BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Salate

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Astăzi vă prezint o rețetă foarte simplă din legume, pentru persoanele care au un regim alimentar mai lejer, mai sărac în calorii și bazat pe o gătire mai sănătoasă a ingredientelor. Este vorba de un mix de legume pe care le-am gătit la abur, peste care am ras brânză de oi, așa după plac, ca să obținem un gust dulce-sărățel și delicios.

Dia’s Kitchen – Legume la abur, servite cu brânză de oi

Nu e nevoie de mare școală ca să faceți acest fel de mâncare.

Continue reading Legume la abur, servite cu brânză de oi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Buna tuturor,

O salată ușor de preparat, din ingrediente simple, cu un dressing aromat, poate fi o variantă perfectă pentru cină. Mi-a plăcut enorm această salată și o voi face din nou foarte curând. La dressing am folosit uleiul de susan fiindcă ador mirosul și gustul lui în salate, dar dacă nu aveți, folosiți ulei de măsline sau de floarea soarelui de calitate, presate la rece. Vedeți și voi cât de bine arată salata mea!

Continue reading Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 131 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Buna tuturor,

O salată ușor de preparat, din ingrediente simple, cu un dressing aromat, poate fi o variantă perfectă pentru cină. Mi-a plăcut enorm această salată și o voi face din nou foarte curând. La dressing am folosit uleiul de susan fiindcă ador mirosul și gustul lui în salate, dar dacă nu aveți, folosiți ulei de măsline sau de floarea soarelui de calitate, presate la rece. Vedeți și voi cât de bine arată salata mea!

Continue reading Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 131 aprecieri, distribuiri și comentarii

Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Aceste murături proaspete pe care le fac o dată la câteva zile pe timp de iarna și nu doar, reprezintă sursa mea de probiotice (bacterii digestive prietenoase), care mă ajută să elimin din corp prin intermediul colonului, tot ce nu mai e util sau în exces. De când le am la mese, mai ales pe lângă mâncare gătită, nu mai am probleme cu constipațiile.

Sunt de acord cu acei nutriționisti care afirmă că 99% din boli ni se trag din colon, adică 99% din boli reprezintă acea masă (toxine, bacterii, acumulări de mucozități de tot felul) care nu a ieșit din corp la momentul potrivit, imediat ce a ajuns în colon...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată “Șuba”

Salată “Șuba”

Iubesc să gătesc adorabila salată șuba ori de cîte ori am ocazia. Vedeți mai jos micile mele secrete și cum prefer eu să fac această salată. Suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, iar ea este vedeta lor de rând cu salata olivier. Șuba este o salată foarte gustoasă rusească care se traduce din rusă (blană sau palton gros din blană), fiindcă are un aspect pufos, în straturi proaspăt date prin răzătoare de legume, hering sărat și ou, care cu siguranță nu va lăsa indiferent nici un oaspete de la masa voastră de sărbătoare...

Acest articol are peste 246 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de servit la bere

Salată de servit la bere

Nu mai știi ce să îi pui soțului pe masă când se adună cu prietenii la bere și nici timp nu ai la dispoziție? Nu îți face griji, îți propun o salată extrem de simplă, dar consistentă și bună, perfectă la o adunătură cu rudele sau prietenii.

Ingrediente:

  • câțiva cartofi
  • un pește macrou afumat
  • ulei rafinat sau de măsline
  • 2 frunze de dafin
  • o ceapă mică
  • jumătate de linguriță de boia dulce
  • un vârf de cuțit nucșoară
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • verdeață, la alegere
  1. Începe cu pregătirea cartofilor.

Continue reading Salată de servit la bere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 91 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 273 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 273 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi

Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi

Îmi place mult fasolea verde păstăi. O folosesc ca garnitură, în diferite omlete sau cu alte legume călite. Este delicioasă și sănătoasă. De data asta am gătit-o tare simplu, cu parmezan și aromă de usturoi, fiindcă după cum îmi place mie să spun cea mai sănătoasă și mai delicioasă mâncare este acea simplă, din ingrediente sigure, gătită cu dragoste! 

Se face în câteva minute această garnitură și se poate servi ca atare sau cu alte feluri, precum carne sau pește.

Continue reading Fasole verde cu parmezan și aromă de usturoi at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 58 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Buna pofticioși,

Astăzi avem din nou o salată în meniu, numai bună de savurat pe lângă niște legume, pește sau chiar cărniță coaptă. Este foarte delicioasă și savuroasă, iar legumele pot fi cu ușurință schimbate, cu toate că v-aș recomanda să rămână tot din categoria rădăcinoaselor. Includeți în alimentație cât mai des cruditățile în perioada rece a anului când avem nevoie de vitamine, fibre și antioxidanți.

Ingrediente:

  • legume (eu am avut varză roșie, ardei roșu, frunze apio, ceapă verde)

Ingrediente pentru sosul de iaurt grecesc:

  • 125-150 gr iaurt grecesc
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță ierburi uscate aromate
  • sare după gust
  1. Taie legumele julien și pune-le într-un bol...
Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Salată de crudități, în sos cremos de iaurt grecesc

Buna pofticioși,

Astăzi avem din nou o salată în meniu, numai bună de savurat pe lângă niște legume, pește sau chiar cărniță coaptă. Este foarte delicioasă și savuroasă, iar legumele pot fi cu ușurință schimbate, cu toate că v-aș recomanda să rămână tot din categoria rădăcinoaselor. Includeți în alimentație cât mai des cruditățile în perioada rece a anului când avem nevoie de vitamine, fibre și antioxidanți.

Ingrediente:

  • legume (eu am avut varză roșie, ardei roșu, frunze apio, ceapă verde)

Ingrediente pentru sosul de iaurt grecesc:

  • 125-150 gr iaurt grecesc
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță ierburi uscate aromate
  • sare după gust
  1. Taie legumele julien și pune-le într-un bol...
Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o gustoșenie din categoria salatelor sănătoase. Știați că cea mai sănătoasă metodă de a prepara sfecla roșie este – coacerea? Prin coacere glucoza din sfeclă se transformă în glucoză foarte benefică organismului nostru. Sfecla roșie protejează ficatul și este considerată una dintre cele mai benefice legume. Țineți minte asta și includeți-o în alimentație cât mai des, în stare crudă, coaptă sau sub formă de suc proaspăt stors.

Continue reading Salată de sfeclă roșie coaptă, cu brânză de vaci și semințe de susan at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate

Ficat de pui cu mere caramelizate în ulei de cocos, servit cu couscous – o cină diferită, puțin ieșită din tipare, care mie mi-a plăcut așa de mult! Gustul puțin amărui al ficatului se potriveste perfect cu merele caramelizate. Apropo, știati că aceasta este o rețetă mai veche moldovenească pe care o găteau și bunicile noastre? Eu nu.. ))) Eu am ales să caramelizez mere, însă sunt sigură că ar fi binevenite și perele sau gutuii la această rețetă!

Continue reading Ficat de pui cu mere caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 53 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata Toamnei

Salata Toamnei

Tot mă gândeam cum să denumesc această salată frumoasă, sănătoasă și plină de culoare. Mă uitam la brânza de oi și îmi venea în cap nenea Vasile de la țară cum o scoate din traistă pe deal și o servește cu ceapă, slănină, usturoi și alte legume….zic: Salată Țărănească … Apoi mi-a luat privirea ardeii aștia grași roșii și vânăta și am zis: brânză de oi și slănină nea’ Vasile găsește tot anul, iar legume proaspete doar toamna ….așa că a rămas salata mea cu numele Salata Toamnei. 

Continue reading Salata Toamnei at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tocană de vinete

Tocană de vinete

Buna iubitori de gătit,

Uite că toamna își intră în drepturi, iar cei care iubesc să încingă cuptorul/aragazul și să gătească gustoșenii deja o pot facem fiindcă e răcoare și bine. Rețeta de astăzi este una tare bună, fiindcă nu cunosc pe nimeni care să se dea la o parte de la o porție de tocană de vinete, făcută la ceaun. Am ales să călesc legumele în trei etape, separat, ca să le păstrez mai întregi și mai frumoase.

Continue reading Tocană de vinete at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 56 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Articolul de astăzi se dedică amatorilor de dovlecel. Această legumă minunată de vară, care te scapă de atâtea ori când nu mai știi ce să gătești. Eu iubesc dovlecelul atât în stare crudă, în salatele de crudități sau servită în diferite sandvichuri, cât și în stare gătită, ca de exemplu copt sau călit pe tigaie sau pe grill.

Aseară am preparat paste de dovlecel, o rețetă sănătoasă și simplă. Se potrivește perfect pentru persoanele care au grijă să nu își încarce prea mult sistemul digestiv, persoanelor care sunt la dietă sau în general persoanelor care se alimentează sănătos...

Acest articol are peste 68 aprecieri, distribuiri și comentarii

Castraveți murați cu Pikant Fix de la Dr. Oetker

Castraveți murați cu Pikant Fix de la Dr. Oetker

Buna dragii mei,
Vara gospodinele sunt ocupate până peste cap cu diferite conserve, care mai de care, iar rafturile cămărilor se umplu de culoare pentru perioada rece a anului, când nu sunt la dispoziție fructe și legume proaspete. Iată de ce “scăparea” este în conservarea legumelor și a fructelor în diferite tipuri de saramuri, pentru a ne bucura iarna de proprietățile lor. Ele conțin pro-biotice, atât de necesare sistemului nostru digestiv, mai ales pentru perioada iernii, când nu putem beneficia de fibrele și mineralele legumelor proaspete...

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Vara aduce cu ea nu doar timp frumos ci și o grămadă de bunătăți vii, care odată consumate ne umplu de energie și ne fac să ne simțim ușor și să beneficiem de multitudinea de nutrienți și vitamine. Plus la asta ele ne întăresc imunitatea și ar fi păcat să nu le includem în alimentație cât mai mult. Eu ador verdeața, adică frunzele verzi ale plantelor comestibile. Încerc să am la fiecare masă câte ceva VERDE și VIU.

Continue reading Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert

Vara aduce cu ea nu doar timp frumos ci și o grămadă de bunătăți vii, care odată consumate ne umplu de energie și ne fac să ne simțim ușor și să beneficiem de multitudinea de nutrienți și vitamine. Plus la asta ele ne întăresc imunitatea și ar fi păcat să nu le includem în alimentație cât mai mult. Eu ador verdeața, adică frunzele verzi ale plantelor comestibile. Încerc să am la fiecare masă câte ceva VERDE și VIU.

Continue reading Salată cu măcriș, tăieței de dovlecel și ou fiert at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o salată foarte gustoasă și savuroasă, bogată în ingrediente, pe care am pregatit-o în parteneriat cu Olive Garden. Cum am dat de ei, vă povestesc în cele ce urmează.

După ce am aflat o informație care m-a șocat, despre calitatea uleiului de măsline și a măslinelor, care se vând în super-marketuri și anume că 1 sticlă din 4 de ulei de măsline, este contra-făcută, am zis să caut un importator, direct de la sursă, din Grecia sau Italia.

Continue reading Salată savuroasă cu fructe de mare și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 154 aprecieri, distribuiri și comentarii