646x404.jpg
sursa foto: diseara.ro

După ce numărul experiențelor neplăcute din viața mea au crescut, m-am gândit că nu merită să ascund de ochii și urechile lumii așa ceva.
În decurs de doi ani, am avut trei experiențe neplăcute, în care nu s-a procedat omenește, iar in alte cazuri mi-au fost încălcate drepturile.

Despre escrocherii de la centrul educational Quo Vadis

Prima experiență am avut-o cu Centrul Educațional Quo Vadis. În 2015, aveam planuri să plec peste hotare și astfel am inceput să studiez limba Engleză. După ceva căutări pe internet, am dat de ei cu un preț agreabil pentru nivelul de începător. Greșeala mea a fost că nu m-am informat despre calitatea serviciilor oferite de ei.

În primăvara aceluiași an, m-am adresat la ei pentru a studia limba, din start am achitat taxa de 1500 lei, mi-au spus ca nu există la moment grupe formate, curând se vor forma și mă vor anunța. Până o perioada eram zăpăcită nu știam ce să fac, grupa mea se formase deja, însă nu eram încă decisă ce limbă să învăț totuși. Deci peste vreo două săptămâni, venisem să trec la lecții, și desigur mi-au găsit grupa, aceeași grupă în care trebuia să fiu cu două sătpămâni în urmă. Deci grupa mea era la jumătate de curs, din toate lecțiile, iar eu abia înțelegeam ce fac. Desigur, am fost și m-am plâns, pentru a mă transfera la o grupă începătoare. Iarăși trebuia să aștept căci nu aveau grupe noi formate. Întretimp, trebuia deja să plec peste hotare la muncă în Rusia, iam anunțat că plec pentru câteva luni, și când voi reveni voi studia în continuare.
La revenirea mea după trei luni, m-am gândit să-mi iau banii înapoi pentru că n-o să rămân în țară. Desigur mi sa refuzat, pe motiv că banii nu pot fi întorși, pot doar studia în continuare. În toamna aceluiași an, m-am gandit să fac un bine prietenei mele și să studieze ea limba Engleză, pentru că eu nu aveam nevoie atunci. Prietena a frecventat undeva o săptămână nu mai mult, după care m-a anunțat că nu mai poate studia, pentru că i-au cerut bani. Suma achitată de mine era 1500 lei, eu personal am fost doar la o lecție, reiese că prietena avea toate drepturile să studieze restul lecțiilor. Am fost ambele la să ne clarificăm, au spus că ea trebuie să mai achite încă 900 lei, pentru a studia în continuare. La întrebarea de ce, mi-au răspuns că acea perioadă a trecut și banii ceia erau pentru atunci, iar acum trebuie din nou achitat doar că o sumă mai mică.  Am stat și m-am gândit, de fapt banii aceea nu au mers pentru nimic, nimeni pe baza lor nu a studiat, nu aveau dreptul, erau bani înghețați, însă, nimeni nu vroia să procedeze omenește. Clar banii eu ajuns în buzunar la cineva și nimeni nu vrea să scoată înapoi. 
Desigur am încercat să mai rezolv cumva cu ei neînțelegerile. Chemasem și pe o doamna care parese era stăpâna, ma abătea de la temă vorbea în genere despre altceva, și într-un final a repetat cuvânt în cuvânt spusele recepționistei.

Recenzii negative

Peste ceva timp m-am gândit să mă uit pe internet să văd ce scrie alții despre ei, am gasit multe recenzii pozitive, și doar câteva negative, dar bune, îmi amintesc că am citit recenzia unei doamne care se plângea de pierderea de timp și finanțe cu acest centru, dar, acum când răcolesc prin ele nu o mai găsesc, doamna chiar descriase bine problema ei. Citiți recenziile de mai jos și vă v-a fi clar:

Screenshot_1%2B%25281%2529.png
Recenziile de pe pagina lor de facebook

Screenshot_2%2B%25281%2529.pngScreenshot_5%2B%25281%2529.png


Screenshot_7%2B%25281%2529.png
Recenzii de pe Google+

Screenshot_6%2B%25281%2529.png
Acestea sunt recenziile adăugate pe site-ul lor.

După observațiile mele, administrația acestui centru, nu a răspuns nici la o recenzie negativă, nu și-au dat interesul, iar la cele pozitive au răspuns doar la câteva.
Până și interpreta Geta Burlacu ne asigură de calitatea serviciilor prestate de către Quo Vadis.
Mereu mă gândeam că n-o să fac mare treaba dacă o să vorbesc despre acest incident, însă, într-un     final am decis că fiecare merită să se expună dacă iau fost încălcate drepturile de consumator.


Despre centru de reparație a tehnicii Arron

M-am adresat la ei pentru a-mi schimba windows-ul, pentru a-mi curăța ventilatorul laptopului, dar și pentru curățire de viruși.

Un moment important, țin mine bine când le-am spus toate aceste trei nevoie pentru laptopul meu.
După 5 zile, mi-am luat laptopul, și am achitat 400 de lei, parcă era okay, parcă lucra, însă, toate documentele vechi nu le puteam deschide iar după vreo 3-4 zile a început a-și face de cap, parcă nici nu era curățit ventilatorul, parcă nici nu era curățit de viruși. După vreo două săptămâni mi-a apărut și o notificare precum că acest windows nu este original ci o copie a acestuia.

Inducerea în eroare sau smintirea sunt la ordinea zilei

M-am adresat iarăși la cei de la Arron, băieții mi-au rezolvat problema, au zis că așa uneori se mai întâmplă, dar nu e problemă căci se rezolvă rapid. Okay, dar am la întrebarea de ce laptopul merge atât de greu, și de ce nu a fost curățit de viruși, mi-au spus că ei în genere nu l-au curățit de viruși, și că o dată cu schimbarea windows-ului se sterge toți virușii. Iar ei nu au auzit în genere când le-am spus și despre viruși.

Idee este că, după toate astea nu peste mult timp, calculatorul meu lucra la fel ca cum nici nu l-aș fi reparat. Am rugat un bun prieten să-mi schimbe windows-ul, și spre fericirea mea acesta lucra de 1000 de ori mai bine, față de după reparație.

Recenzii negative, pe rețele sociale, dar şi pe alte site-uri

Nu am avut experiențe cu ei în trecut și nu pot spune mai multe decât atât, însă, căutând pe rețelele sociale, recenzii la pagina lor, nu am găsit nimic în genere, probabil nu au permis să fie adăugate recenzii. Dar pe alte site-uri de pe internet am găsit recenzii care în mare partețs negative.
Concluzie, puteam să rog pe cineva să-mi schimbe windows-ul, mare efect de la ei nu am avut, doar pierdere de bani.

Vedeți și siguri:

Screenshot_8%2B%25281%2529.png
Recenzie de pe Google+

Screenshot_9%2B%25281%2529.png
Recenzie de pe site-ul rating.md

Screenshot_10%2B%25281%2529.png
Recenzie de pe site-ul rating.md

Aveți dreptul să credeți ce vreți, însă, eu personal nu vreau să mai am de a face cu ei. Dar, aștept să scrieți în comentarii ce exeriențe ați avut cu ei, fie negative sau pozitive, să vedem.

A treia experiență am avut-o cu Compania de programe de muncă și odihnă Acord Travel, iar despre asta mult şi mai detaliat curând pe blog.
Fiți atenți și siguri în ceea ce faceți. Iar aici în comentarii aștept să-mi spuneți ce experiențe ați avut cu ei.

Toate cele scrise aici, dar și screenshot-urile sunt pe propria răspundere.
Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii