BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dinner

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Încă o postare pentru iubitorii de macrou, fiindcă am observat că mai multă lume îl evită din cauza mirosului. Pe mine nu mă deranjează, dimpotrivă, îmi place mult gustul lui gătit la abur sau copt, atunci când îl condimentez doar cu ulei de măsline și suc de lâmâie. Nu prea adaug sare atunci când îl gătesc, fiindcă carnea macroului de la sine este mai sărată decât la alte tipuri de pești. După ce am gătit și postat aici pe blog Hering dezosat și copt pe pat de cartofi (Vezi rețeta), am decis să fac la fel și cu macroul...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Este cineva pe aici care nu iubește soleanca? (ru:солянка) 

Ceea ce știu cu adevărat, este că această supă rusească, acrișoară, sărățică, cu aromă afumată de bacon, este pe placul multora și este în meniul multor restaurante de la noi. Deseori, se crede că ea se mânâncă la mahmureală, însă eu nu vreau să o consider o supă “a la mahmureală”, o consider mai degrabă încă o supă delicioasă din jurnalul meu de rețete, pe care o gătesc, de fiecare dată când îmi vine gustul și dorul de ea.

Continue reading Soleancă, supa rusească cu miros afumat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 88 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 26 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval

Buna prieteni, Ceva pofte de cărniță? )) Mai ales că mâine e 8 Martie și se cere ceva gustoșel pe masa de sărbătoare. Astăzi vă prezint o rețetă de ruladă de pui, inspirată de la bucătarul Marian Danu, de la evenimentul care am participat în decembrie, marca Lo Chef. Detalii despre eveniment puteți găsi AICI. Eu nu… Read More Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval
Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dinner with my bloggers

IMG_1963.JPG


E zi de lucru, e seara, iar noi cu fetele am decis sa ne petrecem timpul impreuna intr-un local super dragut si intr-o atmosfera relaxanta. Alegerea unui local in Chisinau e cam dificila, cel putin pentru mine, deoarece nu se prea gasesc localuri faine, linistite, care sa hraneasca bine, sa aiba un playlist de muzica pe merite, deservirea sa fie la nivel, etc. Localuri care sa aiba acel ceva special ca tu sa mai doresti sa vii de nenumarate ori. Si stiti ceva? Am gasit recent restaurantul Bastion care m-a cucerit pe loc ...
Acest articol are peste 11 aprecieri, distribuiri și comentarii