BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Vezi Tot Ce Am Gatit

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Buna dragii mei,

A venit toamna, anotimpul copturilor cu mere și dovleac. Acum încep a mirosi casele a scorțișoară, vanilie și copturi de tot felul. Aseară mi-a venit pofta de o așa atmosferă și luând în considerare ce aveam la moment în frigider, am copt acest chec cu mere, foarte delicios, cu o textură moale, aromată și fragedă.

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Ingrediente:

  • 200 gr făină
  • 100 gr ulei de cocos/sau unt moale
  • 1 banană
  • 2 ouă
  • 150 gr lapte
  • 70 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • mere
  • un praf scorțișoară
  • zahăr pudră

Checul se face foarte simplu...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salut prieteni,

După cum bine știți eu ador salatele și nu îmi închipui mesele fără ele. Aportul de alimente vii/crude, trebuie să fie de minim 70% din alimentația noastră, pentru a continua să fim sănătoși. Eu am exclus total maioneza din comerț din alimentație și mereu improvizez cu diferite sosuri din smântână sau iaurt grecesc când îmi vine pofta de astfel de salate. Puteți să vedeți mai multe rețete de astfel de sosuri pe care eu le fac AICI.

Continue reading Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Buna prieteni,

Salatele pentru mine rămân a fi cele mai sănătoase feluri de mâncare. Pe lângă faptul că conțin crudități, care ne umplu de vitamine, pot fi ușor combinate cu mâncarea gătită. Și important ar fi ca procentul de mâncare gătită să fie cu mult mai mic decât cel de crudități. Despre salatele de crudități am scris AICI, vă invit să citiți de ce sunt ele adevărate bombe de sănătate.

Continue reading Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

De ce îți recomand blogul meu culinar…

De ce îți recomand blogul meu culinar…

Acest articol nu este despre “laudă-mă gură, că ți-oi da friptură”, este un articol pur informativ și îl dedic tuturor urmăritorilor mei, care îmi vizitează blogul zi de zi, dar și celor care urmează să dea Follow blogului și să mă urmărească de acum încolo pe rețelele de socializare …

Poți să îl accesezi pe Facebook – AICI; sau pe Instagram – AICI.

Așadar, iată câteva motive pentru care ți-aș recomanda blogul meu … ????????

????Gătesc rețete din ingrediente accesibile;
????Când gâtesc, mă strădui să o fac cât mai sănătos posibil, cu ingrediente sănătoase...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu mere și nuci

Tartă cu mere și nuci

Iubesc toamna pentru zilele cu soare și frunze aurii… Iubesc toamna pentru serile lungi și mirosul de copturi cu scorțișoară și gutui… Iubesc toamna pentru că ne putem bucura de ea, ca niște copii…

Toamna este anotimpul perfect pentru tarte, cu umpluturi de tot felul, cu seri lungi la o ceașcă de ceai sau dimineți cu miros de cafea. Vă îndemn să profitați de această rețetă și să o experimentați cu diferite umpluturi și gusturi (ex.

Continue reading Tartă cu mere și nuci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prăjitură cu banană și vișini

Prăjitură cu banană și vișini

Buna prieteni,

Vă plac checurile umede, pufoase și ușurele? Dacă da, atunci trebuie să încercați această rețetă, fiindcă este una ușoară, din ingrediente simple și cu un gust moale și bun.

Cum mi-a venit în cap, așa am făcut-o???? Textură moale, umedă și nesfărâmicioasă, s-a primit exact pe placul meu ????☕️

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 gr unt
  • 1 banană
  • 2 linguri cu iaurt grecesc (sau smântână)
  • 80-100 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • făină, cât să obții o compoziție de consistența smântânii grase (aprox...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Buna prieteni,

Această rețetă este despre papilele gustative. Este pentru acele zile când îți vine pofta de pizza! Bărbatul meu e iubitor de pizza și a zis să facem una acasă, așa că ne-am pus pe treabă.

Italienii bată-i vina au inventat-o și au infectat tot mapamondul cu ea. Nu ai cum să o nu o iubești, că e foarte delicioasă, însă trebuie să menționez totuși – nu trebuie consumată în exces, fiindcă are ceva calorii în ea și nu e atât de ușor de digerat, având în vedere câte ingrediente aranjăm pe acea bucățică de aluat...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Câte ceva util despre cafea …

Câte ceva util despre cafea …

Buna prieteni,
Hai sa discutam puțin despre CAFEA! Acea licoare parfumată, de care este îndrăgostită, atâta lume pe planeta asta …

Câte ceva util despre cafea …

Cineva o iubeste si este dependent de ea, cineva nici nu a gustat-o vreodată, iar discutii pe teme de genul PRO/CONTRA CONSUMULUI DE CAFEA, cred că sunt o mie ????☕ ️Eu vă invit să aflați parerea mea personală despre acest bob mic, aromat și atât de controversat.

Continue reading Câte ceva util despre cafea … at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Buna prieteni,

Va aduc azi la cunoștință o rețetă de ruladă de pui, care este foarte delicioasă și arată foarte bine. Se face foarte ușor și se servește atât caldă cât și rece. Încercați-o și voi, nouă ne-a plăcut foarte mult!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Ingrediente:

  • 500 gr piept de pui
  • 150 gr bacon feliat subțire/sau prosciutto

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 ardei gras roșu
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 gr bacon
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  1. Într-o tigaie călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ce fel de moldoveancă sunt eu, dacă nu am pe blog “chipăruși copți cu patlajică călită” ? Această mâncare se gătește foarte des prin satele Moldovei și se servește atât cu pâine, cât și cu mămăligă; atât caldă, cât și rece. Este un deliciu adevărat, plin de culoare!

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • ardei grași dulci
  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii coapte
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui nerafinat
  • ierburi aromate (opțional)
  • sare și piper după gust
  1. Coace ardeii în cuptor...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Buna pofticioși,

Rețeta zilei de astăzi este pentru cei mai “lenoși”, care nu iubesc să se joace cu răsucitul sarmalelor. Mie îmi place să fac sarmale și iubesc să le răsucesc, însă atunci când nu am deloc timp să o fac și pofta de găluște este mare, recurg la această rețetă ușoară și simplă.

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Ingrediente:

  • un pahar cu orez bob lung/al meu a fost integral
  • 2,5 pahare apă clocotită
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • un sfert de varză de mărime medie
  • 2 ardei grași
  • sare și piper după gust
  • ierburi aromate
  1. Toacă toate legumele cubulețe și călește-le cu uleiul de măsline la foc mic, până se înmoaie puțin, într-o tigaie mai adâncă...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Buna dragii mei,

Vă povesteam mai devreme că îmi place mult supa cu găluște, iar astăzi vă prezint ciorba rădăuțeană, de care tot m-am îndrăgostit. Și această ciorbiță se trage de pe meleagurile românești, iar gustul ei e superb, mai ales dacă alegi să o gătești acasă.
Prima dată am gustat ciorba rădăuțeană în Cheile Bicazului la o pensiune și am rămas indiferentă atunci de gustul ei, pot să spun chiar că nu mă impresionase cu nimic, însă văzând câtă lume o laudă, am zis să o gătesc acasă și nu am dat greș nici o clipă – e super-delicioasă...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Buna prieteni,

Această rețetă de salată mi-a venit în cap dintr-o greșeală. S-a primit așa că nașa mea îmi povestea despre un alt fel de mâncare, pe care eu mi l-am închipuit, exact cum este această salată. Până la urmă ne-am dat ambele seama că discutăm de două rețete diferite :-))) și iată cum din închipuirea mea a ieșit această salată minunată și mega-delicioasă.

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Ingrediente:

  • 2 ardei grași mari și roșii
  • 2 roșii
  • 70 gr brânză de vaci
  • mix de semințe de floarea soarelui și dovleac
  • o bucată de praz
  • cozi de ceapă verde sau pătrunjel

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 1 linguriță mică cu ierburi provence (opțional)
  • sare și piper după gust

Salata asta atât de mult mi-a plăcut că nu vă pot reda...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Buna dragii mei,

În copilărie mămica ne-a făcea un fel de mâncare, pe care îl adora întreaga noastră familie. Este vorba de vânătă călită, în sos de smântână cu roșii și usturoi. Un deliciu adevărat și foarte savuros. Țin minte că îl serveam cu pâine coaptă de casă, cu colac sau cu mămăligă. Aseară am gătit și eu acest fel de mâncare și m-am întors în copilărie, la aroma din bucătărie de atunci.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Buna pofticioși,

Ziua de Luni trebuie să înceapă bine, așa că astăzi am ales să postez această rețetă delicioasă de ciuperci mari brune champignon, pline cu cărniță de pui și coapte cu cașcaval deasupra. Mmmm….nu-i așa că sună bine începutul de săptămână???

Dia’s Kitchen – Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ingrediente:

  • 5 ciuperci champignon cât mai mari
  • 500 gr carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • un ardei gras
  • 4-5 linguri cu smântână
  • 70 gr cașcaval
  • sare și piper după gust
  • ierburi uscate provence
  • ulei de măsline
  1. Înfierbântă într-o tigaie puțin ulei de măsline și adaugă în el: carnea de pui tocată mărunt/sau tocată (eu am avut pulpe de pui dezosate, dar puteți folosi și piept de pui), ardeiul tăiat cubulețe, ceapa și usturoiul tocat, sare și piper după gust...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

România, te iubesc – vacanța 2019

România, te iubesc – vacanța 2019

Buna prieteni,

Postarea de astăzi nu este despre culinărie, ci e una despre călătorie. Avem atâtea locuri frumoase chiar sub coasta țărișoarei noastre, că e păcat să nu le explorăm mai întâi pe ele. România este o adevărată oază de locuri frumoase, adunate toate la un loc, pe o suprafață nu prea mare, care îți oferă ocazia ca într-un termen foarte scurt să vezi o mulțime de locuri frumoase, unice în lume. Dacă să vorbim de partea de Centru-Nord a României, e de ajuns să o traversezi cu mașina ca să stai cu ochii “căscați” la împrejurimile frumoase și să te încarci cu energia naturii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din paste scoici cu vișini

Budincă din paste scoici cu vișini

Buna prieteni,

Cu siguranță ați auzit cu toții de baba la cuptor, un deliciu moldovenesc din străbuni, care se face și acum de către gospodine. Fiindcă ador vișina în copturi, am decis să reinventez puțin baba albă și să o fac cu vișini. A ieșit un fel de budincă care seamănă foarte mult cu niște colțunași leneși cu vișină. Eu o ador mai mult caldă, dar fiecare deja după preferințe, fiindcă e gustoasă și rece.

Continue reading Budincă din paste scoici cu vișini at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor

Buna dragilor,

Eu continui rețetele cu dovlecei. Îi ador gătiți pane, la cuptor. Sunt atât de gustoși și dispar atât de repede că nici nu îi observi. Moi în interior și crocanți la exterior – așa trebuie să fie dovlecelul pane. Iar ca să fie sănătoși, îi fac mereu copți, fără ulei și fără prăjeli.

Dia’s Kitchen – Dovlecei pane la cuptor

Rețeta mea de dovlecel pane este foarte simplă, cu minim de ingrediente.

Continue reading Dovlecei pane la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ochiuri în cuib de dovlecel

Ochiuri în cuib de dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă nu mai știți ce să gătiți la dejun atunci vă recomand eu ceva sănătos, ușurel și delicios. Cine iubește dovlecelul, sunt sigură că va aprecia această rețetă simplă.

Dia’s Kitchen – Ochiuri în cuib de dovlecel

Ingrediente pentru 1 persoană:

  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  1. Pune o tigaie să se înfierbânte cu puțin ulei de măsline.

Continue reading Ochiuri în cuib de dovlecel at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Limba soacrei

Limba soacrei

Buna dragii mei prieteni,

Cine știe de ce i se spune acestui aperitiv – limba soacrei – vă rog din suflet să îmi spuneți și mie. Pentru mine cert este faptul că pe câte mese l-am văzut, de peste tot dispărea foarte repede, fiindcă este foarte delicios.

Dia’s Kitchen – Limba soacrei

Ingrediente:

  • 2 vinete coapte, tăiate felii
  • 200 gr brânză de vaci
  • 1 lingură cu vârf cu smântână
  • 1 ardei gras copt
  • 1-2 roșii
  • 1 cățel de usturoi (la dorință)
  • sare după gust
  1. Taie vânăta felii subțiri și pune-o în apă cu sare timp de 30 minute...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii