BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Pui

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Buna dragii mei,

Eu sunt mare iubitoare de tot felul de budinci. Îmi plac fiindcă mereu pot să inventez ceva nou și să mă joc cu diferite ingrediente și gusturi. De asemenea, pot să servesc budincile atât calde, cât și reci, pot ușurel să fie luate la un picnic sau în pachețelul cu gustarea pentru prânz pe care îl iau cu mine la birou.

De data asta, am zis să fac ceva cu carne de pui și nu am stat mult pe gânduri, fiindcă aveam minimum de ingrediente în frigider.

Continue reading Budincă cu pui și cașcaval la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui copt în bere, fraged și delicios

Pui copt în bere, fraged și delicios

Buna prieteni,

Am gătit ieri niște gambe de pui de m-am lins pe degete. Carnea moale, aromată, fragedă și foarte gustoasă. Ca de fiecare dată, am folosit ingrediente foarte simple, iar rețeta este ușoară ca “bună ziua”. Am servit puiul copt în bere cu o salată din verdețuri combinată cu roșii. Mmmm…am savurat o cină perfectă și ușoară!

Dia’s Kitchen – Pui copt în bere, fraged și delicios

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (pulpe sau gambe)
  • 300 ml bere
  • câteva linguri cu ulei de măsline
  • condimente: sare, piper, boia dulce, boabe de muștar, rozmarin uscat...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Pilaf cu carne de pui la cuptor

Ieri toată ziua mi-a fost poftă de pilaf. Am răsfoit pe net mai multe informații, rețete și ardeam de nerăbdare să ies din oficiu, să ajung acasă și să mă pun pe treabă. Rețeta aceasta de pilaf e un pic altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, fiindcă se prepară și pe aragaz, și la cuptor. Dar stați liniștiți că deloc nu este anevoios. Am folosit orezul cu bob lung basmati, mie foarte mult îmi place.

Continue reading Pilaf cu carne de pui la cuptor at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 61 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

Pulpițe de pui suculente, servite cu spaghetti

De câte ori iau 1 kg de pulpe sau gambe de pui, le coc pe toate, chiar dacă știu că nu le vom servi la o singură masă. De ce? Păi fiindcă și puiul rece este foarte delicios. Îl includ mai apoi în alte feluri de mâncare a doua zi sau îl iau cu mine în pungă la serviciu și îl servesc cu o salată de crudități și cu niște couscous sau cu hrișcă. De data asta am copt puiul pe un sloi de ceapă și roșii tăiate felii, să vedeți voi ce bunătate, dar câtă zeamă în tigaie s-a format, că am zis că e păcat să nu scald niște spaghetti în ea...

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Steak de pui suculent, cu legume sotate

Steak de pui suculent, cu legume sotate

Buna iubitori de cărniță,
Nu demult scriam pe blog despre combinația carne-cartofi și ziceam că cel mai bine este să servim carnea cu legume călite, fripte pe grill sau coapte. Astăzi vă prezint o idee de cină foarte delicioasă, gătită sănătos care implică atât carne, cât și legume (fără cartofi). Se prepară foarte repede, important să aveți pieptul de pui proaspăt și din surse de încredere. Ultimul timp cumpăr de la Axedum sau NaturAgro.

Continue reading Steak de pui suculent, cu legume sotate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pulpe de pui coapte in sos de vin alb

Pulpe de pui coapte in sos de vin alb

O rețetă foarte simplă și delicioasă vă prezint astăzi – pulpe de pui coapte într-un sos de vin alb cu puțină miere și condimente. Iese atât de gustoasă această cărniță, important să aveți pulpele de pui de calitate. Când nu am carne de pui de casă, cumpăr carnea de pui de la Axedum. Din câte am înțeles ei folosesc o metodă puțin mai bună de creștere a puilor, iar diferența se observă la gust și calitatea cărnii.

Continue reading Pulpe de pui coapte in sos de vin alb at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 40 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui

Ruladă de pui

Rulada de pui, cu carne tocată de porc și castravete murat, servită cu couscous poate fi o idee perfectă de cină, mai ales că se face așa de ușor. Apropo, vă sfătui să înlocuiți mezelurile din comerț cu astfel de rulade, sunt mult mai sănătoase și sunt sigură că o să vă placă. În loc de castravete murat puteți să puneți ardei gras, morcov, ou fiert, ciuperci sau cașcaval, lăsați fantezia să acționeze după bunul ei plac.

Continue reading Ruladă de pui at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă încă nu a-ți făcut vara asta cărniță de pui cu dovlecel pe ace din lemn, coaptă pe tigaia grill sau în cuptor, atunci vă îndemn să faceți, fiindcă iese foarte bună. Iar dacă mai aveți și un sos dulce-iutișor alături, e perfect!

Ingrediente:

  • piept de pui (cantitatea la dorință)
  • 1-2 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul dulce-iutișor:

  • 1-2 roșii date prin răzătoare sau blender
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • o jumătate de linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat
  1. Taie carnea și dovleceii felii ca în imagine...
Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 189 aprecieri, distribuiri și comentarii

Reţeta de joi: Pui Saltinbocca şi vin Chardonnay

Rubrica noastră permanentă „Reţeta de joi” merge, din nou, prin ospeţie şi poposeşte de această dată la Rozmarin Cafe, un local extraordinar deschis recent la parterul clădirii de birouri Kentford. Vom găti aici  „Pui Saltinbocca”, dar...
Acest articol are peste 113 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sentimentul matern: ce si cum?

De cand am devenit mamica, mi s-a pus adesea intrebarea “ce simti in momentul in care devii mamica”. Sau “cum e trecerea de la viata obisnuita la cea de mama sau parinte”? Sunt intrebari si ganduri pe care le are orice persoana care isi doreste sa aiba copii. Si eu ma gandeam, in perioada in […]

The post Sentimentul matern: ce si cum? appeared first on Frunzaresc.eu.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii