BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Cină

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salut prieteni,

După cum bine știți eu ador salatele și nu îmi închipui mesele fără ele. Aportul de alimente vii/crude, trebuie să fie de minim 70% din alimentația noastră, pentru a continua să fim sănătoși. Eu am exclus total maioneza din comerț din alimentație și mereu improvizez cu diferite sosuri din smântână sau iaurt grecesc când îmi vine pofta de astfel de salate. Puteți să vedeți mai multe rețete de astfel de sosuri pe care eu le fac AICI.

Continue reading Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Buna prieteni,

Salatele pentru mine rămân a fi cele mai sănătoase feluri de mâncare. Pe lângă faptul că conțin crudități, care ne umplu de vitamine, pot fi ușor combinate cu mâncarea gătită. Și important ar fi ca procentul de mâncare gătită să fie cu mult mai mic decât cel de crudități. Despre salatele de crudități am scris AICI, vă invit să citiți de ce sunt ele adevărate bombe de sănătate.

Continue reading Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Buna prieteni,

Va aduc azi la cunoștință o rețetă de ruladă de pui, care este foarte delicioasă și arată foarte bine. Se face foarte ușor și se servește atât caldă cât și rece. Încercați-o și voi, nouă ne-a plăcut foarte mult!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui
  • 150 gr bacon feliat subțire/sau prosciutto

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ardei gras roșu
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 gr bacon
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  1. Într-o tigaie călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ce fel de moldoveancă sunt eu, dacă nu am pe blog “chipăruși copți cu patlajică călită” ? Această mâncare se gătește foarte des prin satele Moldovei și se servește atât cu pâine, cât și cu mămăligă; atât caldă, cât și rece. Este un deliciu adevărat, plin de culoare!

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • ardei grași dulci
  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii coapte
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui nerafinat
  • ierburi aromate (opțional)
  • sare și piper după gust
  1. Coace ardeii în cuptor...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Buna pofticioși,

Rețeta zilei de astăzi este pentru cei mai “lenoși”, care nu iubesc să se joace cu răsucitul sarmalelor. Mie îmi place să fac sarmale și iubesc să le răsucesc, însă atunci când nu am deloc timp să o fac și pofta de găluște este mare, recurg la această rețetă ușoară și simplă.

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Ingrediente:

  • un pahar cu orez bob lung/al meu a fost integral
  • 2,5 pahare apă clocotită
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • un sfert de varză de mărime medie
  • 2 ardei grași
  • sare și piper după gust
  • ierburi aromate
  1. Toacă toate legumele cubulețe și călește-le cu uleiul de măsline la foc mic, până se înmoaie puțin, într-o tigaie mai adâncă...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Buna dragii mei,

Vă povesteam mai devreme că îmi place mult supa cu găluște, iar astăzi vă prezint ciorba rădăuțeană, de care tot m-am îndrăgostit. Și această ciorbiță se trage de pe meleagurile românești, iar gustul ei e superb, mai ales dacă alegi să o gătești acasă.
Prima dată am gustat ciorba rădăuțeană în Cheile Bicazului la o pensiune și am rămas indiferentă atunci de gustul ei, pot să spun chiar că nu mă impresionase cu nimic, însă văzând câtă lume o laudă, am zis să o gătesc acasă și nu am dat greș nici o clipă – e super-delicioasă...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Buna prieteni,

Această rețetă de salată mi-a venit în cap dintr-o greșeală. S-a primit așa că nașa mea îmi povestea despre un alt fel de mâncare, pe care eu mi l-am închipuit, exact cum este această salată. Până la urmă ne-am dat ambele seama că discutăm de două rețete diferite :-))) și iată cum din închipuirea mea a ieșit această salată minunată și mega-delicioasă.

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Ingrediente:

  • 2 ardei grași mari și roșii
  • 2 roșii
  • 70 gr brânză de vaci
  • mix de semințe de floarea soarelui și dovleac
  • o bucată de praz
  • cozi de ceapă verde sau pătrunjel

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 1 linguriță mică cu ierburi provence (opțional)
  • sare și piper după gust

Salata asta atât de mult mi-a plăcut că nu vă pot reda...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Buna dragii mei,

În copilărie mămica ne-a făcea un fel de mâncare, pe care îl adora întreaga noastră familie. Este vorba de vânătă călită, în sos de smântână cu roșii și usturoi. Un deliciu adevărat și foarte savuros. Țin minte că îl serveam cu pâine coaptă de casă, cu colac sau cu mămăligă. Aseară am gătit și eu acest fel de mâncare și m-am întors în copilărie, la aroma din bucătărie de atunci.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Buna pofticioși,

Ziua de Luni trebuie să înceapă bine, așa că astăzi am ales să postez această rețetă delicioasă de ciuperci mari brune champignon, pline cu cărniță de pui și coapte cu cașcaval deasupra. Mmmm….nu-i așa că sună bine începutul de săptămână???

Dia’s Kitchen – Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ingrediente:

  • 5 ciuperci champignon cât mai mari
  • 500 gr carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • un ardei gras
  • 4-5 linguri cu smântână
  • 70 gr cașcaval
  • sare și piper după gust
  • ierburi uscate provence
  • ulei de măsline
  1. Înfierbântă într-o tigaie puțin ulei de măsline și adaugă în el: carnea de pui tocată mărunt/sau tocată (eu am avut pulpe de pui dezosate, dar puteți folosi și piept de pui), ardeiul tăiat cubulețe, ceapa și usturoiul tocat, sare și piper după gust...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Limba soacrei

Limba soacrei

Buna dragii mei prieteni,

Cine știe de ce i se spune acestui aperitiv – limba soacrei – vă rog din suflet să îmi spuneți și mie. Pentru mine cert este faptul că pe câte mese l-am văzut, de peste tot dispărea foarte repede, fiindcă este foarte delicios.

Dia’s Kitchen – Limba soacrei

Ingrediente:

  • 2 vinete coapte, tăiate felii
  • 200 gr brânză de vaci
  • 1 lingură cu vârf cu smântână
  • 1 ardei gras copt
  • 1-2 roșii
  • 1 cățel de usturoi (la dorință)
  • sare după gust
  1. Taie vânăta felii subțiri și pune-o în apă cu sare timp de 30 minute...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă de pasăre cu găluște

Supă de pasăre cu găluște

Se zice că dragostea trece prin stomac și sunt de acord cu această afirmație. Doar că de data asta, el m-a cucerit pe mine și m-a îndrăgostit iremediabil de supa cu găluște. Am și eu câteva rețete în buzunar, care zice el că: – sunt cele mai delicioase ever!!! …dar despre asta aș prefera să vă povestească el, ca să nu mă laud eu ???? Vă îndemn să gătiți împreună, să vă descoperiți gusturile, să vi le acceptați și să aveți grijă unii de alții, fiindcă ce poate fi mai frumos pe pământ, decât să îi dăruiești grijă celui pe care îl iubești …

Deci, supa cu găluște – nu credeam că e atât de simplu să o faci, vedeți pașii rețetei mai jos...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Salutare dragilor,

Astăzi am o rețetă pentru amatorii de gratinuri, dar și pentru cei care au ales să se alimenteze mai sănătos, cu alimente mai lejere pentru sistemul digestiv. Acest gratin de dovlecei și roșii, face un tandem perfect și delicios, pe care eu îl ador atât cald, cât și rece. Se gătește foarte simplu și rapid. Încercați și voi! Vă aștept cu impresii aici pe blog în comentarii la rețetă, sau pe pagina mea de facebook – Dia’s Kitchen.

Continue reading Gratin de dovlecei și roșii la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de cartofi cu ghebe

Salata de cartofi cu ghebe

Buna dragii mei,

Vă zic bun găsit după o absență de 2 săptămâni cât mi-am savurat vacanța. Promit să scriu un articol interesant despre vacanța noastră de anul ăsta, doar să apuc nițel timp liber să stochez pozele și să le aleg.

Rețeta zilei de astăzi este una foarte gustoasă. Este vorba despre o salată colorată de cartofi și alte legume, cu ciuperci ghebe marinate. Dacă le aveți proaspete e și mai și, coaceți-le nițel pe tigaie și adăugați-le în salată, vor adăuga un miros …mmmm……

Recunosc că îmi plac cartofii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de cartofi cu ghebe

Salata de cartofi cu ghebe

Buna dragii mei,

Vă zic bun găsit după o absență de 2 săptămâni cât mi-am savurat vacanța. Promit să scriu un articol interesant despre vacanța noastră de anul ăsta, doar să apuc nițel timp liber să stochez pozele și să le aleg.

Rețeta zilei de astăzi este una foarte gustoasă. Este vorba despre o salată colorată de cartofi și alte legume, cu ciuperci ghebe marinate. Dacă le aveți proaspete e și mai și, coaceți-le nițel pe tigaie și adăugați-le în salată, vor adăuga un miros …mmmm……

Recunosc că îmi plac cartofii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos cremos cu bacon&ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Sos cremos cu bacon&ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Buna pofticioși,

Rețeta de astăzi este una la cheie, fiindcă reprezintă o cină perfectă și completă, foarte delicioasă. Este vorba de un sos cremos cu bacon și ciuperci, aromatizat cu usturoi și vin alb, servit cu orez basmati, preferatul meu. Doamne cât de gustos a fost …

Dia’s Kitchen – Sos cremos cu bacon &ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Ingrediente pentru sos:

  • 400 gr ciuperci champignon
  • 200 gr bacon
  • 1 cățel de usturoi
  • 5 linguri cu smântână
  • 70 ml vin alb sec
  • 1 lingură cu unt
  • ceapă verde și pătrunjel
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru garnitură:

  • 1 pahar cu orez basmati
  • 3 pahare cu apă
  • 1 lingură cu unt
  • sare și piper după gust

Totul se face atât de simplu și rapid...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată mediteraneană cu coucous

Salată mediteraneană cu coucous

Buna prieteni,

Fiindcă mi se apropie vacanța cu pași rapizi și gândul îmi e de câteva săptămâni bune la marea albastră, am gătit o salată în stilul ei, mai precis – în stil mediteranean. Această salată este una neobișnuită, diversă, colorată și delicioasă. Poate fi servită ca atare sau în combinație cu alte mâncăruri, ca garnitură la pește, carne sau legume la grătar.

Eu îmi închipui această salată pe o masă mare, pe un platou, în sânul unei familii numeroase și vesele, unde fiecare își ia din ea cu lingura cea mare și o servește pe lângă niște pește sau carne la grătar...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de vinete și ardei copți

Salată de vinete și ardei copți

Sunt atâtea variante de salate de vinete, în atâtea combinații, că îmi lasă gura apă numai când mă gândesc. Am stat și am analizat că nu am încă pe blog o rețetă de salată de vânătă, pe care eu așa de mult o iubesc, așa că m-am pus aseară pe treabă.

Dia’s Kitchen – Salată de vinete și ardei copți

Iubesc vânăta coaptă sau în diferite tocănițe. Pentru mine ar fi destul să o coc, să o blenduiesc cu un pic de ulei, sare și usturoi și deja e un fel de gustoșenie de uns pe pâine.

Continue reading Salată de vinete și ardei copți at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Buna dragii mei,

Eu sunt mare iubitoare de tot felul de budinci. Îmi plac fiindcă mereu pot să inventez ceva nou și să mă joc cu diferite ingrediente și gusturi. De asemenea, pot să servesc budincile atât calde, cât și reci, pot ușurel să fie luate la un picnic sau în pachețelul cu gustarea pentru prânz pe care îl iau cu mine la birou.

De data asta, am zis să fac ceva cu carne de pui și nu am stat mult pe gânduri, fiindcă aveam minimum de ingrediente în frigider.

Continue reading Budincă cu pui și cașcaval la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Buna dragii mei,

Eu sunt mare iubitoare de tot felul de budinci. Îmi plac fiindcă mereu pot să inventez ceva nou și să mă joc cu diferite ingrediente și gusturi. De asemenea, pot să servesc budincile atât calde, cât și reci, pot ușurel să fie luate la un picnic sau în pachețelul cu gustarea pentru prânz pe care îl iau cu mine la birou.

De data asta, am zis să fac ceva cu carne de pui și nu am stat mult pe gânduri, fiindcă aveam minimum de ingrediente în frigider.

Continue reading Budincă cu pui și cașcaval la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supele reci din legume (raw), cele mai sănătoase supe

Supele reci din legume (raw), cele mai sănătoase supe

Buna dragi prieteni,
De când am adoptat un stil de alimentație bazat în proporție de aproximativ 60-70% alimente vii (adică crude), m-am îndrăgostit la propriu de supele raw, din legume proaspete. Restul 40-30% din alimentele mele, reprezintă alimente gătite, adică rețetele pe care le vedeți zi de zi, aici pe blog și pe pagina mea de facebook – Dia’s Kitchen.
Supele din legume crude, se fac foarte usor si sunt foarte, foarte sănătoase, în comparație cu alte supe, pe care obișnuim să le gătim în mod tradițional...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii