BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Cină

Ciorbă de costițe cu orez

Ciorbă de costițe cu orez

Buna prieteni,

Astăzi vreau să vă prezint o rețetă foarte rapidă și simplă în preparare de ciorbă cu costițe de porc, legume și orez. Atât de delicioasă se primește și de aromată, e perfectă pentru un prânz în familie.

Ingrediente:

  • 800 gr costițe de porc
  • 2 linguri cu orez
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 2 ardei grași
  • 1 roșie mare
  • sare și piper după gust
  • frunze de dafin
  • pătrunjel verde
  1. Fierbe costițele de porc cu o ceapă, sare, piper și frunze de dafin.

Continue reading Ciorbă de costițe cu orez at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremoasă cu cartofi și ciuperci

Supă cremoasă cu cartofi și ciuperci

Așa gen de supe am văzut când eram în copilărie la țară, pe prispele bunicuțelor. La ele supa era doar cu cartofi și mirosea așa de bine, că mi se făcea gura apă. Mai am o rețetă aici pe blog de așa fel de supă, vă invit să o accesați și pe ea – Supă cremă cu cartofi, gust ca la bunica. Aseară mi-am împlinit această poftă din copilărie. Sper să vă fac poftă și vouă!

Continue reading Supă cremoasă cu cartofi și ciuperci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tagliatelle integrale cu bacon și sos cremos de smântână

Tagliatelle integrale cu bacon și sos cremos de smântână

Buna prieteni,

Astăzi postez o rețetă pentru toți cei care iubesc termenul integral, când vine vorba de produsele pe care le consumă. Am găsit niște paste integrale foarte delicioase și de calitate la un producător local din Moldova. Le găsiți ușor în magazinul Nr. 1 din Chișinău. Vedeți în poza de mai jos despre ce producător vorbesc, mai au și diferite tipuri de paste integrale. Sunt foarte bravo.

Am gătit pastele foarte simplu, cu bacon și un sos cremos din roșii la care am adăugat puțină smântână și vreau să vă zic că, au ieșit perfect...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pârjoale din carne de porc

Pârjoale din carne de porc

Zilele trecute mi-am dat seama că nu am o rețetă de pârjoale simple pe blog. Știu că majoritatea rețetelor de pârjoale conțin pâine, pesmet sau făină în compoziție, eu nu prefer combinația gluten – carne și iată de ce fac de fiecare dată pârjoalele fără aceste ingrediente sau ca în cazul de acum, pun griș în loc de pâine. Am mai gătit Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel și Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă.

Continue reading Pârjoale din carne de porc at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncărică de ardei copți, roșii și usturoi

Mâncărică de ardei copți, roșii și usturoi

Buna prieteni,

Ce plăcere am să gătesc această mâncare de fiecare dată. Ardeii copti cu roșii și usturoi reprezintă o combinație atât de reușită, dar câtă culoare în farfurie și ce gust bun. Mai am pe blog și acest fel de a găti această mâncare – vedeți aici rețeta Ardeilor copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi.

De data asta am făcut o mâncărică foarte bună, vedeți și voi mai jos rețeta simplă și ușoară.

Continue reading Mâncărică de ardei copți, roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi copți cu mujdei

Cartofi copți cu mujdei

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o rețetă de cartofi la cuptor cum nu a-ți mai mâncat. După ce îi scoți de la cuptor, e foarte greu să te abții să nu îi mănânci pe toți. Textură cremoasă, aromă de usturoi și ulei de floarea soarelui nerafinat, presat la rece – o combinație de lins pe degete!

Pont! Serviți cartofii cu niște slăninuță de porc rece și feliată subțirel ..

Continue reading Cartofi copți cu mujdei at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde

Buna dragilor,

Dacă nu mai știți ce să gătiți, vă dau eu astăzi o idee. Cum să fierbeți năutul, vedeți AICI. Această rețetă se face foarte simplu, dacă aveți năutul deja fiert.

Năut cu bacon, servit cu castraveți murați

Ingrediente:

  • 250 gr năut fiert
  • 100-150 gr bacon
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • ceapă verde și castraveți murați pentru servire
  1. Taie baconul bucăți și călește-l într-o tigaie.

Continue reading Năut cu bacon, servit cu castraveți murați și ceapă verde at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii, cuprinse în felii de cașcaval

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii, cuprinse în felii de cașcaval

Bine v-am găsit prieteni,

Dacă vă e poftă de clătite, vin eu astăzi cu o rețetă tare gustoasă, așa ca să o țineți minte. Îmi era poftă de clătite cu carne, dar de cele simple, coapte cu unt, parcă nu prea îmi era dor. Așa că am decis să le fac altfel. Le-am copt în sos de roșii cu cașcaval deasupra…. uh, cât de bune au mai ieșit! Vedeți și voi!

Clătite cu carne de pui, coapte în sos de roșii și cuprinse în felii de cașcaval

Ingrediente:

  • foi de clătite (Vedeți aici rețeta mea!)
  • 500 – 600 gr carne tocată de pui (eu am avut pui de casă)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 gr cașcaval (ideal ar fi mozzarella, dar a mers și olandez)
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel și ceapă verde

Ingrediente pentru sos:

  • 2 roșii mai mari
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • sare și piper după gust
  • un cățel de usturoi tocat (la dorință)
  1. Dacă ai foile de clătite gata, atunci treaba e foarte simplă, poți imediat să dai carnea, ceapa și usturoiul prin mașina de tocat...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Alivancă

Alivancă

Am avut zilele trecute un mare dor … pur moldovenesc … de  alivanca cu brânză de vaci! Și iată cum arată dorința mea îndeplinită … nu-i așa că minunat?

Alivancă

Ingrediente:

  • o cană făină de porumb
  • o cană cu chefir
  • o cană cu brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 30 ml ulei de floarea soarelui rafinat
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu (opțional, se poate și fără)
  • o mână cu mozzarella rasă
  • sare după gust
  • p.s.

Continue reading Alivancă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou la cuptor în sos de roșii și usturoi, servit cu couscous

Macrou la cuptor în sos de roșii și usturoi, servit cu couscous

Buna prietene,

Te invit să vezi rețeta zilei de astăzi. Este vorba de macrou copt la cuptor, în sos de roșii cu usturoi și mirodenii. Fiindcă am fost întrebată pe contul meu de Instagram- Dias.kitchen cum mă lupt cu mirosul pe care îl lasă macroul în bucătărie, atunci pot să vă zic că eu folosesc următorul truc: pun într-o tigaie puțină apă, câteva felii de portocală și o linguriță de scorțișoară. Las să fiarbă încetișor, iar de miros de macrou nici pomină.

Continue reading Macrou la cuptor în sos de roșii și usturoi, servit cu couscous at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui gătit în stil chinezesc

Pui gătit în stil chinezesc

Cine iubește bucătăria chinezească, îl îndemn să facă această rețetă simplă, care nouă ne-a plăcut mult!

Pui gătit în stil chinezesc

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui/sau pulpă de pui
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o bucățică ardei iute chili sau boia iute (la dorință)
  • semințe de susan

Ingrediente pentru sos:

  • 1 lingură cu miere
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 linguri suc de portocale
  • sare și piper după gust
  1. Călește puiul în puțin ulei de măsline cu sare și piper.

Continue reading Pui gătit în stil chinezesc at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salut prieteni,

După cum bine știți eu ador salatele și nu îmi închipui mesele fără ele. Aportul de alimente vii/crude, trebuie să fie de minim 70% din alimentația noastră, pentru a continua să fim sănătoși. Eu am exclus total maioneza din comerț din alimentație și mereu improvizez cu diferite sosuri din smântână sau iaurt grecesc când îmi vine pofta de astfel de salate. Puteți să vedeți mai multe rețete de astfel de sosuri pe care eu le fac AICI.

Continue reading Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Buna prieteni,

Salatele pentru mine rămân a fi cele mai sănătoase feluri de mâncare. Pe lângă faptul că conțin crudități, care ne umplu de vitamine, pot fi ușor combinate cu mâncarea gătită. Și important ar fi ca procentul de mâncare gătită să fie cu mult mai mic decât cel de crudități. Despre salatele de crudități am scris AICI, vă invit să citiți de ce sunt ele adevărate bombe de sănătate.

Continue reading Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Buna prieteni,

Va aduc azi la cunoștință o rețetă de ruladă de pui, care este foarte delicioasă și arată foarte bine. Se face foarte ușor și se servește atât caldă cât și rece. Încercați-o și voi, nouă ne-a plăcut foarte mult!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui
  • 150 gr bacon feliat subțire/sau prosciutto

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ardei gras roșu
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 gr bacon
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  1. Într-o tigaie călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ce fel de moldoveancă sunt eu, dacă nu am pe blog “chipăruși copți cu patlajică călită” ? Această mâncare se gătește foarte des prin satele Moldovei și se servește atât cu pâine, cât și cu mămăligă; atât caldă, cât și rece. Este un deliciu adevărat, plin de culoare!

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • ardei grași dulci
  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii coapte
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui nerafinat
  • ierburi aromate (opțional)
  • sare și piper după gust
  1. Coace ardeii în cuptor...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Buna pofticioși,

Rețeta zilei de astăzi este pentru cei mai “lenoși”, care nu iubesc să se joace cu răsucitul sarmalelor. Mie îmi place să fac sarmale și iubesc să le răsucesc, însă atunci când nu am deloc timp să o fac și pofta de găluște este mare, recurg la această rețetă ușoară și simplă.

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Ingrediente:

  • un pahar cu orez bob lung/al meu a fost integral
  • 2,5 pahare apă clocotită
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • un sfert de varză de mărime medie
  • 2 ardei grași
  • sare și piper după gust
  • ierburi aromate
  1. Toacă toate legumele cubulețe și călește-le cu uleiul de măsline la foc mic, până se înmoaie puțin, într-o tigaie mai adâncă...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Buna dragii mei,

Vă povesteam mai devreme că îmi place mult supa cu găluște, iar astăzi vă prezint ciorba rădăuțeană, de care tot m-am îndrăgostit. Și această ciorbiță se trage de pe meleagurile românești, iar gustul ei e superb, mai ales dacă alegi să o gătești acasă.
Prima dată am gustat ciorba rădăuțeană în Cheile Bicazului la o pensiune și am rămas indiferentă atunci de gustul ei, pot să spun chiar că nu mă impresionase cu nimic, însă văzând câtă lume o laudă, am zis să o gătesc acasă și nu am dat greș nici o clipă – e super-delicioasă...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Buna prieteni,

Această rețetă de salată mi-a venit în cap dintr-o greșeală. S-a primit așa că nașa mea îmi povestea despre un alt fel de mâncare, pe care eu mi l-am închipuit, exact cum este această salată. Până la urmă ne-am dat ambele seama că discutăm de două rețete diferite :-))) și iată cum din închipuirea mea a ieșit această salată minunată și mega-delicioasă.

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Ingrediente:

  • 2 ardei grași mari și roșii
  • 2 roșii
  • 70 gr brânză de vaci
  • mix de semințe de floarea soarelui și dovleac
  • o bucată de praz
  • cozi de ceapă verde sau pătrunjel

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 1 linguriță mică cu ierburi provence (opțional)
  • sare și piper după gust

Salata asta atât de mult mi-a plăcut că nu vă pot reda...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Buna dragii mei,

În copilărie mămica ne-a făcea un fel de mâncare, pe care îl adora întreaga noastră familie. Este vorba de vânătă călită, în sos de smântână cu roșii și usturoi. Un deliciu adevărat și foarte savuros. Țin minte că îl serveam cu pâine coaptă de casă, cu colac sau cu mămăligă. Aseară am gătit și eu acest fel de mâncare și m-am întors în copilărie, la aroma din bucătărie de atunci.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Buna pofticioși,

Ziua de Luni trebuie să înceapă bine, așa că astăzi am ales să postez această rețetă delicioasă de ciuperci mari brune champignon, pline cu cărniță de pui și coapte cu cașcaval deasupra. Mmmm….nu-i așa că sună bine începutul de săptămână???

Dia’s Kitchen – Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ingrediente:

  • 5 ciuperci champignon cât mai mari
  • 500 gr carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • un ardei gras
  • 4-5 linguri cu smântână
  • 70 gr cașcaval
  • sare și piper după gust
  • ierburi uscate provence
  • ulei de măsline
  1. Înfierbântă într-o tigaie puțin ulei de măsline și adaugă în el: carnea de pui tocată mărunt/sau tocată (eu am avut pulpe de pui dezosate, dar puteți folosi și piept de pui), ardeiul tăiat cubulețe, ceapa și usturoiul tocat, sare și piper după gust...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii