Pe mine, colaborarea cu Pomușoarele Moldovei, începută anul trecut, m-a făcut să redescopăr aromele și gusturile acestora. Zmeura, coacăza, murele, agrișul, afinele sau goji le consider acum o bogăție locală, pe care nu o conștietizăm și încă nu știm să o ambalăm drept o carte de vizită locală. Acum, când am ocazia să compar pomușoarele noastre cu cele de peste ocean, realizez că diferența este foarte mare între copt de soare și copt în camioane, crescut local sau importat, ieftine, multe și dulci  sau scumpe, puține și fără gust. Un alt lucru minunat este că, în Moldova aproape fiecare om are acces la gustoșenii locale chiar în propria grădină, ceea ce în țări civilizate deja este un lux. În schimb, noi nu le avem proaspete și locale în sezonul rece. Și atunci salvarea noastră este congelarea pomușoarelor sau transformarea lor în dulcețuri. Recunosc, nu am avut până acum nici ocazie, nici dorință și nici nevoie să fac dulcețuri pe iarnă. Procesul prea anevoios și îndelungat mă făcea să mizez pe răbdarea mămicai și pe câteva borcane de dulceață puse de ea în valizele noastre. Așa că atunci, când Dr Oetker mi-au propus să exprimentez cu un produs de-al lor, folosit […]
Acest articol are peste 150 aprecieri, distribuiri și comentarii