BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Supe

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători

Buna dragii mei,

Articolul de astăzi este unul la țanc, fiindcă după sărbători toți vrem să sorbim dintr-o supușoară acrișoară, nu-i așa? Pentru asta m-am gândit să adun câteva din rețetele mele preferate la un loc, iar voi să o alegeți pe cea care vă face cu ochiul sau poate le faceți pe rând chiar pe toate!

Dia’s Kitchen – 5 rețete delicioase de supe

  1. Începem lista celor 5 supe/ciorbițe cu faimoasa SOLEANCA!

Continue reading 5 rețete delicioase de supe recomandate după sărbători at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de urzici

Supă cremă de urzici

Vreau să profit la maxim de perioada urzicilor. Eu le iubesc crude în salate de crudități sau smoothie-uri verzi, în sosuri de urzici cu mămăligă, le-am adăugat și în omlete. Astăzi vin cu o rețetă de supă cremă de urzici. La o cratiță de 2 l am folosit o pungă cu frunzulițe de urzici (cam 150 gr), leurdă și ceapă verde. La final am servit supa cremă cu urzici cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, piper roșu uscat și rozmarin. 

Continue reading Supă cremă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 119 aprecieri, distribuiri și comentarii

Borș roșu, experiența mea

Borș roșu, experiența mea

Borșul roșu reprezintă o supă de legume în care pentru culoare se adaugă sfeclă roșie și este foarte mult iubit în Rusia, Ucraina, Polonia, Lituania, dar nu în ultimul rând în Moldova și România.… Read More Borș roșu, experiența mea

Continue reading Borș roșu, experiența mea at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci e adorata noastra, de asta o gătesc des la cină. Vă prezint mai jos o rețetă de supă cremă de ciuperci delicioasă și simplă în pregătire. Pentru o supă cremă de ciuperci aromată și gustoasă vă sfătuiesc să alegeți ciuperci proaspete champignon. Eu le prefer pe cele brune, fiindcă au o aromă mai intensă. Ciupercile le-am curățat de cojița de deasupra și le-am scos tulpinile. S-a primit un deliciu!

Continue reading Supă cremă de ciuperci at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci e adorata noastra, de asta o gătesc des la cină. Vă prezint mai jos o rețetă de supă cremă de ciuperci delicioasă și simplă în pregătire. Pentru o supă cremă de ciuperci aromată și gustoasă vă sfătuiesc să alegeți ciuperci proaspete champignon. Eu le prefer pe cele brune, fiindcă au o aromă mai intensă. Ciupercile le-am curățat de cojița de deasupra și le-am scos tulpinile. S-a primit un deliciu!

Continue reading Supă cremă de ciuperci at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbiță de legume de post

Ciorbiță de legume de post

Buna dragii mei,

Postarea de astăzi este una scurtă dar gustoasă. Fiindcă am primit multe reacții pozitive la această ciorbiță pe grupurile culinare, am decis să o las și aici pe blog. Este simplă, de post și poate fi combinată cu diferite legume.

Iată cum am făcut-o! ????

Am călit o ceapă și un cățel de usturoi în ulei de măsline (puteți folosi și ulei de floarea soarelui nerafinat).

Continue reading Ciorbiță de legume de post at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbă de legume cu perișoare și năut

Ciorbă de legume cu perișoare și năut

Buna prieteni,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de ciorbă cu perișoare și năut, simplă dar foarte delicioasă. Supele trebuie să facă parte mereu din meniul nostru zilnic, fiindcă pe lângă faptul că îți încălzesc suflețelul într-o amiază rece și încărcată cu treburi, mai sunt și sănătoase fiindcă sunt ușurele pentru sistemul nostru digestiv. Eu am călit puțin legumele la început, la foc mic, pentru că am vrut ca ciorba să aibă o culoare frumoasă.

Continue reading Ciorbă de legume cu perișoare și năut at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbă de legume cu perișoare și năut

Ciorbă de legume cu perișoare și năut

Buna prieteni,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă de ciorbă cu perișoare și năut, simplă dar foarte delicioasă. Supele trebuie să facă parte mereu din meniul nostru zilnic, fiindcă pe lângă faptul că îți încălzesc suflețelul într-o amiază rece și încărcată cu treburi, mai sunt și sănătoase fiindcă sunt ușurele pentru sistemul nostru digestiv. Eu am călit puțin legumele la început, la foc mic, pentru că am vrut ca ciorba să aibă o culoare frumoasă.

Continue reading Ciorbă de legume cu perișoare și năut at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă deasă (Minestrone)

Supă deasă (Minestrone)

Jamie Oliver spune că “Secretul supelor bune constă de fapt în ingredientele folosite. O supă bună poate fi preparată şi pusă în bol în câteva minute. E la fel de gustoasă ca aceea pentru care aţi petrecut o oră ca să o pregătiţi. Important este că puteţi prepara supe din aproape orice ingrediente şi, cu puţină imaginaţie, pot fi delicioase”. 

Supa minestrone este de origine italiană și nu există o singură reţetă de acestă supă. 

Continue reading Supă deasă (Minestrone) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Am mai pomenit aici pe blog, cât de mult îmi place mâncarea gătită încet, la temperaturi joase (Slow cooking), dar mai ales supele, care devind în așa mod, mult mai savuroase și mai aromate. Plus că sunt sănătoase și pot fi cu ușurință incluse în mesele de zi cu zi. Pentru aceasta, ar fi bine să aveți un aparat Slow-cooker sau un Multi-cooker, care deține programul Slow-cooking. O altă variantă este să gătiți supa pe aragaz la foc mic, mai mult timp, la temperatură joasă.

Continue reading Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Am mai pomenit aici pe blog, cât de mult îmi place mâncarea gătită încet, la temperaturi joase (Slow cooking), dar mai ales supele, care devind în așa mod, mult mai savuroase și mai aromate. Plus că sunt sănătoase și pot fi cu ușurință incluse în mesele de zi cu zi. Pentru aceasta, ar fi bine să aveți un aparat Slow-cooker sau un Multi-cooker, care deține programul Slow-cooking. O altă variantă este să gătiți supa pe aragaz la foc mic, mai mult timp, la temperatură joasă.

Continue reading Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii

Uha (supă de pește)

Uha (supă de pește)

Bună pofticioși,

Ce ziceți dacă astăzi treceți pe la un Fish Market și cumpărați niște pește pentru supă? La noi supei de pește i se mai spune uha. Cea mai veritabilă supă de pește este cea care se face de pescari pe malul iazului sau râului de unde au prins peștele, însă și acasă se primește foarte delicioasă, mai ales dacă o faci din pește proaspăt din surse de încredere.

Continue reading Uha (supă de pește) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica

Buna dragii mei,

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă pe cât de simplă și ușor de preparat, pe atât de delicioasă. Practic este una din supele mele preferate. Are un gust atât de fin și bun, aducându-mi aminte de supele bunicăi de la țară.

Supa este foarte ieftină în ingrediente, se prepară ușor și practic este cea mai simplă variantă, însă vă puteți juca cu gusturile adăugâng în ea pe lângă cartofi, ciuperci sotate sau vre-un soi de pește fără oase gătit la abur sau copt.

Continue reading Supă cremă de cartofi, gust ca la bunica at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 248 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Supă de fasole gătită slow (la foc mic)

Îmi plac supele gătite încet, își păstrează o aromă aparte, iar șansele ca să mai rămână nutrienți în legume sunt mult mai mari decât în supele gătite în mod tradițional. Vă îndemn și pe voi să faceți astfel de supe, mai ales dacă aveți copilași mici care au nevoie de cât mai multe vitamine din mâncare.

Supa se face foarte simplu!

Fasolele le-am hidratat 8 ore, apoi le-am pus într-o cratiță la fiert.

Continue reading Supă de fasole gătită slow (la foc mic) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Este cineva pe aici care nu iubește soleanca? (ru:солянка) 

Ceea ce știu cu adevărat, este că această supă rusească, acrișoară, sărățică, cu aromă afumată de bacon, este pe placul multora și este în meniul multor restaurante de la noi. Deseori, se crede că ea se mânâncă la mahmureală, însă eu nu vreau să o consider o supă “a la mahmureală”, o consider mai degrabă încă o supă delicioasă din jurnalul meu de rețete, pe care o gătesc, de fiecare dată când îmi vine gustul și dorul de ea.

Continue reading Soleancă, supa rusească cu miros afumat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 150 aprecieri, distribuiri și comentarii

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Soleancă, supa rusească cu miros afumat

Este cineva pe aici care nu iubește soleanca? (ru:солянка) 

Ceea ce știu cu adevărat, este că această supă rusească, acrișoară, sărățică, cu aromă afumată de bacon, este pe placul multora și este în meniul multor restaurante de la noi. Deseori, se crede că ea se mânâncă la mahmureală, însă eu nu vreau să o consider o supă “a la mahmureală”, o consider mai degrabă încă o supă delicioasă din jurnalul meu de rețete, pe care o gătesc, de fiecare dată când îmi vine gustul și dorul de ea.

Continue reading Soleancă, supa rusească cu miros afumat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 150 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 57 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)

După cum am mai spus aici pe blog, gătitul încet (sau slow cooking) reprezintă gătirea ingredientelor timp mai îndelungat la temperaturi joase. Pentru aceasta puteți să utilizați aragazul, cuptorul sau puteți să achiziționați un aparat slow-cooker sau multi-cooker care să dețină programul Slow cook. Diferența este că aceste aparate reglează singure temperatura și timpul de gătire… Read More Supă bogată de legume, gătită încet (slow cooking)
Acest articol are peste 57 aprecieri, distribuiri și comentarii