BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Legume

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tocană de vinete

Tocană de vinete

Buna iubitori de gătit,

Uite că toamna își intră în drepturi, iar cei care iubesc să încingă cuptorul/aragazul și să gătească gustoșenii deja o pot facem fiindcă e răcoare și bine. Rețeta de astăzi este una tare bună, fiindcă nu cunosc pe nimeni care să se dea la o parte de la o porție de tocană de vinete, făcută la ceaun. Am ales să călesc legumele în trei etape, separat, ca să le păstrez mai întregi și mai frumoase.

Continue reading Tocană de vinete at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă încă nu a-ți făcut vara asta cărniță de pui cu dovlecel pe ace din lemn, coaptă pe tigaia grill sau în cuptor, atunci vă îndemn să faceți, fiindcă iese foarte bună. Iar dacă mai aveți și un sos dulce-iutișor alături, e perfect!

Ingrediente:

  • piept de pui (cantitatea la dorință)
  • 1-2 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul dulce-iutișor:

  • 1-2 roșii date prin răzătoare sau blender
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • o jumătate de linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat
  1. Taie carnea și dovleceii felii ca în imagine...
Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din lavaș cu șuncă

Rulouri din lavaș cu șuncă

Buna prieteni,

În vinerea asta de vară am zis să postez o rețetă gustoasă de rulouri colorate din foi de lavaș, cu cremă de brânză, șuncă și legume, numai bune de gătit pe loc la picnicurile de weekend la iarbă verde. Aveți grijă că se mănâncă foarte repede, dacă sunteți mai multe persoane sau dacă familia e mai numeroasă, atunci dublați, sau chiar triplați  ingredientele, ca să nu rămână nimeni supărat.

Continue reading Rulouri din lavaș cu șuncă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 37 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Buna pofticioși,

Vă scriu astăzi rețeta unei mâncări simple și foaaaaarte delicioase de vară, care poate fi folosită ca garnitură pe lângă cărniță de pui friptă pe grill sau pe lângă niște pește copt sau chiar poate fi servită cu cartofi copți sau fierți, îmbibați cu unt, usturoi și ierburi uscate aromate. Deci, este vorba despre renumita legumă de sezon – vânăta.

De data asta am ales să o scald în sos de roșii și cașcaval.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 136 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Îmi plac supele gătite încet, își păstrează o aromă aparte, iar șansele ca să mai rămână nutrienți în legume sunt mult mai mari decât în supele gătite în mod tradițional. Vă îndemn și pe voi să faceți astfel de supe, mai ales dacă aveți copilași mici care au nevoie de cât mai multe vitamine din mâncare.

Supa se face foarte simplu!

Fasolele le-am hidratat 8 ore, apoi le-am pus într-o cratiță la fiert.

Continue reading Supă de fasole gătită slow (la foc mic) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

La moldoveni mai ales, atunci când spui mămăligă cu smântână, deodată zboară gândul la vreo fripturică ceva. Dar mămăligă cu smântână și legume sotate, a-ți încercat? Mie una îmi place foarte mult combinația mămăligă + legume sotate. Vedeți și rețeta Legume sotate cu mămăligă, o gustoșenie de post.

Această mâncărică, se potrivește perfect pentru cină. Nu încarcă foarte mult sistemul digestiv și e delicioasă foarte. Încercați și voi, sunt sigură că aveți aceste ingrediente simple prin bucătărie la îndemână.

Continue reading Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Buna prieteni,

Astăzi pun din nou sparanghelul în capul mesei, fiindcă este perioada lui de recoltare şi vreau să îl includ cât de cât în alimentaţie, necătând la costul supărător de mare din super-market anul ăsta.

Am pregătit o omletă la dejun cu sparanghel şi bucăţele de şuncă. S-au potrivit perfect, iar gustul a fost pe măsură. Reţeta este extrem de simplă cu minim de ingrediente. Vedeţi şi voi!

Continue reading Omletă cu şuncă şi sparanghel at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din dovlecei + coşuleţe crocante

Da, da.. de data aceasta nu e reteta  unui desert ???? e budinca mea preferată, e reţeta pe care am furat-o de la mami ???? E atât de aromată şi gustoasă că se termină foarte repede. Ador să o pregătesc atunci când avem oaspeţi, e momentul potrivit pentru a mai dezvălui cuiva secretul acestei gustoşenii. […]

The post Budincă din dovlecei + coşuleţe crocante appeared first on Life is too short to wear boring clothes..

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspiraţii culinare: Vinete după reţetă turcească

Vinetele nu sunt pe placul tuturor, dar, credeţi-mă, această reţetă nu va lasă pe nimeni să fie indiferent, o combinaţie inedită a legumelor cu care deja sunteţi obişnuiţi vă va face să aveţi o altă retrospectivă asupra acestei legume. Nici vorbă de careva ingrediente speciale, secretul constă în utlizarea unor proporţii corecte, un plus fiind […]
Acest articol are peste 31 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mami, incepem diversificarea?!

I-am surprins privirea curioasa nu de putine ori. Ma privea cu o pofta intensa de fiecare data cand ma puneam la masa sau ciuguleam cate ceva. Nu conta ca era vorba despre ciorba, tocanita, fructe sau dulciuri. In mintea lui totul parea interesant si simtea nevoia sa guste si sa faca ceea ce vedea la […]

The post Mami, incepem diversificarea?! appeared first on Frunzaresc.eu.

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legumele și fructele în lupta împotriva Hepatitei

Dacă tot vorbim astăzi despre lupta împotriva hepatitei, aș vrea să menționez și cîte ceva despre tratamentul acesteia cu ajutorul legumelor și fructelor. Întotdeauna am fost adeptul tratamentelor naturiste. Așadar, legumele și fructele au o importanță enormă în tratamentul hepatitei virale, atît celei acute, cît și celei cronice. De altfel, regimul alimentar, în ansamblu, este […]
Acest articol are peste 47 aprecieri, distribuiri și comentarii

Suntem ceea ce mancam?

Suntem ceea ce mancam? Nu! Suntem ceea ce putem digera si absorbi! Acesta ar fi raspunsul corect oferit de un nutritionist. Suna un pic pompos, nu-i asa?  Insa daca mancam sanatos, daca avem grija de ce punem in farfuria noastra zi de zi si alegem alimentele care pot fi digerate usor si absorbite din intestin […]

The post Suntem ceea ce mancam? appeared first on Frunzaresc.eu.

Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum să întărim imunitatea pe parcursul verii

Cu cîteva zile în urmă am relatat într-un articol despre riscurile la care sunt expuși copiii în timpul verii și ce ar trebui să facem ca să evităm îmbolnăvirea lor. Un element important, în acest sens, este întărirea imunității și aici mă refer nu doar la copii, dar și la maturi. Formarea unui sistem imunitar […]
Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremoasă de linte roșie și legume

Ce zici de o supă aromată și cremoasă pentru copilul tău (dar și pentru toată familia) care abundă în vitamine și minerale și se prepară în doar 30 de minute? Sunt un mare fan al supelor-cremă atunci când vine vorba de alimentația copiilor. Doar în așa mod pot adăuga diverse legume, le fac toate ca una, adaug obligatoriu (!) crutoane și am...

The post Supă cremoasă de linte roșie și legume appeared first on Planeta Mami.

Acest articol are peste 91 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sarcina si consumul de fructe si sucuri din fructe

Din momentul in care afli ca vei deveni mamica, totul se schimba in jurul tau. De la alimentatie si stil de viata, prioritati si obiective, pana la atitudine si modul de gandire. Cel putin asa s-a intamplat in cazul meu Cand stii ca in burtica ta e o fiinta umana care depinde in proportie de […]

The post Sarcina si consumul de fructe si sucuri din fructe appeared first on Frunzaresc.eu.

Acest articol are peste 35 aprecieri, distribuiri și comentarii