BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete Cu Peste

Rulouri de macrou cu legume la cuptor

Rulouri de macrou cu legume la cuptor

Buna ziua la toată lumea,

Nu am mai gătit macrou de ceva vreme, iar ieri chiar mi s-a făcut dor. Așa că am mers la market, am luat macrou congelat, am ajuns acasă, am căutat să văd ce legume am prin frigider și am făcut aceste rulouri delicioase la cuptor. Le-am servit cu felii tăiate fin, fin de ciuperci champignon, un deliciu adevărat. Iar ca să mă credeți pe cuvânt trebuie să și încercați și voi această rețetă!

Continue reading Rulouri de macrou cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi

Buna tuturor,

O salată ușor de preparat, din ingrediente simple, cu un dressing aromat, poate fi o variantă perfectă pentru cină. Mi-a plăcut enorm această salată și o voi face din nou foarte curând. La dressing am folosit uleiul de susan fiindcă ador mirosul și gustul lui în salate, dar dacă nu aveți, folosiți ulei de măsline sau de floarea soarelui de calitate, presate la rece. Vedeți și voi cât de bine arată salata mea!

Continue reading Salată de legume cu hering și dressing aromat de usturoi at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 131 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză

Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză

Buna dragii mei,

Am primit în dar de la părinții mei niște icre roșii absolut superbe, naturale chiar de la originea lor aduse, adică de la capătul continentului asiatic. Au zburat cu avionul vreo 8 ore și în sfârșit au ajuns și la gurițele familiei noastre. Cum le-am văzut, am zis că trebuie neapărat să fac vre-un aperitiv ceva cu ele ca să le simt gustul în tandem cu alte ingrediente, fiindcă cel mai des în familia noastră ele se servesc la dejun, pe pâinică unsă cu unt.

Continue reading Oladii pufoase din piure de cartof cu icre roșii și cremă de brânză at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 116 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de servit la bere

Salată de servit la bere

Nu mai știi ce să îi pui soțului pe masă când se adună cu prietenii la bere și nici timp nu ai la dispoziție? Nu îți face griji, îți propun o salată extrem de simplă, dar consistentă și bună, perfectă la o adunătură cu rudele sau prietenii.

Ingrediente:

  • câțiva cartofi
  • un pește macrou afumat
  • ulei rafinat sau de măsline
  • 2 frunze de dafin
  • o ceapă mică
  • jumătate de linguriță de boia dulce
  • un vârf de cuțit nucșoară
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • verdeață, la alegere
  1. Începe cu pregătirea cartofilor.

Continue reading Salată de servit la bere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 91 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Buna prieteni,

Am experimentat puțin cu dovleacul și am încercat cum este la gust în mâncăruri sărate, fiindcă în dulci nu prea mă atrage, doar poate în plăcinte, dar în rest, copt cu miere sau fiert, mă cam “strâmb” )) Totuși înțelegând ce minune de legumă este, mă strădui să îl includ în alimentație. Recent “l-am ascuns” într-o salată de crudități și nici nu i-am simțit gustul/mirosul, care nu întețeg de ce la moment mi se pare mai puțin delicios.

Continue reading Macrou copt pe dovleac, un gust delicat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Uha (supă de pește)

Uha (supă de pește)

Bună pofticioși,

Ce ziceți dacă astăzi treceți pe la un Fish Market și cumpărați niște pește pentru supă? La noi supei de pește i se mai spune uha. Cea mai veritabilă supă de pește este cea care se face de pescari pe malul iazului sau râului de unde au prins peștele, însă și acasă se primește foarte delicioasă, mai ales dacă o faci din pește proaspăt din surse de încredere.

Continue reading Uha (supă de pește) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Somon la cuptor servit cu sos de ciuperci

Somon la cuptor servit cu sos de ciuperci

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o rețetă savuroasă de somon la cuptor, servit cu un sos fin de ciuperci. Am avut ocazia să gust ceva asemănător în vizită la cineva drag mie. Am rămas atât de încântată de gust, că am zis că trebuie să încerc și eu să servesc somonul cu sos de ciuperci. Se prepară totul foarte ușor, iar rezultatul sunt sigură că o să vă placă.

Ingrediente:

  • 2 bucăți somon tăiat sau file de somon
  • ulei de măsline
  • câteva felii de lămâie
  • sare și piper după gust
  • 2 crenguțe rozmarin, busuioc (opțional)

Ingrediente pentru sosul de ciuperci:

  • 500 gr ciuperci champignon albe
  • 30 gr unt
  • 2 linguri cu făină
  • 3 linguri cu smântână
  • un praf nucșoară rasă
  • sare și piper după gust
  • apă fierbinte pentru a aduce sosul de consistența dorită
  1. Mai întâi spală somonul, usucă-l cu un prosop de hârtie, pune-l într-o tavă de copt, unge-l cu ulei de măsline, stropește-l cu suc de lâmâie, sărează, piperează, adaugă câteva arome de rozmarin sau alte ierburi și pune peștele la cuptor pentru aproximativ 30 minute la temperatura de 180 Grade Celsius...
Acest articol are peste 276 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Încă o postare pentru iubitorii de macrou, fiindcă am observat că mai multă lume îl evită din cauza mirosului. Pe mine nu mă deranjează, dimpotrivă, îmi place mult gustul lui gătit la abur sau copt, atunci când îl condimentez doar cu ulei de măsline și suc de lâmâie. Nu prea adaug sare atunci când îl gătesc, fiindcă carnea macroului de la sine este mai sărată decât la alte tipuri de pești. După ce am gătit și postat aici pe blog Hering dezosat și copt pe pat de cartofi (Vezi rețeta), am decis să fac la fel și cu macroul...

Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii

Crap copt, fraged și delicios

Crap copt, fraged și delicios

Buna dragii mei,

Perioadele de vacanță sunt foarte plăcute, fiindcă odihna trebuie să facă parte din viața noastră, la fel ca și munca. După mai mult de o săptămână de absență, am revenit cu forțe noi, mintea liniștită și relaxată pentru a începe din nou ritmul meu de fiecare zi. Vreau să vă zic că îmi era foarte dor să scriu acest articol și să împărtășesc cu voi următoarea rețetă.

Este vorba despre pește copt la cuptor.

Continue reading Crap copt, fraged și delicios at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 88 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou pe tigaie, cu legume sotate

Macrou pe tigaie, cu legume sotate

Prefer mereu să am la cină ceva ușor, iar macroul cu legume este o alegere foarte bună pentru mine. Pur și simplu îl ador. E un pește care nu are multe oase, cu un gust bun, sărățel. De multe ori îl fac la abur, sau îl călesc pe tigaia grill. De data asta, înainte de al pune pe tigaie, l-am marinat puțin cu ierburi aromate, usturoi și lămâie ca să iasă și mai bun.

Continue reading Macrou pe tigaie, cu legume sotate at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou marinat acasă

Macrou marinat acasă

Promovez aici pe blog gătitul acasă, fiindcă îmi dau foarte bine seama de diferența dintre mâncarea gătită acasă, din ingrediente bine alese și cea gătită prin oraș. Nu am nimic contra restaurantelor bune, care cu adevărat țin la clientelă și au grijă ca meniul să fie unul mai sănătos și delicios. Însă sunt contra mâncării care se vinde la tot colțul, dar mai ales la mâncarea care se vinde prin super-marketuri. Nici semi-fabricatele, fast-food-urile nu le accept, așa că vă sfătui și pe voi, fiți atenți la ce mâncați, fiindcă de asta depinde starea voastră generală de bine și mult-prețioasa sănătate...

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Paste cu fructe de mare în sos de smântână și parmezan

Buna amicii mei pofticioși,

E timpul pentru o nouă rețetă marca Dia’s Kitchen, niște paste scăldate în sos de smântână și parmezan, combinate cu fructe de mare și presărate cu ierburi aromate provence. Cine adoră pastele, le vor aprecia la sigur, fiindcă se primesc savuroase și bune. Rețeta dată se face foarte repede și merită să fie încercată cu siguranță!

Ingrediente:

  • 250 gr paste
  • 200 gr mix fructe de mare în ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 50 gr parmezan sau cașcaval tare
  • 1 crenguță de rozmarin
  • ierburi uscate aromate
  • sare și piper după gust
  1. Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj...
Acest articol are peste 28 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hering copt pe pat de cartofi

De multe ori lumea mă întreabă de unde mă inspir, atunci când prepar o rețetă. Eu mă inspir de peste tot, începând cu emisiuni culinare, cărți, prieteni și terminând cu ingredientele pe care le am în frigider. De exemplu ieri, după ce ninsoarea și viscolul supărător de afară “m-a fugărit” acasă la propriu, am deschis… Read More Hering copt pe pat de cartofi
Acest articol are peste 21 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Buna prieteni, Eu iarăși am experimentat cu dovleacul, de data asta am vrut să încerc cum este la gust în mâncăruri sărate, fiindcă în dulci nu prea mă atrage, doar poate în plăcinte, dar în rest, copt cu miere sau fiert, mă cam “strâmb” )) Totuși înțelegând ce minune de legumă este, mereu mă strădui… Read More Macrou copt pe dovleac, un gust delicat
Acest articol are peste 43 aprecieri, distribuiri și comentarii