A fost rândul companiei Purcari să iasă în fața lumii la degustările Tet-a-Tet la Gourmet. E clar că Purcari nu are nevoie de reclamă, Purcari rămâne Purcari, din 1827. Una din primele companii care... букеты из тюльпанов
citește mai departe
Gama de vinuri Sol Negru, de la vinăria Asconi, a fost aseară în centrul atenţiei la degustările din seria Tet-a-Tet la Gourmet. Amintesc pentru cei neavizaţi: întâlnirile Tet-a-Tet presupun degustări în formă liberă la departamentul de...
citește mai departe
Nu înţeleg nici în ruptul capului aşa-numitele „promoţii şi degustări” din supermarketurile noastre, în cadrul cărora „promoteri”, care habar nu au ce-i asta vin, le propun cumpărătorilor să guste vin din păhăruţe de plastic....
citește mai departe
Trăim vremuri meteorologice capricioase zilele acestea şi – ca să nu alunecăm din greşeală spre o depresie bacoviană – ne căutăm de treabă în jurul cuptorului. Clar lucru – cu un pahar de ghiurgiuliu pe-aproape! Am eu o restanţă morală faţă de cititorii vegani...
citește mai departe
Prima dată-n viaţă am gătit orez de sine stătător şi prima dată am mâncat un risotto atât de gustos! Secretul: ingrediente bune, gătit fără capac şi… desigur – vinul excepţional – folosit atât la gătit,...
citește mai departe
Până acum am făcut la „Reţeta de joi” doar mâncăruri care se gătesc uşor şi se combină gustos cu vinuri bune. Şi dacă această reţetă a vieţii merge ca pe unt, de ce să renunţăm la cultul...
citește mai departe
O, mamma mia! Demult n-am fost în Italia şi, sincer să fiu, duc dorul după o mâncărică bună de pe peninsulă. Slavă Domnului că în era globalizării nu e nevoie să faci sute de kilometri pentru...
citește mai departe
De două ori m-am pornit să fac midii şi de fiecare dată m-am abătut din drum la Gourmet. Zic, a treia oară deam’ n-are încotro, trebuie să iasă! Zis şi făcut, şi încă taaare regretat că...
citește mai departe
Mai nou, în Europa este la modă o tendinţă de a găti gustos şi sănătos acasă. Iar, odată cu Reţeta de joi de pe FineWine, mă conving tot mai mult că acest lucru este interesant,...
citește mai departe
Eu abia acum încep să înţeleg că plăcerea de a găti nu se referă la plită. Provocarea cea mai mare este atunci când alegi ingredientele. Tocmai aşa s-a întâmplat cu reţeta de astăzi: m-am pornit...
citește mai departe
Aşa cum zilele acestea sunt ploioase, lăsăm grătarele acasă. Dar, nu cred că renunţăm la carne. La rubrica „Reţeta de joi” gătim ceva foarte simplu şi leneş – aşa cum se cade într-o zi ploioasă...
citește mai departe
Stimaţi cititori şi băutori de vinuri bune! Redacţia blogului FineWine anunţă de astăzi lansarea unei noi rubrici, dedicată asocierii corecte dintre vinuri şi mâncare. Adică, e tot despre fine wine, dar mai adăugăm oleacă de-ale...
citește mai departe
Aproape tot ceea ce se cumpară în magazine este produs de aceste 10 corporații transnaționale. Marte sau Snickers, Sprite sau Fanta, Jakobs sau Maxwell - indiferent de ce alegi, profiturile vor merge la o singură persoană.
citește mai departe