BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

#retetededulciuri

Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere)

Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere)

Buna pofticioși,

Vă prezint o rețetă de cheesecake răcoros și foarte delicios. Mie îmi plac mult cheesecake-urile de tot felul și mereu experimentez diferite rețete. Vara le ador pe cele fără coacere. Ca să iasă gustul dulce-acrișor și gustos, am adăugat coacăză roșie la compoziția cremoasă de brânză ricotta, iar această combinație s-a dovedit a fi una foarte reușită, care te face să închizi ochii și să murmuri de plăcere atunci când îl guști, cel puțin, așa a fost la mine!

Continue reading Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere) at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Christmas Clafoutis

Christmas Clafoutis

Buna prieteni,

Dacă doriți un desert ușurel, atunci clafoutis-ul cu portocale este o alegere perfectă, fiindcă este fresh, moale și delicios.  Eu de obicei fac această prăjitură/clătită cu fructe de sezon, cireși, vișini, mere, pere, iar de data asta am ales portocalele, fiindcă suntem în toiul sărbărtorilor de iarnă, care cer multe citrice, scorțișoară și arome de vin fiert. Vedeți aici și rețeta – Clafoutis cu cireși!

Continue reading Christmas Clafoutis at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 73 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Cupcakes cu umplutura de nuci și cacao

Astăzi vă propun o rețetă simplă de cupcakes, care mie mi-a plăcut și care merită să fie încercată. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, modul de preparare este de asemenea simplu și rapid, iar rezultatul este un desert pe care îl puteți servi, atunci când vă vin prietenele la cafea sau când vă e poftă de ceva dulcișor și delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahăr Moș Zaharia
  • 70 ml ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura de nuci și cacao:

  • 50 gr nuci mărunțite (puteți folosi și migdale) 
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 lingură de zahăr Moș Zaharia
  • câteva linguri cu lapte pentru a omogeniza compoziția de consistența smântânii

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă cu % de grăsime mai mare de 30
  1. Pregătește ingredientele, care trebuie să fie de temperatura camerei...
Acest articol are peste 136 aprecieri, distribuiri și comentarii