BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc
Mihaela Roșcov
-blog de femeie-

Autori:

Mihaela Roșcov

Cum aleg hainele?

Atunci când merg să-mi cumpăr haine, mă conduc după câteva criterii esențiale pentru mine.

IMG_7998.JPG

1. Calitatea. Acest aspect este în top. Poate să fie haina oricât de frumoasă, însă dacă are o calitate proastă, n-am să o cumpăr niciodată.
Hainele de la Move sunt făcute din stofe naturale, respectiv, calitatea este 100%. Pielea respiră, plăcute la atingere și purtabile.

2. Comoditatea. Ați îmbrăcat haine în care n-ați putut întinde piciorul mai mult, sau în care nu puteați ridica mâinele? Cred că toți am trecut prin asemenea experiențe...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Auschwitz Museum - full guide

Dacă v-ați propus să vizitați Auschwitz, e nevoie să vă dedicați o zi întreagă pentru asta.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_418d.JPG


Nu cred că este nevoie să luați tururi organizate (care vor fi la fiecare colț), pentru că foarte ușor puteți ajunge și singuri acolo.

De la Krakow Glowny, unde găsiți  Galeria Krakowska mergeți cu escalatorul până la nivelul zero, și de acolo, conform indicatoarelor mergeți la autogară (prin subterană până la capăt). De pe platforma G8 pleacă microbuzul spre Oswiecim, concretizați la șofer dacă vă duce la Auschwitz Museum, pentru că nu toate ajung la muzeu, și atunci iar trebuie să gasiți ceva care să vă ducă la muzeu...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Krakow - must visit

”Niciodată nu m-am gândit la Polonia ca și destinație turistică” au fost cuvintele cu care m-au întâlnit majoritatea oamenilor pe care i-am văzut după vacanță.

IMG_7282%2B2.JPG

Iar Polonia era demult pe lista mea a țărilor ”must visit”. Și nu am greșit. Atâta ordine, curățenie și diplomație nu am întâlnit demult. M-am simțit atât de bine, ca am plasat-o pe lista țărilor în care aș trăi.
Dacă ar fi să descriu Polonia ar fi olecă de Ucraină cu influențe bavareze. Limba este una slavă, cu care ne-am cam obișnuit, așa se fac mai lesne de înțeles inscripțiile sau meniurile ...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Secretul iubirii dintre un bărbat și o femeie

El și ea. S-au văzut, și-au vorbit, s-au plăcut, s-au iubit și au decis să fie împreună.

photo-1535701749368-155fb92c3416.jpg

Când te îndrăgostești, vezi lumea în roz. Totul ți se pare atât de superb. Persoana cealaltă îți pare ideală, fără defecte.
Butonezi toată ziua mesaje de iubire. Aștepți cu nerăbdare momentul în care să vă întâlniți. Sărutările sunt atât de dulci, iar nopțile atât de fierbinți.
Viața este atât de frumoasă și îți dorești ca aceste clipe să nu se mai termine, să dureze o veșnicie.
Și totul avea să fie ca în poveste dacă nu se loveau de realitate...
Acest articol are peste 15 aprecieri, distribuiri și comentarii

10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să mergi în Egipt

Egipt este destinația de vis a multora. Și de vină sunt Piramidele, singura minune a lume rămasă întreagă. Doar că puțini știu că atunci când mergi la agenție să-ți iei vacanța, deloc nu va fi despre Piramide. Ce trebuie să știi înainte să mergi în Egipt?

49408035_768091830233781_2145935398189137920_n.jpg

1. De obicei, agențiile turistice te trimit în Sharm El Sheikh, care de fapt este Asia și care este superbă dacă vrei plajă. Zonă pentru turiști și plină de turiști. Resorturi all inclusive, brățări, bazine și mâncare all day long.

49688553_410468619762308_6821248947630112768_n.jpg

2. Dacă te gândești să vezi Piramidele, asta înseamnă că trebuie să mergi în Cairo...
Acest articol are peste 39 aprecieri, distribuiri și comentarii

de ce nu mă mărit?

Suntem un popor clișeic. Cu toții trebuie să ne căsătorim, să facem nuntă de 200 de persoane, să facem 2 copii, să ne cumpărăm casă și să facem o înmormântare memorabilă.

anne-edgar-119371-unsplash.jpg

Dacă până acum primeam întrebarea când mă mărit, acum este despre când fac nunta.
Glumesc și eu așa (că tot din acest popor fac parte) dar devine foarte obositor. Începem să trăim după niște standarde impuse de alții, care pot nouă deloc să nu ne placă sau să nu ne convină. Iar într-un final le facem.
Am obosit de nunți pentru părinți sau rude (n-au avut și părinții o nuntă? de ce să intervină în nunta copiilor), de a face copii pentru că: ”da cum să trăiești fără să aduci un copil pe lume? să aibă cine îți aduce o cană cu apă la bătrânețe”...
Acest articol are peste 81 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tenerife travel guide

Dacă te gândești unde să-ți petreci vacanța și alegerea ți s-a oprit la Insulele Canare, atunci trebuie să cunoști anumite lucruri înainte să mergi acolo.

IMG_6035.jpg


Insulele Canare constituie 7 insule principale și mai multe insulițe mai mici. Cea mai mare dintre ele este Tenerife. Acum există wizz air care are zbor direct de la București. Zborul în sine dureză 5 ore și 10 minute. Deoarece am fost întrebată de prețul biletor, noi am prins ofertă la 240 euro de persoană dus-întors, ce pentru Tenerife e foarte ieftin.

Cazare am luat pe airbnb (utilizați acest link pentru reducere de 25$)...
Acest articol are peste 113 aprecieri, distribuiri și comentarii

De ce se teme Chiril Gaburici?

Când merg la un careva offline, interesul meu, în primul rând, este să cunosc omul ce stă în spatele imaginii publice. Nu mă interesează și n-o să mă intereseze politica.

40029775_2273507569344204_3285037587823067136_o.jpg

S-a discutat foarte mult despre drumuri și IT, păcat că există oameni care monopolizează offline-ul și se revenea la aceste teme din nou și din nou. Are careva proiecte cu care se mândrește, iar ce nu s-a făcut, normal că stă pe listă să se facă (cineva oare aștepta și alte variante de răspuns?).

40053583_2273507472677547_6915591039612878848_o.jpg
                                                                   foto: Иван Леонидыч

Chiril Gaburici, care are un puternic background managerial nu a renunțat la el nici când a devenit ministru...
Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

adunăm călătorii

Sincer cred faptul că bucuria în viață o iei din călătorii.

amos-bar-zeev-131535-unsplash.jpg

Cât de mult nu ți-ar place jobul pe care îl faci sau activitățile la care participi, totul se transformă într-o rutină.
Iar singurul loc de unde mai iei o gură de inspirație este o altă țară.

De asta, de câțiva ani mi-am propus să văd cel puțin o dată pe an un loc nou, pentru că viața noastră este prea scurtă ca să vizităm de 2 ori același loc.
Da, sunt perioade când prefer să mânânc acasă decât în oraș, sau să renunț la shopping, pentru a aduna resurse ca să-mi pot organiza vacanțe în care să simt ceea ce nu pot simți acasă...
Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Am alergie la ipocrizie

IPOCRIZIE s. duplicitate, falsitate, fățărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleșug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar și fam.) machiaverlîc, (înv.) fățărie, prefăcanie, prefăcătură, procleție, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare.)
War-on-Cash-for-Digital-Ledger-Dreamers-vs-Metalheads-Liberty.png

De când mă cunosc, nu mi-a plăcut minciuna. Uneori, pentru că am fost sinceră sau directă am pierdut. Pentru că am preferat să spun adevărul, poate dureros, decât să fiu fățarnică și să îndulcesc prin minciună.
Și mi-e greu să văd că oamenii nici măcar nu se jenează să-și arate toate cele 12 fețe pe care le au...
Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dar tu, când?

Mama uneori mai are obiceiul să mă motiveze: ”iaca vecinul nostru în această lună se însoară, dar tu, când?”.
Auzind aceste vorbe realizez de ce oamenii sunt conduși încă de ”capra vecinului”.

i-disagi-vogliono-eliminare-le-tue-maschere.jpg


Am încetat să mă compar cu alții cred că mult timp în urmă și încerc să o dezvăț și pe mama să mai facă asta. Pot să zic că mi-a reușit, cu unele scăpări, dar care repede le corectează.

Așa că nu înțeleg oamenii care vor să pretindă că sunt altcineva de fapt, când încearcă să afirme că au o viață, pe care n-o au de fapt
Patetic, nu...
Acest articol are peste 66 aprecieri, distribuiri și comentarii

Totul despre maternitate

Dacă ești femeie, mereu stai cu gândul la ceasul biologic, mai ales dacă îți dorești un copil.
Când mă gândesc că amuș fac 30, articolele despre graviditate și/sau maternitate persistă tot mai mult în bara mea de căutări.
Și sunt mirată că nicăieri în acest internet nu se scriu toate detaliile despre naștere, perioada dinainte și după. Pentru că majoritatea prietenelor mele deja au făcut câte un copil, unele pe al doilea și îmi povestesc despre întrebările care le apar și prin ce dificultăți au trecut sau trec...
Acest articol are peste 52 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vernisajul Vinului deja nu mai este despre vin

Vernisajul Vinului ne-a bucurat cu cea de-a 14-a ediție. Deși am lipsit de la ultimile câteva, această revenire a fost ca o gură de aer pentru mine.
Un eveniment care are drept scop să aducă împreună producătorii de vin și să se laude cu noutățile din anul respectiv.

31093476_10212150623549959_7681819054964736000_n.jpg

Acest eveniment mi-a demonstrat că Vernisajul Vinului demult nu mai este despre vin. Vernisajul e despre oameni.
Am reîntâlnit vechi prieteni, oameni cu care ne vedem doar pe facebook, dar au atâtea povești interesante, oameni care au reușit să facă un copil, unii să-l facă pe al doilea...
Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Must see in Athens

Deși n-am pornit cu așteptări mari, Atena m-a surprins într-un mod extrem de plăcut.
Cred că de la o vârstă îți dorești să-ți petreci ziua de naștere departe de toți, vizitând locuri care o să-ți revină pe retină ori de câte ori închizi ochii, așa s-a întâmplat și acum, când am făcut 28.

30715310_10212124834225242_3521290012060549120_n.jpg

Dacă tot avem zboruri accesibile de la wizzair, anul acesta am pornit spre Atena unde am petrecut o săptămână. Cred că a fost una dintre cele mai impresionante vacanțe, atât datorită locurilor fabuloase cât și a organizării.
Singura cu ce am dat-o în bară asta a fost cazarea...
Acest articol are peste 62 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sănătate la sticluță

Cu toții ținem la sănpătatea noastră și ne dorim ca mereu mereu să ne simțim bine din toate punctele de vedere. Dar din păcate, fiind supuși la diferite circumstanțe ne mai se întâmplă să avem careva dureri, infecții, scăderi ale imunității, răni, stări depresive etc.

pexels-photo-105028.jpeg

Cred că și vouă vi s-a întâmplat: dacă inițial luați o pastilă pentru careva dureri, după o anumită perioadă, acea doză nu mai este suficientă, și este nevoie deja să luați 2 pastile pentru efect. Și tot așa băgând în organismul nostru atâtea pastile, nu sunt sigură dacă ne lecuim, sau de fapt mai mult ne distrugem sănătatea...
Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

2018, tu ești?

Prima dată în viață când n-am avut un plan pentru noul an a fost 2017.
Orice tendință de planificare mi-am alungat-o insistent din cap, eu fiind un om extrem de planificat și care adoră să facă asta.

annie-spratt-178364.jpg

Mi-am dorit ca 2017 să fie așa cum vrea el, și a fost.
M-a bucurat 2017 și m-a învățat 2 lucruri mari: sănătatea și iubirea sunt cele mai valoroase aspecte pe care le poți avea în viața ta. În rest, se adună încetișor.

Cum vreau să fie 2018?
Deși n-am vrut să-l planific, deja câteva planuri s-au conturat. Dar cel mai mult vreau ca să fie mai bun ca 2017...
Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sănătate, cumpărați?

Anul acesta am simțit că sănătatea este foarte foarte importantă. Și atunci când te simți rău nu ai nevoie de nimic, chiar nimic, și singura ce-ți dorești e să te faci bine.
Așa am devenit mai atentă la ce mănânc, la ce produse folosesc și care sunt efectele lor asupra organismului meu.

26170209_1347433465361297_2647197145929685674_o.jpg

Deseori se întâmpla să merg în farmacie și să ies cu punga plină de medicamente. Acum nu sunt sigură dacă asta îmi trebuia sau pereții albi și atmosfera ”de spital” acutizau efectele. Pentru că și multe boli sau stări, tot din capul nostru pornesc...
Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

6 lucruri pe care să le faci la Târgul de Crăciun din Chișinău

Uite că a venit vremea bună, de primăvară, și am putut să fac o plimbare prin centrul orașului. (Când e frig, din casă și din mașină nu ies :))) )
Așa am descoperit și eu toată frumusețea pe care ne-o pune la dispoziție orașul, în acest an. Deci, ce puteți să faceți în Chișinău, de sărbători?

1. Să mergeți la Târgul de Crăciun de pe str. 31 august, Bradul din fața Guvernului și Orășelul Orange din squarul TNOB. N-am înțeles de ce s-au dispersat așa, când puteau să își unească forțele și să facă un Târg de Crăciun minunat, dar așa suntem noi, trebuie să ne măsurăm cu brazii...
Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dezamăgiri

Știi, cu cât cresc mai mare, cu atât mai multe dezamăgiri am.
Și credeam, că maturitatea mi le va rări.
Deloc nu se ține cont de asta.

edu-lauton-66201.jpg

Deseori încerc să nu-mi setez așteptări, să nu mai bazez pe alții,
să trăiesc viața așa cum vine.
Iar ea vine cu dezamăgiri.

Știi, acele momente când lucrurile deviază de la normalul tău,
când efortul pe care l-ai depus, vreme îndelungată,
într-o zi îți aduce zero rezultate?

Știi, atunci când cei de lângă tine, cei pe care îi consideri familie, prieteni,
îți devin străini,
străini prin valori, prin modul de a gândi...
Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sicilia [agendă de vacanță]

Sicilia a fost destinația mea pentru vara 2017. Mi-am dorit să merg undeva unde n-am mai fost (iar eu în Italia încă n-am călcat). Am găsit bilete la un preț avantajos la ryanair.

23798028_10211008098227540_2085826773_o.jpg


Cazarea am făcut-o prin airbnb. Am ales Mondello ca fiind o plajă mai mult pentru localnici, pentru că de obicei aleg stațiuni mai liniștite cu plajă și mare bună, căci pentru distracție poți să mergi în orașul alăturat (așa am făcut în Muntenegru și am considerat perfect să fac și pentru Sicilia la fel).

23730705_10211008102867656_1165109548_o.jpg

Am avut norocul de o gazdă drăguță...
Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii