BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Retete De Post

Checuri cu făină integrală de secară

Checuri cu făină integrală de secară

Buna dragii mei,

Atât de mult m-am îndrăgostit de brioșele și checurile fără ouă și fără lactate, că mereu experimentez cu ideile care îmi vin în cap. De data asta am încercat să adaug făină integrală de secară și vreau să vă zic că au ieșit foarte, foarte delicioase. Pentru aromă am adăugat fulgi de cocos, iar pentru un gust și mai bun am pus și stafide.

Continue reading Checuri cu făină integrală de secară at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec de post cu mac, nuci și banane

Chec de post cu mac, nuci și banane

Buna prieteni,

Am încercat să fac Checul cu mac și ciocolată, minim gluten, fără ouă, fără lactate în altă combinație și s-a primit foarte gustos. Iată de ce am decis să îl postez să vedeți și voi cum arată. De data asta, l-am făcut cu banane și nuci în loc de ciocolată. Mi s-a primit același rezultat perfect, aceeași textură pufoasă, puțin mai umedă ca la primul chec, același gust delicios. Vedeți și voi, în poze l-am tăiat încă fierbinte, nu m-am putut abține.

Continue reading Chec de post cu mac, nuci și banane at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mâncărică de ardei copți, roșii și usturoi

Mâncărică de ardei copți, roșii și usturoi

Buna prieteni,

Ce plăcere am să gătesc această mâncare de fiecare dată. Ardeii copti cu roșii și usturoi reprezintă o combinație atât de reușită, dar câtă culoare în farfurie și ce gust bun. Mai am pe blog și acest fel de a găti această mâncare – vedeți aici rețeta Ardeilor copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi.

De data asta am făcut o mâncărică foarte bună, vedeți și voi mai jos rețeta simplă și ușoară.

Continue reading Mâncărică de ardei copți, roșii și usturoi at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Terci de ovăz, cu stafide și semințe

Terci de ovăz, cu stafide și semințe

Buna prieteni,

Nu este necesar să scriu prea multe despre beneficiile consumului fulgilor de ovăz. Ele sunt evidente pentru oricine deja. Am pe blog foarte multe rețete în care îi folosesc, iar astăzi nu este o excepție. Mă bucur că pot să îi includ în alimentație cât mai des. Fiindcă la dejun consum mereu doar fructe sau smoothie-uri, în weekenduri prefer să am la brunch terciuri din ovăz de genul acesta, vedeți și voi mai jos despre ce vorbesc.

Continue reading Terci de ovăz, cu stafide și semințe at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hummus cu sfeclă roșie coaptă

Hummus cu sfeclă roșie coaptă

Buna dragii mei,

Cine iubește hummusul? Eu îl ador. De data asta am decis să îl fac cu sfeclă roșie coaptă și priviți ce frumusețe s-a primit. Acest hummus puteți să îl faceți și când aveți oaspeți, va decora și diversifica orice masă, unde mai pui că este și super-sănătos. Pe lângă faptul că consumată în stare crudă sfecla roșie este cea mai sănătoasă, știați că cea mai sănătoasă metodă “de a găti” sfecla roșie, este – coacerea ei?

Continue reading Hummus cu sfeclă roșie coaptă at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cartofi copți cu mujdei

Cartofi copți cu mujdei

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o rețetă de cartofi la cuptor cum nu a-ți mai mâncat. După ce îi scoți de la cuptor, e foarte greu să te abții să nu îi mănânci pe toți. Textură cremoasă, aromă de usturoi și ulei de floarea soarelui nerafinat, presat la rece – o combinație de lins pe degete!

Pont! Serviți cartofii cu niște slăninuță de porc rece și feliată subțirel ..

Continue reading Cartofi copți cu mujdei at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan

Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan

Buna dragii mei prieteni,

În sfârșit problema cu site-ul a fost rezolvată, iar eu pot să revin ca să-mi împărtășesc cu voi rețetele.

Sărbătorile de iarnă tocmai au trecut și noi deja căutăm să facem ceva de mâncare ușurel și sănătos. Astăzi vă prezint o rețetă de vinete coapte, cu aromă de usturoi, seminte de susan încălzite puțin pe tigaie, apoi râșnite și ulei de floarea soarelui. O plăcere să o savurezi cu felii tăiate subțirel de pâine din făină de secară sau din cereale integrale.

Continue reading Pastă de vinete coapte cu usturoi și semințe râșnite de susan at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ce fel de moldoveancă sunt eu, dacă nu am pe blog “chipăruși copți cu patlajică călită” ? Această mâncare se gătește foarte des prin satele Moldovei și se servește atât cu pâine, cât și cu mămăligă; atât caldă, cât și rece. Este un deliciu adevărat, plin de culoare!

Ardei copți cu sos de roșii, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • ardei grași dulci
  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii coapte
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline sau de floarea soarelui nerafinat
  • ierburi aromate (opțional)
  • sare și piper după gust
  1. Coace ardeii în cuptor...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Buna pofticioși,

Rețeta zilei de astăzi este pentru cei mai “lenoși”, care nu iubesc să se joace cu răsucitul sarmalelor. Mie îmi place să fac sarmale și iubesc să le răsucesc, însă atunci când nu am deloc timp să o fac și pofta de găluște este mare, recurg la această rețetă ușoară și simplă.

Orez cu legume sau “sarmale leneșe”

Ingrediente:

  • un pahar cu orez bob lung/al meu a fost integral
  • 2,5 pahare apă clocotită
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • un sfert de varză de mărime medie
  • 2 ardei grași
  • sare și piper după gust
  • ierburi aromate
  1. Toacă toate legumele cubulețe și călește-le cu uleiul de măsline la foc mic, până se înmoaie puțin, într-o tigaie mai adâncă...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salata de cartofi cu ghebe

Salata de cartofi cu ghebe

Buna dragii mei,

Vă zic bun găsit după o absență de 2 săptămâni cât mi-am savurat vacanța. Promit să scriu un articol interesant despre vacanța noastră de anul ăsta, doar să apuc nițel timp liber să stochez pozele și să le aleg.

Rețeta zilei de astăzi este una foarte gustoasă. Este vorba despre o salată colorată de cartofi și alte legume, cu ciuperci ghebe marinate. Dacă le aveți proaspete e și mai și, coaceți-le nițel pe tigaie și adăugați-le în salată, vor adăuga un miros …mmmm……

Recunosc că îmi plac cartofii...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de vinete și ardei copți

Salată de vinete și ardei copți

Sunt atâtea variante de salate de vinete, în atâtea combinații, că îmi lasă gura apă numai când mă gândesc. Am stat și am analizat că nu am încă pe blog o rețetă de salată de vânătă, pe care eu așa de mult o iubesc, așa că m-am pus aseară pe treabă.

Dia’s Kitchen – Salată de vinete și ardei copți

Iubesc vânăta coaptă sau în diferite tocănițe. Pentru mine ar fi destul să o coc, să o blenduiesc cu un pic de ulei, sare și usturoi și deja e un fel de gustoșenie de uns pe pâine.

Continue reading Salată de vinete și ardei copți at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Supele reci din legume (raw), cele mai sănătoase supe

Supele reci din legume (raw), cele mai sănătoase supe

Buna dragi prieteni,
De când am adoptat un stil de alimentație bazat în proporție de aproximativ 60-70% alimente vii (adică crude), m-am îndrăgostit la propriu de supele raw, din legume proaspete. Restul 40-30% din alimentele mele, reprezintă alimente gătite, adică rețetele pe care le vedeți zi de zi, aici pe blog și pe pagina mea de facebook – Dia’s Kitchen.
Supele din legume crude, se fac foarte usor si sunt foarte, foarte sănătoase, în comparație cu alte supe, pe care obișnuim să le gătim în mod tradițional...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Buna tuturor,

Astăzi vin cu o combinație de garnitură mai puțin obișnuită, fiindcă după sondajul pe care l-am făcut pe instagram pe pagina Dia’s Kitchen de acolo, am observat că foarte multă lume nu a încercat-o încă.

Iată de ce ard de nerăbdare să împart această rețetă cu voi, fiindcă este una foarte delicioasă și sunt sigură că dacă o veți încerca, veți rămâne plăcut surprinși de gust.

Dia’s Kitchen – Orez cu porumb dulce, ceapă și usturoi

Ingrediente:

  • o cană cu orez la alegere
  • o cană cu porumb dulce proaspăt, congelat sau din conservă
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 linguri ulei la alegere
  • fulgi de ardei roșu iute sau piper
  • sare după gust
  • 3 căni cu apă
  1. Spală și pregătește toate ingredientele...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Pate vegan din conopidă și migdale hidratate

Buna prieteni,

Eu de când încerc să mă alimentez mai sănătos și de când am grijă mare de ceea ce mănânc, mereu încerc rețete din categoria celor vegane sau vegetariene. După cum am mai spus aici pe blog, nu sunt adepta nici unui curent, fie el vegan (care mă atrage cel mai mult), raw-vegan sau vegetarian (asta îmi displace cel mai mult). 

Eu sunt pentru calea de mijloc, adică acolo unde se respectă niște reguli în combinarea alimentelor, nu se face abuz de mâncare, se dă la o parte consumerismul exagerat și se aleg acele alimente care aduc cu adevărat aport de nutrienți, energie și combustibil bun pentru organism...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Hrișcă cu legume la cuptor

Hrișcă cu legume la cuptor

Buna dragii mei,

Sunt pe aici persoane care iubesc hrișca? Eu o ador nu doar pentru faptul că nu conține gluten, ci și pentru gust. O gătesc în toate felurile posibile, mai ales că este perfectă în calitate de garnitură. Hrișca e bună cu orice, adică cu carne, cu pește și chiar cu legume. Este o alegere bună pentru perioada când țin post și nu doar. De data asta, am ales să o gătesc la cuptor, cu legume și am rămas încântată.

Continue reading Hrișcă cu legume la cuptor at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei etc. Într-o alimentaţie echilibrată, arpacasul reprezintă o alegere sănătoasă, întrucât aduce multe beneficii organismului prin aportul de fibre și alți nutrienți.

Dintre toate cerealele cunoscute (inclusiv grâu, secară şi ovăz), arpacaşul din orz decorticat are cel mai mic indice glicemic, fiind o alegere potrivită pentru diabetici sau pentru persoanele care urmează o dietă cu un indice glicemic scăzut.

Continue reading Arpacaș de orz cu ciuperci Pleurotus at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Gustare cu pastă de urzici

Gustare cu pastă de urzici

Urzicile mai sunt numite “foc vindecător”, adică te ard/pișcă când le atingi, însă odată ajunse în organism imediat se luptă cu bacteriile, ajută la detoxifierea organismului, te încarcă cu energie, au chiar și efect analgezic, conținând mult fier și magneziu. Așa că fuguța la piață și cumpărați-le cât mai sunt!

Este clar că dacă vrei să beneficiezi de toate aceste proprietăți, trebuie să o consumi în stare crudă.

Continue reading Gustare cu pastă de urzici at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 156 aprecieri, distribuiri și comentarii

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta

Ultimul timp tot mai des vedem pe rețelele de socializare diferite postări cu smoothie-uri de diferite tipuri și feluri. Totul bine și frumos mi se pare până nu se ajunge în momentul când se exgerează atât cu postările, cât și cu lipsa de informare a persoanelor care îl consumă.

EU RECOMAND CU ÎNCREDERE CONSUMUL SMOOTHIE-URILOR VERZI, NEAPĂRAT FRESH, ÎN CAZUL ÎN CARE SE ȚINE CONT CU ADEVĂRAT ȘI DE CÂTEVA REGULI ALE ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE.

Continue reading Consumă smoothie verde dacă ții la sănătatea ta at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 190 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciorbiță de legume de post

Ciorbiță de legume de post

Buna dragii mei,

Postarea de astăzi este una scurtă dar gustoasă. Fiindcă am primit multe reacții pozitive la această ciorbiță pe grupurile culinare, am decis să o las și aici pe blog. Este simplă, de post și poate fi combinată cu diferite legume.

Iată cum am făcut-o! ????

Am călit o ceapă și un cățel de usturoi în ulei de măsline (puteți folosi și ulei de floarea soarelui nerafinat).

Continue reading Ciorbiță de legume de post at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

Salată de post din legume cu castraveți murați

Salată de post din legume cu castraveți murați

Buna prieteni,

Postul este o perioadă care dacă e abordată coret, poate aduce foarte multe beneficii trupului și sufletului. Am scris aici pe blog părerea mea despre această perioadă și vă invit să citiți acest articol fiindcă sunt sigură că aveți nevoie de el. Accesați linkul: Postul – perioada în care uităm să fim mai buni.

Salata care urmează se face foarte simplu și e foarte bună. Combină multe legume și culori.

Continue reading Salată de post din legume cu castraveți murați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 273 aprecieri, distribuiri și comentarii