BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Copturi

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Buna dragilor,

Am încercat clătita pufoasă – Deutsch Pancake cu bacon călit, un sos cremos de smântână și muștar și cașcaval ras deasupra. Eu cred că nu trebuie să o laud mult, fiindcă doar uitându-mă la ea, mi se făcuse gura apă.

După reacția iubitului meu, cred că o să i-o gătesc mult timp de acum încolo la micul dejun :-). Încercați-o și voi! Vă aștept cu păreri!

Dia’s Kitchen – Clătita pufoasă cu bacon și cașcaval

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 gr făină
  • 200 ml lapte
  • 200 gr bacon
  • 100 gr cașcaval
  • 1 linguriță ulei de cocos/sau unt

Ingrediente pentru sosul de smântână:

  • 4-5 linguri cu smântână
  • 1 linguriță de muștar
  • un praf de sare
  1. Bate ouăle într-un bol...
Acest articol are peste 116 aprecieri, distribuiri și comentarii

Biscuiți sfărâmicioși cu semințe și nuci

Biscuiți sfărâmicioși cu semințe și nuci

Eu nu cumpăr biscuiți din market, nici de un fel, fiindcă de cele mai multe ori sunt făcuți cu margarină multă și de proastă calitate. Iată de ce, atunci când mie dor de biscuiți la ceai sau pentru gustări când plecăm undeva în natură, în afara orașului, fac așa gen de biscuiți ca în rețeta ce urmează.

Ingrediente:

  • 100 gr făină
  • 100 gr fulgi de ovăz
  • 100 gr nuci
  • 30 gr semințe de floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • 30 gr zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 70 ml apă fierbinte
  • un praf de scorțișoară
  • un praf de sare

Se fac foarte ușor acești biscuiți...

Acest articol are peste 124 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale

Cei care mă urmăresc deja au văzut rețeta pe blog de ou copt în chifle din cereale integrale. Ziceam atunci că vreau să umplu acest tip de chifle și cu carne de pui, ciuperci sotate și să presar deasupra cașcaval. Uite că le-am făcut și foarte bune s-au primit. Am turnat peste umplutură un sos bechamel ca să fie bunicel! Am ras deasupra parmezan și am dat chiflele la cuptor ca să se închege bine în interior.

Continue reading Pui cu ciuperci în sos Bechamel, copt în chifle din cereale integrale at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 65 aprecieri, distribuiri și comentarii

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Buna prieteni,

Astăzi vă răsfăț cu o rețetă delicioasă de prăjiturele, eu le-am zis melcișori. Am folosit ca umplutură dulceață de trandafiri și nuci. Mmmmm….cât de delicioși s-au mai primit!!! Vedeți mai jos și voi cât de simplu se fac!

Dia’s Kitchen – Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Ingrediente pentru aluat:

  • 350-400 gr făină
  • 100 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 1 ou
  • 1 lingură cu zahăr
  • un praf de sare
  • zahăr pudră (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr dulceață de trandafiri
  • 100 gr nuci
  • câteva picături rom sau esență de rom
  1. Pregătește ingredientele pentru aluat: cerne făina și scoate celelalte ingrediente din frigider, fiindcă trebuie să fie reci...
Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Buna dragii mei,

Fiți atenți că vin cu o explozie de clătită peste voi! ))

Am auzit de această clătită de ceva vreme, însă abia weekendul ăsta m-am apucat să o fac. Sincer vă spun că îmi pare rău că nu am încercat-o mai devreme. E pur și simplu waw!

Este vorba despre clătita germană, care de fapt pentru prima dată a fost gătită în SUA, în Seattle, de către o familie de nemți stabiliți acolo.

Continue reading Clătită pufoasă/Deutsch pancake at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză cu griș

Budincă de brânză cu griș

Această rețetă este pentru iubitorii de budinci de tot felul. Într-o zi colega mea de la muncă m-a servit cu o bucățică de budincă.… Read More Budincă de brânză cu griș

Continue reading Budincă de brânză cu griș at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză cu griș

Budincă de brânză cu griș

Această rețetă este pentru iubitorii de budinci de tot felul. Într-o zi colega mea de la muncă m-a servit cu o bucățică de budincă.… Read More Budincă de brânză cu griș

Continue reading Budincă de brânză cu griș at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu pomușoare

Chec cu pomușoare

Ziua de Duminică în pijama, fără poftă de a ieși nicăieri, nu neaparat îți micșorează și pofta de ceva dulcisor, ba dimpotrivă. Așa am pățit și eu weekendul ăsta, însă în ajutor mi-au sărit cele câteva ingrediente pe care le aveam în frigider și am pregătit repede un chec delicios cu merișoare, însă puteți pune orice pomușoare doriți, coacăză roșie sau neagră, zmeură, căpșuni etc. Am pus totul la ochi de data asta, iar textura a ieșit așa cum o iubesc eu, puțin umedă, dar pufoasă.

Continue reading Chec cu pomușoare at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 303 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 303 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pâine din mix de făinuri cu semințe și dovleac

Pâine din mix de făinuri cu semințe și dovleac

Pâinică frumoasă/ Din cuptor scoasă/ Pâiniţă cuminte/ Cu faţa fierbinte/ Cu faţa măicuţei/ Cu mâna tăicuţei/ Ca soarele-n vară/ Ca bulgăru-n ţară! …Grigore Vieru

Ingrediente maia:

  • 1 lingură cu zahăr
  • 7 gr drojdie uscată Dr. Oetker (sau 25 gr drojdie proaspătă)
  • 1 pahar cu apă călduță
  • 1 lingură cu făină cernută

Ingrediente:

  • 300 gr făină albă de grâu
  • 100 gr făină de secară
  • 100 gr făină de hrișcă
  • 100 gr făină integrală de grâu
  • 50 gr tărâțe de grău (sau de porumb)
  • 5 linguri cu ulei
  • 2 lingurițe cu sare
  • 200 gr dovleac dat prin răzătoare sau prin blender, dacă doriți să îl faceți piure
  • 1 lingură mare cu semințe de in
  • 1 linguriță cu semințe de chimen
  • apă călduță pentru frământat, cât să obținem un aluat nici prea moale, nici prea tare, nelipicios
  1. Pentru începul pregătește maiaua...
Acest articol are peste 38 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 53 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 53 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Buna prieteni,

Am avut o deosebită plăcere să gătesc acest minunat și delicios chec în parteneriat cu Dr. Oetker. Combinația portocală, scorțișoară și ciocolată caracterizează pe deplin sărbătorile care se apropie cu pași rapizi. Încercați-l neapărat fiindcă sunt sigură că o să vă placă!

Am ales să pun deasupra checului o glazură de ciocolată pregătită din Cacao neagră Dr. Oetker. După cum am spus și în LIVE-ul de pe Facebook, folosesc demultișor anume această cacao pentru a glazura prăjiturile, tortele și alte gustoșenii...

Acest articol are peste 135 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Buna prieteni,

Am avut o deosebită plăcere să gătesc acest minunat și delicios chec în parteneriat cu Dr. Oetker. Combinația portocală, scorțișoară și ciocolată caracterizează pe deplin sărbătorile care se apropie cu pași rapizi. Încercați-l neapărat fiindcă sunt sigură că o să vă placă!

Am ales să pun deasupra checului o glazură de ciocolată pregătită din Cacao neagră Dr. Oetker. După cum am spus și în LIVE-ul de pe Facebook, folosesc demultișor anume această cacao pentru a glazura prăjiturile, tortele și alte gustoșenii...

Acest articol are peste 135 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Buna prieteni,

Toată lumea când aude de budincă, gândul i se duce la grădiniță. Mie însă nu, pe mine părinții mei nu m-au dat la grădiniță, eu am mers direct în clasa întâi. Poate e bine, poate e rău, dar pe de o parte îi mulțumesc enorm de mult mamei că ne-a ținut lângă ea și ne-a dat tot ce e mai bun, începând de la educație și finisând cu dragostea, grija și mâncarea cu care ne răsfăța și continuă încă să ne răsfețe mereu.

Continue reading Budincă de brânză de vaci, gluten free at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 104 aprecieri, distribuiri și comentarii

Quiche Lorraine cu bacon

Quiche Lorraine cu bacon

O tartă delicioasă, cu aromă de bacon, cașcaval și ardei gras. O tartă rumenă care îți lasă gura apă când îi simți mirosul în casă în timpul coacerii. Serviți tarta caldă sau rece. Luați-o cu voi într-un coșuleț la iarbă verde sau pe marginea unui lac și savurați cu drag.

Am pregătit această rețetă în format video în colaborare cu una dintre cele mai vechi companii de procesare a cărnii Carmez și de asta vă las aici și linkul video către rețeta pas cu pas:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d...

Acest articol are peste 47 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii