BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Cină

Rulouri de macrou cu legume la cuptor

Rulouri de macrou cu legume la cuptor

Buna ziua la toată lumea,

Nu am mai gătit macrou de ceva vreme, iar ieri chiar mi s-a făcut dor. Așa că am mers la market, am luat macrou congelat, am ajuns acasă, am căutat să văd ce legume am prin frigider și am făcut aceste rulouri delicioase la cuptor. Le-am servit cu felii tăiate fin, fin de ciuperci champignon, un deliciu adevărat. Iar ca să mă credeți pe cuvânt trebuie să și încercați și voi această rețetă!

Continue reading Rulouri de macrou cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Acest tip de mâncare te scapă imediat atunci când ai oaspeți “ne-poftiți” sau ai ingredientele și vrei să pui totul într-o tavă și să dai la cuptor ca să te scapi mai repede. Se servește atât rece cât și caldă, cu legume și verdețuri de care vă plac.

Puteți să potriviți straturile cum doriți, nu e necesar să respectați o ordine anume, important să aveți carnea de pui, ciupercile, cașcavalul și roșia, care eu am adăugat-o, doar pentru culoare.

Continue reading Piept de pui la cuptor cu ciuperci și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval

Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval

Buna pofticioși,

Cui plac ciupercile? La noi în casă ciupercile se gătesc des, le iubim mult în diferite feluri de mâncare, dar și proaspete, tăiate felii subțiri în salatele de crudități. Astăzi las aici pe blog această rețetă de coșulețe din ciuperci, pline cu legume călite și muuult cașcaval. Pe cât se gătesc de repede, pe atât de repede dispar de pe masă! Vă sfătui să le serviți ca garnitură cu alte feluri de mâncare, de exemplu cu piure de cartofi, cu orez fiert, cu pește sau cu pui la grătar.

Continue reading Ciuperci umplute cu legume călite și mult cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Buna tuturor,

Astăzi vin cu o combinație de garnitură mai puțin obișnuită, fiindcă după sondajul pe care l-am făcut pe instagram pe pagina Dia’s Kitchen de acolo, am observat că foarte multă lume nu a încercat-o încă.

Iată de ce ard de nerăbdare să împart această rețetă cu voi, fiindcă este una foarte delicioasă și sunt sigură că dacă o veți încerca, veți rămâne plăcut surprinși de gust.

Dia’s Kitchen – Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • o cană cu orez la alegere
  • o cană cu porumb dulce proaspăt, congelat sau din conservă
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 linguri ulei la alegere
  • fulgi de ardei roșu iute sau piper
  • sare după gust
  • 3 căni cu apă
  1. Spală și pregătește toate ingredientele...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză

Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză

Dragii mei,

S-au umplut piețele cu tot felul de legume, verdețuri și e păcat să nu profităm de ele. Nu uitați că pentru o sănătate bună trebuie să ne alimentăm cu legume de sezon, pentru a profita de toate beneficiile pe care ele, ca niște “adevărați binevoitori” vin în fiecare an, să ni le aducă. Vedeți mai jos o rețetă de dovlecei cu cartofi copți. O mâncare gustoasă și savuroasă de vară!

Continue reading Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Șnițele din ciuperci pleurotus

Șnițele din ciuperci pleurotus

Buna dragii mei,

Rețeta de astăzi este una foarte delicioasă, ușoară și iarăși, simplă de tot. Mie atât de mult mi-au plăcut aceste ciuperci coapte pe tigaie în puțină făină și ou, că nu vă pot reda. Le-am servit cu pâinică rustică din făină integrală cu semințe, cu roșii și cu usturoi. Încercați să faceți sandwich-uri cu ele, mmmmmm…sunt sigură ca vor avea un gust super-bun!

Dia’s Kitchen – Șnitele din ciuperci pleurotus

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu făină
  • sare și piper după gust
  • puțin ulei pentru coacere
  • pentru servire: usturoi, legume la alegere
  1. Spală ciupercile și ștergele cu grijă cu un șervețel de hârtie...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui copt în bere, fraged și delicios

Pui copt în bere, fraged și delicios

Buna prieteni,

Am gătit ieri niște gambe de pui de m-am lins pe degete. Carnea moale, aromată, fragedă și foarte gustoasă. Ca de fiecare dată, am folosit ingrediente foarte simple, iar rețeta este ușoară ca “bună ziua”. Am servit puiul copt în bere cu o salată din verdețuri combinată cu roșii. Mmmm…am savurat o cină perfectă și ușoară!

