BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Gourmet

Lecții de la maestrul Guido

Am avut ocazia să fac cunoștință ieri cu renumitul bucătar italian Guido Mori, director didactic la școala de artă culinară Cordon Bleu din Florența și docent la școala de bucătărie ALMA. Maestrul a ținut un...
Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

What about Sushi? My first time making sushi. (video)

Salutare!! Ce vă vine în minte atunci când auziți Sushi? Pe mine mă duce cu gândul la Tokyo, la Tokyo Sushi! Recent am fost provocată de Tokyo Sushi, care m-au contactat și mi-au propus să pregătim ceva delicios împreună, desigur am acceptat provocarea, pentru că niciodată în viață nu am făcut Sushi și mi s-a părut […]

The post What about Sushi? My first time making sushi. (video) appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii

Spumante de sărbători!

Magia sărbătorilor de iarnă nu ar fi fost așa de feerică fără de spumante, iar cititorii acestui blog știu că trebuie să aleagă anume ceva bunișor. Dacă optați pentru un vin dulce, îmbogățit cu CO2, pe...
Acest articol are peste 69 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tet-a-tet la Gourmet cu vinurile 310 Altitudine Fautor

Noua linie de vinuri *310 Altitudine de la compania Fautor Winery a fost prezentată aseară la degustare publicului în cadrul seriei de evenimente Tet-a-Tet la Gourmet. Fautor este o afacere de familie, în care...
Acest articol are peste 55 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pizza asociată cu Valpolicella Ripasso

În perioada 20-26 noiembrie, în toate colțurile lumii este organizată săptămâna bucătăriei italiene. Și Ambasada Italiei din Chișinău are un program de evenimente. Cum sunt un mare adept al „cucina italiana”, m-am provocat să...
Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tet-a-Tet la Gourmet: Gogu Winery, Doina-Vin și Pelican Negru

Fourchette Gourmet a reluat, după o scurtă pauză, seria evenimentelor cu genericul „Tet-a-Tet la Gourmet”, în cadrul cărora consumatorii își dau întâlnire cu producătorii de vinuri de calitate din Republica Moldova. Vinurile de la...
Acest articol are peste 92 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum să organizezi o cină gastronomică cu mai puțin de 100 lei

E super gustos, se pregătește foarte rapid și, culmea, costă mai puțin de 100 de lei (74 lei, mai exact). Da, este posibil să organizezi o cină gastronomică în așa condiții pentru două persoane....
Acest articol are peste 267 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu sparanghel moldovenesc și Chardonnay 2015 Vinaria din Vale

Una din regulile de bază ale bucătăriei spune că trebuie să gătești din ingrediente de sezon. Mai nou, e în plină derulare sezonul sparanghelului 100% moldovenesc. Se prepară în 1001 de feluri, noi vom face,...
Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Înainte la plăcinte!.. cu un pic de vin

Fourchette Gourmet a dat de ieri startul unei acțiuni foarte simpatice, gustoase și patriotice: degustări de plăcinte și vin, cu genericul „Înainte la plăcinte!”. Așadar, între 23 și 26 mai (mai aveți o șansă!), începând...
Acest articol are peste 76 aprecieri, distribuiri și comentarii

Maniche all’amatriciana cu Primitivo (sau spumant)

Testăm la „Rețeta de joi” o nouă haleală, de origine italienească, adaptată – așa cum nii cusurul – la realitatea moldovenească. „Maniche all’amatriciana”, pe care o vom asocia cu două vinuri de-odată: un italian...
Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mușchi de vită asociat cu Tempranillo de la Fautor

Vita este o temă complicată: cum de o preparat să fie fragedă, suculentă și fină? După câteva tentative eșuate, în sfârșit, am dat de o rețetă simplă și gustoasă — la rețeta de joi — mușchiuleț...
Acest articol are peste 94 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dorada la cuptor cu Feteasca Albă Carpe Diem

Testăm la „Rețeta de joi” pe Fine Wine o asociere culinară palpitantă: dorada la cuptor, servită cu salată de chimen dulce și portocale, împerecheată cu o Feteasca Albă 2015 de la vinăria Carpe Diem....
Acest articol are peste 93 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ediții rare ale Chateau Vartely, la Gourmet

Compania Chateau Vartely a fost ieri protagonista serilor de joi Tet-a-Tet la Gourmet. Oaspeții au putut degusta trei vinuri: cupajul alb Traminer Sauvignon Blanc; emblematicul Individo roșu Rară Neagră & Malbec & Syrah și...
Acest articol are peste 126 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prepelițe în bacon cu Merlot 2014 EtCetera

Am o păsărică-n sac, soție de pitpalac! Prepelița este protagonista rețetei de joi pe FineWine, pe care o vom pregăti, simplu și gustos, și pe care o vom asocia cu un vin tânăr –...
Acest articol are peste 163 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pasta cu moluște și creveți, asociată cu Riesling & Feteasca de la Chateau Vartely

Pregătim la Rețeta de joi de pe FineWine o mâncare, atenție, care provoacă orgasm culinar. Dacă doriți să vă documentați pe alte tipuri de orgasm, poftim aici, noi însă ne vom concetra pe plăcere organoleptică....
Acest articol are peste 68 aprecieri, distribuiri și comentarii

Trei tipuri de horă. Vinohoră.

A fost rândul companiei Purcari să iasă în fața lumii la degustările Tet-a-Tet la Gourmet. E clar că Purcari nu are nevoie de reclamă, Purcari rămâne Purcari, din 1827. Una din primele companii care...
Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vinul Sol Negru

Gama de vinuri Sol Negru, de la vinăria Asconi, a fost aseară în centrul atenţiei la degustările din seria Tet-a-Tet la Gourmet. Amintesc pentru cei neavizaţi: întâlnirile Tet-a-Tet presupun degustări în formă liberă la departamentul de...
Acest articol are peste 129 aprecieri, distribuiri și comentarii

Degustare tet-a-tet la Gourmet

Nu înţeleg nici în ruptul capului aşa-numitele „promoţii şi degustări” din supermarketurile noastre, în cadrul cărora „promoteri”, care habar nu au ce-i asta vin, le propun cumpărătorilor să guste vin din păhăruţe de plastic....
Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii