem oaspeţi, e momentul potrivit pentru a mai dezvălui cuiva secretul acestei gustoşenii. […]

The post Budincă din dovlecei + coşuleţe crocante appeared first on Life is too short to wear boring clothes..

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspiraţii culinare: Vinete după reţetă turcească

Vinetele nu sunt pe placul tuturor, dar, credeţi-mă, această reţetă nu va lasă pe nimeni să fie indiferent, o combinaţie inedită a legumelor cu care deja sunteţi obişnuiţi vă va face să aveţi o altă retrospectivă asupra acestei legume. Nici vorbă de careva ingrediente speciale, secretul constă în utlizarea unor proporţii corecte, un plus fiind […]
Acest articol are peste 31 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mami, incepem diversificarea?!

I-am surprins privirea curioasa nu de putine ori. Ma privea cu o pofta intensa de fiecare data cand ma puneam la masa sau ciuguleam cate ceva. Nu conta ca era vorba despre ciorba, tocanita, fructe sau dulciuri. In mintea lui totul parea interesant si simtea nevoia sa guste si sa faca ceea ce vedea la […]

The post Mami, incepem diversificarea?! appeared first on Frunzaresc.eu.

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii