BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

România

[AirMoldova] Suspendă zborurile de pe rutele Chișinău – Atena, Dubai și Ekaterinburg

Se crează impresia că #AirMoldova este nr.1 la capitolul suspendări, iar în sezonul de vară 2019 compania națională anulează mai multe zboruri. După ce acum 2 zile a suspendat cursa: Chișinău – București și Bruxelles, urmează și Viena [aici],... классический букет роз
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

[AirMoldova] Suspendă zborurile de pe ruta Chișinău – București

Compania aeriană #AirMoldova a suspendat cursa: Chișinău – București din 23 martie. Zborurile dintre capitala noastră și București au fost operate în zilele de luni, marți, miercuri, joi, vineri și duminică. #AirMoldova a relansat zborurile pe...
Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

[Ryanair] Promoție 19.99 euro pe mai multe rute Ryanair

Zboruri foarte ieftine în mai multe orașe europene de la București, Timișoara, Oradea, România de la numai 19.99 euro zborul cu #Ryanair. #Ryanair a lansat astăzi o promoție de vară, cu locuri de la 19.99 euro pe toate...
Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

[BlueAir] Reducere 15% la toate zborurile [22-24.03.2019]

15% reducere la toate biletele de avion de la#BlueAir Primăvara, vara, toamna sau iarna? Când e cea mai bună perioadă să călătorești, după părerea ta? Nu există răspuns corect sau greșit, ci doar un...
Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Casa în care a locuit Anton Pann

București –  În cartierul Evreiesc din București se află casa în care a locuit Anton Pann, poet, folclorist, profesor de muzică religioasă, publicist și compozitor al muzicii imnului național al României. Locuința găzduiește astăzi un muzeu modern, cu mai mai multe expoziții, denumit Casa Memorială Anton Pann.  Deschisă publicului de puțin timp, Casa Memorială Anton Pann se află în centrul Bucureștiului și reprezintă una dintre cele …
Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

Brașov. Ce poți face într-o zi

Brașovul era de câțiva ani pe wishlist-ul meu. După ce văzusem un pic Bucureștiul, am explorat Piatra Neamț și am fost de câteva ori la Iași, știam sigur că vreau la Brașov. A luat ceva vreme să ajung, dar, iacă am fost acolo, chiar la început de primăvară. În decizia noastră, a fetelor, de a […]
Acest articol are peste 37 aprecieri, distribuiri și comentarii

Acasă la colecționarul de artă Zambaccian

București –  La doi pași de Piața Dorobanți se află casa lui Krikor Zambaccian, un om de afaceri român de etnie armeană, îndrăgostit de artă. Astăzi, casa colecționarului găzduiește Muzeul „Zambaccian”, o colecție impresionantă de tablouri care merită admirată.  Muzeul a fost deschis publicului la 1 martie 1947, casa și colecția de tablouri fiind donate statului român. În perioada regimului lui Ceaușescu, muzeul a fost …
Acest articol are peste 28 aprecieri, distribuiri și comentarii

Acasă la George Bacovia

Cartierul Berceni, BUCUREȘTI –  În sudul Bucureștiului, în apropiere de Parcul Tineretului, se află casa în care a locuit scriitorul român George Bacovia. Astăzi găzduiește Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, o casă modestă ce păstrează o atmosferă autentică a perioadei în care soții Bacovia au locuit aici.  Era o zi de sâmbătă, cu cer albastru și mult soare când am ajuns la casa lui …
Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dacă vei intra la Muzeul Colecțiilor de Artă îți vei schimba total impresiile despre București

București –  Dacă te plimbi într-o zi cu soare pe Calea Victoriei trebuie neapărat să intri în Muzeul Colecțiilor de Artă, aflat în Palatul Romanit, o clădire istorică a Bucureștiului construită la începutul secolului al XIX-lea. În acest muzeu veți descoperi o valoroasă colecție de tablouri și obiecte de artă.  Am ajuns la muzeu la primele ore ale dimineții. La intrare au fost anunțați că ne putem …
Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

Acasă la Tudor Arghezi

Cartierul Văcărești, BUCUREȘTI –  Într-un cartier sudic al Bucureștiului, pe strada Mărțișor, se află o casă frumoasă înconjurată de două livezi de cireși. Este vorba despre Casa Memorială „Tudor Arghezi”, locul în care a locuit marele scriitor român Tudor Arghezi.  Am ajuns pe la amiază în cartier. Strada Mărțișor era liniștită, fără blocuri, doar cu case bine îngrijite, ca la țară. Aveam senzația că nu …
Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

O vizită la Muzeul Victor Babeș din București

București –  În partea de nord a Bucureștiului, în liniștitul cartier Dorobanți, se află un muzeu dedicat unui medic român care a reușit să se impună la nivel mondial încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este vorba de Muzeul „Victor Babeș”, construit în perioada anilor 1928 – 1929 de către fiul marelui savant, diplomatul Mircea Babeș, fiind deschis ca muzeu în octombrie 1956.  În această …
Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Alba Iulia: o dulce descoperire

De câteva zile mă bucur de venirea primăverii, cel puțin în calendar. Vremea nu este încă una prietenoasă pentru plimbările înserate sau sorbirea unui rose la o terasă, însă pentru unele călătorii de scurtă durată e tot ce trebuie. Recunosc, am așteptat-o enorm de mult. M-am simțit ca un urs în bârlog, din care voiam …

Articolul Alba Iulia: o dulce descoperire apare prima dată în foc la ghete.

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fii un mic filantrop și hai la ”Bazarul de Bine”!

Mai tot timpul nu stau pe loc. Mereu îmi propun să cunosc oameni și poveștile acestora, să descopăr experiențe, să iau parte la unele evenimente, să simt că mă îmbogățesc moral, social, informațional. Toate acestea îmi oferă plăcerea de a realiza anumite obiective, de a pune în practică unele idei și de a oferi ajutor. …

Articolul Fii un mic filantrop și hai la ”Bazarul de Bine”! apare prima dată în foc la ghete.

Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pe fundalul șinelor de tren. Partea 2

Deseori se zice că dacă o experiență o începi cu stângul, atunci la sigur va merge prost. Dacă e să mă bazez pe acest fapt, atunci majoritatea oportunităților de care am avut ocazia să mă bucur și să le explorez, trebuia să nu le am. Cred cu tărie că sensul pe care îl oferim unor …

Articolul Pe fundalul șinelor de tren. Partea 2 apare prima dată în foc la ghete.

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

O vizită la Mănăstirea Sinaia

Sinaia, județul PRAHOVA –  Se anunță temperaturi primăvăratice așa că trebuie neapărat să mai prindeți zăpadă pe Valea Prahovei. Vă recomand să vizitați Mănăstirea Sinaia, una dintre cele mai frumoase din România și cu o istorie de sute de ani.  Am ajuns în Sinaia la primele ore ale dimineții. Am parcat în apropiere de Gara regală Sinaia, apoi am luat-o pe jos pe străzile din stațiune. …
Acest articol are peste 52 aprecieri, distribuiri și comentarii

Castelul Pelișor, strălucind în bătaia soarelui

Sinaia, județul PRAHOVA –  Am ajuns la Castelul Pelișor când întreaga zonă era acoperită de zăpadă. Ascuns într-o poiană cu brazi falnici, micul palat din Sinaia se află la doi pași de Castelul Peleș. Ne-am strâns grămăjoară în fața castelului și am ascultat povestea Pelișorului. Ghidul ne spunea că a fost construit în perioada anilor 1899 – 1902 la inițiativa Regelui Carol I al României, ca reședință …
Acest articol are peste 77 aprecieri, distribuiri și comentarii

Iarnă de poveste la Castelul Peleș

Sinaia, județul PRAHOVA –  În această perioadă, Castelul Peleș din Sinaia oferă peisaje de poveste și atrage tot mai mulți vizitatori. Întreaga zonă este acoperită de zăpadă, iar castelul pare desprins dintr-o poveste captivantă și misterioasă, așa cum puțini l-au văzut iarna. Dacă ajungeți în acest weekend la Castelul Peleș să știți că aveți ocazia să faceți fotografii extrem de frumoase. Stratul de zăpadă acoperă întreaga …
Acest articol are peste 74 aprecieri, distribuiri și comentarii

Acasă la George Enescu

Sinaia, județul PRAHOVA –  Într-un cartier îndepărtat al stațiunii regale Sinaia, înconjurat de o rezervație naturală, se află casa în care a locuit și a compus celebrul compozitor român George Enescu. Este vorba despre Casa memorială „George Enescu” din cartierul Cumpătu, situată lângă rezervația naturală „Arinișul de la Sinaia”.  După ce am făcut o vizită Castelului Peleș, am luat-o pe jos spre Cartierul Cumpătu din …
Acest articol are peste 108 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cazinoul din Sinaia la primele ore ale dimineții

Sinaia, județul PRAHOVA –  Îți doresc să ajungi în weekendul următor la Sinaia și să descoperi la primele ore ale dimineții frumosul cazinou, construit la inițiativa Regelui Carol I al României în perioada anilor 1911 – 1912.  În inima stațiunii regale Sinaia se află una dintre cele mai importante atracții turistice de pe Valea Prahovei. Este vorba despre impresionantul cazinou, situat în partea nordică a …
Acest articol are peste 48 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cu prietenii pe Poteca Regală din Munții Bucegi: de la Castelul Peleș până la Cabana „Stâna Regală” și înapoi – descrierea întregului traseu

Sinaia, județul PRAHOVA –  Vă invit să mergem într-o drumeție prin Munții Bucegi, pe Poteca regală din Sinaia. Acest traseu a fost amenajat imediat după inaugurarea Castelului Peleș din 1883, iar printre primii excursioniști se numără Regele Carol I, împăratul Franz Joseph, Regele Alexandru al Serbiei, Prințul Ferdinand, Prințesa Maria și mult mai târziu fiind parcurs de Regele Mihai.  Am plecat din București la ora …
Acest articol are peste 182 aprecieri, distribuiri și comentarii