ceaiurile-meg.jpg

Sunt o amatoare de ceaiuri. Dacă m-ai pune să aleg între lapte, cafea, cola, vin sau ceai, aleg ceaiul fără nici o ezitare. Pentru că ceaiul nu e doar o băutură. Ceaiul e un ritual, pe care eu pur și simplu îl ador. Iar dacă am un ceai bun, nu îmi mai trebuie nimic, căci momentul meu devine perfect. 

Îmi place să beau ceai în diminețile și serile de toamnă, pentru că ceaiul mă încălzește, îmi dă energie pentru întreaga zi sau mă calmează și mă ajută să am un somn mai liniștit.

meg-ceaiuri.jpg

În această vară am cunoscut un om deosebit, care iubește ceaiurile mai  mult decât mine. Și din dragostea aceasta a făcut și o pasiune – aceea de a culege plante, pe care le sortează, le combină și le transformă în amestecuri pentru infuzii. Aceste amestecuri le aranjează frumos în cutii de lemn sau în săculeți de pânză sau hârtie și le propune amatorilor de ceai. 

ceaiurile-meg-preferate.jpg

Mariana Percic, alături de fetița sa Ema și soțul Gheorghe, sunt cei care au reușit să mă uimească nu doar prin ceaiurile  MEG, dar și prin omenia de care dau dovadă. Datorită lor eu am descoperit ceaiul din muguri de trandafir, care are o aromă deosebită. Datorită lor, am început să apreciez ceaiul de plante și să nu-l mai folosesc doar în calitate de medicament. Și tot datorită lor, colecția mea de ceaiuri s-a mărit, iar asta înseamnă că în această toamnă voi bea ceai mult mai des, pentru că și ceaiurile au termen de valabilitate și nu le pot colecționa la nesfârșit.

ceai-meg.jpg

Apropo, Mariana prepară niște gemuri pe care, dacă le guști, îți stă gândul numai la ele. Pentru că nu am mai rezistat să țin #SeptembrieFărăZahăr, am mâncat fără nici o mustrare de cuget din gemul de coacăză neagră și din cel de zmeură. Sunt absolut delicioase!

gem-meg.jpg

Despre ceea ce  înseamnă MEG, am scris în articolul de pe Regional.md.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și mai mulți oameni despre ceaiurile MEG.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!
Acest articol are peste 42 aprecieri, distribuiri și comentarii