BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dulciuri

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 243 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe pufoase cu vișine

Brioșe cu vișine – pufoase, vanilate și umede în interior. Fragede, așa cum le iubesc eu. Mi-am propus să inventez cât mai multe rețete de brioșe în acest an, dar hai să vă arăt ce mi s-a primit aseară. Am rămas surprinși plăcut de rezultat! Am servit brioșele cu înghețată și magiun de pomușoare, însă la dorință pot fi servite ca atare sau presărate cu zahăr pudră deasupra.

Continue reading Brioșe pufoase cu vișine at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 243 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Buna prieteni,

Am avut o deosebită plăcere să gătesc acest minunat și delicios chec în parteneriat cu Dr. Oetker. Combinația portocală, scorțișoară și ciocolată caracterizează pe deplin sărbătorile care se apropie cu pași rapizi. Încercați-l neapărat fiindcă sunt sigură că o să vă placă!

Am ales să pun deasupra checului o glazură de ciocolată pregătită din Cacao neagră Dr. Oetker. După cum am spus și în LIVE-ul de pe Facebook, folosesc demultișor anume această cacao pentru a glazura prăjiturile, tortele și alte gustoșenii...

Acest articol are peste 129 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Buna prieteni,

Am avut o deosebită plăcere să gătesc acest minunat și delicios chec în parteneriat cu Dr. Oetker. Combinația portocală, scorțișoară și ciocolată caracterizează pe deplin sărbătorile care se apropie cu pași rapizi. Încercați-l neapărat fiindcă sunt sigură că o să vă placă!

Am ales să pun deasupra checului o glazură de ciocolată pregătită din Cacao neagră Dr. Oetker. După cum am spus și în LIVE-ul de pe Facebook, folosesc demultișor anume această cacao pentru a glazura prăjiturile, tortele și alte gustoșenii...

Acest articol are peste 129 aprecieri, distribuiri și comentarii

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Budincă de brânză de vaci, gluten free

Buna prieteni,

Toată lumea când aude de budincă, gândul i se duce la grădiniță. Mie însă nu, pe mine părinții mei nu m-au dat la grădiniță, eu am mers direct în clasa întâi. Poate e bine, poate e rău, dar pe de o parte îi mulțumesc enorm de mult mamei că ne-a ținut lângă ea și ne-a dat tot ce e mai bun, începând de la educație și finisând cu dragostea, grija și mâncarea cu care ne răsfăța și continuă încă să ne răsfețe mereu.

Continue reading Budincă de brânză de vaci, gluten free at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake cu jeleu de lămâie

Cheesecake cu jeleu de lămâie

O zi de Duminică vă poate aduce un pic de plăcere în plus la cafea, dacă a-ți gătit de cu sâmbătă acest desert delicios și cremos. Este vorba despre un cheesecake dulce și aromat, cu jeleu de lămâie. Mie mi-a plăcut foarte mult și îl recomand la toate gospodinele îndrăgostite de gustul fresh și delicios pe care îl lasă lămâia în copturi, dulciuri sau diferite prăjituri.

Acest cheesecake se face foarte ușor, mai ales că am folosit deasupra un jeleu de lămâie de la Dr.

Continue reading Cheesecake cu jeleu de lămâie at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 83 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake cu jeleu de lămâie

Cheesecake cu jeleu de lămâie

O zi de Duminică vă poate aduce un pic de plăcere în plus la cafea, dacă a-ți gătit de cu sâmbătă acest desert delicios și cremos. Este vorba despre un cheesecake dulce și aromat, cu jeleu de lămâie. Mie mi-a plăcut foarte mult și îl recomand la toate gospodinele îndrăgostite de gustul fresh și delicios pe care îl lasă lămâia în copturi, dulciuri sau diferite prăjituri.

Acest cheesecake se face foarte ușor, mai ales că am folosit deasupra un jeleu de lămâie de la Dr.

Continue reading Cheesecake cu jeleu de lămâie at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 83 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna Cotta este un desert italian, fin și cremos preparat din smântână dulce, nefermentată, aromatizată cu diferite arome la alegere. Se traduce din italiană ca “smântână coaptă” și se gătește foarte ușor. Dacă alegeți să aromatizați panna cotta cu vanilie, ideal ar fi să folosiți o păstaie de vanilie, însă dacă nu o aveți la moment, vă recomand esența de vanilie de la Dr. Oetker. Și fiindcă iubesc citricile, pe lângă vanilie am ales să aromatizez panna cotta cu portocala.

Continue reading Panna cotta cu jeleu de portocale at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mule moldovenești

Mule moldovenești

Duminică am gătit mule moldovenești, acele clătite dulci cu brânză, mititele ca niște sărmăluțe, cât de o guriță, coapte în cuptor cu untișor, care se servesc calde cu smântână sau cu miere sau magiun și care au un gust bun ca acasă, ca la mama, ca la bunica… Sunt delicioase, pufoase și adorate de mari și mici!

Ingrediente:

  • foi de clătite
  • 50 gr unt
  • 500 gr brânză de vaci
  • 1 lingură zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • praf de scorțișoară (după preferințe)
  • miere de albini, smântână, magiun, … (pentru servire)

1...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Jeleu Curcubeu

Jeleu Curcubeu

Vara a trecut iar curcubeul poate rămâne cu noi întruchipat într-un desert vesel și colorat de jeleu și pe perioada rece a anului.

Vă spun din start că necesită un pic de timp prepararea lui, fiindcă aceste straturi colorate de jeleu se toarnă separat, după ce se întărește fiecare strat în parte. Noroc că jeleurile Dr. Oetker își fac foarte bine treaba și în maxim 20 minute, stratul turnat se întărește destul de bine.

Continue reading Jeleu Curcubeu at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 38 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart)

Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart)

Am stat eu și m-am gândit și am zis că e timpul să postez o rețetă de ceva dulcișor. Așa că am făcut o tartă cu cremă de lămâie savuroasă, fresh, răcoroasă și foaarte delicioasă. Acest tip de tarte sunt numai bune pentru weekenduri sau întilnirile cu prietenii la un ceai sau cafea. Gătirea tartei este simplă, iar textura aluatului și a cremei aromate îți lasă gura apă. Cu siguranță este o tartă care iese din tipare datorită gustului intens de lămâie!

Continue reading Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 52 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-galette cu prune și piersici

Mini-galette cu prune și piersici

Buna prieteni,

Mai iubește cineva fructele în copturi la fel ca mine?

Astăzi vă prezint o rețetă simplă, ușor de făcut și destul de gustoasă de mini-galette cu piersici și prune, un deliciu cu fructe de sezon, preparat împreună cu Moș Zaharia, fiindcă cu zahărul lui copturile ies mai vesele și mai delicioase ????

Dacă vă întrebați ce sunt galettele, atunci vă îndemn să vedeți și rețeta mea de Galetta din fulgi de ovăz cu fructe, unde am descris puțin ce reprezintă.

Continue reading Mini-galette cu prune și piersici at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 84 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite cu banane și ciocolată

Clătite cu banane și ciocolată

Buna prieteni,

O reţetă foarte simplă de dulcişor, vreţi? ))

Este vorba despre clătite cu banane și ciocolată – un desert finuț și delicios.

Vă sfătui să îl serviți cu o băutură la alegere. Adăugați deasupra mentă proaspătă sau busuioc pentru un plus de arome.

Ingrediente:

  • foi de clătite (Rețeta foi de clătite)
  • 100 gr ciocolată pentru topit
  • 1-2 banane
  1. Pregătește clătitele.

Continue reading Clătite cu banane și ciocolată at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși

Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși

Buna prieteni,

Uite că am ajuns să postez această rețetă simplă dar foarte delicioasă de mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși și vișini. Se prepară foarte simplu cu ingrediente accesibile și la îndemâna oricărei gospodine. Vedeți și voi despre ce e vorba! Arată așa de bine și sunt foarte delicioase, încercați-le și voi!

Vă prezint mai jos cantitatea de ingrediente pentru 16 mini-cheesecake-uri!

Continue reading Mini-cheesecakes cu aromă de lămâie și toping de cireși at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 142 aprecieri, distribuiri și comentarii