BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dulciuri

Coșulețe cu vișini din foi Fillo

Coșulețe cu vișini din foi Fillo

Buna dragii mei,

Multe pot spune despre aceste coșulețe cu vișini, pe care le-am gătit aseară. Eu iubesc vișina în copturi și ador când îmi vin ideile instant și iese ceva delicios pe deasupra. Coșulețele ies ușoare, moi în interior și puțin crocante la exterior. Mi-au plăcut așa de tare textura lor că nu  mă puteam opri, vroiam să le înfulc pe toate, dar am zis să mai las câteva, ca să fac și poze pentru voi.

Continue reading Coșulețe cu vișini din foi Fillo at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 64 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Buna dimineața lume,

Fiți atenți aici că vă dau cea mai delicioasă rețetă de CLAFOUTIS ever! Acel desert francez, făcut cu cireși, vișini sau alte fructe, cu un gust fin și cremos în interior. E un fel de deliciu situat între budincă și o prăjitură clasică. De obicei clafoutis se face cu cireși cu tot cu sâmburi, eu am decis să fac fără, ca să îmi păstrez dantura întreagă )))

Știți care e secretul unui Clafoutis reușit?

Continue reading Clafoutis cu cireșe at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Buna dimineața lume,

Fiți atenți aici că vă dau cea mai delicioasă rețetă de CLAFOUTIS ever! Acel desert francez, făcut cu cireși, vișini sau alte fructe, cu un gust fin și cremos în interior. E un fel de deliciu situat între budincă și o prăjitură clasică. De obicei clafoutis se face cu cireși cu tot cu sâmburi, eu am decis să fac fără, ca să îmi păstrez dantura întreagă )))

Știți care e secretul unui Clafoutis reușit?

Continue reading Clafoutis cu cireșe at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere

Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere

Perioada căpșunilor aduce cu ea și multe gustoșenii în bucătărie! Căpșunile dau o notă aparte dulciurilor și pot fi folosite într-o grămadă de rețete, începând cu tarte, clătite, torte, prăjituri dar și cheesecake-uri. Astăzi vă prezint o nouă rețetă în parteneriat cu Moș Zaharia. Este vorba despre un cheesecake pufos cu căpșuni, fără coacere, care seamănă nițel la textură cu un sufleu. S-a primit foarte delicios, răcoros și cel mai important ușurel.

Continue reading Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 159 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere

Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere

Perioada căpșunilor aduce cu ea și multe gustoșenii în bucătărie! Căpșunile dau o notă aparte dulciurilor și pot fi folosite într-o grămadă de rețete, începând cu tarte, clătite, torte, prăjituri dar și cheesecake-uri. Astăzi vă prezint o nouă rețetă în parteneriat cu Moș Zaharia. Este vorba despre un cheesecake pufos cu căpșuni, fără coacere, care seamănă nițel la textură cu un sufleu. S-a primit foarte delicios, răcoros și cel mai important ușurel.

Continue reading Cheesecake souffle cu căpșuni fără coacere at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 159 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii “Gingășie”

Oladii “Gingășie”

Am numit aceste oladii “gingășie”, fiindcă se primesc așa ușoare și delicioase. Nu conțin multă făină și sunt moi și pufoase. Pentru un plus de aromă, adăugați un praf de scorțișoară în aluat, radeți deasupra lor cît sunt calde zest de lămâîe sau portocală, presărați zahăr pudră! Se mânâncă așa de repede!

INGREDIENTE: 

  • 500 gr brânză de vaci (de dorit brânză de casă)
  • 3-4 linguri cu făină
  • 1-2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 ouă
  • vanilie, un praf de scorțișoară
  • sare după gust
  • 2-3 linguri ulei pentru frigere

TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECĂ ȘI SE COC OLADIILE PE TIGAIE, LA FOC DOMOL...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Astăzi vă propun o rețetă simplă de cupcakes, care mie mi-a plăcut și care merită să fie încercată. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este de asemenea simplu și rapid, iar rezultatul este un desert pe care îl puteți servi, atunci când vă vin prietenele la cafea sau când vă e poftă de ceva dulcișor și delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahăr Moș Zaharia
  • 70 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura de nuci și cacao:

  • 50 gr nuci mărunțite (puteți folosi și migdale) 
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 lingură de zahăr Moș Zaharia
  • câteva linguri cu lapte pentru a omogeniza compoziția de consistența smântânii

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă cu % de grăsime mai mare de 30
  1. Pregătește ingredientele, care trebuie să fie de temperatura camerei...
Acest articol are peste 109 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Astăzi vă propun o rețetă simplă de cupcakes, care mie mi-a plăcut și care merită să fie încercată. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este de asemenea simplu și rapid, iar rezultatul este un desert pe care îl puteți servi, atunci când vă vin prietenele la cafea sau când vă e poftă de ceva dulcișor și delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahăr Moș Zaharia
  • 70 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura de nuci și cacao:

  • 50 gr nuci mărunțite (puteți folosi și migdale) 
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 lingură de zahăr Moș Zaharia
  • câteva linguri cu lapte pentru a omogeniza compoziția de consistența smântânii

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă cu % de grăsime mai mare de 30
  1. Pregătește ingredientele, care trebuie să fie de temperatura camerei...
Acest articol are peste 109 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Muffin-urile, brioșele, cupcake-urile reprezintă acele deserturi care se pregătesc foarte ușor, arată bine și dacă le mai pui și o cremă deasupra, sunt o alternativă perfectă la torte, care necesită mai mult timp ca să te joci cu ele. Ce îmi place mie la brioșe, este că mereu am libertatea să inventez rețete din mers. Vedeți și voi ce mi s-a primit! Imediat ce le-am scos din cuptor, nu m-am putut abține și am mâncat una fragedă, moale și aromată …am simțit dragoste de la prima mușcătură))

Din fructe, pomușoare am pus ce aveam la moment în congelator, niște zmeură, care se potrivește foarte bine cu gustul dulce al brioșelor...

Acest articol are peste 94 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Brioșe cu zmeură și suc proaspăt de portocală

Muffin-urile, brioșele, cupcake-urile reprezintă acele deserturi care se pregătesc foarte ușor, arată bine și dacă le mai pui și o cremă deasupra, sunt o alternativă perfectă la torte, care necesită mai mult timp ca să te joci cu ele. Ce îmi place mie la brioșe, este că mereu am libertatea să inventez rețete din mers. Vedeți și voi ce mi s-a primit! Imediat ce le-am scos din cuptor, nu m-am putut abține și am mâncat una fragedă, moale și aromată …am simțit dragoste de la prima mușcătură))

Din fructe, pomușoare am pus ce aveam la moment în congelator, niște zmeură, care se potrivește foarte bine cu gustul dulce al brioșelor...

Acest articol are peste 94 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de chec aromat, dulce și gustos, pe care l-am preparat împreună cu prietenii mei de la Moș Zaharia. A ieșit o frumusețe de chec pufos cu o aromă intensă de citrice, cu un gust bun, care în combinație cu glazura de ciocolată și zmeura, ne-au încântat atunci când l-am gustat. Puteți folosi această compoziție de chec și pentru brioșe. Dacă iubiți mai multe fructe în copturi, puteți să le adăugați direct în chec.

Continue reading Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de chec aromat, dulce și gustos, pe care l-am preparat împreună cu prietenii mei de la Moș Zaharia. A ieșit o frumusețe de chec pufos cu o aromă intensă de citrice, cu un gust bun, care în combinație cu glazura de ciocolată și zmeura, ne-au încântat atunci când l-am gustat. Puteți folosi această compoziție de chec și pentru brioșe. Dacă iubiți mai multe fructe în copturi, puteți să le adăugați direct în chec.

Continue reading Chec cu aromă de portocală în glazură de ciocolată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone gătit acasă (Cozonacul de Paște)

Ce poate fi mai frumos în perioada sărbătorilor, decît parfumul dulce şi aromat al unui cozonac, copt acasă cu propriile mâini!? În parteneriat cu Moş Zaharia, am pregătit cei mai delicioși cozonaci de Paște – Panettone! Fără adaosuri, fără coloranți, fără compuși chimici de păstrare, 100% homemade! Eu ador această rețetă, pe care o fac deja… Read More Panettone gătit acasă (Cozonacul de Paște)
Acest articol are peste 287 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sirop de portocale pentru torte și prăjituri

Siropurile sunt preparate lichide, un pic dense ce conțin zahăr și sunt destinate în culinărie pentru a aromatiza și umezi diferite tipuri de prăjituri și blaturi de torte, precum pandișpanul de exemplu. Se prepara fie prin dizolvare la cald sau la rece a zahărului în apă sau suc de fructe. Vedeți mai jos o rețetă foarte… Read More Sirop de portocale pentru torte și prăjituri
Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tort “Pufoșel”

Eu nu prea coc des torte, doar de sărbători când merg în vizită la prieteni și le iau cu mine, sau când știu că voi avea oaspeți. Weekendul acesta am copt un tort, care se face foarte simplu. Acest blat se folosește foarte des și pentru ruladele cu vișini. Am această rețetă de la mama,… Read More Tort “Pufoșel”
Acest articol are peste 33 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tort “Pufoșel”

Eu nu prea coc des torte, doar de sărbători când merg în vizită la prieteni și le iau cu mine, sau când știu că voi avea oaspeți. Weekendul acesta am copt un tort, care se face foarte simplu. Acest blat se folosește foarte des și pentru ruladele cu vișini. Am această rețetă de la mama,… Read More Tort “Pufoșel”
Acest articol are peste 33 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hygge- rețeta unei vieți fericite

Hugge este un trend care a apărut recent pe la noi, am tot văzut această carte peste tot prin internet și mi-am dorit-o foarte mult. Când am ajuns la București la Cărturărești primul lucru care l-am luat de pe raft a fost această carte cu o copertă extrem de frumoasă și care parcă te cheamă…Continue […]
Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum devii o mama “paria” a societatii

Am devenit fara sa vreau un paria al societatii. Sau mai bine zis un paria al comunitatii din care face parte. O mamica “paria”, ca sa fiu mai exacta. Totul a inceput de la un biscuite pentru copii. Da, un biscuite obisnuit pe care il gasesti la orice supermarket. S-a extins apoi la pufuleti, nu conteaza […]
Acest articol are peste 8 aprecieri, distribuiri și comentarii

Scapa de dependenta de zahar!

Nu stau sa va plictisesc cu alte fraze plictisitoare si voi trece direct la subiect. Da, zaharul este o problema, este otrava de care am devenit dependenti cu totii. Faptul ca zaharul rafinat este implicat in aparitia si raspandirea cancerului la nivel global,deja nu mai este un secret, dar, din pacate, nu toata lumea intelege asta. […]

The post Scapa de dependenta de zahar! appeared first on Ela Blog.

Acest articol are peste 4 aprecieri, distribuiri și comentarii

Consumul de zahăr: efecte negative şi soluţii contra acestora

Cred că vă aduceţi aminte de timpurile cînd aproape nimeni nu suferea de diabet. Aceasta se întîmpla nu prea mult timp în urmă. Cu părere de rău, în prezent, majoritatea dintre noi cunosc cel puţin o persoană care suferă de hipertensiune, steatoză hepatică, oboseală cronică, pofte de dulciuri, obezitate ş.a.m.d. Toate acestea se întîlneau în […]
Acest articol are peste 31 aprecieri, distribuiri și comentarii