BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

#retetecucarne

Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Buna prieteni,

Weekendul se apropie cu pași rapizi, iar dacă sunteți în pană de idei și nu mai știți cu ce să îi răsfățați pe cei dragi, atunci vin eu cu o idee. Vedeți mai jos o rețetă super-delicioasă de cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune în sucul lor. Puteți folosi prune proaspete, congelate sau așa cum am avut eu de data asta, prune întregi conservate în sucul lor.

Dia’s Kitchen – Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune

Dar hai să trecem la treabă, că gurița nu întreabă!

Continue reading Cărniță de gâscă la cuptor, coaptă cu prune at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 141 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli)

Buna prieteni,

Rețeta de astăzi este una savuroasă pe care am preparat-o în parteneriat cu combinatul de carne Carmez. Este vorba de cordon bleu, pe care eu îl gătesc atunci când sunt în pană de idei și nu mai știu cum să prepar pieptul de pui. Majoritatea rețetelor pe care le veți întâlni pe net spun să îl prăjiți, eu însă m-am gândit să îl coc, pentru a fi cât de cât mai sănătos.

Continue reading Cordon Bleu (servit pe piure de broccoli) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Un tandem deosebit pentru o cină romantică de weekend. Cărnița fragedă, moale și suculentă am pregătit-o în cel mai simplu mod. De fapt, secretul este și în cât de proaspătă este carnea pe care o folosești. Am ales cotletul fiindcă conține și puțină grăsime, care la copt se topește frumos, iar carnea rămâne fragedă. Despre dovleac ce pot să spun? Îmi place și în această combinație. Îl prefer mai mult copt în varianta sărată decât dulce.

Continue reading Cotlet de porc, copt pe dovleac at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui

Ruladă de pui

Rulada de pui, cu carne tocată de porc și castravete murat, servită cu couscous poate fi o idee perfectă de cină, mai ales că se face așa de ușor. Apropo, vă sfătui să înlocuiți mezelurile din comerț cu astfel de rulade, sunt mult mai sănătoase și sunt sigură că o să vă placă. În loc de castravete murat puteți să puneți ardei gras, morcov, ou fiert, ciuperci sau cașcaval, lăsați fantezia să acționeze după bunul ei plac.

Continue reading Ruladă de pui at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă încă nu a-ți făcut vara asta cărniță de pui cu dovlecel pe ace din lemn, coaptă pe tigaia grill sau în cuptor, atunci vă îndemn să faceți, fiindcă iese foarte bună. Iar dacă mai aveți și un sos dulce-iutișor alături, e perfect!

Ingrediente:

  • piept de pui (cantitatea la dorință)
  • 1-2 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul dulce-iutișor:

  • 1-2 roșii date prin răzătoare sau blender
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • o jumătate de linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat
  1. Taie carnea și dovleceii felii ca în imagine...
Acest articol are peste 60 aprecieri, distribuiri și comentarii

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Buna prieteni,

Sunteți gata pentru o nouă rețetă delicioasă?

Pentru iubitorii de cărniță, am ales să gătesc costițe de porc, marinate cu ierburi proaspete aromate, precum rozmarin și busuioc verde. Ca garnitură am pregătit niște orez cu mult morcov și varză murată, pentru un gust dulce acrișor, o combinație perfectă pe lângă costițele moi și fragede de porc.

Vedeți și voi ce gustoșenie mi s-a primit și vă îndemn să salvați rețeta, fiindcă sunt sigură că apropiații voștri o vor îndrăgi!

Continue reading Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 72 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui în sos picant cu legume

Pui în sos picant cu legume

Buna dragii mei,

Împart cu voi astăzi o idee de cină delicioasă și foarte frumoasă ca aspect. Se gătește atât de ușor, cu ingrediente simple, accesibile și delicioase. Acest fel de mâncare te va scăpa repede, atunci când ești în pană de idei, iar faptul că este servită în frunze de varza nouă sau frunze de salată iceberg, vor da o notă aparte farfuriei. Să nu uităm că mănâncă mai întâi ochiul totuși!

Continue reading Pui în sos picant cu legume at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 189 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pui la cuptor cu orez integral

De câte ori v-ați întrebat: cum să mai gătesc carnea de pui?  Iată o idee de preparare a pulpelor de pui, pe care le-am marinat în suc de portocale și le-am servit cu orez fiert integral, aromatizat cu ulei de măsline și usturoi. O idee perfectă de cină, alături de cei dragi! Cum să gătiți orezul… Read More Pui la cuptor cu orez integral
Acest articol are peste 133 aprecieri, distribuiri și comentarii

Năut cu cârnăciori vânătorești

Năut cu cârnăciori vânătorești, o rețetă care am preparat-0 recent. De obicei, nu consum mezeluri, însă o dată în an se poate )) Se gătește extrem de simplu și rapid această rețetă, important să aveți năutul fiert. Vedeți aici câteva reguli de fierbere a năutului. Ingrediente: 200 gr năut fiert 150 gr cârnăciori vânătorești 3-4 roșii… Read More Năut cu cârnăciori vânătorești
Acest articol are peste 82 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval

Buna prieteni, Ceva pofte de cărniță? )) Mai ales că mâine e 8 Martie și se cere ceva gustoșel pe masa de sărbătoare. Astăzi vă prezint o rețetă de ruladă de pui, inspirată de la bucătarul Marian Danu, de la evenimentul care am participat în decembrie, marca Lo Chef. Detalii despre eveniment puteți găsi AICI. Eu nu… Read More Ruladă de pui cu proschiutto, ceapă caramelizată și cașcaval
Acest articol are peste 61 aprecieri, distribuiri și comentarii

Aripioare la cuptor delicioase și lipicioase, de lins pe degete

E vineri și m-am gândit să vă las astăzi rețeta de aripioare picante, fragede și gustoase la cuptor, poate faceți în weekend. De fiecare dată cînd vreau ceva cărniță sau când știu că îmi vin oaspeți, aripioarele mereu mă scapă. Sunt foarte bune, și mereu ies bine! Eu le-am servit așa, presărate cu verdețuri proaspete,… Read More Aripioare la cuptor delicioase și lipicioase, de lins pe degete
Acest articol are peste 112 aprecieri, distribuiri și comentarii