BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete De Post

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 23 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe)

Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe)

Conţinutul bogat de substanţe nutritive face fasolea boabe un produs alimentar foarte sănătos. Ea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Am citit pe undeva că i se spune chiar și “leguma care papă zahăr“, datorită faptului că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zahărului şi reduc secreţia de insulină, fiind recomandată persoanelor care suferă de diabet.

Continue reading Fasole bătută (câteva reguli și sfaturi de fierbere a fasolei boabe) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă deasă (Minestrone)

Supă deasă (Minestrone)

Jamie Oliver spune că “Secretul supelor bune constă de fapt în ingredientele folosite. O supă bună poate fi preparată şi pusă în bol în câteva minute. E la fel de gustoasă ca aceea pentru care aţi petrecut o oră ca să o pregătiţi. Important este că puteţi prepara supe din aproape orice ingrediente şi, cu puţină imaginaţie, pot fi delicioase”. 

Supa minestrone este de origine italiană și nu există o singură reţetă de acestă supă. 

Continue reading Supă deasă (Minestrone) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking)

Am mai pomenit aici pe blog, cât de mult îmi place mâncarea gătită încet, la temperaturi joase (Slow cooking), dar mai ales supele, care devind în așa mod, mult mai savuroase și mai aromate. Plus că sunt sănătoase și pot fi cu ușurință incluse în mesele de zi cu zi. Pentru aceasta, ar fi bine să aveți un aparat Slow-cooker sau un Multi-cooker, care deține programul Slow-cooking. O altă variantă este să gătiți supa pe aragaz la foc mic, mai mult timp, la temperatură joasă.

Continue reading Supă cu hrișcă și ciuperci gătită încet (slow cooking) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Coltunași cu cartofi și ciuperci

Colțunașii sunt gustoșeniile cu care ne alinta mămica în copilărie. Atunci o ajutam la lipit, acum am ajuns să îi gătesc singură. De data asta am decis să îi fac cu cartofi și ciuperci, iar pentru a le da gust și savoare, i-am stropit cu ceapă călită și usturoi. Colțunașii se gătesc foarte des în Moldova, se fac cu brânză, cu varză, cu vișini, cu cartofi … numai buni de servit și de mulțumit gurile înfometate …

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 gr făină
  • 1 linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu zahăr
  • apă călduță

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 – 5 cartofi
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper

Ingrediente pentru ungere:

  • 2-3 linguri de ulei rafinat
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi

Începeți să gătiți colțunașii cu răbdare și bunăvoință...

Acest articol are peste 67 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tocană de vinete

Tocană de vinete

Buna iubitori de gătit,

Uite că toamna își intră în drepturi, iar cei care iubesc să încingă cuptorul/aragazul și să gătească gustoșenii deja o pot facem fiindcă e răcoare și bine. Rețeta de astăzi este una tare bună, fiindcă nu cunosc pe nimeni care să se dea la o parte de la o porție de tocană de vinete, făcută la ceaun. Am ales să călesc legumele în trei etape, separat, ca să le păstrez mai întregi și mai frumoase.

Continue reading Tocană de vinete at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 50 aprecieri, distribuiri și comentarii

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri

De când am exclus combinația cartofi-carne din alimentație, mă strădui să combin cartoful gătit sub diferite forme cu alte legume. Astfel, mi se primește o mâncare ușoară, delicioasă și care nu îmi face probleme procesului de digestie. Aseară am gătit la cină Morcov Mini pe pat de piure, cu un sos fresh de verdețuri. S-a primit o cină foarte plăcută la gust și interesantă ca aspect și culoare, dar cel mai important, se gătește foarte repede.

Continue reading Morcov mini pe pat de piure cu sos fresh de verdețuri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 27 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de legume fierte

Salată de legume fierte

De fiecare dată când servesc acest tip de salată mă gândesc că “nu am nevoie de carne”! Doresc cu timpul să exclud carnea din alimentație, care este un aliment foarte greu pentru digestie. Organismului uman îi trebuie o cantitate foarte mare de energie ca să digere carnea, dar dacă mai este și combinată incorect cu alte alimente grele, precum cartoful sau pastele, e și mai anevoios.

Pentru comparație, o legumă se digeră în stomac 30 min – 1 oră (în dependență cu ce este servită), pe când carnea, poate poposi în stomac pînă la 7-8 ore...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ce mănânc într-o zi, rețete de post

Eu sunt mereu în căutare de rețete noi și sănătoase, iar acum în perioada postului în mod deosebit. Perioada aceasta a anului avem cel mai puține fructe și legume proaspete și e mai dificil, abia aștept să vină vara și să ne bucurăm de fructe și legume proaspete și foarte sănătoase. Am decis să împart […]
Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste cu broccoli

Având în vedere că toate grupurile culinare de pe Facebook abundă cu întrebări de genul: ce mai gătiți azi de post?, vă mai dau o idee de cină, din doar câteva ingrediente, foarte simple și accesibile. Țineți minte că în loc de broccoli puteți folosi orice altă legumă doriți! Ingrediente: 200 gr paste broccoli proaspăt sau congelat… Read More Paste cu broccoli
Acest articol are peste 97 aprecieri, distribuiri și comentarii