BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Cină

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Cei care mă urmăresc deja au văzut rețeta pe blog de ou copt în chifle din cereale integrale. Ziceam atunci că vreau să umplu acest tip de chifle și cu carne de pui, ciuperci sotate și să presar deasupra cașcaval. Uite că le-am făcut și foarte bune s-au primit. Am turnat peste umplutură un sos bechamel ca să fie bunicel! Am ras deasupra parmezan și am dat chiflele la cuptor ca să se închege bine în interior.

Continue reading Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Buna prieteni,

După cum deja cunoașteți, promovez pe blog gătitul acasă și alimentația sănătoasă. Astăzi vă prezint o rețetă de perișoare pe care le-am gătit la abur, care nu conțin pâine în compoziție. Am înlocuit pâinea cu făină de hrișcă, iar rezultatul a fost pur și simplu delicios.

Pentru servire am pregătit un dressing din usturoi tocat, miere , suc de lămâie și ulei de măsline. Am rămas încântată de rezultat!

Continue reading Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Această rețetă vine din copilăria mea. Sunetul “macaroanelor” (așa le spuneam noi acasă) cu brânză sărată de oi, unse cu ceapă călită, parcă și acum îl aud când mămica le amesteca într-un bol mare și încăpător ca să ne ajungă la toată familia. Atât de delicioase erau că și acum le fac din când în când ca să mă răsfăț cu amintiri și gusturi din copilărie.

Dia’s Kitchen – “Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Ingrediente:

  • 200-250 gr paste (alegeți forma care vă place cel mai mult, nouă cel mai mult ne place pentru această rețetă pastele scoică)
  • 100-150 gr brânză sărată de oi
  • 1-2 linguri cu smântână
  • 1 ceapă mai măricică
  • 3-4 linguri cu ulei de casă de floarea soarelui
  1. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 145 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Această rețetă vine din copilăria mea. Sunetul “macaroanelor” (așa le spuneam noi acasă) cu brânză sărată de oi, unse cu ceapă călită, parcă și acum îl aud când mămica le amesteca într-un bol mare și încăpător ca să ne ajungă la toată familia. Atât de delicioase erau că și acum le fac din când în când ca să mă răsfăț cu amintiri și gusturi din copilărie.

Dia’s Kitchen – “Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Ingrediente:

  • 200-250 gr paste (alegeți forma care vă place cel mai mult, nouă cel mai mult ne place pentru această rețetă pastele scoică)
  • 100-150 gr brânză sărată de oi
  • 1-2 linguri cu smântână
  • 1 ceapă mai măricică
  • 3-4 linguri cu ulei de casă de floarea soarelui
  1. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 145 aprecieri, distribuiri și comentarii

Borș roșu, experiența mea

Borș roșu, experiența mea

Borșul roșu reprezintă o supă de legume în care pentru culoare se adaugă sfeclă roșie și este foarte mult iubit în Rusia, Ucraina, Polonia, Lituania, dar nu în ultimul rând în Moldova și România.… Read More Borș roșu, experiența mea

Continue reading Borș roșu, experiența mea at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci e adorata noastra, de asta o gătesc des la cină. Vă prezint mai jos o rețetă de supă cremă de ciuperci delicioasă și simplă în pregătire. Pentru o supă cremă de ciuperci aromată și gustoasă vă sfătuiesc să alegeți ciuperci proaspete champignon. Eu le prefer pe cele brune, fiindcă au o aromă mai intensă. Ciupercile le-am curățat de cojița de deasupra și le-am scos tulpinile. S-a primit un deliciu!

Continue reading Supă cremă de ciuperci at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci e adorata noastra, de asta o gătesc des la cină. Vă prezint mai jos o rețetă de supă cremă de ciuperci delicioasă și simplă în pregătire. Pentru o supă cremă de ciuperci aromată și gustoasă vă sfătuiesc să alegeți ciuperci proaspete champignon. Eu le prefer pe cele brune, fiindcă au o aromă mai intensă. Ciupercile le-am curățat de cojița de deasupra și le-am scos tulpinile. S-a primit un deliciu!

Continue reading Supă cremă de ciuperci at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Ieri toată ziua mi-a fost poftă de pilaf. Am răsfoit pe net mai multe informații, rețete și ardeam de nerăbdare să ies din oficiu, să ajung acasă și să mă pun pe treabă. Rețeta aceasta de pilaf e un pic altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, fiindcă se prepară și pe aragaz, și la cuptor. Dar stați liniștiți că deloc nu este anevoios. Am folosit orezul cu bob lung basmati, mie foarte mult îmi place.

Continue reading Pilaf cu carne de pui la cuptor at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Un tandem deosebit pentru o cină romantică de weekend. Cărnița fragedă, moale și suculentă am pregătit-o în cel mai simplu mod. De fapt, secretul este și în cât de proaspătă este carnea pe care o folosești. Am ales cotletul fiindcă conține și puțină grăsime, care la copt se topește frumos, iar carnea rămâne fragedă. Despre dovleac ce pot să spun? Îmi place și în această combinație. Îl prefer mai mult copt în varianta sărată decât dulce.

Continue reading Cotlet de porc, copt pe dovleac at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Un tandem deosebit pentru o cină romantică de weekend. Cărnița fragedă, moale și suculentă am pregătit-o în cel mai simplu mod. De fapt, secretul este și în cât de proaspătă este carnea pe care o folosești. Am ales cotletul fiindcă conține și puțină grăsime, care la copt se topește frumos, iar carnea rămâne fragedă. Despre dovleac ce pot să spun? Îmi place și în această combinație. Îl prefer mai mult copt în varianta sărată decât dulce.

Continue reading Cotlet de porc, copt pe dovleac at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbiță de legume de post

Ciorbiță de legume de post

Buna dragii mei,

Postarea de astăzi este una scurtă dar gustoasă. Fiindcă am primit multe reacții pozitive la această ciorbiță pe grupurile culinare, am decis să o las și aici pe blog. Este simplă, de post și poate fi combinată cu diferite legume.

Iată cum am făcut-o! ????

Am călit o ceapă și un cățel de usturoi în ulei de măsline (puteți folosi și ulei de floarea soarelui nerafinat).

Continue reading Ciorbiță de legume de post at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu bacon și fasole păstăi

Paste cu bacon și fasole păstăi

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este pentru iubitorii de paste și e simplă ca bună ziua. Mie așa de mult mi-a plăcut această combinație de bacon, paste și fasole verzi păstăi, că am zis să o las aici pe blog ca amintire și să revin la ea ori de câte ori îmi va fi poftă și voi avea ingredientele necesare în frigider.

Ingrediente:

  • 200 gr paste (eu am avut farfale, însă le puteți înlocui cu alt tip de paste)
  • 100 gr bacon sau șuncă
  • 100 gr fasole păstăi (eu am avut congelate)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • ierburi aromate uscate
  • sare și piper după gust
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu bacon și fasole păstăi

Paste cu bacon și fasole păstăi

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este pentru iubitorii de paste și e simplă ca bună ziua. Mie așa de mult mi-a plăcut această combinație de bacon, paste și fasole verzi păstăi, că am zis să o las aici pe blog ca amintire și să revin la ea ori de câte ori îmi va fi poftă și voi avea ingredientele necesare în frigider.

Ingrediente:

  • 200 gr paste (eu am avut farfale, însă le puteți înlocui cu alt tip de paste)
  • 100 gr bacon sau șuncă
  • 100 gr fasole păstăi (eu am avut congelate)
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • ierburi aromate uscate
  • sare și piper după gust
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf de legume cu parmezan

Pilaf de legume cu parmezan

Nu ai cum să nu iubești mâncarea simplă! E sănătoasă, nu încarcă sistemul digestiv și mereu preparată din ingrediente la îndemână! Gustoșenia de mai jos se face foarte simplu: se călește puțin ceapa și usturoiul în 3 linguri ulei de măsline, se adaugă morvocul tăiat cubulețe și se lasă și el să se călească 2-3 minute, apoi se adaugă orezul bine spălat cu 1 lingură cu unt, se amestecă binișor 1 minut și se toarnă apa fierbinte.

Continue reading Pilaf de legume cu parmezan at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf de legume cu parmezan

Pilaf de legume cu parmezan

Nu ai cum să nu iubești mâncarea simplă! E sănătoasă, nu încarcă sistemul digestiv și mereu preparată din ingrediente la îndemână! Gustoșenia de mai jos se face foarte simplu: se călește puțin ceapa și usturoiul în 3 linguri ulei de măsline, se adaugă morvocul tăiat cubulețe și se lasă și el să se călească 2-3 minute, apoi se adaugă orezul bine spălat cu 1 lingură cu unt, se amestecă binișor 1 minut și se toarnă apa fierbinte.

Continue reading Pilaf de legume cu parmezan at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii