BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Cartofi

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Piure de cartofi cu vânătă călită și sos de roșii

Această rețetă face parte din categoria rețetelor simple, sănătoase și delicioase. Iar cine a zis că mâncarea simplă e plictisitoare și nu arată bine, se înșeală amarnic. De fapt, secretul unui organism sănătos este să mâncăm cât mai simplu, să nu combinăm prea mult alimentele, ingredientele etc.

La moment gătesc și consum carne de cel mult 1-2 ori pe săptămână iar după ce gătesc combinații de astfel de legume, nici nu am nevoie de carne, fiindcă scopul unei alimentații corecte este să alegem alimente ușoare, care nu ne încarcă sistemul digestiv...

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Colțunașii sunt gustoșeniile cu care ne alinta mămica în copilărie. Atunci o ajutam la lipit, acum am ajuns să îi gătesc singură. De data asta am decis să îi fac cu cartofi și ciuperci, iar pentru a le da gust și savoare, i-am stropit cu ceapă călită și usturoi. Colțunașii se gătesc foarte des în Moldova, se fac cu brânză, cu varză, cu vișini, cu cartofi … numai buni de servit și de mulțumit gurile înfometate …

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 gr făină
  • 1 linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu zahăr
  • apă călduță

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 – 5 cartofi
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper

Ingrediente pentru ungere:

  • 2-3 linguri de ulei rafinat
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi

Începeți să gătiți colțunașii cu răbdare și bunăvoință...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Încă o postare pentru iubitorii de macrou, fiindcă am observat că mai multă lume îl evită din cauza mirosului. Pe mine nu mă deranjează, dimpotrivă, îmi place mult gustul lui gătit la abur sau copt, atunci când îl condimentez doar cu ulei de măsline și suc de lâmâie. Nu prea adaug sare atunci când îl gătesc, fiindcă carnea macroului de la sine este mai sărată decât la alte tipuri de pești. După ce am gătit și postat aici pe blog Hering dezosat și copt pe pat de cartofi (Vezi rețeta), am decis să fac la fel și cu macroul...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de delicioasă. Practic este una din supele mele preferate. Are un gust atât de fin și bun, aducându-mi aminte de supele bunicăi de la țară.

Supa este foarte ieftină în ingrediente, se prepară ușor și practic este cea mai simplă variantă, însă vă puteți juca cu gusturile adăugâng în ea pe lângă cartofi, ciuperci sotate sau vre-un soi de pește fără oase gătit la abur sau copt.

Continue reading Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 68 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi noi copți, serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi

Cartofi noi copți, serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi

Uite că a venit și perioada cartofilor noi, care se gătesc în diferite feluri. Mie personal îmi plac foarte mult copți, ca în rețeta pe care vreau să v-o prezint mai jos, la abur și fierți în supe creme. De data asta, am copt cartofii cu usturoi, condimente uscate și rozmarin și i-am servit cu sos cremos de smântână, mărar tocat și iarăși usturoi, fiindcă se cere usturoiul din plin, mai ales ăsta nou, proaspăt de primăvară.

Continue reading Cartofi noi copți, serviți cu sos de smântână, mărar și usturoi at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 136 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi copți cu sos din iaurt grec

Recomand să pregătiți sosul în timp ce cartofii fierb și să-l puneți în frigider până finalizați prepararea acestora. Astfel iaurtul va ”prinde gust”! Poftă mare!

The post Cartofi copți cu sos din iaurt grec appeared first on Rețetele Mihaelei.

Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi cu ciuperci în sos de smântână

Buna prieteni, Eu vă sfătui astăzi să porniți cuptorul, fiindcă afară este frig, iar când e frig stomacul parcă și mai tare strigă de ceva gustoșel. Astăzi vă dau iarăși o rețetă foarte simplu de făcut. Fierbeți cartofii, sotați ciupercile, puneți totul în tavă în sos de smântână și dați la cuptor. Iese o mâncare… Read More Cartofi cu ciuperci în sos de smântână
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi umpluți cu cașcaval și parmezan+ video rețetă

Hey, voi ce pregătiți deobicei când aveți oaspeți pe neprins de veste? Eu am gasit această rețetă care se face destul de repede (30 minute), important să faci rost de ingrediente cât mai repede. Din câte ați observat eu ador să gătesc, să experimentez și mereu să fac ceva nou pentru blog.  De curând am […]

The post Cartofi umpluți cu cașcaval și parmezan+ video rețetă appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspiraţii culinare: Supă de toamnă cu şuncă şi cartofi

Supa cu şuncă şi cartofi este un fel de mîncare potrivit pentru zilele de toamnă. Preparatul este hrănitor şi poate fi făcut rapid, în mai puţin de o oră. Ingredientele necesare: 3 1/2 de căni de cartofi decojiti şi tăiaţi; 1/3 de cană de ţelină tăiată; 1/3 de cană de ceapă tăiată; 3/4 de cană … Continuă să citești Inspiraţii culinare: Supă de toamnă cu şuncă şi cartofi
Acest articol are peste 41 aprecieri, distribuiri și comentarii

#Etichetele #secolului #21

Pentru că suntem obsedaţi de logourile de pe încălţăminte şi îmbrăcăminte. Pentru că cafeaua e mai gustoasă la Tucano. Luăm prânzul, nu la cantină, dar la andys sau la McDonald’s. Pentru că toţi învaţă la ASEM. Pentru că cei de la ţară sunt mai proşti în viziunea voastră, deoarece ei nu sunt ca voi. Avem o ţară […]

Post-ul #Etichetele #secolului #21 apare prima dată în Leahu Alexandru.

Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii