BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dulciuri

TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete

TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete

Buna prieteni,

Întâi de toate vă felicit cu Ajunul Valentine’s Day și cu apropierea Dragobetelor! E mijloc de februarie, iar până la 1 martie, o ținem numai pe sărbătoritul dragostei. Îmi plac aceste sărbători pentru spiritul pe care îl creează în jurul lor, cu toate că Măria Sa – Dragostea, ar trebui manifestată în fiecare zi. Și fiindcă ea chiar merită, de ce să nu aibă și Dragostea sărbătoarea ei?

Continue reading TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete

TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete

Buna prieteni,

Întâi de toate vă felicit cu Ajunul Valentine’s Day și cu apropierea Dragobetelor! E mijloc de februarie, iar până la 1 martie, o ținem numai pe sărbătoritul dragostei. Îmi plac aceste sărbători pentru spiritul pe care îl creează în jurul lor, cu toate că Măria Sa – Dragostea, ar trebui manifestată în fiecare zi. Și fiindcă ea chiar merită, de ce să nu aibă și Dragostea sărbătoarea ei?

Continue reading TOP 4 deserturi Dia’s Kitchen pentru Valentine’s Day și pentru Dragobete at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec fraged cu griș și chefir

Chec fraged cu griș și chefir

Buna prieteni,

Fiind în căutarea rețetelor cât mai sănătoase, cu cantități mici/sau excluse total de făină și zahăr, am dat întâmplător la o doamnă de pe grupul Gustoșel, de rețeta acestui chec. Pe această cale, multumesc doamnei Ecaterina Tihon pentru rețetă! Am mai adăugat la rețeta ei stafide, vanilie și scorțișoară! A ieșit pur și simplu delicios!

Chec fraged cu griș și chefir

Ingrediente:

  • 1 pahar cu chefir
  • 1 pahar cu griș
  • 1 măr mai mare
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu zahăr (pentru mine a fost suficient de dulce)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr stafide
  • un praf scorțișoară

Checul se face foarte simplu...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Buna dragii mei,

A venit toamna, anotimpul copturilor cu mere și dovleac. Acum încep a mirosi casele a scorțișoară, vanilie și copturi de tot felul. Aseară mi-a venit pofta de o așa atmosferă și luând în considerare ce aveam la moment în frigider, am copt acest chec cu mere, foarte delicios, cu o textură moale, aromată și fragedă.

Chec cu mere – fraged, pufos și cu aromă de scorțișoară

Ingrediente:

  • 200 gr făină
  • 100 gr ulei de cocos/sau unt moale
  • 1 banană
  • 2 ouă
  • 150 gr lapte
  • 70 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • mere
  • un praf scorțișoară
  • zahăr pudră

Checul se face foarte simplu...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu mere și nuci

Tartă cu mere și nuci

Iubesc toamna pentru zilele cu soare și frunze aurii… Iubesc toamna pentru serile lungi și mirosul de copturi cu scorțișoară și gutui… Iubesc toamna pentru că ne putem bucura de ea, ca niște copii…

Toamna este anotimpul perfect pentru tarte, cu umpluturi de tot felul, cu seri lungi la o ceașcă de ceai sau dimineți cu miros de cafea. Vă îndemn să profitați de această rețetă și să o experimentați cu diferite umpluturi și gusturi (ex.

Continue reading Tartă cu mere și nuci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu mere și nuci

Tartă cu mere și nuci

Iubesc toamna pentru zilele cu soare și frunze aurii… Iubesc toamna pentru serile lungi și mirosul de copturi cu scorțișoară și gutui… Iubesc toamna pentru că ne putem bucura de ea, ca niște copii…

Toamna este anotimpul perfect pentru tarte, cu umpluturi de tot felul, cu seri lungi la o ceașcă de ceai sau dimineți cu miros de cafea. Vă îndemn să profitați de această rețetă și să o experimentați cu diferite umpluturi și gusturi (ex.

Continue reading Tartă cu mere și nuci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prăjitură cu banană și vișini

Prăjitură cu banană și vișini

Buna prieteni,

Vă plac checurile umede, pufoase și ușurele? Dacă da, atunci trebuie să încercați această rețetă, fiindcă este una ușoară, din ingrediente simple și cu un gust moale și bun.

Cum mi-a venit în cap, așa am făcut-o???? Textură moale, umedă și nesfărâmicioasă, s-a primit exact pe placul meu ????☕️

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 gr unt
  • 1 banană
  • 2 linguri cu iaurt grecesc (sau smântână)
  • 80-100 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • făină, cât să obții o compoziție de consistența smântânii grase (aprox...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă din paste scoici cu vișini

Budincă din paste scoici cu vișini

Buna prieteni,

Cu siguranță ați auzit cu toții de baba la cuptor, un deliciu moldovenesc din străbuni, care se face și acum de către gospodine. Fiindcă ador vișina în copturi, am decis să reinventez puțin baba albă și să o fac cu vișini. A ieșit un fel de budincă care seamănă foarte mult cu niște colțunași leneși cu vișină. Eu o ador mai mult caldă, dar fiecare deja după preferințe, fiindcă e gustoasă și rece.

Continue reading Budincă din paste scoici cu vișini at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Dacă toamna ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Dia’s Kitchen – Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere)

Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere)

Buna pofticioși,

Vă prezint o rețetă de cheesecake răcoros și foarte delicios. Mie îmi plac mult cheesecake-urile de tot felul și mereu experimentez diferite rețete. Vara le ador pe cele fără coacere. Ca să iasă gustul dulce-acrișor și gustos, am adăugat coacăză roșie la compoziția cremoasă de brânză ricotta, iar această combinație s-a dovedit a fi una foarte reușită, care te face să închizi ochii și să murmuri de plăcere atunci când îl guști, cel puțin, așa a fost la mine!

Continue reading Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere) at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Buna dragi prieteni,

Din cauza perioadei mai încărcate la serviciu, nu prea am avut prea mult timp pentru blog ultimele zile, așa că simt nevoia să mă revanșez și să postez astăzi o rețetă de prăjitură delicioasă și ușoară, numai bună de gătit în weekendul care se apropie.

Am folosit brânza ricotta de la Alba și mi-a plăcut mult cum a ieșit textura prăjiturii, fragedă și delicioasă. Eu ador texturile fragede, nițel umede ale prăjiturilor, de asta am îndrăgit-o atât de mult.

Continue reading Prăjitură cu ricotta și pomușoare at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Buna dragi prieteni,

Din cauza perioadei mai încărcate la serviciu, nu prea am avut prea mult timp pentru blog ultimele zile, așa că simt nevoia să mă revanșez și să postez astăzi o rețetă de prăjitură delicioasă și ușoară, numai bună de gătit în weekendul care se apropie.

Am folosit brânza ricotta de la Alba și mi-a plăcut mult cum a ieșit textura prăjiturii, fragedă și delicioasă. Eu ador texturile fragede, nițel umede ale prăjiturilor, de asta am îndrăgit-o atât de mult.

Continue reading Prăjitură cu ricotta și pomușoare at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Papanași din brânză de vaci cu griș

Papanași din brânză de vaci cu griș

Astăzi vă prezint o rețetă de papanași din brânză de vaci cu griș, pe care i-am prăjit pe tigaie în ulei de cocos. Recomand utilizarea la prăjire uleiul de cocos, fiindcă este mai rezistent la temperaturile înalte și nu formează acele substanțe cancerigene la ardere, precum uleiul de floarea soarelui sau cel de măsline. Papanașii ies moi, pufoși, fragezi, aromați, sănătoși – perfecți pentru mari și mici și când mai pui că se fac foarte simplu și rapid.

Continue reading Papanași din brânză de vaci cu griș at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

În sfârșit am ajuns să postez și rețeta acestui tort – Nucă sub Soare. Un tort foarte și foarte delicios, care place din prima, datorită consistenței ușoare și cremoase. L-am denumit așa împreună cu colega mea, fiindcă așa e cu cele mai bune rețete – se transmit din gură în gură, se scriu în carnețele uleioase de rețete și se adaptează după fiecare gospodină în parte.

Continue reading Tort “NUCĂ SUB SOARE” at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă

Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă

ÎNGHEȚATĂ făcută acasă din minim de ingrediente, cu un gust deosebit de savuros, dar cel mai important sănătos pentru mari și pici!

Regula e simplă de tot: fructe (la alegere) + îndulcitor (miere, gemuri de diferite feluri, diverse siropuri sau lapte condensat) + ciocolată (care este opțională)!

De data asta am folosit pe post de îndulcitor laptele condensat, însă puteți folosi miere și așa veți obține o rețetă vegană de înghețată cu literă mare.

Continue reading Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere)

Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere)

Buna dragii mei,

Cred ca vă era dor de un desert, nu? Special pentru voi postez această rețetă, fără coacere. Desertul iese crocant și totodată cremos, se gătește ușor și gustul este asemănător înghețatei plombir.

Puteți servi acest desert simplu, dar aspectuos în pahar sau în cupe, după dorință. De asemenea, îl puteți face pentru o seară romantică în doi, alături de un pahar de șampanie. Puteți orna desertul cu căpșuni, zmeură sau alte fructe pe care le iubiți.

Continue reading Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere) at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Buna prieteni,

Lava cake este unul din deserturile mele preferate. I se mai spune și vulcan de ciocolată. Se gătește foarte ușor și conține minim de ingrediente. Iubesc să îl servesc cu vișini sau căpșuni și o bilă de înghețată. Îmi place ca desertul să fie umed și să curgă din interior, cu acel efect – de lavă – de la care provine și denumirea lui.

Continue reading Fondant de ciocolată/Lava Cake at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Panettone, cozonacul italian făcut acasă

Ce reprezintă pentru tine cozonacul de Paște?

Pentru mine acesta este o combinație perfectă de arome și culori, care îmi fac sărbătorile mai frumoase și mai pline de energie bună. De mic copil știam doar de pasca mamei, care o făcea cu brânză în ajunul sărbătorilor de Paște, așa cum se face la nordul Moldovei, însă odată cu trecerea timpului, au apărut și la noi acei cozonaci din Italia, cu textura fină, moale și foarte gustoasă, care ne-au dat pe toți peste cap cu gustul lor delicios.

Continue reading Panettone, cozonacul italian făcut acasă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 324 aprecieri, distribuiri și comentarii

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

“Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci

Buna prieteni,

Cred că fiecare din noi am savurat sârniki făcuți de mamele noastre încă de când eram copii. Sunt foarte răspândiți în bucătăria rusească, ucraineană, lituaniană, sârbă și bielorusă. Știați că sârniki li se spune de la rusesc-ul сыр – trad. cașcaval/brânzeturi?… fiindcă sunt făcuți preponderent din brânză. Mi-am adus aminte de ei și am zis să postez neapărat pe blog această rețetă pe care o fac ori de câte ori îmi apare pofta.

Continue reading “Sârniki” – pancakes cu brânză de vaci at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 111 aprecieri, distribuiri și comentarii