BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dulciuri

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna Cotta este un desert italian, fin și cremos preparat din smântână dulce, nefermentată, aromatizată cu diferite arome la alegere. Se traduce din italiană ca “smântână coaptă” și se gătește foarte ușor. Dacă alegeți să aromatizați panna cotta cu vanilie, ideal ar fi să folosiți o păstaie de vanilie, însă dacă nu o aveți la moment, vă recomand esența de vanilie de la Dr. Oetker. Și fiindcă iubesc citricile, pe lângă vanilie am ales să aromatizez panna cotta cu portocala.

Continue reading Panna cotta cu jeleu de portocale at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 48 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mule moldovenești

Mule moldovenești

Duminică am gătit mule moldovenești, acele clătite dulci cu brânză, mititele ca niște sărmăluțe, cât de o guriță, coapte în cuptor cu untișor, care se servesc calde cu smântână sau cu miere sau magiun și care au un gust bun ca acasă, ca la mama, ca la bunica… Sunt delicioase, pufoase și adorate de mari și mici!

Ingrediente:

  • foi de clătite
  • 50 gr unt
  • 500 gr brânză de vaci
  • 1 lingură zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • praf de scorțișoară (după preferințe)
  • miere de albini, smântână, magiun, … (pentru servire)

1...

Acest articol are peste 43 aprecieri, distribuiri și comentarii

Jeleu Curcubeu

Jeleu Curcubeu

Vara a trecut iar curcubeul poate rămâne cu noi întruchipat într-un desert vesel și colorat de jeleu și pe perioada rece a anului.

Vă spun din start că necesită un pic de timp prepararea lui, fiindcă aceste straturi colorate de jeleu se toarnă separat, după ce se întărește fiecare strat în parte. Noroc că jeleurile Dr. Oetker își fac foarte bine treaba și în maxim 20 minute, stratul turnat se întărește destul de bine.

Continue reading Jeleu Curcubeu at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart)

Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart)

Am stat eu și m-am gândit și am zis că e timpul să postez o rețetă de ceva dulcișor. Așa că am făcut o tartă cu cremă de lămâie savuroasă, fresh, răcoroasă și foaarte delicioasă. Acest tip de tarte sunt numai bune pentru weekenduri sau întilnirile cu prietenii la un ceai sau cafea. Gătirea tartei este simplă, iar textura aluatului și a cremei aromate îți lasă gura apă. Cu siguranță este o tartă care iese din tipare datorită gustului intens de lămâie!

Continue reading Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-galette cu prune și piersici

Mini-galette cu prune și piersici

Buna prieteni,

Mai iubește cineva fructele în copturi la fel ca mine?

Astăzi vă prezint o rețetă simplă, ușor de făcut și destul de gustoasă de mini-galette cu piersici și prune, un deliciu cu fructe de sezon, preparat împreună cu Moș Zaharia, fiindcă cu zahărul lui copturile ies mai vesele și mai delicioase ????

Dacă vă întrebați ce sunt galettele, atunci vă îndemn să vedeți și rețeta mea de Galetta din fulgi de ovăz cu fructe, unde am descris puțin ce reprezintă.

Continue reading Mini-galette cu prune și piersici at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 84 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu banane și ciocolată

Clătite cu banane și ciocolată

Buna prieteni,

O reţetă foarte simplă de dulcişor, vreţi? ))

Este vorba despre clătite cu banane și ciocolată – un desert finuț și delicios.

Vă sfătui să îl serviți cu o băutură la alegere. Adăugați deasupra mentă proaspătă sau busuioc pentru un plus de arome.

Ingrediente:

  • foi de clătite (Rețeta foi de clătite)
  • 100 gr ciocolată pentru topit
  • 1-2 banane
  1. Pregătește clătitele.

Continue reading Clătite cu banane și ciocolată at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși

Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși

Buna prieteni,

Uite că am ajuns să postez această rețetă simplă dar foarte delicioasă de mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși și vișini. Se prepară foarte simplu cu ingrediente accesibile și la îndemâna oricărei gospodine. Vedeți și voi despre ce e vorba! Arată așa de bine și sunt foarte delicioase, încercați-le și voi!

Vă prezint mai jos cantitatea de ingrediente pentru 16 mini-cheesecake-uri!

Continue reading Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 142 aprecieri, distribuiri și comentarii

Coșulețe cu vișini din foi Fillo

Coșulețe cu vișini din foi Fillo

Buna dragii mei,

Multe pot spune despre aceste coșulețe cu vișini, pe care le-am gătit aseară. Eu iubesc vișina în copturi și ador când îmi vin ideile instant și iese ceva delicios pe deasupra. Coșulețele ies ușoare, moi în interior și puțin crocante la exterior. Mi-au plăcut așa de tare textura lor că nu  mă puteam opri, vroiam să le înfulc pe toate, dar am zis să mai las câteva, ca să fac și poze pentru voi.

Continue reading Coșulețe cu vișini din foi Fillo at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Buna dimineața lume,

Fiți atenți aici că vă dau cea mai delicioasă rețetă de CLAFOUTIS ever! Acel desert francez, făcut cu cireși, vișini sau alte fructe, cu un gust fin și cremos în interior. E un fel de deliciu situat între budincă și o prăjitură clasică. De obicei clafoutis se face cu cireși cu tot cu sâmburi, eu am decis să fac fără, ca să îmi păstrez dantura întreagă )))

Știți care e secretul unui Clafoutis reușit?

Continue reading Clafoutis cu cireșe at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Buna dimineața lume,

Fiți atenți aici că vă dau cea mai delicioasă rețetă de CLAFOUTIS ever! Acel desert francez, făcut cu cireși, vișini sau alte fructe, cu un gust fin și cremos în interior. E un fel de deliciu situat între budincă și o prăjitură clasică. De obicei clafoutis se face cu cireși cu tot cu sâmburi, eu am decis să fac fără, ca să îmi păstrez dantura întreagă )))

Știți care e secretul unui Clafoutis reușit?

Continue reading Clafoutis cu cireșe at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere

Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere

Perioada căpșunilor aduce cu ea și multe gustoșenii în bucătărie! Căpșunile dau o notă aparte dulciurilor și pot fi folosite într-o grămadă de rețete, începând cu tarte, clătite, torte, prăjituri dar și cheesecake-uri. Astăzi vă prezint o nouă rețetă în parteneriat cu Moș Zaharia. Este vorba despre un cheesecake pufos cu căpșuni, fără coacere, care seamănă nițel la textură cu un sufleu. S-a primit foarte delicios, răcoros și cel mai important ușurel.

Continue reading Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 166 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere

Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere

Perioada căpșunilor aduce cu ea și multe gustoșenii în bucătărie! Căpșunile dau o notă aparte dulciurilor și pot fi folosite într-o grămadă de rețete, începând cu tarte, clătite, torte, prăjituri dar și cheesecake-uri. Astăzi vă prezint o nouă rețetă în parteneriat cu Moș Zaharia. Este vorba despre un cheesecake pufos cu căpșuni, fără coacere, care seamănă nițel la textură cu un sufleu. S-a primit foarte delicios, răcoros și cel mai important ușurel.

Continue reading Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 166 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 219 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Astăzi vă propun o rețetă simplă de cupcakes, care mie mi-a plăcut și care merită să fie încercată. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este de asemenea simplu și rapid, iar rezultatul este un desert pe care îl puteți servi, atunci când vă vin prietenele la cafea sau când vă e poftă de ceva dulcișor și delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahăr Moș Zaharia
  • 70 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura de nuci și cacao:

  • 50 gr nuci mărunțite (puteți folosi și migdale) 
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 lingură de zahăr Moș Zaharia
  • câteva linguri cu lapte pentru a omogeniza compoziția de consistența smântânii

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă cu % de grăsime mai mare de 30
  1. Pregătește ingredientele, care trebuie să fie de temperatura camerei...
Acest articol are peste 110 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Astăzi vă propun o rețetă simplă de cupcakes, care mie mi-a plăcut și care merită să fie încercată. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este de asemenea simplu și rapid, iar rezultatul este un desert pe care îl puteți servi, atunci când vă vin prietenele la cafea sau când vă e poftă de ceva dulcișor și delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahăr Moș Zaharia
  • 70 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura de nuci și cacao:

  • 50 gr nuci mărunțite (puteți folosi și migdale) 
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 lingură de zahăr Moș Zaharia
  • câteva linguri cu lapte pentru a omogeniza compoziția de consistența smântânii

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă cu % de grăsime mai mare de 30
  1. Pregătește ingredientele, care trebuie să fie de temperatura camerei...
Acest articol are peste 110 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Muffin-urile, brioșele, cupcake-urile reprezintă acele deserturi care se pregătesc foarte ușor, arată bine și dacă le mai pui și o cremă deasupra, sunt o alternativă perfectă la torte, care necesită mai mult timp ca să te joci cu ele. Ce îmi place mie la brioșe, este că mereu am libertatea să inventez rețete din mers. Vedeți și voi ce mi s-a primit! Imediat ce le-am scos din cuptor, nu m-am putut abține și am mâncat una fragedă, moale și aromată …am simțit dragoste de la prima mușcătură))

Din fructe, pomușoare am pus ce aveam la moment în congelator, niște zmeură, care se potrivește foarte bine cu gustul dulce al brioșelor...

Acest articol are peste 171 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Muffin-urile, brioșele, cupcake-urile reprezintă acele deserturi care se pregătesc foarte ușor, arată bine și dacă le mai pui și o cremă deasupra, sunt o alternativă perfectă la torte, care necesită mai mult timp ca să te joci cu ele. Ce îmi place mie la brioșe, este că mereu am libertatea să inventez rețete din mers. Vedeți și voi ce mi s-a primit! Imediat ce le-am scos din cuptor, nu m-am putut abține și am mâncat una fragedă, moale și aromată …am simțit dragoste de la prima mușcătură))

Din fructe, pomușoare am pus ce aveam la moment în congelator, niște zmeură, care se potrivește foarte bine cu gustul dulce al brioșelor...

Acest articol are peste 171 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de chec aromat, dulce și gustos, pe care l-am preparat împreună cu prietenii mei de la Moș Zaharia. A ieșit o frumusețe de chec pufos cu o aromă intensă de citrice, cu un gust bun, care în combinație cu glazura de ciocolată și zmeura, ne-au încântat atunci când l-am gustat. Puteți folosi această compoziție de chec și pentru brioșe. Dacă iubiți mai multe fructe în copturi, puteți să le adăugați direct în chec.

Continue reading Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 56 aprecieri, distribuiri și comentarii