BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Cină

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

De câte ori iau 1 kg de pulpe sau gambe de pui, le coc pe toate, chiar dacă știu că nu le vom servi la o singură masă. De ce? Păi fiindcă și puiul rece este foarte delicios. Îl includ mai apoi în alte feluri de mâncare a doua zi sau îl iau cu mine în pungă la serviciu și îl servesc cu o salată de crudități și cu niște couscous sau cu hrișcă. De data asta am copt puiul pe un sloi de ceapă și roșii tăiate felii, să vedeți voi ce bunătate, dar câtă zeamă în tigaie s-a format, că am zis că e păcat să nu scald niște spaghetti în ea...

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

De câte ori iau 1 kg de pulpe sau gambe de pui, le coc pe toate, chiar dacă știu că nu le vom servi la o singură masă. De ce? Păi fiindcă și puiul rece este foarte delicios. Îl includ mai apoi în alte feluri de mâncare a doua zi sau îl iau cu mine în pungă la serviciu și îl servesc cu o salată de crudități și cu niște couscous sau cu hrișcă. De data asta am copt puiul pe un sloi de ceapă și roșii tăiate felii, să vedeți voi ce bunătate, dar câtă zeamă în tigaie s-a format, că am zis că e păcat să nu scald niște spaghetti în ea...

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă deasă (Minestrone)

Supă deasă (Minestrone)

Jamie Oliver spune că “Secretul supelor bune constă de fapt în ingredientele folosite. O supă bună poate fi preparată şi pusă în bol în câteva minute. E la fel de gustoasă ca aceea pentru care aţi petrecut o oră ca să o pregătiţi. Important este că puteţi prepara supe din aproape orice ingrediente şi, cu puţină imaginaţie, pot fi delicioase”. 

Supa minestrone este de origine italiană și nu există o singură reţetă de acestă supă. 

Continue reading Supă deasă (Minestrone) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate în ulei de cocos, servit cu couscous – o cină diferită, puțin ieșită din tipare, care mie mi-a plăcut așa de mult! Gustul puțin amărui al ficatului se potriveste perfect cu merele caramelizate. Apropo, știati că aceasta este o rețetă mai veche moldovenească pe care o găteau și bunicile noastre? Eu nu.. ))) Eu am ales să caramelizez mere, însă sunt sigură că ar fi binevenite și perele sau gutuii la această rețetă!

Continue reading Ficat de pui cu mere caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 39 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Am mai pomenit aici pe blog, cât de mult îmi place mâncarea gătită încet, la temperaturi joase (Slow cooking), dar mai ales supele, care devind în așa mod, mult mai savuroase și mai aromate. Plus că sunt sănătoase și pot fi cu ușurință incluse în mesele de zi cu zi. Pentru aceasta, ar fi bine să aveți un aparat Slow-cooker sau un Multi-cooker, care deține programul Slow-cooking. O altă variantă este să gătiți supa pe aragaz la foc mic, mai mult timp, la temperatură joasă.

Continue reading Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Colțunașii sunt gustoșeniile cu care ne alinta mămica în copilărie. Atunci o ajutam la lipit, acum am ajuns să îi gătesc singură. De data asta am decis să îi fac cu cartofi și ciuperci, iar pentru a le da gust și savoare, i-am stropit cu ceapă călită și usturoi. Colțunașii se gătesc foarte des în Moldova, se fac cu brânză, cu varză, cu vișini, cu cartofi … numai buni de servit și de mulțumit gurile înfometate …

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 gr făină
  • 1 linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu zahăr
  • apă călduță

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 – 5 cartofi
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper

Ingrediente pentru ungere:

  • 2-3 linguri de ulei rafinat
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi

Începeți să gătiți colțunașii cu răbdare și bunăvoință...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Colțunașii sunt gustoșeniile cu care ne alinta mămica în copilărie. Atunci o ajutam la lipit, acum am ajuns să îi gătesc singură. De data asta am decis să îi fac cu cartofi și ciuperci, iar pentru a le da gust și savoare, i-am stropit cu ceapă călită și usturoi. Colțunașii se gătesc foarte des în Moldova, se fac cu brânză, cu varză, cu vișini, cu cartofi … numai buni de servit și de mulțumit gurile înfometate …

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 gr făină
  • 1 linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu zahăr
  • apă călduță

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 – 5 cartofi
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper

Ingrediente pentru ungere:

  • 2-3 linguri de ulei rafinat
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi

Începeți să gătiți colțunașii cu răbdare și bunăvoință...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pulpe de pui coapte in sos de vin alb

Pulpe de pui coapte in sos de vin alb

O rețetă foarte simplă și delicioasă vă prezint astăzi – pulpe de pui coapte într-un sos de vin alb cu puțină miere și condimente. Iese atât de gustoasă această cărniță, important să aveți pulpele de pui de calitate. Când nu am carne de pui de casă, cumpăr carnea de pui de la Axedum. Din câte am înțeles ei folosesc o metodă puțin mai bună de creștere a puilor, iar diferența se observă la gust și calitatea cărnii.

Continue reading Pulpe de pui coapte in sos de vin alb at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata Toamnei

Salata Toamnei

Tot mă gândeam cum să denumesc această salată frumoasă, sănătoasă și plină de culoare. Mă uitam la brânza de oi și îmi venea în cap nenea Vasile de la țară cum o scoate din traistă pe deal și o servește cu ceapă, slănină, usturoi și alte legume….zic: Salată Țărănească … Apoi mi-a luat privirea ardeii aștia grași roșii și vânăta și am zis: brânză de oi și slănină nea’ Vasile găsește tot anul, iar legume proaspete doar toamna ….așa că a rămas salata mea cu numele Salata Toamnei. 

Continue reading Salata Toamnei at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata Toamnei

Salata Toamnei

Tot mă gândeam cum să denumesc această salată frumoasă, sănătoasă și plină de culoare. Mă uitam la brânza de oi și îmi venea în cap nenea Vasile de la țară cum o scoate din traistă pe deal și o servește cu ceapă, slănină, usturoi și alte legume….zic: Salată Țărănească … Apoi mi-a luat privirea ardeii aștia grași roșii și vânăta și am zis: brânză de oi și slănină nea’ Vasile găsește tot anul, iar legume proaspete doar toamna ….așa că a rămas salata mea cu numele Salata Toamnei. 

Continue reading Salata Toamnei at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tocană de vinete

Tocană de vinete

Buna iubitori de gătit,

Uite că toamna își intră în drepturi, iar cei care iubesc să încingă cuptorul/aragazul și să gătească gustoșenii deja o pot facem fiindcă e răcoare și bine. Rețeta de astăzi este una tare bună, fiindcă nu cunosc pe nimeni care să se dea la o parte de la o porție de tocană de vinete, făcută la ceaun. Am ales să călesc legumele în trei etape, separat, ca să le păstrez mai întregi și mai frumoase.

Continue reading Tocană de vinete at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tocană de vinete

Tocană de vinete

Buna iubitori de gătit,

Uite că toamna își intră în drepturi, iar cei care iubesc să încingă cuptorul/aragazul și să gătească gustoșenii deja o pot facem fiindcă e răcoare și bine. Rețeta de astăzi este una tare bună, fiindcă nu cunosc pe nimeni care să se dea la o parte de la o porție de tocană de vinete, făcută la ceaun. Am ales să călesc legumele în trei etape, separat, ca să le păstrez mai întregi și mai frumoase.

Continue reading Tocană de vinete at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Uha (supă de pește)

Uha (supă de pește)

Bună pofticioși,

Ce ziceți dacă astăzi treceți pe la un Fish Market și cumpărați niște pește pentru supă? La noi supei de pește i se mai spune uha. Cea mai veritabilă supă de pește este cea care se face de pescari pe malul iazului sau râului de unde au prins peștele, însă și acasă se primește foarte delicioasă, mai ales dacă o faci din pește proaspăt din surse de încredere.

Continue reading Uha (supă de pește) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Uha (supă de pește)

Uha (supă de pește)

Bună pofticioși,

Ce ziceți dacă astăzi treceți pe la un Fish Market și cumpărați niște pește pentru supă? La noi supei de pește i se mai spune uha. Cea mai veritabilă supă de pește este cea care se face de pescari pe malul iazului sau râului de unde au prins peștele, însă și acasă se primește foarte delicioasă, mai ales dacă o faci din pește proaspăt din surse de încredere.

Continue reading Uha (supă de pește) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui

Ruladă de pui

Rulada de pui, cu carne tocată de porc și castravete murat, servită cu couscous poate fi o idee perfectă de cină, mai ales că se face așa de ușor. Apropo, vă sfătui să înlocuiți mezelurile din comerț cu astfel de rulade, sunt mult mai sănătoase și sunt sigură că o să vă placă. În loc de castravete murat puteți să puneți ardei gras, morcov, ou fiert, ciuperci sau cașcaval, lăsați fantezia să acționeze după bunul ei plac.

Continue reading Ruladă de pui at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui

Ruladă de pui

Rulada de pui, cu carne tocată de porc și castravete murat, servită cu couscous poate fi o idee perfectă de cină, mai ales că se face așa de ușor. Apropo, vă sfătui să înlocuiți mezelurile din comerț cu astfel de rulade, sunt mult mai sănătoase și sunt sigură că o să vă placă. În loc de castravete murat puteți să puneți ardei gras, morcov, ou fiert, ciuperci sau cașcaval, lăsați fantezia să acționeze după bunul ei plac.

Continue reading Ruladă de pui at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Somon la cuptor servit cu sos de ciuperci

Somon la cuptor servit cu sos de ciuperci

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o rețetă savuroasă de somon la cuptor, servit cu un sos fin de ciuperci. Am avut ocazia să gust ceva asemănător în vizită la cineva drag mie. Am rămas atât de încântată de gust, că am zis că trebuie să încerc și eu să servesc somonul cu sos de ciuperci. Se prepară totul foarte ușor, iar rezultatul sunt sigură că o să vă placă.

Ingrediente:

  • 2 bucăți somon tăiat sau file de somon
  • ulei de măsline
  • câteva felii de lămâie
  • sare și piper după gust
  • 2 crenguțe rozmarin, busuioc (opțional)

Ingrediente pentru sosul de ciuperci:

  • 500 gr ciuperci champignon albe
  • 30 gr unt
  • 2 linguri cu făină
  • 3 linguri cu smântână
  • un praf nucșoară rasă
  • sare și piper după gust
  • apă fierbinte pentru a aduce sosul de consistența dorită
  1. Mai întâi spală somonul, usucă-l cu un prosop de hârtie, pune-l într-o tavă de copt, unge-l cu ulei de măsline, stropește-l cu suc de lâmâie, sărează, piperează, adaugă câteva arome de rozmarin sau alte ierburi și pune peștele la cuptor pentru aproximativ 30 minute la temperatura de 180 Grade Celsius...
Acest articol are peste 52 aprecieri, distribuiri și comentarii

Somon la cuptor servit cu sos de ciuperci

Somon la cuptor servit cu sos de ciuperci

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o rețetă savuroasă de somon la cuptor, servit cu un sos fin de ciuperci. Am avut ocazia să gust ceva asemănător în vizită la cineva drag mie. Am rămas atât de încântată de gust, că am zis că trebuie să încerc și eu să servesc somonul cu sos de ciuperci. Se prepară totul foarte ușor, iar rezultatul sunt sigură că o să vă placă.

Ingrediente:

  • 2 bucăți somon tăiat sau file de somon
  • ulei de măsline
  • câteva felii de lămâie
  • sare și piper după gust
  • 2 crenguțe rozmarin, busuioc (opțional)

Ingrediente pentru sosul de ciuperci:

  • 500 gr ciuperci champignon albe
  • 30 gr unt
  • 2 linguri cu făină
  • 3 linguri cu smântână
  • un praf nucșoară rasă
  • sare și piper după gust
  • apă fierbinte pentru a aduce sosul de consistența dorită
  1. Mai întâi spală somonul, usucă-l cu un prosop de hârtie, pune-l într-o tavă de copt, unge-l cu ulei de măsline, stropește-l cu suc de lâmâie, sărează, piperează, adaugă câteva arome de rozmarin sau alte ierburi și pune peștele la cuptor pentru aproximativ 30 minute la temperatura de 180 Grade Celsius...
Acest articol are peste 52 aprecieri, distribuiri și comentarii