BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Copturi

Quiche Lorraine cu bacon

Quiche Lorraine cu bacon

O tartă delicioasă, cu aromă de bacon, cașcaval și ardei gras. O tartă rumenă care îți lasă gura apă când îi simți mirosul în casă în timpul coacerii. Serviți tarta caldă sau rece. Luați-o cu voi într-un coșuleț la iarbă verde sau pe marginea unui lac și savurați cu drag.

Am pregătit această rețetă în format video în colaborare cu una dintre cele mai vechi companii de procesare a cărnii Carmez și de asta vă las aici și linkul video către rețeta pas cu pas:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d...

Acest articol are peste 43 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart)

Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart)

Am stat eu și m-am gândit și am zis că e timpul să postez o rețetă de ceva dulcișor. Așa că am făcut o tartă cu cremă de lămâie savuroasă, fresh, răcoroasă și foaarte delicioasă. Acest tip de tarte sunt numai bune pentru weekenduri sau întilnirile cu prietenii la un ceai sau cafea. Gătirea tartei este simplă, iar textura aluatului și a cremei aromate îți lasă gura apă. Cu siguranță este o tartă care iese din tipare datorită gustului intens de lămâie!

Continue reading Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Buna pofticioși,

Vă scriu astăzi rețeta unei mâncări simple și foaaaaarte delicioase de vară, care poate fi folosită ca garnitură pe lângă cărniță de pui friptă pe grill sau pe lângă niște pește copt sau chiar poate fi servită cu cartofi copți sau fierți, îmbibați cu unt, usturoi și ierburi uscate aromate. Deci, este vorba despre renumita legumă de sezon – vânăta.

De data asta am ales să o scald în sos de roșii și cașcaval.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 136 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-galette cu prune și piersici

Mini-galette cu prune și piersici

Buna prieteni,

Mai iubește cineva fructele în copturi la fel ca mine?

Astăzi vă prezint o rețetă simplă, ușor de făcut și destul de gustoasă de mini-galette cu piersici și prune, un deliciu cu fructe de sezon, preparat împreună cu Moș Zaharia, fiindcă cu zahărul lui copturile ies mai vesele și mai delicioase ????

Dacă vă întrebați ce sunt galettele, atunci vă îndemn să vedeți și rețeta mea de Galetta din fulgi de ovăz cu fructe, unde am descris puțin ce reprezintă.

Continue reading Mini-galette cu prune și piersici at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 84 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși

Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși

Buna prieteni,

Uite că am ajuns să postez această rețetă simplă dar foarte delicioasă de mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși și vișini. Se prepară foarte simplu cu ingrediente accesibile și la îndemâna oricărei gospodine. Vedeți și voi despre ce e vorba! Arată așa de bine și sunt foarte delicioase, încercați-le și voi!

Vă prezint mai jos cantitatea de ingrediente pentru 16 mini-cheesecake-uri!

Continue reading Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 142 aprecieri, distribuiri și comentarii

Coșulețe cu vișini din foi Fillo

Coșulețe cu vișini din foi Fillo

Buna dragii mei,

Multe pot spune despre aceste coșulețe cu vișini, pe care le-am gătit aseară. Eu iubesc vișina în copturi și ador când îmi vin ideile instant și iese ceva delicios pe deasupra. Coșulețele ies ușoare, moi în interior și puțin crocante la exterior. Mi-au plăcut așa de tare textura lor că nu  mă puteam opri, vroiam să le înfulc pe toate, dar am zis să mai las câteva, ca să fac și poze pentru voi.

Continue reading Coșulețe cu vișini din foi Fillo at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Buna dimineața lume,

Fiți atenți aici că vă dau cea mai delicioasă rețetă de CLAFOUTIS ever! Acel desert francez, făcut cu cireși, vișini sau alte fructe, cu un gust fin și cremos în interior. E un fel de deliciu situat între budincă și o prăjitură clasică. De obicei clafoutis se face cu cireși cu tot cu sâmburi, eu am decis să fac fără, ca să îmi păstrez dantura întreagă )))

Știți care e secretul unui Clafoutis reușit?

Continue reading Clafoutis cu cireșe at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Buna dimineața lume,

Fiți atenți aici că vă dau cea mai delicioasă rețetă de CLAFOUTIS ever! Acel desert francez, făcut cu cireși, vișini sau alte fructe, cu un gust fin și cremos în interior. E un fel de deliciu situat între budincă și o prăjitură clasică. De obicei clafoutis se face cu cireși cu tot cu sâmburi, eu am decis să fac fără, ca să îmi păstrez dantura întreagă )))

Știți care e secretul unui Clafoutis reușit?

Continue reading Clafoutis cu cireșe at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean

Buna prieteni,

Până a vă prezenta următoarea rețetă, vă felicit pe toți cu ZIUA COPIILOR!!!

Felicit pe toți, și mic, și mare, fiindcă suflețelele noastre sunt veșnic tinere la orice vârstă!

Vă îmbrățișez pe toți și vă mulțumesc că îmi sunteți alături și mă urmăriți!

***

Dacă ieri ne-am delectat cu dulcișor, eu zic astăzi să trecem la sărățel.

Continue reading Rulouri din pulpe de pui dezosate cu șuncă și morcov coreean at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 39 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Astăzi vă propun o rețetă simplă de cupcakes, care mie mi-a plăcut și care merită să fie încercată. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este de asemenea simplu și rapid, iar rezultatul este un desert pe care îl puteți servi, atunci când vă vin prietenele la cafea sau când vă e poftă de ceva dulcișor și delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahăr Moș Zaharia
  • 70 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura de nuci și cacao:

  • 50 gr nuci mărunțite (puteți folosi și migdale) 
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 lingură de zahăr Moș Zaharia
  • câteva linguri cu lapte pentru a omogeniza compoziția de consistența smântânii

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă cu % de grăsime mai mare de 30
  1. Pregătește ingredientele, care trebuie să fie de temperatura camerei...
Acest articol are peste 110 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Astăzi vă propun o rețetă simplă de cupcakes, care mie mi-a plăcut și care merită să fie încercată. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este de asemenea simplu și rapid, iar rezultatul este un desert pe care îl puteți servi, atunci când vă vin prietenele la cafea sau când vă e poftă de ceva dulcișor și delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahăr Moș Zaharia
  • 70 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura de nuci și cacao:

  • 50 gr nuci mărunțite (puteți folosi și migdale) 
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 lingură de zahăr Moș Zaharia
  • câteva linguri cu lapte pentru a omogeniza compoziția de consistența smântânii

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă cu % de grăsime mai mare de 30
  1. Pregătește ingredientele, care trebuie să fie de temperatura camerei...
Acest articol are peste 110 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Muffin-urile, brioșele, cupcake-urile reprezintă acele deserturi care se pregătesc foarte ușor, arată bine și dacă le mai pui și o cremă deasupra, sunt o alternativă perfectă la torte, care necesită mai mult timp ca să te joci cu ele. Ce îmi place mie la brioșe, este că mereu am libertatea să inventez rețete din mers. Vedeți și voi ce mi s-a primit! Imediat ce le-am scos din cuptor, nu m-am putut abține și am mâncat una fragedă, moale și aromată …am simțit dragoste de la prima mușcătură))

Din fructe, pomușoare am pus ce aveam la moment în congelator, niște zmeură, care se potrivește foarte bine cu gustul dulce al brioșelor...

Acest articol are peste 171 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Muffin-urile, brioșele, cupcake-urile reprezintă acele deserturi care se pregătesc foarte ușor, arată bine și dacă le mai pui și o cremă deasupra, sunt o alternativă perfectă la torte, care necesită mai mult timp ca să te joci cu ele. Ce îmi place mie la brioșe, este că mereu am libertatea să inventez rețete din mers. Vedeți și voi ce mi s-a primit! Imediat ce le-am scos din cuptor, nu m-am putut abține și am mâncat una fragedă, moale și aromată …am simțit dragoste de la prima mușcătură))

Din fructe, pomușoare am pus ce aveam la moment în congelator, niște zmeură, care se potrivește foarte bine cu gustul dulce al brioșelor...

Acest articol are peste 171 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de chec aromat, dulce și gustos, pe care l-am preparat împreună cu prietenii mei de la Moș Zaharia. A ieșit o frumusețe de chec pufos cu o aromă intensă de citrice, cu un gust bun, care în combinație cu glazura de ciocolată și zmeura, ne-au încântat atunci când l-am gustat. Puteți folosi această compoziție de chec și pentru brioșe. Dacă iubiți mai multe fructe în copturi, puteți să le adăugați direct în chec.

Continue reading Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 56 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de chec aromat, dulce și gustos, pe care l-am preparat împreună cu prietenii mei de la Moș Zaharia. A ieșit o frumusețe de chec pufos cu o aromă intensă de citrice, cu un gust bun, care în combinație cu glazura de ciocolată și zmeura, ne-au încântat atunci când l-am gustat. Puteți folosi această compoziție de chec și pentru brioșe. Dacă iubiți mai multe fructe în copturi, puteți să le adăugați direct în chec.

Continue reading Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 56 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone gătit acasă (Cozonacul de Paște)

Ce poate fi mai frumos în perioada sărbătorilor, decît parfumul dulce şi aromat al unui cozonac, copt acasă cu propriile mâini!? În parteneriat cu Moş Zaharia, am pregătit cei mai delicioși cozonaci de Paște – Panettone! Fără adaosuri, fără coloranți, fără compuși chimici de păstrare, 100% homemade! Eu ador această rețetă, pe care o fac deja… Read More Panettone gătit acasă (Cozonacul de Paște)
Acest articol are peste 288 aprecieri, distribuiri și comentarii

Plăcinta “virus” cu brânză de vaci și mărar

Dragi gospodine ale Grupului Gustoșel! M-ați infectat și pe mine cu “virusul” vostru – plăcinta creață cu foi fine, scăldate în topping de ou, unt și lapte. Pe această cale vă mulțumesc pentru rețetă, plăcinta chiar că s-a primit gustoasă și zic că mi-a ieșit chiar din prima. Se face foarte ușor și rapid. Din tot ce… Read More Plăcinta “virus” cu brânză de vaci și mărar
Acest articol are peste 143 aprecieri, distribuiri și comentarii

Plăcinta “virus” cu brânză de vaci și mărar

Dragi gospodine ale Grupului Gustoșel! M-ați infectat și pe mine cu “virusul” vostru – plăcinta creață cu foi fine, scăldate în topping de ou, unt și lapte. Pe această cale vă mulțumesc pentru rețetă, plăcinta chiar că s-a primit gustoasă și zic că mi-a ieșit chiar din prima. Se face foarte ușor și rapid. Din tot ce… Read More Plăcinta “virus” cu brânză de vaci și mărar
Acest articol are peste 143 aprecieri, distribuiri și comentarii