BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Vezi Tot Ce Am Gatit

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Cei care mă urmăresc deja au văzut rețeta pe blog de ou copt în chifle din cereale integrale. Ziceam atunci că vreau să umplu acest tip de chifle și cu carne de pui, ciuperci sotate și să presar deasupra cașcaval. Uite că le-am făcut și foarte bune s-au primit. Am turnat peste umplutură un sos bechamel ca să fie bunicel! Am ras deasupra parmezan și am dat chiflele la cuptor ca să se închege bine în interior.

Continue reading Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă

Buna prieteni,

După cum deja cunoașteți, promovez pe blog gătitul acasă și alimentația sănătoasă. Astăzi vă prezint o rețetă de perișoare pe care le-am gătit la abur, care nu conțin pâine în compoziție. Am înlocuit pâinea cu făină de hrișcă, iar rezultatul a fost pur și simplu delicios.

Pentru servire am pregătit un dressing din usturoi tocat, miere , suc de lămâie și ulei de măsline. Am rămas încântată de rezultat!

Continue reading Perișoare la abur dietetice cu făină de hrișcă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

De 14 Februarie sărbătorim dragostea, dar ne iubim în fiecare zi

De 14 Februarie sărbătorim dragostea, dar ne iubim în fiecare zi

Buna lume!

Astăzi toată lumea vorbește despre DRAGOSTE. Astăzi toți își spun că se iubesc. Astăzi în drum spre oficiu observam că parcă și oamenii erau mai veseli, mai treji, mai preocupați!

Eu mă întreb totuși, de ce? De ce avem nevoie mereu de zile speciale ca să ne manifestăm sentimentele și afecțiunea, când de fapt avem la dispoziție pentru asta fiecare zi și clipă?

Eu cred că nu trebuie să existe o zi specială ca să spui cât de mult iți iubești omul de alături și nici nu cred că e ok ca să ne manifestăm astăzi de 14 Februarie, cel mai mult iubirea față de cei dragi...

Acest articol are peste 23 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

“Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Această rețetă vine din copilăria mea. Sunetul “macaroanelor” (așa le spuneam noi acasă) cu brânză sărată de oi, unse cu ceapă călită, parcă și acum îl aud când mămica le amesteca într-un bol mare și încăpător ca să ne ajungă la toată familia. Atât de delicioase erau că și acum le fac din când în când ca să mă răsfăț cu amintiri și gusturi din copilărie.

Dia’s Kitchen – “Macaroane” cu brânză de oi și ceapă călită

Ingrediente:

  • 200-250 gr paste (alegeți forma care vă place cel mai mult, nouă cel mai mult ne place pentru această rețetă pastele scoică)
  • 100-150 gr brânză sărată de oi
  • 1-2 linguri cu smântână
  • 1 ceapă mai măricică
  • 3-4 linguri cu ulei de casă de floarea soarelui
  1. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 145 aprecieri, distribuiri și comentarii

Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Aceste murături proaspete pe care le fac o dată la câteva zile pe timp de iarna și nu doar, reprezintă sursa mea de probiotice (bacterii digestive prietenoase), care mă ajută să elimin din corp prin intermediul colonului, tot ce nu mai e util sau în exces. De când le am la mese, mai ales pe lângă mâncare gătită, nu mai am probleme cu constipațiile.

Sunt de acord cu acei nutriționisti care afirmă că 99% din boli ni se trag din colon, adică 99% din boli reprezintă acea masă (toxine, bacterii, acumulări de mucozități de tot felul) care nu a ieșit din corp la momentul potrivit, imediat ce a ajuns în colon...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Buna prieteni,

Astăzi vă răsfăț cu o rețetă delicioasă de prăjiturele, eu le-am zis melcișori. Am folosit ca umplutură dulceață de trandafiri și nuci. Mmmmm….cât de delicioși s-au mai primit!!! Vedeți mai jos și voi cât de simplu se fac!

Dia’s Kitchen – Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Ingrediente pentru aluat:

  • 350-400 gr făină
  • 100 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 1 ou
  • 1 lingură cu zahăr
  • un praf de sare
  • zahăr pudră (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr dulceață de trandafiri
  • 100 gr nuci
  • câteva picături rom sau esență de rom
  1. Pregătește ingredientele pentru aluat: cerne făina și scoate celelalte ingrediente din frigider, fiindcă trebuie să fie reci...
Acest articol are peste 99 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Buna dragii mei,

Fiți atenți că vin cu o explozie de clătită peste voi! ))

Am auzit de această clătită de ceva vreme, însă abia weekendul ăsta m-am apucat să o fac. Sincer vă spun că îmi pare rău că nu am încercat-o mai devreme. E pur și simplu waw!

Este vorba despre clătita germană, care de fapt pentru prima dată a fost gătită în SUA, în Seattle, de către o familie de nemți stabiliți acolo.

Continue reading Clătită pufoasă/Deutsch pancake at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Borș roșu, experiența mea

Borș roșu, experiența mea

Borșul roșu reprezintă o supă de legume în care pentru culoare se adaugă sfeclă roșie și este foarte mult iubit în Rusia, Ucraina, Polonia, Lituania, dar nu în ultimul rând în Moldova și România.… Read More Borș roșu, experiența mea

Continue reading Borș roșu, experiența mea at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză cu griș

Budincă de brânză cu griș

Această rețetă este pentru iubitorii de budinci de tot felul. Într-o zi colega mea de la muncă m-a servit cu o bucățică de budincă.… Read More Budincă de brânză cu griș

Continue reading Budincă de brânză cu griș at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 102 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu pomușoare

Chec cu pomușoare

Ziua de Duminică în pijama, fără poftă de a ieși nicăieri, nu neaparat îți micșorează și pofta de ceva dulcisor, ba dimpotrivă. Așa am pățit și eu weekendul ăsta, însă în ajutor mi-au sărit cele câteva ingrediente pe care le aveam în frigider și am pregătit repede un chec delicios cu merișoare, însă puteți pune orice pomușoare doriți, coacăză roșie sau neagră, zmeură, căpșuni etc. Am pus totul la ochi de data asta, iar textura a ieșit așa cum o iubesc eu, puțin umedă, dar pufoasă.

Continue reading Chec cu pomușoare at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză

Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză

Buna dragii mei,

Am primit în dar de la părinții mei niște icre roșii absolut superbe, naturale chiar de la originea lor aduse, adică de la capătul continentului asiatic. Au zburat cu avionul vreo 8 ore și în sfârșit au ajuns și la gurițele familiei noastre. Cum le-am văzut, am zis că trebuie neapărat să fac vre-un aperitiv ceva cu ele ca să le simt gustul în tandem cu alte ingrediente, fiindcă cel mai des în familia noastră ele se servesc la dejun, pe pâinică unsă cu unt.

Continue reading Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 113 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci e adorata noastra, de asta o gătesc des la cină. Vă prezint mai jos o rețetă de supă cremă de ciuperci delicioasă și simplă în pregătire. Pentru o supă cremă de ciuperci aromată și gustoasă vă sfătuiesc să alegeți ciuperci proaspete champignon. Eu le prefer pe cele brune, fiindcă au o aromă mai intensă. Ciupercile le-am curățat de cojița de deasupra și le-am scos tulpinile. S-a primit un deliciu!

Continue reading Supă cremă de ciuperci at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri

Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri

Buna pofticioși,

Astăzi vă prezint o rețetă interesantă de dejun. Dacă doriți să vă surprindeți iubitul sau iubita cu ceva delicios și neobișnuit, atunci vă îndemn să o faceți. Mie atât de mult mi-au plăcut aceste pachețele din foi de clătită, că după ce le-am pregătit, parcă nici nu au existat, atât de repede s-au mâncat!

Gustul fin și cremos o să vă placă cu siguranță. Vedeți cât de bine arată?

Continue reading Pachețele cu șuncă, cașcaval și ochiuri at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 78 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Ieri toată ziua mi-a fost poftă de pilaf. Am răsfoit pe net mai multe informații, rețete și ardeam de nerăbdare să ies din oficiu, să ajung acasă și să mă pun pe treabă. Rețeta aceasta de pilaf e un pic altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, fiindcă se prepară și pe aragaz, și la cuptor. Dar stați liniștiți că deloc nu este anevoios. Am folosit orezul cu bob lung basmati, mie foarte mult îmi place.

Continue reading Pilaf cu carne de pui la cuptor at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 303 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 72 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată “Șuba”

Salată “Șuba”

Iubesc să gătesc adorabila salată șuba ori de cîte ori am ocazia. Vedeți mai jos micile mele secrete și cum prefer eu să fac această salată. Suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, iar ea este vedeta lor de rând cu salata olivier. Șuba este o salată foarte gustoasă rusească care se traduce din rusă (blană sau palton gros din blană), fiindcă are un aspect pufos, în straturi proaspăt date prin răzătoare de legume, hering sărat și ou, care cu siguranță nu va lăsa indiferent nici un oaspete de la masa voastră de sărbătoare...

Acest articol are peste 243 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pâine din mix de făinuri cu semințe și dovleac

Pâine din mix de făinuri cu semințe și dovleac

Pâinică frumoasă/ Din cuptor scoasă/ Pâiniţă cuminte/ Cu faţa fierbinte/ Cu faţa măicuţei/ Cu mâna tăicuţei/ Ca soarele-n vară/ Ca bulgăru-n ţară! …Grigore Vieru

Ingrediente maia:

  • 1 lingură cu zahăr
  • 7 gr drojdie uscată Dr. Oetker (sau 25 gr drojdie proaspătă)
  • 1 pahar cu apă călduță
  • 1 lingură cu făină cernută

Ingrediente:

  • 300 gr făină albă de grâu
  • 100 gr făină de secară
  • 100 gr făină de hrișcă
  • 100 gr făină integrală de grâu
  • 50 gr tărâțe de grău (sau de porumb)
  • 5 linguri cu ulei
  • 2 lingurițe cu sare
  • 200 gr dovleac dat prin răzătoare sau prin blender, dacă doriți să îl faceți piure
  • 1 lingură mare cu semințe de in
  • 1 linguriță cu semințe de chimen
  • apă călduță pentru frământat, cât să obținem un aluat nici prea moale, nici prea tare, nelipicios
  1. Pentru începul pregătește maiaua...
Acest articol are peste 38 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 53 aprecieri, distribuiri și comentarii