BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

#reteterapide

Dejun servit cu magiun

Dejun servit cu magiun

Buna prieteni,

Postarea de astăzi este mai degrabă un tip sau o idee, fiindcă vreau să vă îndemn să încercați un gust nou la dejun.

Totul a început când am servit dejunul într-o cafenea cu iz franțuzesc la noi în Chișinău și mi s-au servit ochiurile cu nimic altceva decât magiun de caise. A fost ceva wow-de bun!!! Pâinea prăjită pe grill, am uns-o cu puțin unt, peste care am întins un strat fin de magiun, apoi am combinat cu ochiurile cremoase…mmmm, a fost feeric de bun! 

Continue reading Dejun servit cu magiun at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Buna prieteni,

Până a vă prezenta următoarea rețetă, vă felicit pe toți cu ZIUA COPIILOR!!!

Felicit pe toți, și mic, și mare, fiindcă suflețelele noastre sunt veșnic tinere la orice vârstă!

Vă îmbrățișez pe toți și vă mulțumesc că îmi sunteți alături și mă urmăriți!

***

Dacă ieri ne-am delectat cu dulcișor, eu zic astăzi să trecem la sărățel.

Continue reading Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 38 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână

La moldoveni mai ales, atunci când spui mămăligă cu smântână, deodată zboară gândul la vreo fripturică ceva. Dar mămăligă cu smântână și legume sotate, a-ți încercat? Mie una îmi place foarte mult combinația mămăligă + legume sotate. Vedeți și rețeta Legume sotate cu mămăligă, o gustoșenie de post.

Această mâncărică, se potrivește perfect pentru cină. Nu încarcă foarte mult sistemul digestiv și e delicioasă foarte. Încercați și voi, sunt sigură că aveți aceste ingrediente simple prin bucătărie la îndemână.

Continue reading Mâncare de legume sotate, servite cu mămăligă și smântână at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Este cineva pe aici care nu iubește soleanca? (ru:солянка) 

Ceea ce știu cu adevărat, este că această supă rusească, acrișoară, sărățică, cu aromă afumată de bacon, este pe placul multora și este în meniul multor restaurante de la noi. Deseori, se crede că ea se mânâncă la mahmureală, însă eu nu vreau să o consider o supă “a la mahmureală”, o consider mai degrabă încă o supă delicioasă din jurnalul meu de rețete, pe care o gătesc, de fiecare dată când îmi vine gustul și dorul de ea.

Continue reading Soleancă, supa rusească cu miros afumat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 87 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Astăzi vă propun o rețetă simplă de cupcakes, care mie mi-a plăcut și care merită să fie încercată. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este de asemenea simplu și rapid, iar rezultatul este un desert pe care îl puteți servi, atunci când vă vin prietenele la cafea sau când vă e poftă de ceva dulcișor și delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahăr Moș Zaharia
  • 70 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura de nuci și cacao:

  • 50 gr nuci mărunțite (puteți folosi și migdale) 
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 lingură de zahăr Moș Zaharia
  • câteva linguri cu lapte pentru a omogeniza compoziția de consistența smântânii

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă cu % de grăsime mai mare de 30
  1. Pregătește ingredientele, care trebuie să fie de temperatura camerei...
Acest articol are peste 109 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Buna prieteni,

Astăzi pun din nou sparanghelul în capul mesei, fiindcă este perioada lui de recoltare şi vreau să îl includ cât de cât în alimentaţie, necătând la costul supărător de mare din super-market anul ăsta.

Am pregătit o omletă la dejun cu sparanghel şi bucăţele de şuncă. S-au potrivit perfect, iar gustul a fost pe măsură. Reţeta este extrem de simplă cu minim de ingrediente. Vedeţi şi voi!

Continue reading Omletă cu şuncă şi sparanghel at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o salată foarte gustoasă și savuroasă, bogată în ingrediente, pe care am pregatit-o în parteneriat cu Olive Garden. Cum am dat de ei, vă povestesc în cele ce urmează.

După ce am aflat o informație care m-a șocat, despre calitatea uleiului de măsline și a măslinelor, care se vând în super-marketuri și anume că 1 sticlă din 4 de ulei de măsline, este contra-făcută, am zis să caut un importator, direct de la sursă, din Grecia sau Italia.

Continue reading Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 61 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin

O rețetă salvatoare care sunt sigură că o veți îndrăgi în perioada posturilor sau atunci când nu prea aveți ingrediente multe prin frigider și piața/marketul e departe )) Pe cât de simplă este această rețetă, pe atât este de delicioasă și vreau să vă zic că văd foarte des la diferite posturi culinare de televiziune, diferite combinații ale ei. Cineva am văzut că o face cu pastă de roșii, altcineva, cu roșii întregi sau tăiate mășcat.

Continue reading Spaghetti în sos aromat de roșii cu usturoi și rozmarin at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume fierte

Salată de legume fierte

De fiecare dată când servesc acest tip de salată mă gândesc că “nu am nevoie de carne”! Doresc cu timpul să exclud carnea din alimentație, care este un aliment foarte greu pentru digestie. Organismului uman îi trebuie o cantitate foarte mare de energie ca să digere carnea, dar dacă mai este și combinată incorect cu alte alimente grele, precum cartoful sau pastele, e și mai anevoios.

Pentru comparație, o legumă se digeră în stomac 30 min – 1 oră (în dependență cu ce este servită), pe când carnea, poate poposi în stomac pînă la 7-8 ore...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)

Această rețetă te scapă imediat din încurcătură, atunci când ai la dejun mai multe persoane. Este gustoasă, sățioasă și savuroasă. Gustul ciupercilor și al roșiilor cherry sotate în ulei de măsline cu usturoi, fac această rețetă de dejun mai degrabă una băiețească, însă sunt sigură că și fetele se vor linge pe degete! )) În… Read More Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui la cuptor cu orez integral

De câte ori v-ați întrebat: cum să mai gătesc carnea de pui?  Iată o idee de preparare a pulpelor de pui, pe care le-am marinat în suc de portocale și le-am servit cu orez fiert integral, aromatizat cu ulei de măsline și usturoi. O idee perfectă de cină, alături de cei dragi! Cum să gătiți orezul… Read More Pui la cuptor cu orez integral
Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu broccoli

Având în vedere că toate grupurile culinare de pe Facebook abundă cu întrebări de genul: ce mai gătiți azi de post?, vă mai dau o idee de cină, din doar câteva ingrediente, foarte simple și accesibile. Țineți minte că în loc de broccoli puteți folosi orice altă legumă doriți! Ingrediente: 200 gr paste broccoli proaspăt sau congelat… Read More Paste cu broccoli
Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

Năut cu cârnăciori vânătorești

Năut cu cârnăciori vânătorești, o rețetă care am preparat-0 recent. De obicei, nu consum mezeluri, însă o dată în an se poate )) Se gătește extrem de simplu și rapid această rețetă, important să aveți năutul fiert. Vedeți aici câteva reguli de fierbere a năutului. Ingrediente: 200 gr năut fiert 150 gr cârnăciori vânătorești 3-4 roșii… Read More Năut cu cârnăciori vânătorești
Acest articol are peste 19 aprecieri, distribuiri și comentarii

Aripioare la cuptor delicioase și lipicioase, de lins pe degete

E vineri și m-am gândit să vă las astăzi rețeta de aripioare picante, fragede și gustoase la cuptor, poate faceți în weekend. De fiecare dată cînd vreau ceva cărniță sau când știu că îmi vin oaspeți, aripioarele mereu mă scapă. Sunt foarte bune, și mereu ies bine! Eu le-am servit așa, presărate cu verdețuri proaspete,… Read More Aripioare la cuptor delicioase și lipicioase, de lins pe degete
Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii