„Trebuie să fii prost să nu poţi prăji cartofi.” Dar, nici nu-i chiar aşa de simplu, dacă nu vrei să fie arşi, sfărâmicioşi, cruzi pe jumate sau arşi pe cealaltă jumătate. La reţeta de joi, a...
citește mai departe
Trăim vremuri meteorologice capricioase zilele acestea şi – ca să nu alunecăm din greşeală spre o depresie bacoviană – ne căutăm de treabă în jurul cuptorului. Clar lucru – cu un pahar de ghiurgiuliu pe-aproape! Am eu o restanţă morală faţă de cititorii vegani... мягкие игрушки в молдове
citește mai departe
Prima dată-n viaţă am gătit orez de sine stătător şi prima dată am mâncat un risotto atât de gustos! Secretul: ingrediente bune, gătit fără capac şi… desigur – vinul excepţional – folosit atât la gătit,...
citește mai departe
Până acum am făcut la „Reţeta de joi” doar mâncăruri care se gătesc uşor şi se combină gustos cu vinuri bune. Şi dacă această reţetă a vieţii merge ca pe unt, de ce să renunţăm la cultul...
citește mai departe
O, mamma mia! Demult n-am fost în Italia şi, sincer să fiu, duc dorul după o mâncărică bună de pe peninsulă. Slavă Domnului că în era globalizării nu e nevoie să faci sute de kilometri pentru...
citește mai departe
De două ori m-am pornit să fac midii şi de fiecare dată m-am abătut din drum la Gourmet. Zic, a treia oară deam’ n-are încotro, trebuie să iasă! Zis şi făcut, şi încă taaare regretat că...
citește mai departe
Mai nou, în Europa este la modă o tendinţă de a găti gustos şi sănătos acasă. Iar, odată cu Reţeta de joi de pe FineWine, mă conving tot mai mult că acest lucru este interesant,...
citește mai departe
Rubrica noastră permanentă „Reţeta de joi” merge, din nou, prin ospeţie şi poposeşte de această dată la Rozmarin Cafe, un local extraordinar deschis recent la parterul clădirii de birouri Kentford. Vom găti aici „Pui Saltinbocca”, dar...
citește mai departe
Eu abia acum încep să înţeleg că plăcerea de a găti nu se referă la plită. Provocarea cea mai mare este atunci când alegi ingredientele. Tocmai aşa s-a întâmplat cu reţeta de astăzi: m-am pornit...
citește mai departe
Rubrica noastră permanentă „Reţeta de joi” merge astăzi, pentru prima dată în ospeţie şi anume la restaurantul hotelului Jolly Alon. Din start trebuie să precizez că bucătarul casei nu ştia din timp ce vom prepara. Când...
citește mai departe
Aşa cum zilele acestea sunt ploioase, lăsăm grătarele acasă. Dar, nu cred că renunţăm la carne. La rubrica „Reţeta de joi” gătim ceva foarte simplu şi leneş – aşa cum se cade într-o zi ploioasă...
citește mai departe
Directorul, Marele HipnoMops sau, pur şi simplu, Dart Vaider – este invitatul rubricii „Reţeta de joi” pe FineWine. Savuraţi cu plăcere! „Mulți dintre voi, fiind întrebați: “De ce e nevoie pentru un steak ideal de...
citește mai departe
Stimaţi cititori şi băutori de vinuri bune! Redacţia blogului FineWine anunţă de astăzi lansarea unei noi rubrici, dedicată asocierii corecte dintre vinuri şi mâncare. Adică, e tot despre fine wine, dar mai adăugăm oleacă de-ale...
citește mai departe