BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Cină

Friptură de ficat

Friptură de ficat

Una dintre cele mai pregătite și apreciate bucate moldovenești este friptura. Trebuie să recunosc că în copilărie, am întins mult în tigăile mamei și a bunicii pline cu carne, ficat de diferite feluri și jumări! Cele mai bune fripturi erau acelea când înainte de sărbători, se tăia porcul și mămica imediat ne făcea câte o tigaie mare de friptură din carnea proaspătă și fragedă. Nu o să uit niciodată acele vremuri.

Continue reading Friptură de ficat at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 37 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Despre ciulama se poate spune multe, fiindcă taaare multe guri a mai adunat în jurul meselor! În copilărie, alergam cu fratele meu după ploaie pe imașul de lânga casa noastră, care se află la margine de sat, ca să adunăm ciupercuțele proaspăt apărute și să le aducem mamei să ne facă la cină ciulama cu ciuperci și mămăligă.

Parcă văd tigaia mamei cea mare de ciugun, umplută cu sos alb în care stau și se scaldă ciupercile strânse de noi.

Continue reading Ciulama de ciuperci cu mămăligă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Încă o postare pentru iubitorii de macrou, fiindcă am observat că mai multă lume îl evită din cauza mirosului. Pe mine nu mă deranjează, dimpotrivă, îmi place mult gustul lui gătit la abur sau copt, atunci când îl condimentez doar cu ulei de măsline și suc de lâmâie. Nu prea adaug sare atunci când îl gătesc, fiindcă carnea macroului de la sine este mai sărată decât la alte tipuri de pești. După ce am gătit și postat aici pe blog Hering dezosat și copt pe pat de cartofi (Vezi rețeta), am decis să fac la fel și cu macroul...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă încă nu a-ți făcut vara asta cărniță de pui cu dovlecel pe ace din lemn, coaptă pe tigaia grill sau în cuptor, atunci vă îndemn să faceți, fiindcă iese foarte bună. Iar dacă mai aveți și un sos dulce-iutișor alături, e perfect!

Ingrediente:

  • piept de pui (cantitatea la dorință)
  • 1-2 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul dulce-iutișor:

  • 1-2 roșii date prin răzătoare sau blender
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • o jumătate de linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat
  1. Taie carnea și dovleceii felii ca în imagine...
Acest articol are peste 59 aprecieri, distribuiri și comentarii

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Buna prieteni,

Sunteți gata pentru o nouă rețetă delicioasă?

Pentru iubitorii de cărniță, am ales să gătesc costițe de porc, marinate cu ierburi proaspete aromate, precum rozmarin și busuioc verde. Ca garnitură am pregătit niște orez cu mult morcov și varză murată, pentru un gust dulce acrișor, o combinație perfectă pe lângă costițele moi și fragede de porc.

Vedeți și voi ce gustoșenie mi s-a primit și vă îndemn să salvați rețeta, fiindcă sunt sigură că apropiații voștri o vor îndrăgi!

Continue reading Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou pe tigaie, cu legume sotate

Macrou pe tigaie, cu legume sotate

Prefer mereu să am la cină ceva ușor, iar macroul cu legume este o alegere foarte bună pentru mine. Pur și simplu îl ador. E un pește care nu are multe oase, cu un gust bun, sărățel. De multe ori îl fac la abur, sau îl călesc pe tigaia grill. De data asta, înainte de al pune pe tigaie, l-am marinat puțin cu ierburi aromate, usturoi și lămâie ca să iasă și mai bun.

Continue reading Macrou pe tigaie, cu legume sotate at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Buna prieteni,

Până a vă prezenta următoarea rețetă, vă felicit pe toți cu ZIUA COPIILOR!!!

Felicit pe toți, și mic, și mare, fiindcă suflețelele noastre sunt veșnic tinere la orice vârstă!

Vă îmbrățișez pe toți și vă mulțumesc că îmi sunteți alături și mă urmăriți!

***

Dacă ieri ne-am delectat cu dulcișor, eu zic astăzi să trecem la sărățel.

Continue reading Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 38 aprecieri, distribuiri și comentarii

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Este cineva pe aici care nu iubește soleanca? (ru:солянка) 

Ceea ce știu cu adevărat, este că această supă rusească, acrișoară, sărățică, cu aromă afumată de bacon, este pe placul multora și este în meniul multor restaurante de la noi. Deseori, se crede că ea se mânâncă la mahmureală, însă eu nu vreau să o consider o supă “a la mahmureală”, o consider mai degrabă încă o supă delicioasă din jurnalul meu de rețete, pe care o gătesc, de fiecare dată când îmi vine gustul și dorul de ea.

Continue reading Soleancă, supa rusească cu miros afumat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 88 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui la cuptor cu orez integral

De câte ori v-ați întrebat: cum să mai gătesc carnea de pui?  Iată o idee de preparare a pulpelor de pui, pe care le-am marinat în suc de portocale și le-am servit cu orez fiert integral, aromatizat cu ulei de măsline și usturoi. O idee perfectă de cină, alături de cei dragi! Cum să gătiți orezul… Read More Pui la cuptor cu orez integral
Acest articol are peste 80 aprecieri, distribuiri și comentarii

Năut cu cârnăciori vânătorești

Năut cu cârnăciori vânătorești, o rețetă care am preparat-0 recent. De obicei, nu consum mezeluri, însă o dată în an se poate )) Se gătește extrem de simplu și rapid această rețetă, important să aveți năutul fiert. Vedeți aici câteva reguli de fierbere a năutului. Ingrediente: 200 gr năut fiert 150 gr cârnăciori vânătorești 3-4 roșii… Read More Năut cu cârnăciori vânătorești
Acest articol are peste 19 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval

Buna prieteni, Ceva pofte de cărniță? )) Mai ales că mâine e 8 Martie și se cere ceva gustoșel pe masa de sărbătoare. Astăzi vă prezint o rețetă de ruladă de pui, inspirată de la bucătarul Marian Danu, de la evenimentul care am participat în decembrie, marca Lo Chef. Detalii despre eveniment puteți găsi AICI. Eu nu… Read More Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval
Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspiraţii culinare: Meniu tomnatic pentru un weekend reuşit

Urmează două zile de odihnă (sîmbătă şi duminică), ceea ce înseamnă că, vă oferim o nouă combinaţie din cele mai delicioase reţete pentru întreaga familie. O cină de toamnă în sînul familiei este deosebit de plăcută, cu o atmosferă specială şi cu multă căldură. De aceea, este foarte important cu ce delicii culinare îi veţi … Continuă să citești Inspiraţii culinare: Meniu tomnatic pentru un weekend reuşit
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Bruschette crocante cu pastă de avocado

Ah,” bruschette”! E suficient să pronunţi acest cuvânt că îndată rişti să fii teleportat în Italia- amore mio. Despre legenda lor poţi afla pe orice motor de căutare şi nu e nevoie de multe polemici, dar aş putea afirma că...
Acest articol are peste 65 aprecieri, distribuiri și comentarii