BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Salate

De ce să mâncăm doar fructe la dejun?

De ce să mâncăm doar fructe la dejun?

Buna dimineața prieteni,
Astăzi vă răspund la întrebarea, de ce să mâncăm doar fructe la dejun?

Fructele au tendința să răscolească și să “măture” toxinele din țesuturi!

  • Consumate dimineața ușurează procesul de eliminare din organism a reziduurilor și toxinelor. Conform ciclurilor naturale ale corpului (care sunt 3 la număr: aportul alimentar, asimilarea si eliminarea), ELIMINAREA are loc anume între orele 4:00 dimineața și ora 12:00.

Continue reading De ce să mâncăm doar fructe la dejun? at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan

Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan

Buna dragii mei prieteni,

În sfârșit problema cu site-ul a fost rezolvată, iar eu pot să revin ca să-mi împărtășesc cu voi rețetele.

Sărbătorile de iarnă tocmai au trecut și noi deja căutăm să facem ceva de mâncare ușurel și sănătos. Astăzi vă prezint o rețetă de vinete coapte, cu aromă de usturoi, seminte de susan încălzite puțin pe tigaie, apoi râșnite și ulei de floarea soarelui. O plăcere să o savurezi cu felii tăiate subțirel de pâine din făină de secară sau din cereale integrale.

Continue reading Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salut prieteni,

După cum bine știți eu ador salatele și nu îmi închipui mesele fără ele. Aportul de alimente vii/crude, trebuie să fie de minim 70% din alimentația noastră, pentru a continua să fim sănătoși. Eu am exclus total maioneza din comerț din alimentație și mereu improvizez cu diferite sosuri din smântână sau iaurt grecesc când îmi vine pofta de astfel de salate. Puteți să vedeți mai multe rețete de astfel de sosuri pe care eu le fac AICI.

Continue reading Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână

Salut prieteni,

După cum bine știți eu ador salatele și nu îmi închipui mesele fără ele. Aportul de alimente vii/crude, trebuie să fie de minim 70% din alimentația noastră, pentru a continua să fim sănătoși. Eu am exclus total maioneza din comerț din alimentație și mereu improvizez cu diferite sosuri din smântână sau iaurt grecesc când îmi vine pofta de astfel de salate. Puteți să vedeți mai multe rețete de astfel de sosuri pe care eu le fac AICI.

Continue reading Salată cu pui, varză de pekin și dressing din smântână at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci

Buna prieteni,

Salatele pentru mine rămân a fi cele mai sănătoase feluri de mâncare. Pe lângă faptul că conțin crudități, care ne umplu de vitamine, pot fi ușor combinate cu mâncarea gătită. Și important ar fi ca procentul de mâncare gătită să fie cu mult mai mic decât cel de crudități. Despre salatele de crudități am scris AICI, vă invit să citiți de ce sunt ele adevărate bombe de sănătate.

Continue reading Salată cu avocado, ou fiert și ciuperci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ce fel de moldoveancă sunt eu, dacă nu am pe blog “chipăruși copți cu patlajică călită” ? Această mâncare se gătește foarte des prin satele Moldovei și se servește atât cu pâine, cât și cu mămăligă; atât caldă, cât și rece. Este un deliciu adevărat, plin de culoare!

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • ardei grași dulci
  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii coapte
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui nerafinat
  • ierburi aromate (opțional)
  • sare și piper după gust
  1. Coace ardeii în cuptor...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Buna prieteni,

Această rețetă de salată mi-a venit în cap dintr-o greșeală. S-a primit așa că nașa mea îmi povestea despre un alt fel de mâncare, pe care eu mi l-am închipuit, exact cum este această salată. Până la urmă ne-am dat ambele seama că discutăm de două rețete diferite :-))) și iată cum din închipuirea mea a ieșit această salată minunată și mega-delicioasă.

Salata de ardei copți, brânză de vaci și roșii proaspete

Ingrediente:

  • 2 ardei grași mari și roșii
  • 2 roșii
  • 70 gr brânză de vaci
  • mix de semințe de floarea soarelui și dovleac
  • o bucată de praz
  • cozi de ceapă verde sau pătrunjel

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 1 linguriță mică cu ierburi provence (opțional)
  • sare și piper după gust

Salata asta atât de mult mi-a plăcut că nu vă pot reda...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Limba soacrei

Limba soacrei

Buna dragii mei prieteni,

Cine știe de ce i se spune acestui aperitiv – limba soacrei – vă rog din suflet să îmi spuneți și mie. Pentru mine cert este faptul că pe câte mese l-am văzut, de peste tot dispărea foarte repede, fiindcă este foarte delicios.

Dia’s Kitchen – Limba soacrei

Ingrediente:

  • 2 vinete coapte, tăiate felii
  • 200 gr brânză de vaci
  • 1 lingură cu vârf cu smântână
  • 1 ardei gras copt
  • 1-2 roșii
  • 1 cățel de usturoi (la dorință)
  • sare după gust
  1. Taie vânăta felii subțiri și pune-o în apă cu sare timp de 30 minute...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Congelarea – cea mai sănătoasă metodă de păstrare a legumelor și fructelor pe timp de iarnă

Congelarea – cea mai sănătoasă metodă de păstrare a legumelor și fructelor pe timp de iarnă

Buna dragii mei prieteni,

Astăzi vreau să scriu despre congelarea fructelor și legumelor, fiindcă este toamnă și multă lume deja își face proviziile necesare pentru iarnă. Fiindcă iarna nu avem la dispoziție fructe și legume proaspete, încercăm să le conservăm pentru iarnă: în sare, în nisip (de ex. morcovii), cu oțet sau cu alte tipuri de conservanți existenți pe piață.

Eu consider congelarea, cea mai sănătoasă metodă de păstrare pentru iarnă a fructelor și legumelor.

Continue reading Congelarea – cea mai sănătoasă metodă de păstrare a legumelor și fructelor pe timp de iarnă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de cartofi cu ghebe

Salata de cartofi cu ghebe

Buna dragii mei,

Vă zic bun găsit după o absență de 2 săptămâni cât mi-am savurat vacanța. Promit să scriu un articol interesant despre vacanța noastră de anul ăsta, doar să apuc nițel timp liber să stochez pozele și să le aleg.

Rețeta zilei de astăzi este una foarte gustoasă. Este vorba despre o salată colorată de cartofi și alte legume, cu ciuperci ghebe marinate. Dacă le aveți proaspete e și mai și, coaceți-le nițel pe tigaie și adăugați-le în salată, vor adăuga un miros …mmmm……

Recunosc că îmi plac cartofii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată mediteraneană cu coucous

Salată mediteraneană cu coucous

Buna prieteni,

Fiindcă mi se apropie vacanța cu pași rapizi și gândul îmi e de câteva săptămâni bune la marea albastră, am gătit o salată în stilul ei, mai precis – în stil mediteranean. Această salată este una neobișnuită, diversă, colorată și delicioasă. Poate fi servită ca atare sau în combinație cu alte mâncăruri, ca garnitură la pește, carne sau legume la grătar.

Eu îmi închipui această salată pe o masă mare, pe un platou, în sânul unei familii numeroase și vesele, unde fiecare își ia din ea cu lingura cea mare și o servește pe lângă niște pește sau carne la grătar...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de vinete și ardei copți

Salată de vinete și ardei copți

Sunt atâtea variante de salate de vinete, în atâtea combinații, că îmi lasă gura apă numai când mă gândesc. Am stat și am analizat că nu am încă pe blog o rețetă de salată de vânătă, pe care eu așa de mult o iubesc, așa că m-am pus aseară pe treabă.

Dia’s Kitchen – Salată de vinete și ardei copți

Iubesc vânăta coaptă sau în diferite tocănițe. Pentru mine ar fi destul să o coc, să o blenduiesc cu un pic de ulei, sare și usturoi și deja e un fel de gustoșenie de uns pe pâine.

Continue reading Salată de vinete și ardei copți at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Legume la abur, servite cu brânză de oi

Astăzi vă prezint o rețetă foarte simplă din legume, pentru persoanele care au un regim alimentar mai lejer, mai sărac în calorii și bazat pe o gătire mai sănătoasă a ingredientelor. Este vorba de un mix de legume pe care le-am gătit la abur, peste care am ras brânză de oi, așa după plac, ca să obținem un gust dulce-sărățel și delicios.

Dia’s Kitchen – Legume la abur, servite cu brânză de oi

Nu e nevoie de mare școală ca să faceți acest fel de mâncare.

Continue reading Legume la abur, servite cu brânză de oi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Buna tuturor,

O salată ușor de preparat, din ingrediente simple, cu un dressing aromat, poate fi o variantă perfectă pentru cină. Mi-a plăcut enorm această salată și o voi face din nou foarte curând. La dressing am folosit uleiul de susan fiindcă ador mirosul și gustul lui în salate, dar dacă nu aveți, folosiți ulei de măsline sau de floarea soarelui de calitate, presate la rece. Vedeți și voi cât de bine arată salata mea!

Continue reading Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 131 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Buna tuturor,

O salată ușor de preparat, din ingrediente simple, cu un dressing aromat, poate fi o variantă perfectă pentru cină. Mi-a plăcut enorm această salată și o voi face din nou foarte curând. La dressing am folosit uleiul de susan fiindcă ador mirosul și gustul lui în salate, dar dacă nu aveți, folosiți ulei de măsline sau de floarea soarelui de calitate, presate la rece. Vedeți și voi cât de bine arată salata mea!

Continue reading Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 131 aprecieri, distribuiri și comentarii

Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Murături proaspete, sursa mea de probiotice

Aceste murături proaspete pe care le fac o dată la câteva zile pe timp de iarna și nu doar, reprezintă sursa mea de probiotice (bacterii digestive prietenoase), care mă ajută să elimin din corp prin intermediul colonului, tot ce nu mai e util sau în exces. De când le am la mese, mai ales pe lângă mâncare gătită, nu mai am probleme cu constipațiile.

Sunt de acord cu acei nutriționisti care afirmă că 99% din boli ni se trag din colon, adică 99% din boli reprezintă acea masă (toxine, bacterii, acumulări de mucozități de tot felul) care nu a ieșit din corp la momentul potrivit, imediat ce a ajuns în colon...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată “Șuba”

Salată “Șuba”

Iubesc să gătesc adorabila salată șuba ori de cîte ori am ocazia. Vedeți mai jos micile mele secrete și cum prefer eu să fac această salată. Suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, iar ea este vedeta lor de rând cu salata olivier. Șuba este o salată foarte gustoasă rusească care se traduce din rusă (blană sau palton gros din blană), fiindcă are un aspect pufos, în straturi proaspăt date prin răzătoare de legume, hering sărat și ou, care cu siguranță nu va lăsa indiferent nici un oaspete de la masa voastră de sărbătoare...

Acest articol are peste 246 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de servit la bere

Salată de servit la bere

Nu mai știi ce să îi pui soțului pe masă când se adună cu prietenii la bere și nici timp nu ai la dispoziție? Nu îți face griji, îți propun o salată extrem de simplă, dar consistentă și bună, perfectă la o adunătură cu rudele sau prietenii.

Ingrediente:

  • câțiva cartofi
  • un pește macrou afumat
  • ulei rafinat sau de măsline
  • 2 frunze de dafin
  • o ceapă mică
  • jumătate de linguriță de boia dulce
  • un vârf de cuțit nucșoară
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • verdeață, la alegere
  1. Începe cu pregătirea cartofilor.

Continue reading Salată de servit la bere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 91 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 273 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 273 aprecieri, distribuiri și comentarii