Dia’s Kitchen – Pui copt în bere, fraged și delicios

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (pulpe sau gambe)
  • 300 ml bere
  • câteva linguri cu ulei de măsline
  • condimente: sare, piper, boia dulce, boabe de muștar, rozmarin uscat...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui copt în bere, fraged și delicios

Pui copt în bere, fraged și delicios

Buna prieteni,

Am gătit ieri niște gambe de pui de m-am lins pe degete. Carnea moale, aromată, fragedă și foarte gustoasă. Ca de fiecare dată, am folosit ingrediente foarte simple, iar rețeta este ușoară ca “bună ziua”. Am servit puiul copt în bere cu o salată din verdețuri combinată cu roșii. Mmmm…am savurat o cină perfectă și ușoară!

Dia’s Kitchen – Pui copt în bere, fraged și delicios

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (pulpe sau gambe)
  • 300 ml bere
  • câteva linguri cu ulei de măsline
  • condimente: sare, piper, boia dulce, boabe de muștar, rozmarin uscat...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Buna prieteni,

Eu de când încerc să mă alimentez mai sănătos și de când am grijă mare de ceea ce mănânc, mereu încerc rețete din categoria celor vegane sau vegetariene. După cum am mai spus aici pe blog, nu sunt adepta nici unui curent, fie el vegan (care mă atrage cel mai mult), raw-vegan sau vegetarian (asta îmi displace cel mai mult). 

Eu sunt pentru calea de mijloc, adică acolo unde se respectă niște reguli în combinarea alimentelor, nu se face abuz de mâncare, se dă la o parte consumerismul exagerat și se aleg acele alimente care aduc cu adevărat aport de nutrienți, energie și combustibil bun pentru organism...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel

Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel

Zrazele arată ca niște pârjoale/mici rulade din carne, umplute cu diferite umpluturi. Ele se servesc atât ca atare, cât și cu diferite sosuri. Eu am gătit niște zraze foarte delicioase din carne de porc, umplute cu ou fiert si ciuperci, pe care le-am copt în sos Bechamel. S-a primit delicios desigur, așa că dacă în weekendul acesta vreți să vă jucați la bucătărie cu ceva interesant și divers, vă îndemn să gătiți rețeta mea!

Continue reading Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel

Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel

Zrazele arată ca niște pârjoale/mici rulade din carne, umplute cu diferite umpluturi. Ele se servesc atât ca atare, cât și cu diferite sosuri. Eu am gătit niște zraze foarte delicioase din carne de porc, umplute cu ou fiert si ciuperci, pe care le-am copt în sos Bechamel. S-a primit delicios desigur, așa că dacă în weekendul acesta vreți să vă jucați la bucătărie cu ceva interesant și divers, vă îndemn să gătiți rețeta mea!

Continue reading Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hrișcă cu legume la cuptor

Hrișcă cu legume la cuptor

Buna dragii mei,

Sunt pe aici persoane care iubesc hrișca? Eu o ador nu doar pentru faptul că nu conține gluten, ci și pentru gust. O gătesc în toate felurile posibile, mai ales că este perfectă în calitate de garnitură. Hrișca e bună cu orice, adică cu carne, cu pește și chiar cu legume. Este o alegere bună pentru perioada când țin post și nu doar. De data asta, am ales să o gătesc la cuptor, cu legume și am rămas încântată.

Continue reading Hrișcă cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei etc. Într-o alimentaţie echilibrată, arpacasul reprezintă o alegere sănătoasă, întrucât aduce multe beneficii organismului prin aportul de fibre și alți nutrienți.

Dintre toate cerealele cunoscute (inclusiv grâu, secară şi ovăz), arpacaşul din orz decorticat are cel mai mic indice glicemic, fiind o alegere potrivită pentru diabetici sau pentru persoanele care urmează o dietă cu un indice glicemic scăzut.

Continue reading Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din varză nouă cu bacon

Budincă din varză nouă cu bacon

Buna dragilor,

La meteo au spus de vreme bună și cu soare zilele astea, numai bine de ieșit la iarbă verde la un picnic. Și fiindcă prețul cartofilor noi e încă exagerat și vâlva e mare cu ei peste tot, eu vă propun să cumpărați varză nouă, până comercianții cartofilor noi revin cu picioarele pe pământ. Eu ador varza nouă de primăvară în salate cu castraveți proaspeți și ceapă verde. De data asta însă am inclus-o într-o budincă de toată frumusețea cu miros afumat de bacon.

Continue reading Budincă din varză nouă cu bacon at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din varză nouă cu bacon

Budincă din varză nouă cu bacon

Buna dragilor,

La meteo au spus de vreme bună și cu soare zilele astea, numai bine de ieșit la iarbă verde la un picnic. Și fiindcă prețul cartofilor noi e încă exagerat și vâlva e mare cu ei peste tot, eu vă propun să cumpărați varză nouă, până comercianții cartofilor noi revin cu picioarele pe pământ. Eu ador varza nouă de primăvară în salate cu castraveți proaspeți și ceapă verde. De data asta însă am inclus-o într-o budincă de toată frumusețea cu miros afumat de bacon.

Continue reading Budincă din varză nouă cu bacon at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval

Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval

Buna pofticioși, Au apărut cartofii noi și e păcat să nu gătim ceva delicios din ei. Mereu îi aștept să apară primăvara, fiindcă îmi plac mult. Îi gătesc în diferite feluri, precum cartofi noi cu păstăi, cartofi noi cu ierburi aromate și cartofi noi serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi. Mmmmm…un deliciu! De data asta însă i-am copt în cuptor cu ou și cașcaval. Iată ce mi-a ieșit și vă recomand să încercați și voi fiindcă rețeta e foarte simplă și gustoasă!

Continue reading Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

Buna dragii mei,

Articolul de astăzi este unul la țanc, fiindcă după sărbători toți vrem să sorbim dintr-o supușoară acrișoară, nu-i așa? Pentru asta m-am gândit să adun câteva din rețetele mele preferate la un loc, iar voi să o alegeți pe cea care vă face cu ochiul sau poate le faceți pe rând chiar pe toate!

Dia’s Kitchen – 5 rețete delicioase de supe

  1. Începem lista celor 5 supe/ciorbițe cu faimoasa SOLEANCA!

Continue reading 5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

Vreau să profit la maxim de perioada urzicilor. Eu le iubesc crude în salate de crudități sau smoothie-uri verzi, în sosuri de urzici cu mămăligă, le-am adăugat și în omlete. Astăzi vin cu o rețetă de supă cremă de urzici. La o cratiță de 2 l am folosit o pungă cu frunzulițe de urzici (cam 150 gr), leurdă și ceapă verde. La final am servit supa cremă cu urzici cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, piper roșu uscat și rozmarin. 

Continue reading Supă cremă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 119 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

Vreau să profit la maxim de perioada urzicilor. Eu le iubesc crude în salate de crudități sau smoothie-uri verzi, în sosuri de urzici cu mămăligă, le-am adăugat și în omlete. Astăzi vin cu o rețetă de supă cremă de urzici. La o cratiță de 2 l am folosit o pungă cu frunzulițe de urzici (cam 150 gr), leurdă și ceapă verde. La final am servit supa cremă cu urzici cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, piper roșu uscat și rozmarin. 

Continue reading Supă cremă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 119 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Buna prieteni,

În zilele încărcate la muncă, când nu îți vezi capul de activități sau când oaspeții sunt în prag de ușă și tu nu ai gătit nimic, iată așa o rețetă delicioasă de paste la cuptor, te poate scăpa și te poate salva de la foame!

Dia’s Kitchen – Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Ingrediente:

  • 250 gr paste (tipul la alegere, eu am ales penne)
  • 200 ml smântână (% grăsime mic)
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 30 gr parmezan
  • 70 gr cașcaval tare
  • 1 ceapă
  • puțin ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • ceapă verde pentru servire
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 152 aprecieri, distribuiri și comentarii