BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Vezi Tot Ce Am Gatit

Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă

Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă

ÎNGHEȚATĂ făcută acasă din minim de ingrediente, cu un gust deosebit de savuros, dar cel mai important sănătos pentru mari și pici!

Regula e simplă de tot: fructe (la alegere) + îndulcitor (miere, gemuri de diferite feluri, diverse siropuri sau lapte condensat) + ciocolată (care este opțională)!

De data asta am folosit pe post de îndulcitor laptele condensat, însă puteți folosi miere și așa veți obține o rețetă vegană de înghețată cu literă mare.

Continue reading Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză

Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză

Dragii mei,

S-au umplut piețele cu tot felul de legume, verdețuri și e păcat să nu profităm de ele. Nu uitați că pentru o sănătate bună trebuie să ne alimentăm cu legume de sezon, pentru a profita de toate beneficiile pe care ele, ca niște “adevărați binevoitori” vin în fiecare an, să ni le aducă. Vedeți mai jos o rețetă de dovlecei cu cartofi copți. O mâncare gustoasă și savuroasă de vară!

Continue reading Dovlecei și cartofi noi grătinați cu brânză at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Șnițele din ciuperci pleurotus

Șnițele din ciuperci pleurotus

Buna dragii mei,

Rețeta de astăzi este una foarte delicioasă, ușoară și iarăși, simplă de tot. Mie atât de mult mi-au plăcut aceste ciuperci coapte pe tigaie în puțină făină și ou, că nu vă pot reda. Le-am servit cu pâinică rustică din făină integrală cu semințe, cu roșii și cu usturoi. Încercați să faceți sandwich-uri cu ele, mmmmmm…sunt sigură ca vor avea un gust super-bun!

Dia’s Kitchen – Șnitele din ciuperci pleurotus

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu făină
  • sare și piper după gust
  • puțin ulei pentru coacere
  • pentru servire: usturoi, legume la alegere
  1. Spală ciupercile și ștergele cu grijă cu un șervețel de hârtie...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui copt în bere, fraged și delicios

Pui copt în bere, fraged și delicios

Buna prieteni,

Am gătit ieri niște gambe de pui de m-am lins pe degete. Carnea moale, aromată, fragedă și foarte gustoasă. Ca de fiecare dată, am folosit ingrediente foarte simple, iar rețeta este ușoară ca “bună ziua”. Am servit puiul copt în bere cu o salată din verdețuri combinată cu roșii. Mmmm…am savurat o cină perfectă și ușoară!

Dia’s Kitchen – Pui copt în bere, fraged și delicios

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (pulpe sau gambe)
  • 300 ml bere
  • câteva linguri cu ulei de măsline
  • condimente: sare, piper, boia dulce, boabe de muștar, rozmarin uscat...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere)

Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere)

Buna dragii mei,

Cred ca vă era dor de un desert, nu? Special pentru voi postez această rețetă, fără coacere. Desertul iese crocant și totodată cremos, se gătește ușor și gustul este asemănător înghețatei plombir.

Puteți servi acest desert simplu, dar aspectuos în pahar sau în cupe, după dorință. De asemenea, îl puteți face pentru o seară romantică în doi, alături de un pahar de șampanie. Puteți orna desertul cu căpșuni, zmeură sau alte fructe pe care le iubiți.

Continue reading Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere) at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală

Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală

Ce poate fi mai bun decât o pâine,
În care pui speranţe şi plăceri,
Răvăşitoare… clipele de mâine
Şi-aroma dulce-a gândului de ieri.
Miroase-a pâine caldă si pufoasă,
A suflet de femeie-ndragostit,
Care în urm-atâtea doruri lasă
Şi-arome blânde-n trupul ei sfinţit.
O pâine caldă-i ca o bucurie,
Ca o-mplinire… fără de păcat,
În aburul ei doarme-o poezie
Şi fericirea… urme a lăsat /
Constantin Trita/ ….

Continue reading Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Buna prieteni,

Eu de când încerc să mă alimentez mai sănătos și de când am grijă mare de ceea ce mănânc, mereu încerc rețete din categoria celor vegane sau vegetariene. După cum am mai spus aici pe blog, nu sunt adepta nici unui curent, fie el vegan (care mă atrage cel mai mult), raw-vegan sau vegetarian (asta îmi displace cel mai mult). 

Eu sunt pentru calea de mijloc, adică acolo unde se respectă niște reguli în combinarea alimentelor, nu se face abuz de mâncare, se dă la o parte consumerismul exagerat și se aleg acele alimente care aduc cu adevărat aport de nutrienți, energie și combustibil bun pentru organism...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel

Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel

Zrazele arată ca niște pârjoale/mici rulade din carne, umplute cu diferite umpluturi. Ele se servesc atât ca atare, cât și cu diferite sosuri. Eu am gătit niște zraze foarte delicioase din carne de porc, umplute cu ou fiert si ciuperci, pe care le-am copt în sos Bechamel. S-a primit delicios desigur, așa că dacă în weekendul acesta vreți să vă jucați la bucătărie cu ceva interesant și divers, vă îndemn să gătiți rețeta mea!

Continue reading Zraze cu ou și ciuperci în sos Bechamel at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hrișcă cu legume la cuptor

Hrișcă cu legume la cuptor

Buna dragii mei,

Sunt pe aici persoane care iubesc hrișca? Eu o ador nu doar pentru faptul că nu conține gluten, ci și pentru gust. O gătesc în toate felurile posibile, mai ales că este perfectă în calitate de garnitură. Hrișca e bună cu orice, adică cu carne, cu pește și chiar cu legume. Este o alegere bună pentru perioada când țin post și nu doar. De data asta, am ales să o gătesc la cuptor, cu legume și am rămas încântată.

Continue reading Hrișcă cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Carne de rață înăbușită în varză murată

Carne de rață înăbușită în varză murată

Buna prieteni,

Astăzi scriu cea mai ușoară rețetă de carne de rață, înăbușită în varză murată la ceaun. Deseori fac această rețetă, iar în loc de carne de rață uneori folosesc carne de pui sau porc. Iubesc această mâncare (pe care recunosc că nu o gătes atât de des, fiindcă încerc să consum carne mai puțin) din câteva motive: mâncarea are un gust dulce-acrișor perfect potrivit pentru carnea mai grasă de rață; se face din ingrediente puține, dar efectul este waw; se face ușor de tot – pun totul în ceaun, fac focul mic și uit de el pentru o oră, o oră și ceva...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei etc. Într-o alimentaţie echilibrată, arpacasul reprezintă o alegere sănătoasă, întrucât aduce multe beneficii organismului prin aportul de fibre și alți nutrienți.

Dintre toate cerealele cunoscute (inclusiv grâu, secară şi ovăz), arpacaşul din orz decorticat are cel mai mic indice glicemic, fiind o alegere potrivită pentru diabetici sau pentru persoanele care urmează o dietă cu un indice glicemic scăzut.

Continue reading Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din varză nouă cu bacon

Budincă din varză nouă cu bacon

Buna dragilor,

La meteo au spus de vreme bună și cu soare zilele astea, numai bine de ieșit la iarbă verde la un picnic. Și fiindcă prețul cartofilor noi e încă exagerat și vâlva e mare cu ei peste tot, eu vă propun să cumpărați varză nouă, până comercianții cartofilor noi revin cu picioarele pe pământ. Eu ador varza nouă de primăvară în salate cu castraveți proaspeți și ceapă verde. De data asta însă am inclus-o într-o budincă de toată frumusețea cu miros afumat de bacon.

Continue reading Budincă din varză nouă cu bacon at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval

Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval

Buna pofticioși, Au apărut cartofii noi și e păcat să nu gătim ceva delicios din ei. Mereu îi aștept să apară primăvara, fiindcă îmi plac mult. Îi gătesc în diferite feluri, precum cartofi noi cu păstăi, cartofi noi cu ierburi aromate și cartofi noi serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi. Mmmmm…un deliciu! De data asta însă i-am copt în cuptor cu ou și cașcaval. Iată ce mi-a ieșit și vă recomand să încercați și voi fiindcă rețeta e foarte simplă și gustoasă!

Continue reading Cartofi noi cu ciuperci la cuptor, cu ou și cașcaval at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

Buna dragii mei,

Articolul de astăzi este unul la țanc, fiindcă după sărbători toți vrem să sorbim dintr-o supușoară acrișoară, nu-i așa? Pentru asta m-am gândit să adun câteva din rețetele mele preferate la un loc, iar voi să o alegeți pe cea care vă face cu ochiul sau poate le faceți pe rând chiar pe toate!

Dia’s Kitchen – 5 rețete delicioase de supe

  1. Începem lista celor 5 supe/ciorbițe cu faimoasa SOLEANCA!

Continue reading 5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Buna prieteni,

Lava cake este unul din deserturile mele preferate. I se mai spune și vulcan de ciocolată. Se gătește foarte ușor și conține minim de ingrediente. Iubesc să îl servesc cu vișini sau căpșuni și o bilă de înghețată. Îmi place ca desertul să fie umed și să curgă din interior, cu acel efect – de lavă – de la care provine și denumirea lui.

Continue reading Fondant de ciocolată/Lava Cake at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute

Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute

Buna prieteni,

În dimineața asta am zis că nu vă las fără o rețetă foarte simplă de mic dejun sau gustare. Noi iubim ciupercile în orice combinație și de asta mereu caut să le includ în meniurile noastre. Este vorba de o omletă delicioasă cu ciuperci, pe care am servit-o cu ridichi și ceapă verde. Se face foarte simplu, rapid și cu minim de ingrediente, iar la dorință puteți face un sandwich colorat pentru prânzul de la birou.

Continue reading Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Ce reprezintă pentru tine cozonacul de Paște?

Pentru mine acesta este o combinație perfectă de arome și culori, care îmi fac sărbătorile mai frumoase și mai pline de energie bună. De mic copil știam doar de pasca mamei, care o făcea cu brânză în ajunul sărbătorilor de Paște, așa cum se face la nordul Moldovei, însă odată cu trecerea timpului, au apărut și la noi acei cozonaci din Italia, cu textura fină, moale și foarte gustoasă, care ne-au dat pe toți peste cap cu gustul lor delicios.

Continue reading Panettone, cozonacul italian făcut acasă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 324 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Buna prieteni,

Weekendul se apropie cu pași rapizi, iar dacă sunteți în pană de idei și nu mai știți cu ce să îi răsfățați pe cei dragi, atunci vin eu cu o idee. Vedeți mai jos o rețetă super-delicioasă de cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune în sucul lor. Puteți folosi prune proaspete, congelate sau așa cum am avut eu de data asta, prune întregi conservate în sucul lor.

Dia’s Kitchen – Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Dar hai să trecem la treabă, că gurița nu întreabă!

Continue reading Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 141 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

Vreau să profit la maxim de perioada urzicilor. Eu le iubesc crude în salate de crudități sau smoothie-uri verzi, în sosuri de urzici cu mămăligă, le-am adăugat și în omlete. Astăzi vin cu o rețetă de supă cremă de urzici. La o cratiță de 2 l am folosit o pungă cu frunzulițe de urzici (cam 150 gr), leurdă și ceapă verde. La final am servit supa cremă cu urzici cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, piper roșu uscat și rozmarin. 

Continue reading Supă cremă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 119 aprecieri, distribuiri și comentarii