BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dulciuri

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Buna prieteni,

Lava cake este unul din deserturile mele preferate. I se mai spune și vulcan de ciocolată. Se gătește foarte ușor și conține minim de ingrediente. Iubesc să îl servesc cu vișini sau căpșuni și o bilă de înghețată. Îmi place ca desertul să fie umed și să curgă din interior, cu acel efect – de lavă – de la care provine și denumirea lui.

Continue reading Fondant de ciocolată/Lava Cake at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Ce reprezintă pentru tine cozonacul de Paște?

Pentru mine acesta este o combinație perfectă de arome și culori, care îmi fac sărbătorile mai frumoase și mai pline de energie bună. De mic copil știam doar de pasca mamei, care o făcea cu brânză în ajunul sărbătorilor de Paște, așa cum se face la nordul Moldovei, însă odată cu trecerea timpului, au apărut și la noi acei cozonaci din Italia, cu textura fină, moale și foarte gustoasă, care ne-au dat pe toți peste cap cu gustul lor delicios.

Continue reading Panettone, cozonacul italian făcut acasă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 324 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

Buna prieteni,

Cred că fiecare din noi am savurat sârniki făcuți de mamele noastre încă de când eram copii. Sunt foarte răspândiți în bucătăria rusească, ucraineană, lituaniană, sârbă și bielorusă. Știați că sârniki li se spune de la rusesc-ul сыр – trad. cașcaval/brânzeturi?… fiindcă sunt făcuți preponderent din brânză. Mi-am adus aminte de ei și am zis să postez neapărat pe blog această rețetă pe care o fac ori de câte ori îmi apare pofta.

Continue reading “Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 111 aprecieri, distribuiri și comentarii

Biscuiți sfărâmicioși cu semințe și nuci

Biscuiți sfărâmicioși cu semințe și nuci

Eu nu cumpăr biscuiți din market, nici de un fel, fiindcă de cele mai multe ori sunt făcuți cu margarină multă și de proastă calitate. Iată de ce, atunci când mie dor de biscuiți la ceai sau pentru gustări când plecăm undeva în natură, în afara orașului, fac așa gen de biscuiți ca în rețeta ce urmează.

Ingrediente:

  • 100 gr făină
  • 100 gr fulgi de ovăz
  • 100 gr nuci
  • 30 gr semințe de floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • 30 gr zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 70 ml apă fierbinte
  • un praf de scorțișoară
  • un praf de sare

Se fac foarte ușor acești biscuiți...

Acest articol are peste 129 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu lapte condensat

Clătite cu lapte condensat

Buna pofticioși,

Salvați o rețetă de clătite cu lapte condensat, numai bună de savurat cu gemuri, ciocolată, creme și altă “bunătățuri”. Am rămas surprinsă de textura clătitelor și de gust. Le-am servit cu gem de caise de al nostru moldovenesc marca VIS…mmmm, m-am lins pe degete!

Dia’s Kitchen – Clătite cu lapte condensat

Ingrediente:

  • 200 ml lapte condensat
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 100 gr făină
  • 20 ml ulei

Mod de preparare:

  1. Amestecă într-un bol cu ajutorul unui tel, laptele condensat cu ouăle, până obții o compoziție omogenă...
Acest articol are peste 106 aprecieri, distribuiri și comentarii

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Buna prieteni,

Astăzi vă răsfăț cu o rețetă delicioasă de prăjiturele, eu le-am zis melcișori. Am folosit ca umplutură dulceață de trandafiri și nuci. Mmmmm….cât de delicioși s-au mai primit!!! Vedeți mai jos și voi cât de simplu se fac!

Dia’s Kitchen – Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Ingrediente pentru aluat:

  • 350-400 gr făină
  • 100 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 1 ou
  • 1 lingură cu zahăr
  • un praf de sare
  • zahăr pudră (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr dulceață de trandafiri
  • 100 gr nuci
  • câteva picături rom sau esență de rom
  1. Pregătește ingredientele pentru aluat: cerne făina și scoate celelalte ingrediente din frigider, fiindcă trebuie să fie reci...
Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Buna prieteni,

Astăzi vă răsfăț cu o rețetă delicioasă de prăjiturele, eu le-am zis melcișori. Am folosit ca umplutură dulceață de trandafiri și nuci. Mmmmm….cât de delicioși s-au mai primit!!! Vedeți mai jos și voi cât de simplu se fac!

Dia’s Kitchen – Melcișori cu dulceață de trandafiri și nuci

Ingrediente pentru aluat:

  • 350-400 gr făină
  • 100 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 1 ou
  • 1 lingură cu zahăr
  • un praf de sare
  • zahăr pudră (opțional)

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 gr dulceață de trandafiri
  • 100 gr nuci
  • câteva picături rom sau esență de rom
  1. Pregătește ingredientele pentru aluat: cerne făina și scoate celelalte ingrediente din frigider, fiindcă trebuie să fie reci...
Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Clătită pufoasă/Deutsch pancake

Buna dragii mei,

Fiți atenți că vin cu o explozie de clătită peste voi! ))

Am auzit de această clătită de ceva vreme, însă abia weekendul ăsta m-am apucat să o fac. Sincer vă spun că îmi pare rău că nu am încercat-o mai devreme. E pur și simplu waw!

Este vorba despre clătita germană, care de fapt pentru prima dată a fost gătită în SUA, în Seattle, de către o familie de nemți stabiliți acolo.

Continue reading Clătită pufoasă/Deutsch pancake at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză cu griș

Budincă de brânză cu griș

Această rețetă este pentru iubitorii de budinci de tot felul. Într-o zi colega mea de la muncă m-a servit cu o bucățică de budincă.… Read More Budincă de brânză cu griș

Continue reading Budincă de brânză cu griș at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 103 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu pomușoare

Chec cu pomușoare

Ziua de Duminică în pijama, fără poftă de a ieși nicăieri, nu neaparat îți micșorează și pofta de ceva dulcisor, ba dimpotrivă. Așa am pățit și eu weekendul ăsta, însă în ajutor mi-au sărit cele câteva ingrediente pe care le aveam în frigider și am pregătit repede un chec delicios cu merișoare, însă puteți pune orice pomușoare doriți, coacăză roșie sau neagră, zmeură, căpșuni etc. Am pus totul la ochi de data asta, iar textura a ieșit așa cum o iubesc eu, puțin umedă, dar pufoasă.

Continue reading Chec cu pomușoare at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Delice d’Ange

Și pentru că am fost întrebată des, de ce nu mai postez recenzii despre localuri, în sfârșit vin astăzi cu un articol din categoria aceasta. Vă prezint un local pentru iubitorii de dulce dar și pentru fițe, designe-ul aici e foarte fain, perfect pentru poze, cu mese pentru doi și multă romantică. Vorbim despre „Delice d’Ange”...
Acest articol are peste 69 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 305 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 305 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 53 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 53 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Buna prieteni,

Am avut o deosebită plăcere să gătesc acest minunat și delicios chec în parteneriat cu Dr. Oetker. Combinația portocală, scorțișoară și ciocolată caracterizează pe deplin sărbătorile care se apropie cu pași rapizi. Încercați-l neapărat fiindcă sunt sigură că o să vă placă!

Am ales să pun deasupra checului o glazură de ciocolată pregătită din Cacao neagră Dr. Oetker. După cum am spus și în LIVE-ul de pe Facebook, folosesc demultișor anume această cacao pentru a glazura prăjiturile, tortele și alte gustoșenii...

Acest articol are peste 137 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Buna prieteni,

Am avut o deosebită plăcere să gătesc acest minunat și delicios chec în parteneriat cu Dr. Oetker. Combinația portocală, scorțișoară și ciocolată caracterizează pe deplin sărbătorile care se apropie cu pași rapizi. Încercați-l neapărat fiindcă sunt sigură că o să vă placă!

Am ales să pun deasupra checului o glazură de ciocolată pregătită din Cacao neagră Dr. Oetker. După cum am spus și în LIVE-ul de pe Facebook, folosesc demultișor anume această cacao pentru a glazura prăjiturile, tortele și alte gustoșenii...

Acest articol are peste 137 aprecieri, distribuiri și comentarii