BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Home Article

Despre protest…pe scurt

Nu știu ce a fost la voi ieri în newsfeed-ul de la fb dar la mine în prima parte a zilei era doar #ViorelMustGoOn și a doua despre protest, videouri, poze, text. Și dacă prima a fost cu succes, a doua nu prea. A început totul frumos, când mergi spre Romană la 18:30 și vezi … Mai mult Despre protest…pe scurt
Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

De exemplu în autocar… de ce și nu?

Articol scris la 1:46 noaptea, în drum spre Chișinău. *** De exemplu în fiecare autocar…sunt aceleași tipuri de persoane. Persoane cu laptopuri (categoria mea iubită), de ce trebuie să îți scoți laptopul la 1 de noapte pentru a privi un film? Adică na, a privi un film – a te chinui mai bine spus din … Mai mult De exemplu în autocar… de ce și nu?
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

New functionality in BNP Paribas

Acest articol urmează să fie publicat pe blogul intern al companiei. Este un pic editat, din cauza politicii sau pentru că eu am crezut că e cazul. *** After a long time, this week we have successfully deployed new functionality in BNP Paribas, which was part of one project – and this is a good … Mai mult New functionality in BNP Paribas
Acest articol are peste 8 aprecieri, distribuiri și comentarii

Lund. Și lasă lumea să aștepte.

Prima impresie față de Lund a fost că în acest eco-oraș tot timpul îți aparține, și lasă lumea să aștepte. *** „Cheltui timpul” cum vrei: ieșiri cu familia; stat la soare pe iarbă, în fața catedralei sau pe scaune lângă primărie; plimbări prin parcuri sau gradina botanică; bere cu prietenii sau alt ceva ce îți … Mai mult Lund. Și lasă lumea să aștepte.
Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

Despre români. Pe scurt.

articol scris după primul party al meu în companie. cred că am avut necesitatea de-al scrie. *** De exemplu, la toate complexele și frustrările pe care le-am avut în privința moldovenilor (din Republică) vs românii – acum e ceva diferit. Și această concluzie nu a apărut după party – după ea, ea (adică concluzia – … Mai mult Despre români. Pe scurt.
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Suedia. Pe scurt.

Articol scris prin aeroporturi și avioane. Suedia m-a șocat frumos, începând de la oameni și terminând cu ciuperci. *** Pe scurt. Despre oameni. Oamenii nu au complexe atât timp cât se simt bine, și asta e bine. Nu au complexe să se coboare la mintea unui copil, să danseze în fața unui public chiar dacă … Mai mult Suedia. Pe scurt.
Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vacanțe DIY

Despre vacanțele Do-It-Yourself se poate de scris mult. Voi scrie puțin. *** Ele-s ca niște foi albe. Ele te fac să-ncepi a colora. Ele te fac sa îți faci planuri. Ele nu merg așa cum ai planificat. Ele te fac să prețuiești timpul și nu doar. Ele te fac să fii mai punctual. Ele te caracterizează. … Mai mult Vacanțe DIY
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Despre aplicații și Ministerul Afacerilor Externe al României.

Mi-am cumpărat telefon mobil. Dar nu despre asta e articolul. *** Am început să-mi instalez aplicații ce ține de călătorii: booking, airbnb, esky, momondo, wizz/ryanair, visit a city, culture trip, flixbus ș.a., e și normal că după îmi apăreau și unele sugestii/”alții au mai instalat și”, printre ele am dat de o aplicație care și … Mai mult Despre aplicații și Ministerul Afacerilor Externe al României.
Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Târgoviște, sau prima călătorie cu trenurile românești.

În weekend am decis să „evadăm” din București, într-un alt oraș. La început ne gândeam la Curtea de Argeș, însă cel mai de dimineață tren era pe la vreo 11, așa că am decis să schimbăm orașul pe Târgoviște, și pentru că nu am mai mers cu trenurile românești – chiar vroiam să văd „cum … Mai mult Târgoviște, sau prima călătorie cu trenurile românești.
Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Roma de februarie.

În februarie 2016 eram în Roma.  Mult timp amânam vizitarea Romei din cauza că cel mai des mă aflam vara în Italia, iar din spusele mai multor oameni am înțeles că nu-i cea mai perfectă perioadă a anului pentru a o vizita din cauza aglomerației, temperaturii și alte consecințe a acestora. Așa că înainte de a pleca … Mai mult Roma de februarie.
Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Planificare 2017.

Am decis ca la începutul anului 2017 să scriu locurile care vreau și/sau urmează să le vizitez, și de ce anume ele. *** Începem cu Londra, cred că principala cauză de ce m-aș duce acolo e concertul King of Leon, dar poate și să fac un selfie cu garda regală, să văd „ochiul”, autobusele, podul și … More Planificare 2017.
Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pisa – oraș minimalist.

Am ajuns dimineața la Florența (Firenze), am găsit hotelul (mai bine spus etajul unui bloc) și am pornit prin oraș. La început credeam că o zi pentru Florența va fi puțin, însă până la amiază am văzut o bună parte din atracțiile turistice de aici, așa că am decis ca partea a doua a orașului să … More Pisa – oraș minimalist.
Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

București – primul oraș din vest.

Bucureștiul l-am cunoscut în câteva etape, de fiecare dată într-o manieră diferită și cu noi impresii. Prima dată-ți place la infinit. A doua oară treci foarte repede. A treia oară te dezamăgești și începeți să vă certați. A patra oară totul revine la normal. A cincea oară – te muți. *** A început tot în 2014, … More București – primul oraș din vest.
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Despre Praga. Pe scurt.

Frumusețea acestui oraș trebuie să fie privită live, așa că vor fi puține poze.  Planificam să văd Roma în februarie 2016, iar în urma unei discuție cu o colegă de facultate ce făcea schimb de experiență în Praga am decis să trec și pe acolo. 3 zile pentru capitala Cehiei este suficient – deși dorința de a … More Despre Praga. Pe scurt.
Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

Good to know

Despre unde să cauți și când să planifici o călătorie sunt scrise o sumedenie de articole. Cazări pe booking, airbnb sau couchsurfing. Căutarea zborurilor pe google, momondo și esky, iar procurarea de pe siteurile companiilor. Locuri turistice pe tripomatic, visitacity sau search pe google cu „places to visit in”. Pentru careva reduceri honey sau alte … More Good to know
Acest articol are peste 15 aprecieri, distribuiri și comentarii

Monaco

Pentru mine Monaco va rămâne țara tunelurilor, luxului și celor mai scumpi magneți de frigider. Doi kilometri pătrați plini de locuri în care poți petrece frumos timpul, începând cu o pizzerie de la colț, niște yacht-uri și terminând cu cazinoul. *** Un oraș care te fascinează din primele minute când cobori din tren. Asta se … More Monaco
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii