BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Copturi

TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete

TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete

Buna prieteni,

Întâi de toate vă felicit cu Ajunul Valentine’s Day și cu apropierea Dragobetelor! E mijloc de februarie, iar până la 1 martie, o ținem numai pe sărbătoritul dragostei. Îmi plac aceste sărbători pentru spiritul pe care îl creează în jurul lor, cu toate că Măria Sa – Dragostea, ar trebui manifestată în fiecare zi. Și fiindcă ea chiar merită, de ce să nu aibă și Dragostea sărbătoarea ei?

Continue reading TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec fraged cu griș și chefir

Chec fraged cu griș și chefir

Buna prieteni,

Fiind în căutarea rețetelor cât mai sănătoase, cu cantități mici/sau excluse total de făină și zahăr, am dat întâmplător la o doamnă de pe grupul Gustoșel, de rețeta acestui chec. Pe această cale, multumesc doamnei Ecaterina Tihon pentru rețetă! Am mai adăugat la rețeta ei stafide, vanilie și scorțișoară! A ieșit pur și simplu delicios!

Chec fraged cu griș și chefir

Ingrediente:

  • 1 pahar cu chefir
  • 1 pahar cu griș
  • 1 măr mai mare
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu zahăr (pentru mine a fost suficient de dulce)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr stafide
  • un praf scorțișoară

Checul se face foarte simplu...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pâine cu făină integrală

Pâine cu făină integrală

Buna dragii mei,

Foarte des pomenesc aici pe blog, cât de mult iubesc să coc pâine. Până nu demult credeam că coptul pâinii “nu-i al meu”, însă după ce am văzut mai multe rețete interesante pe blogul Savori Urbane, m-am molipsit și eu de coptul pâinii. Nu coc pâine albă, fiindcă am exclus-o din alimentație și o consum foarte rar/ocazional, de aceea sunt interesată de orice rețetă bună de pâine din făină integrală, făină de secară, făină de porumb și cât mai multe semințe de tot felul.

Continue reading Pâine cu făină integrală at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Alivancă

Alivancă

Am avut zilele trecute un mare dor … pur moldovenesc … de  alivanca cu brânză de vaci! Și iată cum arată dorința mea îndeplinită … nu-i așa că minunat?

Alivancă

Ingrediente:

  • o cană făină de porumb
  • o cană cu chefir
  • o cană cu brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 30 ml ulei de floarea soarelui rafinat
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu (opțional, se poate și fără)
  • o mână cu mozzarella rasă
  • sare după gust
  • p.s.

Continue reading Alivancă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Buna dragii mei,

A venit toamna, anotimpul copturilor cu mere și dovleac. Acum încep a mirosi casele a scorțișoară, vanilie și copturi de tot felul. Aseară mi-a venit pofta de o așa atmosferă și luând în considerare ce aveam la moment în frigider, am copt acest chec cu mere, foarte delicios, cu o textură moale, aromată și fragedă.

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Ingrediente:

  • 200 gr făină
  • 100 gr ulei de cocos/sau unt moale
  • 1 banană
  • 2 ouă
  • 150 gr lapte
  • 70 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • mere
  • un praf scorțișoară
  • zahăr pudră

Checul se face foarte simplu...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu mere și nuci

Tartă cu mere și nuci

Iubesc toamna pentru zilele cu soare și frunze aurii… Iubesc toamna pentru serile lungi și mirosul de copturi cu scorțișoară și gutui… Iubesc toamna pentru că ne putem bucura de ea, ca niște copii…

Toamna este anotimpul perfect pentru tarte, cu umpluturi de tot felul, cu seri lungi la o ceașcă de ceai sau dimineți cu miros de cafea. Vă îndemn să profitați de această rețetă și să o experimentați cu diferite umpluturi și gusturi (ex.

Continue reading Tartă cu mere și nuci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu mere și nuci

Tartă cu mere și nuci

Iubesc toamna pentru zilele cu soare și frunze aurii… Iubesc toamna pentru serile lungi și mirosul de copturi cu scorțișoară și gutui… Iubesc toamna pentru că ne putem bucura de ea, ca niște copii…

Toamna este anotimpul perfect pentru tarte, cu umpluturi de tot felul, cu seri lungi la o ceașcă de ceai sau dimineți cu miros de cafea. Vă îndemn să profitați de această rețetă și să o experimentați cu diferite umpluturi și gusturi (ex.

Continue reading Tartă cu mere și nuci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prăjitură cu banană și vișini

Prăjitură cu banană și vișini

Buna prieteni,

Vă plac checurile umede, pufoase și ușurele? Dacă da, atunci trebuie să încercați această rețetă, fiindcă este una ușoară, din ingrediente simple și cu un gust moale și bun.

Cum mi-a venit în cap, așa am făcut-o???? Textură moale, umedă și nesfărâmicioasă, s-a primit exact pe placul meu ????☕️

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 gr unt
  • 1 banană
  • 2 linguri cu iaurt grecesc (sau smântână)
  • 80-100 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • făină, cât să obții o compoziție de consistența smântânii grase (aprox...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Pizza “Family” by Dia’s Kitchen

Buna prieteni,

Această rețetă este despre papilele gustative. Este pentru acele zile când îți vine pofta de pizza! Bărbatul meu e iubitor de pizza și a zis să facem una acasă, așa că ne-am pus pe treabă.

Italienii bată-i vina au inventat-o și au infectat tot mapamondul cu ea. Nu ai cum să o nu o iubești, că e foarte delicioasă, însă trebuie să menționez totuși – nu trebuie consumată în exces, fiindcă are ceva calorii în ea și nu e atât de ușor de digerat, având în vedere câte ingrediente aranjăm pe acea bucățică de aluat...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din paste scoici cu vișini

Budincă din paste scoici cu vișini

Buna prieteni,

Cu siguranță ați auzit cu toții de baba la cuptor, un deliciu moldovenesc din străbuni, care se face și acum de către gospodine. Fiindcă ador vișina în copturi, am decis să reinventez puțin baba albă și să o fac cu vișini. A ieșit un fel de budincă care seamănă foarte mult cu niște colțunași leneși cu vișină. Eu o ador mai mult caldă, dar fiecare deja după preferințe, fiindcă e gustoasă și rece.

Continue reading Budincă din paste scoici cu vișini at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Dacă toamna ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Dia’s Kitchen – Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Gratin de dovlecei și roșii la cuptor

Salutare dragilor,

Astăzi am o rețetă pentru amatorii de gratinuri, dar și pentru cei care au ales să se alimenteze mai sănătos, cu alimente mai lejere pentru sistemul digestiv. Acest gratin de dovlecei și roșii, face un tandem perfect și delicios, pe care eu îl ador atât cald, cât și rece. Se gătește foarte simplu și rapid. Încercați și voi! Vă aștept cu impresii aici pe blog în comentarii la rețetă, sau pe pagina mea de facebook – Dia’s Kitchen.

Continue reading Gratin de dovlecei și roșii la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Budincă cu pui și cașcaval la cuptor

Buna dragii mei,

Eu sunt mare iubitoare de tot felul de budinci. Îmi plac fiindcă mereu pot să inventez ceva nou și să mă joc cu diferite ingrediente și gusturi. De asemenea, pot să servesc budincile atât calde, cât și reci, pot ușurel să fie luate la un picnic sau în pachețelul cu gustarea pentru prânz pe care îl iau cu mine la birou.

De data asta, am zis să fac ceva cu carne de pui și nu am stat mult pe gânduri, fiindcă aveam minimum de ingrediente în frigider.

Continue reading Budincă cu pui și cașcaval la cuptor at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Buna dragi prieteni,

Din cauza perioadei mai încărcate la serviciu, nu prea am avut prea mult timp pentru blog ultimele zile, așa că simt nevoia să mă revanșez și să postez astăzi o rețetă de prăjitură delicioasă și ușoară, numai bună de gătit în weekendul care se apropie.

Am folosit brânza ricotta de la Alba și mi-a plăcut mult cum a ieșit textura prăjiturii, fragedă și delicioasă. Eu ador texturile fragede, nițel umede ale prăjiturilor, de asta am îndrăgit-o atât de mult.

Continue reading Prăjitură cu ricotta și pomușoare at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

În sfârșit am ajuns să postez și rețeta acestui tort – Nucă sub Soare. Un tort foarte și foarte delicios, care place din prima, datorită consistenței ușoare și cremoase. L-am denumit așa împreună cu colega mea, fiindcă așa e cu cele mai bune rețete – se transmit din gură în gură, se scriu în carnețele uleioase de rețete și se adaptează după fiecare gospodină în parte.

Continue reading Tort “NUCĂ SUB SOARE” at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală

Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală

Ce poate fi mai bun decât o pâine,
În care pui speranţe şi plăceri,
Răvăşitoare… clipele de mâine
Şi-aroma dulce-a gândului de ieri.
Miroase-a pâine caldă si pufoasă,
A suflet de femeie-ndragostit,
Care în urm-atâtea doruri lasă
Şi-arome blânde-n trupul ei sfinţit.
O pâine caldă-i ca o bucurie,
Ca o-mplinire… fără de păcat,
În aburul ei doarme-o poezie
Şi fericirea… urme a lăsat /
Constantin Trita/ ….

Continue reading Pâine rustică din făină integrală cu semințe coaptă în oală at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din varză nouă cu bacon

Budincă din varză nouă cu bacon

Buna dragilor,

La meteo au spus de vreme bună și cu soare zilele astea, numai bine de ieșit la iarbă verde la un picnic. Și fiindcă prețul cartofilor noi e încă exagerat și vâlva e mare cu ei peste tot, eu vă propun să cumpărați varză nouă, până comercianții cartofilor noi revin cu picioarele pe pământ. Eu ador varza nouă de primăvară în salate cu castraveți proaspeți și ceapă verde. De data asta însă am inclus-o într-o budincă de toată frumusețea cu miros afumat de bacon.

Continue reading Budincă din varză nouă cu bacon at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Buna prieteni,

Lava cake este unul din deserturile mele preferate. I se mai spune și vulcan de ciocolată. Se gătește foarte ușor și conține minim de ingrediente. Iubesc să îl servesc cu vișini sau căpșuni și o bilă de înghețată. Îmi place ca desertul să fie umed și să curgă din interior, cu acel efect – de lavă – de la care provine și denumirea lui.

Continue reading Fondant de ciocolată/Lava Cake at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii