BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Cină

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei etc. Într-o alimentaţie echilibrată, arpacasul reprezintă o alegere sănătoasă, întrucât aduce multe beneficii organismului prin aportul de fibre și alți nutrienți.

Dintre toate cerealele cunoscute (inclusiv grâu, secară şi ovăz), arpacaşul din orz decorticat are cel mai mic indice glicemic, fiind o alegere potrivită pentru diabetici sau pentru persoanele care urmează o dietă cu un indice glicemic scăzut.

Continue reading Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din varză nouă cu bacon

Budincă din varză nouă cu bacon

Buna dragilor,

La meteo au spus de vreme bună și cu soare zilele astea, numai bine de ieșit la iarbă verde la un picnic. Și fiindcă prețul cartofilor noi e încă exagerat și vâlva e mare cu ei peste tot, eu vă propun să cumpărați varză nouă, până comercianții cartofilor noi revin cu picioarele pe pământ. Eu ador varza nouă de primăvară în salate cu castraveți proaspeți și ceapă verde. De data asta însă am inclus-o într-o budincă de toată frumusețea cu miros afumat de bacon.

Continue reading Budincă din varză nouă cu bacon at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din varză nouă cu bacon

Budincă din varză nouă cu bacon

Buna dragilor,

La meteo au spus de vreme bună și cu soare zilele astea, numai bine de ieșit la iarbă verde la un picnic. Și fiindcă prețul cartofilor noi e încă exagerat și vâlva e mare cu ei peste tot, eu vă propun să cumpărați varză nouă, până comercianții cartofilor noi revin cu picioarele pe pământ. Eu ador varza nouă de primăvară în salate cu castraveți proaspeți și ceapă verde. De data asta însă am inclus-o într-o budincă de toată frumusețea cu miros afumat de bacon.

Continue reading Budincă din varză nouă cu bacon at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval

Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval

Buna pofticioși, Au apărut cartofii noi și e păcat să nu gătim ceva delicios din ei. Mereu îi aștept să apară primăvara, fiindcă îmi plac mult. Îi gătesc în diferite feluri, precum cartofi noi cu păstăi, cartofi noi cu ierburi aromate și cartofi noi serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi. Mmmmm…un deliciu! De data asta însă i-am copt în cuptor cu ou și cașcaval. Iată ce mi-a ieșit și vă recomand să încercați și voi fiindcă rețeta e foarte simplă și gustoasă!

Continue reading Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

Buna dragii mei,

Articolul de astăzi este unul la țanc, fiindcă după sărbători toți vrem să sorbim dintr-o supușoară acrișoară, nu-i așa? Pentru asta m-am gândit să adun câteva din rețetele mele preferate la un loc, iar voi să o alegeți pe cea care vă face cu ochiul sau poate le faceți pe rând chiar pe toate!

Dia’s Kitchen – 5 rețete delicioase de supe

  1. Începem lista celor 5 supe/ciorbițe cu faimoasa SOLEANCA!

Continue reading 5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

Vreau să profit la maxim de perioada urzicilor. Eu le iubesc crude în salate de crudități sau smoothie-uri verzi, în sosuri de urzici cu mămăligă, le-am adăugat și în omlete. Astăzi vin cu o rețetă de supă cremă de urzici. La o cratiță de 2 l am folosit o pungă cu frunzulițe de urzici (cam 150 gr), leurdă și ceapă verde. La final am servit supa cremă cu urzici cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, piper roșu uscat și rozmarin. 

Continue reading Supă cremă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 119 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

Vreau să profit la maxim de perioada urzicilor. Eu le iubesc crude în salate de crudități sau smoothie-uri verzi, în sosuri de urzici cu mămăligă, le-am adăugat și în omlete. Astăzi vin cu o rețetă de supă cremă de urzici. La o cratiță de 2 l am folosit o pungă cu frunzulițe de urzici (cam 150 gr), leurdă și ceapă verde. La final am servit supa cremă cu urzici cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, piper roșu uscat și rozmarin. 

Continue reading Supă cremă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 119 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Buna prieteni,

În zilele încărcate la muncă, când nu îți vezi capul de activități sau când oaspeții sunt în prag de ușă și tu nu ai gătit nimic, iată așa o rețetă delicioasă de paste la cuptor, te poate scăpa și te poate salva de la foame!

Dia’s Kitchen – Paste penne la cuptor cu ciuperci și cașcaval

Ingrediente:

  • 250 gr paste (tipul la alegere, eu am ales penne)
  • 200 ml smântână (% grăsime mic)
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 30 gr parmezan
  • 70 gr cașcaval tare
  • 1 ceapă
  • puțin ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • ceapă verde pentru servire
  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 152 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gustare cu pastă de urzici

Gustare cu pastă de urzici

Urzicile mai sunt numite “foc vindecător”, adică te ard/pișcă când le atingi, însă odată ajunse în organism imediat se luptă cu bacteriile, ajută la detoxifierea organismului, te încarcă cu energie, au chiar și efect analgezic, conținând mult fier și magneziu. Așa că fuguța la piață și cumpărați-le cât mai sunt!

Este clar că dacă vrei să beneficiezi de toate aceste proprietăți, trebuie să o consumi în stare crudă.

Continue reading Gustare cu pastă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 156 aprecieri, distribuiri și comentarii

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Ultimul timp tot mai des vedem pe rețelele de socializare diferite postări cu smoothie-uri de diferite tipuri și feluri. Totul bine și frumos mi se pare până nu se ajunge în momentul când se exgerează atât cu postările, cât și cu lipsa de informare a persoanelor care îl consumă.

EU RECOMAND CU ÎNCREDERE CONSUMUL SMOOTHIE-URILOR VERZI, NEAPĂRAT FRESH, ÎN CAZUL ÎN CARE SE ȚINE CONT CU ADEVĂRAT ȘI DE CÂTEVA REGULI ALE ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE.

Continue reading Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 190 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de urzici – semn de primăvară

Sos de urzici – semn de primăvară

Cât de tare iubesc eu această perioadă, când totul învie frumos și îmbracă un verde crud și sănătos… iubesc primăvara!

Aștept perioada asta și pentru urzicile care se vând de bunicuțe la tot colțul. Cât de mult le mulțumesc pentru asta!!! Ele fac un bănuț, iar noi câștigăm un strop de sănătate din mâinile lor…

Eu gătesc urzica în diferite feluri, însă cel mai mult o iubesc în sos, cu mămăligă, vedeți și voi rețeta de mai jos.

Continue reading Sos de urzici – semn de primăvară at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 118 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de urzici – semn de primăvară

Sos de urzici – semn de primăvară

Cât de tare iubesc eu această perioadă, când totul învie frumos și îmbracă un verde crud și sănătos… iubesc primăvara!

Aștept perioada asta și pentru urzicile care se vând de bunicuțe la tot colțul. Cât de mult le mulțumesc pentru asta!!! Ele fac un bănuț, iar noi câștigăm un strop de sănătate din mâinile lor…

Eu gătesc urzica în diferite feluri, însă cel mai mult o iubesc în sos, cu mămăligă, vedeți și voi rețeta de mai jos.

Continue reading Sos de urzici – semn de primăvară at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 118 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Astăzi vă prezint o rețetă foarte simplă din legume, pentru persoanele care au un regim alimentar mai lejer, mai sărac în calorii și bazat pe o gătire mai sănătoasă a ingredientelor. Este vorba de un mix de legume pe care le-am gătit la abur, peste care am ras brânză de oi, așa după plac, ca să obținem un gust dulce-sărățel și delicios.

Dia’s Kitchen – Legume la abur, servite cu brânză de oi

Nu e nevoie de mare școală ca să faceți acest fel de mâncare.

Continue reading Legume la abur, servite cu brânză de oi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Buna tuturor,

O salată ușor de preparat, din ingrediente simple, cu un dressing aromat, poate fi o variantă perfectă pentru cină. Mi-a plăcut enorm această salată și o voi face din nou foarte curând. La dressing am folosit uleiul de susan fiindcă ador mirosul și gustul lui în salate, dar dacă nu aveți, folosiți ulei de măsline sau de floarea soarelui de calitate, presate la rece. Vedeți și voi cât de bine arată salata mea!

Continue reading Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 131 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Cei care mă urmăresc deja au văzut rețeta pe blog de ou copt în chifle din cereale integrale. Ziceam atunci că vreau să umplu acest tip de chifle și cu carne de pui, ciuperci sotate și să presar deasupra cașcaval. Uite că le-am făcut și foarte bune s-au primit. Am turnat peste umplutură un sos bechamel ca să fie bunicel! Am ras deasupra parmezan și am dat chiflele la cuptor ca să se închege bine în interior.

Continue reading Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 66 aprecieri, distribuiri și comentarii

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Buna prieteni,

După cum deja cunoașteți, promovez pe blog gătitul acasă și alimentația sănătoasă. Astăzi vă prezint o rețetă de perișoare pe care le-am gătit la abur, care nu conțin pâine în compoziție. Am înlocuit pâinea cu făină de hrișcă, iar rezultatul a fost pur și simplu delicios.

Pentru servire am pregătit un dressing din usturoi tocat, miere , suc de lămâie și ulei de măsline. Am rămas încântată de rezultat!

Continue reading Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Această rețetă vine din copilăria mea. Sunetul “macaroanelor” (așa le spuneam noi acasă) cu brânză sărată de oi, unse cu ceapă călită, parcă și acum îl aud când mămica le amesteca într-un bol mare și încăpător ca să ne ajungă la toată familia. Atât de delicioase erau că și acum le fac din când în când ca să mă răsfăț cu amintiri și gusturi din copilărie.

Dia’s Kitchen – “Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Ingrediente:

  • 200-250 gr paste (alegeți forma care vă place cel mai mult, nouă cel mai mult ne place pentru această rețetă pastele scoică)
  • 100-150 gr brânză sărată de oi
  • 1-2 linguri cu smântână
  • 1 ceapă mai măricică
  • 3-4 linguri cu ulei de casă de floarea soarelui
  1. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 151 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Această rețetă vine din copilăria mea. Sunetul “macaroanelor” (așa le spuneam noi acasă) cu brânză sărată de oi, unse cu ceapă călită, parcă și acum îl aud când mămica le amesteca într-un bol mare și încăpător ca să ne ajungă la toată familia. Atât de delicioase erau că și acum le fac din când în când ca să mă răsfăț cu amintiri și gusturi din copilărie.

Dia’s Kitchen – “Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Ingrediente:

  • 200-250 gr paste (alegeți forma care vă place cel mai mult, nouă cel mai mult ne place pentru această rețetă pastele scoică)
  • 100-150 gr brânză sărată de oi
  • 1-2 linguri cu smântână
  • 1 ceapă mai măricică
  • 3-4 linguri cu ulei de casă de floarea soarelui
  1. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 151 aprecieri, distribuiri și comentarii

Borș roșu, experiența mea

Borș roșu, experiența mea

Borșul roșu reprezintă o supă de legume în care pentru culoare se adaugă sfeclă roșie și este foarte mult iubit în Rusia, Ucraina, Polonia, Lituania, dar nu în ultimul rând în Moldova și România.… Read More Borș roșu, experiența mea

Continue reading Borș roșu, experiența mea at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci e adorata noastra, de asta o gătesc des la cină. Vă prezint mai jos o rețetă de supă cremă de ciuperci delicioasă și simplă în pregătire. Pentru o supă cremă de ciuperci aromată și gustoasă vă sfătuiesc să alegeți ciuperci proaspete champignon. Eu le prefer pe cele brune, fiindcă au o aromă mai intensă. Ciupercile le-am curățat de cojița de deasupra și le-am scos tulpinile. S-a primit un deliciu!

Continue reading Supă cremă de ciuperci at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii