BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Vezi Tot Ce Am Gatit

Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii

Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii

Buna pofticioși,

Hai să vă arăt cu ce m-am jucat eu ieri timp de aproape două ore. Sunt perioade când ador să mă joc cu aluatul, ieri a fost una din acele zile. Ultima dată mâncasem ravioli la un restaurant de la noi din Chișinău și pot să vă zic că ale mele preparate acasă nu au rămas cu nimic în urmă celor de la restaurant. Vedeți și voi ce frumusețe mi s-a primit!

Continue reading Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 11 aprecieri, distribuiri și comentarii

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka este originară din Africa de Nord și este gătită tradițional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită și cu unele feluri de mâncare din Turcia și Sudul Spaniei. Din sursele pe care le-am citit, unii spun că originea shakshukăi este Tunisia, alții zic că este Israel. De unde nu ar veni, este foarte gustoasă și simplă de pregătit. Cei mai mulți gătesc această rețetă la dejun.

Continue reading Shakshuka (dejun tunisian) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 29 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Despre ciulama se poate spune multe, fiindcă taaare multe guri a mai adunat în jurul meselor! În copilărie, alergam cu fratele meu după ploaie pe imașul de lânga casa noastră, care se află la margine de sat, ca să adunăm ciupercuțele proaspăt apărute și să le aducem mamei să ne facă la cină ciulama cu ciuperci și mămăligă.

Parcă văd tigaia mamei cea mare de ciugun, umplută cu sos alb în care stau și se scaldă ciupercile strânse de noi.

Continue reading Ciulama de ciuperci cu mămăligă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Buna dragii mei,

Probabil cu toții ați auzit de clătitele americane sau pancakes, care au pătruns și în bucătăria noastră, fiind servite la dejun cu diferite topinguri precum, ciocolată, înghețată, siropuri, fructe, smântână etc. În SUA cel mai des întâlnit toping este siropul de arțar. De fapt, clătitele americane se aseamănă foarte mult cu clătitele noastre tradiționale, doar că ale lor sunt mai mici și mai pufoase, iar ale noastre se fac subțiri.

Continue reading Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 80 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Încă o postare pentru iubitorii de macrou, fiindcă am observat că mai multă lume îl evită din cauza mirosului. Pe mine nu mă deranjează, dimpotrivă, îmi place mult gustul lui gătit la abur sau copt, atunci când îl condimentez doar cu ulei de măsline și suc de lâmâie. Nu prea adaug sare atunci când îl gătesc, fiindcă carnea macroului de la sine este mai sărată decât la alte tipuri de pești. După ce am gătit și postat aici pe blog Hering dezosat și copt pe pat de cartofi (Vezi rețeta), am decis să fac la fel și cu macroul...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă încă nu a-ți făcut vara asta cărniță de pui cu dovlecel pe ace din lemn, coaptă pe tigaia grill sau în cuptor, atunci vă îndemn să faceți, fiindcă iese foarte bună. Iar dacă mai aveți și un sos dulce-iutișor alături, e perfect!

Ingrediente:

  • piept de pui (cantitatea la dorință)
  • 1-2 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul dulce-iutișor:

  • 1-2 roșii date prin răzătoare sau blender
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • o jumătate de linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat
  1. Taie carnea și dovleceii felii ca în imagine...
Acest articol are peste 59 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Buna prieteni,

Sosul de roșii reprezintă un ingredient foarte des întâlnit în bucătărie, fiindcă este foarte delicios și acordă felurilor de mâncare un gust fresh, dulce acrișor, sau dulce iutișor, în dependență de condimentele pe care le folosești.

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă foarte simplă de sos de roșii, care poate fi folosit la mai multe feluri de mâncare, precum, paste, lasagna, musaca, cu diferite legume, pizza, la diferite bruschete, carne, pește etc. 

Continue reading Sos de roșii pentru diferite mâncăruri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din lavaș cu șuncă

Rulouri din lavaș cu șuncă

Buna prieteni,

În vinerea asta de vară am zis să postez o rețetă gustoasă de rulouri colorate din foi de lavaș, cu cremă de brânză, șuncă și legume, numai bune de gătit pe loc la picnicurile de weekend la iarbă verde. Aveți grijă că se mănâncă foarte repede, dacă sunteți mai multe persoane sau dacă familia e mai numeroasă, atunci dublați, sau chiar triplați  ingredientele, ca să nu rămână nimeni supărat.

Continue reading Rulouri din lavaș cu șuncă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Buna pofticioși,

Vă scriu astăzi rețeta unei mâncări simple și foaaaaarte delicioase de vară, care poate fi folosită ca garnitură pe lângă cărniță de pui friptă pe grill sau pe lângă niște pește copt sau chiar poate fi servită cu cartofi copți sau fierți, îmbibați cu unt, usturoi și ierburi uscate aromate. Deci, este vorba despre renumita legumă de sezon – vânăta.

De data asta am ales să o scald în sos de roșii și cașcaval.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 121 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-galette cu prune și piersici

Mini-galette cu prune și piersici

Buna prieteni,

Mai iubește cineva fructele în copturi la fel ca mine?

Astăzi vă prezint o rețetă simplă, ușor de făcut și destul de gustoasă de mini-galette cu piersici și prune, un deliciu cu fructe de sezon, preparat împreună cu Moș Zaharia, fiindcă cu zahărul lui copturile ies mai vesele și mai delicioase ????

Dacă vă întrebați ce sunt galettele, atunci vă îndemn să vedeți și rețeta mea de Galetta din fulgi de ovăz cu fructe, unde am descris puțin ce reprezintă.

Continue reading Mini-galette cu prune și piersici at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 84 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Articolul de astăzi se dedică amatorilor de dovlecel. Această legumă minunată de vară, care te scapă de atâtea ori când nu mai știi ce să gătești. Eu iubesc dovlecelul atât în stare crudă, în salatele de crudități sau servită în diferite sandvichuri, cât și în stare gătită, ca de exemplu copt sau călit pe tigaie sau pe grill.

Aseară am preparat paste de dovlecel, o rețetă sănătoasă și simplă. Se potrivește perfect pentru persoanele care au grijă să nu își încarce prea mult sistemul digestiv, persoanelor care sunt la dietă sau în general persoanelor care se alimentează sănătos...

Acest articol are peste 63 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Buna prieteni,

Ideea articolului de astăzi mi-a venit după ce am fost sâmbătă la piață și am cumpărat niște mure de toată frumusețea. Așa de dulci și aromate au fost, că mi-am zis că trebuie să împart cu voi ce știu despre felul cum să le mâncăm, ca să beneficiem cât mai mult de conținutul lor.

Știați că murele conțin luteină, care ne protejează ochii și pielea de razele UV, ajutandu-ne să avem un bronz frumos?  

Continue reading Cum consumăm corect fructele și pomușoarele at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

Crap copt, fraged și delicios

Crap copt, fraged și delicios

Buna dragii mei,

Perioadele de vacanță sunt foarte plăcute, fiindcă odihna trebuie să facă parte din viața noastră, la fel ca și munca. După mai mult de o săptămână de absență, am revenit cu forțe noi, mintea liniștită și relaxată pentru a începe din nou ritmul meu de fiecare zi. Vreau să vă zic că îmi era foarte dor să scriu acest articol și să împărtășesc cu voi următoarea rețetă.

Este vorba despre pește copt la cuptor.

Continue reading Crap copt, fraged și delicios at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 33 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu banane și ciocolată

Clătite cu banane și ciocolată

Buna prieteni,

O reţetă foarte simplă de dulcişor, vreţi? ))

Este vorba despre clătite cu banane și ciocolată – un desert finuț și delicios.

Vă sfătui să îl serviți cu o băutură la alegere. Adăugați deasupra mentă proaspătă sau busuioc pentru un plus de arome.

Ingrediente:

  • foi de clătite (Rețeta foi de clătite)
  • 100 gr ciocolată pentru topit
  • 1-2 banane
  1. Pregătește clătitele.

Continue reading Clătite cu banane și ciocolată at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Castraveți murați cu Pikant Fix de la Dr. Oetker

Castraveți murați cu Pikant Fix de la Dr. Oetker

Buna dragii mei,
Vara gospodinele sunt ocupate până peste cap cu diferite conserve, care mai de care, iar rafturile cămărilor se umplu de culoare pentru perioada rece a anului, când nu sunt la dispoziție fructe și legume proaspete. Iată de ce “scăparea” este în conservarea legumelor și a fructelor în diferite tipuri de saramuri, pentru a ne bucura iarna de proprietățile lor. Ele conțin pro-biotice, atât de necesare sistemului nostru digestiv, mai ales pentru perioada iernii, când nu putem beneficia de fibrele și mineralele legumelor proaspete...

Acest articol are peste 39 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși

Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși

Buna prieteni,

Uite că am ajuns să postez această rețetă simplă dar foarte delicioasă de mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși și vișini. Se prepară foarte simplu cu ingrediente accesibile și la îndemâna oricărei gospodine. Vedeți și voi despre ce e vorba! Arată așa de bine și sunt foarte delicioase, încercați-le și voi!

Vă prezint mai jos cantitatea de ingrediente pentru 16 mini-cheesecake-uri!

Continue reading Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 142 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de delicioasă. Practic este una din supele mele preferate. Are un gust atât de fin și bun, aducându-mi aminte de supele bunicăi de la țară.

Supa este foarte ieftină în ingrediente, se prepară ușor și practic este cea mai simplă variantă, însă vă puteți juca cu gusturile adăugâng în ea pe lângă cartofi, ciuperci sotate sau vre-un soi de pește fără oase gătit la abur sau copt.

Continue reading Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 68 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Vara aduce cu ea nu doar timp frumos ci și o grămadă de bunătăți vii, care odată consumate ne umplu de energie și ne fac să ne simțim ușor și să beneficiem de multitudinea de nutrienți și vitamine. Plus la asta ele ne întăresc imunitatea și ar fi păcat să nu le includem în alimentație cât mai mult. Eu ador verdeața, adică frunzele verzi ale plantelor comestibile. Încerc să am la fiecare masă câte ceva VERDE și VIU.

Continue reading Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Buna prieteni,

Sunteți gata pentru o nouă rețetă delicioasă?

Pentru iubitorii de cărniță, am ales să gătesc costițe de porc, marinate cu ierburi proaspete aromate, precum rozmarin și busuioc verde. Ca garnitură am pregătit niște orez cu mult morcov și varză murată, pentru un gust dulce acrișor, o combinație perfectă pe lângă costițele moi și fragede de porc.

Vedeți și voi ce gustoșenie mi s-a primit și vă îndemn să salvați rețeta, fiindcă sunt sigură că apropiații voștri o vor îndrăgi!

Continue reading Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Buna tuturor,

Astăzi vă prezint o rețetă foarte delicioasă și savuroasă de clătite, combinate cu ciuperci champignon brune sotate cu puțin usturoi, servite cu renumitul sos aromat Bechamel. A ieșit o gustoșenie de mâncare, numai bună de savurat cu cei dragi și iubiți alături. Puteți umple foile de clătită cu ciuperci sau puteți pur și simplu să le puneți pe un platou, să arunați peste ele ciupecile sotate și să le serviți cu sosul Bechamel deasupra.

Continue reading Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 43 aprecieri, distribuiri și comentarii