BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Copturi

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Buna dragii mei,

Eu sunt mare iubitoare de tot felul de budinci. Îmi plac fiindcă mereu pot să inventez ceva nou și să mă joc cu diferite ingrediente și gusturi. De asemenea, pot să servesc budincile atât calde, cât și reci, pot ușurel să fie luate la un picnic sau în pachețelul cu gustarea pentru prânz pe care îl iau cu mine la birou.

De data asta, am zis să fac ceva cu carne de pui și nu am stat mult pe gânduri, fiindcă aveam minimum de ingrediente în frigider.

Continue reading Budincă cu pui și cașcaval la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Buna dragi prieteni,

Din cauza perioadei mai încărcate la serviciu, nu prea am avut prea mult timp pentru blog ultimele zile, așa că simt nevoia să mă revanșez și să postez astăzi o rețetă de prăjitură delicioasă și ușoară, numai bună de gătit în weekendul care se apropie.

Am folosit brânza ricotta de la Alba și mi-a plăcut mult cum a ieșit textura prăjiturii, fragedă și delicioasă. Eu ador texturile fragede, nițel umede ale prăjiturilor, de asta am îndrăgit-o atât de mult.

Continue reading Prăjitură cu ricotta și pomușoare at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

În sfârșit am ajuns să postez și rețeta acestui tort – Nucă sub Soare. Un tort foarte și foarte delicios, care place din prima, datorită consistenței ușoare și cremoase. L-am denumit așa împreună cu colega mea, fiindcă așa e cu cele mai bune rețete – se transmit din gură în gură, se scriu în carnețele uleioase de rețete și se adaptează după fiecare gospodină în parte.

Continue reading Tort “NUCĂ SUB SOARE” at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală

Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală

Ce poate fi mai bun decât o pâine,
În care pui speranţe şi plăceri,
Răvăşitoare… clipele de mâine
Şi-aroma dulce-a gândului de ieri.
Miroase-a pâine caldă si pufoasă,
A suflet de femeie-ndragostit,
Care în urm-atâtea doruri lasă
Şi-arome blânde-n trupul ei sfinţit.
O pâine caldă-i ca o bucurie,
Ca o-mplinire… fără de păcat,
În aburul ei doarme-o poezie
Şi fericirea… urme a lăsat /
Constantin Trita/ ….

Continue reading Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din varză nouă cu bacon

Budincă din varză nouă cu bacon

Buna dragilor,

La meteo au spus de vreme bună și cu soare zilele astea, numai bine de ieșit la iarbă verde la un picnic. Și fiindcă prețul cartofilor noi e încă exagerat și vâlva e mare cu ei peste tot, eu vă propun să cumpărați varză nouă, până comercianții cartofilor noi revin cu picioarele pe pământ. Eu ador varza nouă de primăvară în salate cu castraveți proaspeți și ceapă verde. De data asta însă am inclus-o într-o budincă de toată frumusețea cu miros afumat de bacon.

Continue reading Budincă din varză nouă cu bacon at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Buna prieteni,

Lava cake este unul din deserturile mele preferate. I se mai spune și vulcan de ciocolată. Se gătește foarte ușor și conține minim de ingrediente. Iubesc să îl servesc cu vișini sau căpșuni și o bilă de înghețată. Îmi place ca desertul să fie umed și să curgă din interior, cu acel efect – de lavă – de la care provine și denumirea lui.

Continue reading Fondant de ciocolată/Lava Cake at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Ce reprezintă pentru tine cozonacul de Paște?

Pentru mine acesta este o combinație perfectă de arome și culori, care îmi fac sărbătorile mai frumoase și mai pline de energie bună. De mic copil știam doar de pasca mamei, care o făcea cu brânză în ajunul sărbătorilor de Paște, așa cum se face la nordul Moldovei, însă odată cu trecerea timpului, au apărut și la noi acei cozonaci din Italia, cu textura fină, moale și foarte gustoasă, care ne-au dat pe toți peste cap cu gustul lor delicios.

Continue reading Panettone, cozonacul italian făcut acasă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 324 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Buna dragilor,

Am încercat clătita pufoasă – Deutsch Pancake cu bacon călit, un sos cremos de smântână și muștar și cașcaval ras deasupra. Eu cred că nu trebuie să o laud mult, fiindcă doar uitându-mă la ea, mi se făcuse gura apă.

După reacția iubitului meu, cred că o să i-o gătesc mult timp de acum încolo la micul dejun :-). Încercați-o și voi! Vă aștept cu păreri!

Dia’s Kitchen – Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 gr făină
  • 200 ml lapte
  • 200 gr bacon
  • 100 gr cașcaval
  • 1 linguriță ulei de cocos/sau unt

Ingrediente pentru sosul de smântână:

  • 4-5 linguri cu smântână
  • 1 linguriță de muștar
  • un praf de sare
  1. Bate ouăle într-un bol...
Acest articol are peste 116 aprecieri, distribuiri și comentarii

Biscuiți sfărâmicioși cu semințe și nuci

Biscuiți sfărâmicioși cu semințe și nuci

Eu nu cumpăr biscuiți din market, nici de un fel, fiindcă de cele mai multe ori sunt făcuți cu margarină multă și de proastă calitate. Iată de ce, atunci când mie dor de biscuiți la ceai sau pentru gustări când plecăm undeva în natură, în afara orașului, fac așa gen de biscuiți ca în rețeta ce urmează.

Ingrediente:

  • 100 gr făină
  • 100 gr fulgi de ovăz
  • 100 gr nuci
  • 30 gr semințe de floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • 30 gr zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 70 ml apă fierbinte
  • un praf de scorțișoară
  • un praf de sare

Se fac foarte ușor acești biscuiți...

Acest articol are peste 129 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Cei care mă urmăresc deja au văzut rețeta pe blog de ou copt în chifle din cereale integrale. Ziceam atunci că vreau să umplu acest tip de chifle și cu carne de pui, ciuperci sotate și să presar deasupra cașcaval. Uite că le-am făcut și foarte bune s-au primit. Am turnat peste umplutură un sos bechamel ca să fie bunicel! Am ras deasupra parmezan și am dat chiflele la cuptor ca să se închege bine în interior.

Continue reading Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 66 aprecieri, distribuiri și comentarii

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Buna prieteni,

Astăzi vă răsfăț cu o rețetă delicioasă de prăjiturele, eu le-am zis melcișori. Am folosit ca umplutură dulceață de trandafiri și nuci. Mmmmm….cât de delicioși s-au mai primit!!! Vedeți mai jos și voi cât de simplu se fac!

Dia’s Kitchen – Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Ingrediente pentru aluat:

  • 350-400 gr făină
  • 100 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 1 ou
  • 1 lingură cu zahăr
  • un praf de sare
  • zahăr pudră (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr dulceață de trandafiri
  • 100 gr nuci
  • câteva picături rom sau esență de rom
  1. Pregătește ingredientele pentru aluat: cerne făina și scoate celelalte ingrediente din frigider, fiindcă trebuie să fie reci...
Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Buna dragii mei,

Fiți atenți că vin cu o explozie de clătită peste voi! ))

Am auzit de această clătită de ceva vreme, însă abia weekendul ăsta m-am apucat să o fac. Sincer vă spun că îmi pare rău că nu am încercat-o mai devreme. E pur și simplu waw!

Este vorba despre clătita germană, care de fapt pentru prima dată a fost gătită în SUA, în Seattle, de către o familie de nemți stabiliți acolo.

Continue reading Clătită pufoasă/Deutsch pancake at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză cu griș

Budincă de brânză cu griș

Această rețetă este pentru iubitorii de budinci de tot felul. Într-o zi colega mea de la muncă m-a servit cu o bucățică de budincă.… Read More Budincă de brânză cu griș

Continue reading Budincă de brânză cu griș at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză cu griș

Budincă de brânză cu griș

Această rețetă este pentru iubitorii de budinci de tot felul. Într-o zi colega mea de la muncă m-a servit cu o bucățică de budincă.… Read More Budincă de brânză cu griș

Continue reading Budincă de brânză cu griș at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu pomușoare

Chec cu pomușoare

Ziua de Duminică în pijama, fără poftă de a ieși nicăieri, nu neaparat îți micșorează și pofta de ceva dulcisor, ba dimpotrivă. Așa am pățit și eu weekendul ăsta, însă în ajutor mi-au sărit cele câteva ingrediente pe care le aveam în frigider și am pregătit repede un chec delicios cu merișoare, însă puteți pune orice pomușoare doriți, coacăză roșie sau neagră, zmeură, căpșuni etc. Am pus totul la ochi de data asta, iar textura a ieșit așa cum o iubesc eu, puțin umedă, dar pufoasă.

Continue reading Chec cu pomușoare at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 305 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 305 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii