BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Vezi Tot Ce Am Gatit

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ce fel de moldoveancă sunt eu, dacă nu am pe blog “chipăruși copți cu patlajică călită” ? Această mâncare se gătește foarte des prin satele Moldovei și se servește atât cu pâine, cât și cu mămăligă; atât caldă, cât și rece. Este un deliciu adevărat, plin de culoare!

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • ardei grași dulci
  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii coapte
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui nerafinat
  • ierburi aromate (opțional)
  • sare și piper după gust
  1. Coace ardeii în cuptor...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Buna pofticioși,

Rețeta zilei de astăzi este pentru cei mai “lenoși”, care nu iubesc să se joace cu răsucitul sarmalelor. Mie îmi place să fac sarmale și iubesc să le răsucesc, însă atunci când nu am deloc timp să o fac și pofta de găluște este mare, recurg la această rețetă ușoară și simplă.

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Ingrediente:

  • un pahar cu orez bob lung/al meu a fost integral
  • 2,5 pahare apă clocotită
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • un sfert de varză de mărime medie
  • 2 ardei grași
  • sare și piper după gust
  • ierburi aromate
  1. Toacă toate legumele cubulețe și călește-le cu uleiul de măsline la foc mic, până se înmoaie puțin, într-o tigaie mai adâncă...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Buna dragii mei,

Vă povesteam mai devreme că îmi place mult supa cu găluște, iar astăzi vă prezint ciorba rădăuțeană, de care tot m-am îndrăgostit. Și această ciorbiță se trage de pe meleagurile românești, iar gustul ei e superb, mai ales dacă alegi să o gătești acasă.
Prima dată am gustat ciorba rădăuțeană în Cheile Bicazului la o pensiune și am rămas indiferentă atunci de gustul ei, pot să spun chiar că nu mă impresionase cu nimic, însă văzând câtă lume o laudă, am zis să o gătesc acasă și nu am dat greș nici o clipă – e super-delicioasă...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Buna prieteni,

Această rețetă de salată mi-a venit în cap dintr-o greșeală. S-a primit așa că nașa mea îmi povestea despre un alt fel de mâncare, pe care eu mi l-am închipuit, exact cum este această salată. Până la urmă ne-am dat ambele seama că discutăm de două rețete diferite :-))) și iată cum din închipuirea mea a ieșit această salată minunată și mega-delicioasă.

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Ingrediente:

  • 2 ardei grași mari și roșii
  • 2 roșii
  • 70 gr brânză de vaci
  • mix de semințe de floarea soarelui și dovleac
  • o bucată de praz
  • cozi de ceapă verde sau pătrunjel

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 1 linguriță mică cu ierburi provence (opțional)
  • sare și piper după gust

Salata asta atât de mult mi-a plăcut că nu vă pot reda...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi

Buna dragii mei,

În copilărie mămica ne-a făcea un fel de mâncare, pe care îl adora întreaga noastră familie. Este vorba de vânătă călită, în sos de smântână cu roșii și usturoi. Un deliciu adevărat și foarte savuros. Țin minte că îl serveam cu pâine coaptă de casă, cu colac sau cu mămăligă. Aseară am gătit și eu acest fel de mâncare și m-am întors în copilărie, la aroma din bucătărie de atunci.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de smântână cu roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Buna pofticioși,

Ziua de Luni trebuie să înceapă bine, așa că astăzi am ales să postez această rețetă delicioasă de ciuperci mari brune champignon, pline cu cărniță de pui și coapte cu cașcaval deasupra. Mmmm….nu-i așa că sună bine începutul de săptămână???

Dia’s Kitchen – Ciuperci umplute cu carne de pui și cașcaval

Ingrediente:

  • 5 ciuperci champignon cât mai mari
  • 500 gr carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • un ardei gras
  • 4-5 linguri cu smântână
  • 70 gr cașcaval
  • sare și piper după gust
  • ierburi uscate provence
  • ulei de măsline
  1. Înfierbântă într-o tigaie puțin ulei de măsline și adaugă în el: carnea de pui tocată mărunt/sau tocată (eu am avut pulpe de pui dezosate, dar puteți folosi și piept de pui), ardeiul tăiat cubulețe, ceapa și usturoiul tocat, sare și piper după gust...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

România, te iubesc – vacanța 2019

România, te iubesc – vacanța 2019

Buna prieteni,

Postarea de astăzi nu este despre culinărie, ci e una despre călătorie. Avem atâtea locuri frumoase chiar sub coasta țărișoarei noastre, că e păcat să nu le explorăm mai întâi pe ele. România este o adevărată oază de locuri frumoase, adunate toate la un loc, pe o suprafață nu prea mare, care îți oferă ocazia ca într-un termen foarte scurt să vezi o mulțime de locuri frumoase, unice în lume. Dacă să vorbim de partea de Centru-Nord a României, e de ajuns să o traversezi cu mașina ca să stai cu ochii “căscați” la împrejurimile frumoase și să te încarci cu energia naturii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din paste scoici cu vișini

Budincă din paste scoici cu vișini

Buna prieteni,

Cu siguranță ați auzit cu toții de baba la cuptor, un deliciu moldovenesc din străbuni, care se face și acum de către gospodine. Fiindcă ador vișina în copturi, am decis să reinventez puțin baba albă și să o fac cu vișini. A ieșit un fel de budincă care seamănă foarte mult cu niște colțunași leneși cu vișină. Eu o ador mai mult caldă, dar fiecare deja după preferințe, fiindcă e gustoasă și rece.

Continue reading Budincă din paste scoici cu vișini at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dovlecei pane la cuptor

Dovlecei pane la cuptor

Buna dragilor,

Eu continui rețetele cu dovlecei. Îi ador gătiți pane, la cuptor. Sunt atât de gustoși și dispar atât de repede că nici nu îi observi. Moi în interior și crocanți la exterior – așa trebuie să fie dovlecelul pane. Iar ca să fie sănătoși, îi fac mereu copți, fără ulei și fără prăjeli.

Dia’s Kitchen – Dovlecei pane la cuptor

Rețeta mea de dovlecel pane este foarte simplă, cu minim de ingrediente.

Continue reading Dovlecei pane la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ochiuri în cuib de dovlecel

Ochiuri în cuib de dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă nu mai știți ce să gătiți la dejun atunci vă recomand eu ceva sănătos, ușurel și delicios. Cine iubește dovlecelul, sunt sigură că va aprecia această rețetă simplă.

Dia’s Kitchen – Ochiuri în cuib de dovlecel

Ingrediente pentru 1 persoană:

  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  1. Pune o tigaie să se înfierbânte cu puțin ulei de măsline.

Continue reading Ochiuri în cuib de dovlecel at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Limba soacrei

Limba soacrei

Buna dragii mei prieteni,

Cine știe de ce i se spune acestui aperitiv – limba soacrei – vă rog din suflet să îmi spuneți și mie. Pentru mine cert este faptul că pe câte mese l-am văzut, de peste tot dispărea foarte repede, fiindcă este foarte delicios.

Dia’s Kitchen – Limba soacrei

Ingrediente:

  • 2 vinete coapte, tăiate felii
  • 200 gr brânză de vaci
  • 1 lingură cu vârf cu smântână
  • 1 ardei gras copt
  • 1-2 roșii
  • 1 cățel de usturoi (la dorință)
  • sare după gust
  1. Taie vânăta felii subțiri și pune-o în apă cu sare timp de 30 minute...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Dacă toamna ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Dia’s Kitchen – Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă de pasăre cu găluște

Supă de pasăre cu găluște

Se zice că dragostea trece prin stomac și sunt de acord cu această afirmație. Doar că de data asta, el m-a cucerit pe mine și m-a îndrăgostit iremediabil de supa cu găluște. Am și eu câteva rețete în buzunar, care zice el că: – sunt cele mai delicioase ever!!! …dar despre asta aș prefera să vă povestească el, ca să nu mă laud eu ???? Vă îndemn să gătiți împreună, să vă descoperiți gusturile, să vi le acceptați și să aveți grijă unii de alții, fiindcă ce poate fi mai frumos pe pământ, decât să îi dăruiești grijă celui pe care îl iubești …

Deci, supa cu găluște – nu credeam că e atât de simplu să o faci, vedeți pașii rețetei mai jos...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Congelarea – cea mai sănătoasă metodă de păstrare a legumelor și fructelor pe timp de iarnă

Congelarea – cea mai sănătoasă metodă de păstrare a legumelor și fructelor pe timp de iarnă

Buna dragii mei prieteni,

Astăzi vreau să scriu despre congelarea fructelor și legumelor, fiindcă este toamnă și multă lume deja își face proviziile necesare pentru iarnă. Fiindcă iarna nu avem la dispoziție fructe și legume proaspete, încercăm să le conservăm pentru iarnă: în sare, în nisip (de ex. morcovii), cu oțet sau cu alte tipuri de conservanți existenți pe piață.

Eu consider congelarea, cea mai sănătoasă metodă de păstrare pentru iarnă a fructelor și legumelor.

Continue reading Congelarea – cea mai sănătoasă metodă de păstrare a legumelor și fructelor pe timp de iarnă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Buna prieteni,

Astăzi vă dau o idee de gustărele numai bune de pus în pungă și de luat la serviciu sau la picnic. Sunt bune pentru mari și mici, ușurele și sănătoșele. Cât încă găsesc dovlecelul la piață, încerc să îl consum în cât mai multe rețete.

Dia’s Kitchen – Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci

Ingrediente:

  • 350 gr brânză
  • 350 gr dovlecel dat prin răzătoare
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu făină
  • sare și piper după gust
  • câteva fire de mărar
  1. Am pregătit ingredientele pentru brioșe.

Continue reading Brioșe sărate cu dovlecel și brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Salutare dragilor,

Astăzi am o rețetă pentru amatorii de gratinuri, dar și pentru cei care au ales să se alimenteze mai sănătos, cu alimente mai lejere pentru sistemul digestiv. Acest gratin de dovlecei și roșii, face un tandem perfect și delicios, pe care eu îl ador atât cald, cât și rece. Se gătește foarte simplu și rapid. Încercați și voi! Vă aștept cu impresii aici pe blog în comentarii la rețetă, sau pe pagina mea de facebook – Dia’s Kitchen.

Continue reading Gratin de dovlecei și roșii la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de cartofi cu ghebe

Salata de cartofi cu ghebe

Buna dragii mei,

Vă zic bun găsit după o absență de 2 săptămâni cât mi-am savurat vacanța. Promit să scriu un articol interesant despre vacanța noastră de anul ăsta, doar să apuc nițel timp liber să stochez pozele și să le aleg.

Rețeta zilei de astăzi este una foarte gustoasă. Este vorba despre o salată colorată de cartofi și alte legume, cu ciuperci ghebe marinate. Dacă le aveți proaspete e și mai și, coaceți-le nițel pe tigaie și adăugați-le în salată, vor adăuga un miros …mmmm……

Recunosc că îmi plac cartofii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legume călite cu ochiuri

Legume călite cu ochiuri

Uitându-mă în tigaia asta, îmi vine să spun că iată așa arată gătitul în culori…

Dia’s Kitchen – Legume călite cu ochiuri

Eu ador legumele călite cu ochiuri, fiindcă este sănătos, delicios, colorat și divers! Această mâncare seamănă foarte mult cu shakshuka , dejunul tunisian, apreciat de atâta lume.

Când fac legumele călite cu ochiuri, niciodată nu prăjesc legumele, ci doar le călesc. Atunci când nu folosesc legume congelate, mai adaug o cantitate egală de apă la cea de ulei.

Continue reading Legume călite cu ochiuri at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos cremos cu bacon&ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Sos cremos cu bacon&ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Buna pofticioși,

Rețeta de astăzi este una la cheie, fiindcă reprezintă o cină perfectă și completă, foarte delicioasă. Este vorba de un sos cremos cu bacon și ciuperci, aromatizat cu usturoi și vin alb, servit cu orez basmati, preferatul meu. Doamne cât de gustos a fost …

Dia’s Kitchen – Sos cremos cu bacon &ciuperci, aromatizat cu vin alb și usturoi

Ingrediente pentru sos:

  • 400 gr ciuperci champignon
  • 200 gr bacon
  • 1 cățel de usturoi
  • 5 linguri cu smântână
  • 70 ml vin alb sec
  • 1 lingură cu unt
  • ceapă verde și pătrunjel
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru garnitură:

  • 1 pahar cu orez basmati
  • 3 pahare cu apă
  • 1 lingură cu unt
  • sare și piper după gust

Totul se face atât de simplu și rapid...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată mediteraneană cu coucous

Salată mediteraneană cu coucous

Buna prieteni,

Fiindcă mi se apropie vacanța cu pași rapizi și gândul îmi e de câteva săptămâni bune la marea albastră, am gătit o salată în stilul ei, mai precis – în stil mediteranean. Această salată este una neobișnuită, diversă, colorată și delicioasă. Poate fi servită ca atare sau în combinație cu alte mâncăruri, ca garnitură la pește, carne sau legume la grătar.

Eu îmi închipui această salată pe o masă mare, pe un platou, în sânul unei familii numeroase și vesele, unde fiecare își ia din ea cu lingura cea mare și o servește pe lângă niște pește sau carne la grătar...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii