BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dejun

Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute

Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute

Buna prieteni,

În dimineața asta am zis că nu vă las fără o rețetă foarte simplă de mic dejun sau gustare. Noi iubim ciupercile în orice combinație și de asta mereu caut să le includ în meniurile noastre. Este vorba de o omletă delicioasă cu ciuperci, pe care am servit-o cu ridichi și ceapă verde. Se face foarte simplu, rapid și cu minim de ingrediente, iar la dorință puteți face un sandwich colorat pentru prânzul de la birou.

Continue reading Omletă cu ciuperci, dejun savuros în 5 minute at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

Buna prieteni,

Cred că fiecare din noi am savurat sârniki făcuți de mamele noastre încă de când eram copii. Sunt foarte răspândiți în bucătăria rusească, ucraineană, lituaniană, sârbă și bielorusă. Știați că sârniki li se spune de la rusesc-ul сыр – trad. cașcaval/brânzeturi?… fiindcă sunt făcuți preponderent din brânză. Mi-am adus aminte de ei și am zis să postez neapărat pe blog această rețetă pe care o fac ori de câte ori îmi apare pofta.

Continue reading “Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 111 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Buna dragilor,

Am încercat clătita pufoasă – Deutsch Pancake cu bacon călit, un sos cremos de smântână și muștar și cașcaval ras deasupra. Eu cred că nu trebuie să o laud mult, fiindcă doar uitându-mă la ea, mi se făcuse gura apă.

După reacția iubitului meu, cred că o să i-o gătesc mult timp de acum încolo la micul dejun :-). Încercați-o și voi! Vă aștept cu păreri!

Dia’s Kitchen – Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 gr făină
  • 200 ml lapte
  • 200 gr bacon
  • 100 gr cașcaval
  • 1 linguriță ulei de cocos/sau unt

Ingrediente pentru sosul de smântână:

  • 4-5 linguri cu smântână
  • 1 linguriță de muștar
  • un praf de sare
  1. Bate ouăle într-un bol...
Acest articol are peste 116 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu lapte condensat

Clătite cu lapte condensat

Buna pofticioși,

Salvați o rețetă de clătite cu lapte condensat, numai bună de savurat cu gemuri, ciocolată, creme și altă “bunătățuri”. Am rămas surprinsă de textura clătitelor și de gust. Le-am servit cu gem de caise de al nostru moldovenesc marca VIS…mmmm, m-am lins pe degete!

Dia’s Kitchen – Clătite cu lapte condensat

Ingrediente:

  • 200 ml lapte condensat
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 100 gr făină
  • 20 ml ulei

Mod de preparare:

  1. Amestecă într-un bol cu ajutorul unui tel, laptele condensat cu ouăle, până obții o compoziție omogenă...
Acest articol are peste 106 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Omletă, brânză cu smântână și mămăligă – dejun din strămoși

Acest fel de mâncare care te duce cu gândul în copilărie, în grădina bunicii, la măsuța joasă din lemn, unde ne adunam toți nepoții. O mâncam atât la dejun cât și la cină. Astăzi cumpărăm tot ce ni se impune pe rafturile marketurilor, însă nu tot ce găsim acolo este sănătos. Cu siguranță știau buneii noștri ce e bun! Da, ei poate nu aveau alegerea pe care o avem noi astăzi, poate nu cunoșteau ce e ăla iaurt cu cereale împachetat colorat, însă vreau să știți că ei, și noi de altfel, nici nu avem nevoie de astfel de produse, fiindcă nu toate conțin ingrediente de încredere...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Buna prieteni,

Toată lumea când aude de budincă, gândul i se duce la grădiniță. Mie însă nu, pe mine părinții mei nu m-au dat la grădiniță, eu am mers direct în clasa întâi. Poate e bine, poate e rău, dar pe de o parte îi mulțumesc enorm de mult mamei că ne-a ținut lângă ea și ne-a dat tot ce e mai bun, începând de la educație și finisând cu dragostea, grija și mâncarea cu care ne răsfăța și continuă încă să ne răsfețe mereu.

Continue reading Budincă de brânză de vaci, gluten free at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 104 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii gluten free

Oladii gluten free

Buna prieteni,

Aceste oladii gluten free le-am inventat eu într-o seară și am rămas foarte încântată de gustul lor bun și pufos. Faceți-le copiilor și serviți-le cu miere, sunt sănătoase și cu siguranță vor intra în carnetul vostru de rețete după ce le veți încerca.

Ingrediente:

  • 250 gr brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură semințe de in proaspăt râșnite
  • 1 lingură semințe de susan proaspăt râșnite
  • 1 lingură de făină (poate fi înlocuită cu 1 lingură făină de hrișcă)
  • 1 lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri cu ulei pentru frigere
  1. Amestecați toate ingredientele într-un bol...
Acest articol are peste 95 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați

Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați

Sandwich-ul cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați, plus aroma unei frunzulițe de busuioc proaspăt, ruptă direct de la balcon, îți poate face dimineața împlinită din punct de vedere gastronomic.

… și pe lângă faptul că se face foarte ușor și arată foarte bine, mai este și tare delicios…

Se sotează ciupercile.

Se prepară oul poșat exact ca în rețeta de AICI.

Se rade castravetele prin răzătoare.

Continue reading Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 84 aprecieri, distribuiri și comentarii

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka este originară din Africa de Nord și este gătită tradițional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită și cu unele feluri de mâncare din Turcia și Sudul Spaniei. Din sursele pe care le-am citit, unii spun că originea shakshukăi este Tunisia, alții zic că este Israel. De unde nu ar veni, este foarte gustoasă și simplă de pregătit. Cei mai mulți gătesc această rețetă la dejun.

Continue reading Shakshuka (dejun tunisian) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 134 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Buna dragii mei,

Probabil cu toții ați auzit de clătitele americane sau pancakes, care au pătruns și în bucătăria noastră, fiind servite la dejun cu diferite topinguri precum, ciocolată, înghețată, siropuri, fructe, smântână etc. În SUA cel mai des întâlnit toping este siropul de arțar. De fapt, clătitele americane se aseamănă foarte mult cu clătitele noastre tradiționale, doar că ale lor sunt mai mici și mai pufoase, iar ale noastre se fac subțiri.

Continue reading Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 83 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 221 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Omletă cu şuncă şi sparanghel

Buna prieteni,

Astăzi pun din nou sparanghelul în capul mesei, fiindcă este perioada lui de recoltare şi vreau să îl includ cât de cât în alimentaţie, necătând la costul supărător de mare din super-market anul ăsta.

Am pregătit o omletă la dejun cu sparanghel şi bucăţele de şuncă. S-au potrivit perfect, iar gustul a fost pe măsură. Reţeta este extrem de simplă cu minim de ingrediente. Vedeţi şi voi!

Continue reading Omletă cu şuncă şi sparanghel at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

Omletă cu frunze de salată și măsline

Omletă cu frunze de salată și măsline

Aceasta postare este despre cel mai simplu, rapid și delicios dejun. Chiar nu am ce să scriu multe despre el, însă arată atât de bine. Mereu tind să văd și să apeciez simplitatea lucrurilor și îmi dau bine seama că toată frumusețea vine din ele!

Dacă aveți în frigider vreo 3 ouă de găină, câteva frunze de salată și măsline, faceți o omletă simplă, răsuciți-o ca în imagine și savurați-o cu frunze de zalată stropite cu ulei de măsline, sare și piper.

Continue reading Omletă cu frunze de salată și măsline at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)

Această rețetă te scapă imediat din încurcătură, atunci când ai la dejun mai multe persoane. Este gustoasă, sățioasă și savuroasă. Gustul ciupercilor și al roșiilor cherry sotate în ulei de măsline cu usturoi, fac această rețetă de dejun mai degrabă una băiețească, însă sunt sigură că și fetele se vor linge pe degete! )) În… Read More Spaghetti cu ciuperci și ochiuri (dejun savuros)
Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

American Pancakes

Bună, gospodinelor! Pentru că mi-ați cerut rețeta pancakes-urilor pufoase și gustoase de pe instagram o las mai jos cu mare drag!  Nu le gătesc pentru prima oară, dar de fiecare dată o fac cu multă dispoziție. Pregătirea acestor clătite americane...
Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chia Pudding // Fast and Healthy breakfast

RO. Cunoști, ai auzit sau poate le ai deja în bucătărie, dar nu știi cum să le pregătești? Ei bine, azi afli una din modalitățile de pregătire a semințelor chia, care sunt extrem de benefice pentru organismul nostru.Toate emisiunile și...
Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ce trebuie să reuşeşti să faci pînă la sfîrşitul toamnei

Multora le place toamna și acea stare de melancolie, care o acompaniază, însă, odată ce luna noiembrie ajunge spre sfîrșit, deodată ne dăm seama că trebuie să reușim să ne bucurăm chiar și de cea mai neînsemnată mîngîiere a soarelui și de covorul aurit din frunze, ceea ce este specific acestei perioade a anului. Chiar … Continuă să citești Ce trebuie să reuşeşti să faci pînă la sfîrşitul toamnei
Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspiraţii culinare: Meniu tomnatic pentru un weekend reuşit

Urmează două zile de odihnă (sîmbătă şi duminică), ceea ce înseamnă că, vă oferim o nouă combinaţie din cele mai delicioase reţete pentru întreaga familie. O cină de toamnă în sînul familiei este deosebit de plăcută, cu o atmosferă specială şi cu multă căldură. De aceea, este foarte important cu ce delicii culinare îi veţi … Continuă să citești Inspiraţii culinare: Meniu tomnatic pentru un weekend reuşit
Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii

Răsfăț matinal

Cînd vine vorba despre ce servim la micul dejun părerile sunt împărțite. Românii sunt de părere că trebuie să fie cea mai consistentă masă a zilei, deși cei mai mulți dintre aceștia sar peste ea. Pe de altă parte, englezii nu se sfiesc să pună în meniuri la categoria breakfast ouă prăjite sau scrob, bacon, […]
Acest articol are peste 37 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dejun romantic pentru doi

Au rămas clipe numărate pînă la cea mai colorată şi plină de inimioare sărbătoare şi probabil surprizele sunt pregătite iar declaraţiile de dragoste deja sunt scrise.
   Eu vin cu cîteva idei pentru un dejun în doi care să vă creeze o atmosfera romantică şi o zi frumoasă, căci nu în zadar se spune ziua bună se cunoaşte de dimineaţă.

4.jpg
5.jpg


6-04.jpg

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii