BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Maxime Minime

Mă crezi…

Mă crezi… ”Mă crezi că în unele case poți găsi un arbore care este și genial, și logic – arborele genealogic?” ”Mă crezi că îți voi povesti un peisaj, iar tu vei crede că e o aluzie politică – e mai bine cu orizont decât fără?” ”Mă crezi că voi întreba la chioșc ceva fără […]
Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ce-ai făcut?

„Ți-a plăcut ce-am făcut?” „Ai făcut un live foarte bun”. Mama a făcut plăcinte. Tata a făcut reparație. Bunicul și bunica au făcut trei case: una în tinerețe, una în Siberia și apoi după ce s-au întors – alta în sat. Dar tu ce-ai făcut în viața asta? Un selfie! Bineînțeles că greșesc. Mai multe. […]
Acest articol are peste 356 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pokemonul lui Alecsandri

Primul Pokemon a fost observat pe aceste meleaguri pe la anii 1850, bineînțeles, la clasicii literaturii române. La Vasile Alecsandri. „Crede-mă că de când sunt în lume n-am întâlnit un IPOCHIMEN atât de nostim ca mata”, i-a spus coanei Chirița un personaj al lui Alecsandri.
Acest articol are peste 18 aprecieri, distribuiri și comentarii

Maxime minime: Edson Arantes do Nascimento Pelé în traducere înseamnă Peleneagră

Numele lung al legendarului fotbalist Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pelé, se traduce în una dintre limbile lumii cu numele autorului rus de origine basarabeană Peleneagră… Ce carte fantastică a scris recent Pelé „De ce iubim fotbalul”!
Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dietologi sunt mai mulţi, dar etologi doar unul: Dorian Furtună

Di-etologi sunt mai mulţi, dar etologi doar unul: Dorian Furtună… La Chişinău a fost lansată, miercuri, prima carte de etologie umană și psihologie evoluționistă din Republica Moldova „Homo Aggressivus: De ce nu se opresc războaiele și violența”, semnată de Dorian Furtună.
Acest articol are peste 23 aprecieri, distribuiri și comentarii

Dimineaţa în care Premierul ar demite nişte demnitari s-ar putea numi «Утро стрелецкой казни»

Dacă se va întâmpla, dimineaţa în care Primul-ministru va demite nişte demnitari s-ar putea numi «Утро стрелецкой казни»… Orice asemănare cu persoane reale şi evenimente istorice este pur întâmplătoare.
Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii