made-in-moldova.jpg

Astăzi am urmărit un spectacol care reflectă ceea ce se întâmplă săptămânal prin instituțiile din Republica Moldova. Da! Asta-i realitatea în care trăim. CORUPȚIA e puterea.

VLAD student la Facultatea de Drept, devine intermediar între decan și studenți, adunând bani pentru sesiuni. Familia lui VLAD: tatăl medic, mama profesoară ambii corupți, iar sora lui avântată după băieți cu bani. Ceva cunoscut nu? 
Fiecare om este văzut în formă de $ ori €. 
Un prieten al tatălui său a încercat să lupte cu corupția, însă în zadar, fiindcă a rămas șomer cu dreptatea sa în buzunar pe-o foaie.
Prietenul lui VLAD dorește să deschidă o afacere, iar din cauza că nu a plătit unui inspector a ajuns să fie amenințat, ulterior să părăsească țara.
VLAD la rândul său este amenințat de alți indivizi, iar pentru faptul că nu a îndeplinit cerința a fost lovit de o mașină și last în stradă.

Adus la SPITALUL DE URGENȚĂ (acolo unde lucra tatăl său), nu a fost îngrijit din cauza că nu avea poliță (principiul tatălui său era - dacă nu are poliță nu am ce-i face). A lăsat să moară propriul copil. Acest spectacol este pe baza unor fapte reale, fapte ce s-au petrecut la noi în Moldova, și desigur care ÎNCĂ SE PETREC!
Un sistem bolnav din toate punctele de vedere, iar având în vedere că bolnavul nu e lecuit până nu are acte și poliță, rezultă că sistemul nostru nu va fi tratat niciodată. DE CE? Pentru că asta-i convenabil TUTUROR!
Dramaturgul Constantin Cheianu și regizorul Sandu Grecu au reușit ce și-au pus în plan, e un spectacol genial care schimbă viziuni. Însă dacă ne uităm după faptul că spectacolul a fost lansat în 2009, iar noi suntem în 2016 - schimbări? Nu sunt! Recomand să mergeți la spectacol, poate vă schimbați ideile și începeți să fiți cinstiți dragi deținători de funcții mari.
Vă întrebați de ce lumea a plecat peste hotare? -Pentru că avem un sistem corupt, pentru că până nu vîri niște bani nu-ți poți deschide o afacere, pentru că un loc de muncă costă euro dar salariul e în lei, pentru că până nu-i strecori bani medicului NICI NU SE UITĂ LA TINE, pentru că fiecare bănuț corupt de la țăran ajunge până la cei de sus - CONDUCEREA noastră, cea care are case de milioane, iar alții mor de foame. DA! În așa țară trăim, iar atâta timp cât CORUPȚIA e în capul mesei nu vom avea NIMIC! Tratați-vă, apoi începeți o viață nouă!
Mulțumesc Teatrului Satiricus și actorilor săi pentru acest spectacol!!!
Aveți posibilitatea să urmăriți acest spectacol pe 10 mai, detalii găsiți pe pagina Teatrului Satiricus.
Acest articol are peste 44 aprecieri, distribuiri și comentarii