BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Vezi Tot Ce Am Gatit

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Muffin-urile, brioșele, cupcake-urile reprezintă acele deserturi care se pregătesc foarte ușor, arată bine și dacă le mai pui și o cremă deasupra, sunt o alternativă perfectă la torte, care necesită mai mult timp ca să te joci cu ele. Ce îmi place mie la brioșe, este că mereu am libertatea să inventez rețete din mers. Vedeți și voi ce mi s-a primit! Imediat ce le-am scos din cuptor, nu m-am putut abține și am mâncat una fragedă, moale și aromată …am simțit dragoste de la prima mușcătură))

Din fructe, pomușoare am pus ce aveam la moment în congelator, niște zmeură, care se potrivește foarte bine cu gustul dulce al brioșelor...

Acest articol are peste 25 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o salată foarte gustoasă și savuroasă, bogată în ingrediente, pe care am pregatit-o în parteneriat cu Olive Garden. Cum am dat de ei, vă povestesc în cele ce urmează.

După ce am aflat o informație care m-a șocat, despre calitatea uleiului de măsline și a măslinelor, care se vând în super-marketuri și anume că 1 sticlă din 4 de ulei de măsline, este contra-făcută, am zis să caut un importator, direct de la sursă, din Grecia sau Italia.

Continue reading Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 23 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu frunze de salată și măsline

Omletă cu frunze de salată și măsline

Aceasta postare este despre cel mai simplu, rapid și delicios dejun. Chiar nu am ce să scriu multe despre el, însă arată atât de bine. Mereu tind să văd și să apeciez simplitatea lucrurilor și îmi dau bine seama că toată frumusețea vine din ele!

Dacă aveți în frigider vreo 3 ouă de găină, câteva frunze de salată și măsline, faceți o omletă simplă, răsuciți-o ca în imagine și savurați-o cu frunze de zalată stropite cu ulei de măsline, sare și piper.

Continue reading Omletă cu frunze de salată și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Efectele benefice ale hidratării nucilor, semințelor și cerealelor integrale

Efectele benefice ale hidratării nucilor, semințelor și cerealelor integrale

Buna prieteni,

Dedic acest articol acelor persoane care tind mereu spre o alimentație sănătoasă, care sunt cu adevărat pasionați de nutriționism și le pasă de ceea ce mănâncă. După cum am mai spus, în articolele anterioare aici de pe blog la compartimentul Educație Alimentară, eu nu sunt adepta nici unei etichete de genul: vegană, raw-vegană sau vegetariană etc. Eu înțeleg foarte bine ce îmi face bine și ce îmi face rău, ce ar trebui să scot din alimentația mea și căror alimente ar trebui să le măresc doza...

Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

O rețetă salvatoare care sunt sigură că o veți îndrăgi în perioada posturilor sau atunci când nu prea aveți ingrediente multe prin frigider și piața/marketul e departe )) Pe cât de simplă este această rețetă, pe atât este de delicioasă și vreau să vă zic că văd foarte des la diferite posturi culinare de televiziune, diferite combinații ale ei. Cineva am văzut că o face cu pastă de roșii, altcineva, cu roșii întregi sau tăiate mășcat.

Continue reading Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

HRISTOS A ÎNVIAT!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Lumină! Speranță! Bucurie!
HRISTOS A ÎNVIAT! 
Lumina vine de sus, speranța vine din inimi, bucuria vine din suflet!

Păstrați astăzi căldura luminii și speranța învierii în inimile voastre!
Pace și liniște tuturor!

Sărbătoare frumoasă!
Cu drag, Diana /Dia’s Kitchen

Continue reading HRISTOS A ÎNVIAT! at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de chec aromat, dulce și gustos, pe care l-am preparat împreună cu prietenii mei de la Moș Zaharia. A ieșit o frumusețe de chec pufos cu o aromă intensă de citrice, cu un gust bun, care în combinație cu glazura de ciocolată și zmeura, ne-au încântat atunci când l-am gustat. Puteți folosi această compoziție de chec și pentru brioșe. Dacă iubiți mai multe fructe în copturi, puteți să le adăugați direct în chec.

Continue reading Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume fierte

Salată de legume fierte

De fiecare dată când servesc acest tip de salată mă gândesc că “nu am nevoie de carne”! Doresc cu timpul să exclud carnea din alimentație, care este un aliment foarte greu pentru digestie. Organismului uman îi trebuie o cantitate foarte mare de energie ca să digere carnea, dar dacă mai este și combinată incorect cu alte alimente grele, precum cartoful sau pastele, e și mai anevoios.

Pentru comparație, o legumă se digeră în stomac 30 min – 1 oră (în dependență cu ce este servită), pe când carnea, poate poposi în stomac pînă la 7-8 ore...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone gătit acasă (Cozonacul de Paște)

Ce poate fi mai frumos în perioada sărbătorilor, decît parfumul dulce şi aromat al unui cozonac, copt acasă cu propriile mâini!? În parteneriat cu Moş Zaharia, am pregătit cei mai delicioși cozonaci de Paște – Panettone! Fără adaosuri, fără coloranți, fără compuși chimici de păstrare, 100% homemade! Eu ador această rețetă, pe care o fac deja… Read More Panettone gătit acasă (Cozonacul de Paște)
Acest articol are peste 242 aprecieri, distribuiri și comentarii

Plăcinta “virus” cu brânză de vaci și mărar

Dragi gospodine ale Grupului Gustoșel! M-ați infectat și pe mine cu “virusul” vostru – plăcinta creață cu foi fine, scăldate în topping de ou, unt și lapte. Pe această cale vă mulțumesc pentru rețetă, plăcinta chiar că s-a primit gustoasă și zic că mi-a ieșit chiar din prima. Se face foarte ușor și rapid. Din tot ce… Read More Plăcinta “virus” cu brânză de vaci și mărar
Acest articol are peste 74 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)

Această rețetă te scapă imediat din încurcătură, atunci când ai la dejun mai multe persoane. Este gustoasă, sățioasă și savuroasă. Gustul ciupercilor și al roșiilor cherry sotate în ulei de măsline cu usturoi, fac această rețetă de dejun mai degrabă una băiețească, însă sunt sigură că și fetele se vor linge pe degete! )) În… Read More Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ceapă caramelizată, cum o gătim și unde o folosim

Buna prieteni! Astăzi vă povestesc cum o banală ceapă călită un pic altfel, netradițional, vă poate adăuga un plus de aromă, gust și culoare la o grămadă de mâncăruri pe care obișnuiți să le faceți. Da! Este vorba despre – ceapa caramelizată! Puteți folosi la caramelizare atât ceapă roșie, cât și albă sau obișnuită, fără… Read More Ceapă caramelizată, cum o gătim și unde o folosim
Acest articol are peste 44 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hering copt pe pat de cartofi

De multe ori lumea mă întreabă de unde mă inspir, atunci când prepar o rețetă. Eu mă inspir de peste tot, începând cu emisiuni culinare, cărți, prieteni și terminând cu ingredientele pe care le am în frigider. De exemplu ieri, după ce ninsoarea și viscolul supărător de afară “m-a fugărit” acasă la propriu, am deschis… Read More Hering copt pe pat de cartofi
Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui la cuptor cu orez integral

De câte ori v-ați întrebat: cum să mai gătesc carnea de pui?  Iată o idee de preparare a pulpelor de pui, pe care le-am marinat în suc de portocale și le-am servit cu orez fiert integral, aromatizat cu ulei de măsline și usturoi. O idee perfectă de cină, alături de cei dragi! Cum să gătiți orezul… Read More Pui la cuptor cu orez integral
Acest articol are peste 33 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu broccoli

Având în vedere că toate grupurile culinare de pe Facebook abundă cu întrebări de genul: ce mai gătiți azi de post?, vă mai dau o idee de cină, din doar câteva ingrediente, foarte simple și accesibile. Țineți minte că în loc de broccoli puteți folosi orice altă legumă doriți! Ingrediente: 200 gr paste broccoli proaspăt sau congelat… Read More Paste cu broccoli
Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orezul integral, câteva sfaturi de gătire

Orezul alb sau orezul integral? Care din aceste tipuri de orez este mai sănătos dar și câteva sfaturi cum să îl preparați, vedeți în articolul de mai jos. Eu aleg orezul integral, fiindcă este cu mult mai puțin prelucrat și este plin de fribre, atât de necesare sistemului nostru digestiv. La fel, pentru un plus… Read More Orezul integral, câteva sfaturi de gătire
Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii

Năut cu cârnăciori vânătorești

Năut cu cârnăciori vânătorești, o rețetă care am preparat-0 recent. De obicei, nu consum mezeluri, însă o dată în an se poate )) Se gătește extrem de simplu și rapid această rețetă, important să aveți năutul fiert. Vedeți aici câteva reguli de fierbere a năutului. Ingrediente: 200 gr năut fiert 150 gr cârnăciori vânătorești 3-4 roșii… Read More Năut cu cârnăciori vânătorești
Acest articol are peste 19 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sirop de portocale pentru torte și prăjituri

Siropurile sunt preparate lichide, un pic dense ce conțin zahăr și sunt destinate în culinărie pentru a aromatiza și umezi diferite tipuri de prăjituri și blaturi de torte, precum pandișpanul de exemplu. Se prepara fie prin dizolvare la cald sau la rece a zahărului în apă sau suc de fructe. Vedeți mai jos o rețetă foarte… Read More Sirop de portocale pentru torte și prăjituri
Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval

Buna prieteni, Ceva pofte de cărniță? )) Mai ales că mâine e 8 Martie și se cere ceva gustoșel pe masa de sărbătoare. Astăzi vă prezint o rețetă de ruladă de pui, inspirată de la bucătarul Marian Danu, de la evenimentul care am participat în decembrie, marca Lo Chef. Detalii despre eveniment puteți găsi AICI. Eu nu… Read More Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval
Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii