BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Supe

Supă deasă (Minestrone)

Supă deasă (Minestrone)

Jamie Oliver spune că “Secretul supelor bune constă de fapt în ingredientele folosite. O supă bună poate fi preparată şi pusă în bol în câteva minute. E la fel de gustoasă ca aceea pentru care aţi petrecut o oră ca să o pregătiţi. Important este că puteţi prepara supe din aproape orice ingrediente şi, cu puţină imaginaţie, pot fi delicioase”. 

Supa minestrone este de origine italiană și nu există o singură reţetă de acestă supă. 

Continue reading Supă deasă (Minestrone) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Am mai pomenit aici pe blog, cât de mult îmi place mâncarea gătită încet, la temperaturi joase (Slow cooking), dar mai ales supele, care devind în așa mod, mult mai savuroase și mai aromate. Plus că sunt sănătoase și pot fi cu ușurință incluse în mesele de zi cu zi. Pentru aceasta, ar fi bine să aveți un aparat Slow-cooker sau un Multi-cooker, care deține programul Slow-cooking. O altă variantă este să gătiți supa pe aragaz la foc mic, mai mult timp, la temperatură joasă.

Continue reading Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Am mai pomenit aici pe blog, cât de mult îmi place mâncarea gătită încet, la temperaturi joase (Slow cooking), dar mai ales supele, care devind în așa mod, mult mai savuroase și mai aromate. Plus că sunt sănătoase și pot fi cu ușurință incluse în mesele de zi cu zi. Pentru aceasta, ar fi bine să aveți un aparat Slow-cooker sau un Multi-cooker, care deține programul Slow-cooking. O altă variantă este să gătiți supa pe aragaz la foc mic, mai mult timp, la temperatură joasă.

Continue reading Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Uha (supă de pește)

Uha (supă de pește)

Bună pofticioși,

Ce ziceți dacă astăzi treceți pe la un Fish Market și cumpărați niște pește pentru supă? La noi supei de pește i se mai spune uha. Cea mai veritabilă supă de pește este cea care se face de pescari pe malul iazului sau râului de unde au prins peștele, însă și acasă se primește foarte delicioasă, mai ales dacă o faci din pește proaspăt din surse de încredere.

Continue reading Uha (supă de pește) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de delicioasă. Practic este una din supele mele preferate. Are un gust atât de fin și bun, aducându-mi aminte de supele bunicăi de la țară.

Supa este foarte ieftină în ingrediente, se prepară ușor și practic este cea mai simplă variantă, însă vă puteți juca cu gusturile adăugâng în ea pe lângă cartofi, ciuperci sotate sau vre-un soi de pește fără oase gătit la abur sau copt.

Continue reading Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 68 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Îmi plac supele gătite încet, își păstrează o aromă aparte, iar șansele ca să mai rămână nutrienți în legume sunt mult mai mari decât în supele gătite în mod tradițional. Vă îndemn și pe voi să faceți astfel de supe, mai ales dacă aveți copilași mici care au nevoie de cât mai multe vitamine din mâncare.

Supa se face foarte simplu!

Fasolele le-am hidratat 8 ore, apoi le-am pus într-o cratiță la fiert.

Continue reading Supă de fasole gătită slow (la foc mic) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Este cineva pe aici care nu iubește soleanca? (ru:солянка) 

Ceea ce știu cu adevărat, este că această supă rusească, acrișoară, sărățică, cu aromă afumată de bacon, este pe placul multora și este în meniul multor restaurante de la noi. Deseori, se crede că ea se mânâncă la mahmureală, însă eu nu vreau să o consider o supă “a la mahmureală”, o consider mai degrabă încă o supă delicioasă din jurnalul meu de rețete, pe care o gătesc, de fiecare dată când îmi vine gustul și dorul de ea.

Continue reading Soleancă, supa rusească cu miros afumat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 88 aprecieri, distribuiri și comentarii

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Este cineva pe aici care nu iubește soleanca? (ru:солянка) 

Ceea ce știu cu adevărat, este că această supă rusească, acrișoară, sărățică, cu aromă afumată de bacon, este pe placul multora și este în meniul multor restaurante de la noi. Deseori, se crede că ea se mânâncă la mahmureală, însă eu nu vreau să o consider o supă “a la mahmureală”, o consider mai degrabă încă o supă delicioasă din jurnalul meu de rețete, pe care o gătesc, de fiecare dată când îmi vine gustul și dorul de ea.

Continue reading Soleancă, supa rusească cu miros afumat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 88 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sfaturi pentru detoxifierea oganismului după sărbători

  Dulciuri cât mai multe, mâncare de tot felul, odihnă şi câteva kilograme în plus, cam acestea sunt rezultatele sărbătorilor de iarnă. Începând cu Sfinţii Andrei, Nicolae şi terminând cu Crăciunul pe stil… Continuarea
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii