BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Sosuri

Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii

Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii

Buna pofticioși,

Hai să vă arăt cu ce m-am jucat eu ieri timp de aproape două ore. Sunt perioade când ador să mă joc cu aluatul, ieri a fost una din acele zile. Ultima dată mâncasem ravioli la un restaurant de la noi din Chișinău și pot să vă zic că ale mele preparate acasă nu au rămas cu nimic în urmă celor de la restaurant. Vedeți și voi ce frumusețe mi s-a primit!

Continue reading Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 19 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Despre ciulama se poate spune multe, fiindcă taaare multe guri a mai adunat în jurul meselor! În copilărie, alergam cu fratele meu după ploaie pe imașul de lânga casa noastră, care se află la margine de sat, ca să adunăm ciupercuțele proaspăt apărute și să le aducem mamei să ne facă la cină ciulama cu ciuperci și mămăligă.

Parcă văd tigaia mamei cea mare de ciugun, umplută cu sos alb în care stau și se scaldă ciupercile strânse de noi.

Continue reading Ciulama de ciuperci cu mămăligă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Buna prieteni,

Sosul de roșii reprezintă un ingredient foarte des întâlnit în bucătărie, fiindcă este foarte delicios și acordă felurilor de mâncare un gust fresh, dulce acrișor, sau dulce iutișor, în dependență de condimentele pe care le folosești.

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă foarte simplă de sos de roșii, care poate fi folosit la mai multe feluri de mâncare, precum, paste, lasagna, musaca, cu diferite legume, pizza, la diferite bruschete, carne, pește etc. 

Continue reading Sos de roșii pentru diferite mâncăruri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Buna prieteni,

Sosul de roșii reprezintă un ingredient foarte des întâlnit în bucătărie, fiindcă este foarte delicios și acordă felurilor de mâncare un gust fresh, dulce acrișor, sau dulce iutișor, în dependență de condimentele pe care le folosești.

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă foarte simplă de sos de roșii, care poate fi folosit la mai multe feluri de mâncare, precum, paste, lasagna, musaca, cu diferite legume, pizza, la diferite bruschete, carne, pește etc. 

Continue reading Sos de roșii pentru diferite mâncăruri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel

Buna tuturor,

Astăzi vă prezint o rețetă foarte delicioasă și savuroasă de clătite, combinate cu ciuperci champignon brune sotate cu puțin usturoi, servite cu renumitul sos aromat Bechamel. A ieșit o gustoșenie de mâncare, numai bună de savurat cu cei dragi și iubiți alături. Puteți umple foile de clătită cu ciuperci sau puteți pur și simplu să le puneți pe un platou, să arunați peste ele ciupecile sotate și să le serviți cu sosul Bechamel deasupra.

Continue reading Clătite cu ciuperci brune sotate și sos Bechamel at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 43 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi noi copți, serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi

Cartofi noi copți, serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi

Uite că a venit și perioada cartofilor noi, care se gătesc în diferite feluri. Mie personal îmi plac foarte mult copți, ca în rețeta pe care vreau să v-o prezint mai jos, la abur și fierți în supe creme. De data asta, am copt cartofii cu usturoi, condimente uscate și rozmarin și i-am servit cu sos cremos de smântână, mărar tocat și iarăși usturoi, fiindcă se cere usturoiul din plin, mai ales ăsta nou, proaspăt de primăvară.

Continue reading Cartofi noi copți, serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 136 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Renunțați la maioneză, optați pentru sosurile gătite acasă

Renunțați la maioneză, optați pentru sosurile gătite acasă

Buna prieteni,

Eu astăzi vin cu un îndemn către voi – să excludeți maioneza cumpărată din alimentație! 

Nu o mai folosiți în salate sau diferite sosuri, fiindcă nu este deloc sănătoasă.

Maioneza este foarte greu de digerat datorită conținutului ei ridicat de aditivi alimentari și foarte caloric.

Maioneza conține conservanți, coloranți, emulgatori, edulcoranți, agenți de îngroșare, agenți de gust etc.

Eu consider maioneza mai degrabă un produs industrial/comercial, decât alimentar – fiindcă pentru mine “alimentar” înseamnă – alimentul care îl consum și care nu îmi aduce daune mari organismului și nu îl încarcă cu toxine...

Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

Renunțați la maioneză, optați pentru sosurile gătite acasă

Renunțați la maioneză, optați pentru sosurile gătite acasă

Buna prieteni,

Eu astăzi vin cu un îndemn către voi – să excludeți maioneza cumpărată din alimentație! 

Nu o mai folosiți în salate sau diferite sosuri, fiindcă nu este deloc sănătoasă.

Maioneza este foarte greu de digerat datorită conținutului ei ridicat de aditivi alimentari și foarte caloric.

Maioneza conține conservanți, coloranți, emulgatori, edulcoranți, agenți de îngroșare, agenți de gust etc.

Eu consider maioneza mai degrabă un produs industrial/comercial, decât alimentar – fiindcă pentru mine “alimentar” înseamnă – alimentul care îl consum și care nu îmi aduce daune mari organismului și nu îl încarcă cu toxine...

Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii