BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Health And Beauty

Cum aleg hainele?

Atunci când merg să-mi cumpăr haine, mă conduc după câteva criterii esențiale pentru mine.

IMG_7998.JPG

1. Calitatea. Acest aspect este în top. Poate să fie haina oricât de frumoasă, însă dacă are o calitate proastă, n-am să o cumpăr niciodată.
Hainele de la Move sunt făcute din stofe naturale, respectiv, calitatea este 100%. Pielea respiră, plăcute la atingere și purtabile.

2. Comoditatea. Ați îmbrăcat haine în care n-ați putut întinde piciorul mai mult, sau în care nu puteați ridica mâinele? Cred că toți am trecut prin asemenea experiențe...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Totul despre maternitate

Dacă ești femeie, mereu stai cu gândul la ceasul biologic, mai ales dacă îți dorești un copil.
Când mă gândesc că amuș fac 30, articolele despre graviditate și/sau maternitate persistă tot mai mult în bara mea de căutări.
Și sunt mirată că nicăieri în acest internet nu se scriu toate detaliile despre naștere, perioada dinainte și după. Pentru că majoritatea prietenelor mele deja au făcut câte un copil, unele pe al doilea și îmi povestesc despre întrebările care le apar și prin ce dificultăți au trecut sau trec...
Acest articol are peste 52 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sănătate la sticluță

Cu toții ținem la sănpătatea noastră și ne dorim ca mereu mereu să ne simțim bine din toate punctele de vedere. Dar din păcate, fiind supuși la diferite circumstanțe ne mai se întâmplă să avem careva dureri, infecții, scăderi ale imunității, răni, stări depresive etc.

pexels-photo-105028.jpeg

Cred că și vouă vi s-a întâmplat: dacă inițial luați o pastilă pentru careva dureri, după o anumită perioadă, acea doză nu mai este suficientă, și este nevoie deja să luați 2 pastile pentru efect. Și tot așa băgând în organismul nostru atâtea pastile, nu sunt sigură dacă ne lecuim, sau de fapt mai mult ne distrugem sănătatea...
Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

Alimentația și sănătatea femeii

matheus-ferrero-226756.jpg


Cam de vreo câțiva ani de zile acord o importanță deosebită alimentației. Am încercat să nu mănânc carne, tot ce mi-a reușit a fost o lună de zile, după care am înțeles că nu pot să renunț la aceasta. Am redus consumul de junk food, doar că sunt o pofticioasă și greșesc uneori: atunci când vreau un cheeseburger de la McD sau Pringles nimic nu mă poate opri.

food-salad-restaurant-person.jpg

Deoarece mai fac și sport intensiv, pentru un rezultat vizibil- 70% ține de alimentație. Degeaba stai 3 ore la sală și alergi și dimineața și seara, dacă mănânci burgeri și maioneză apoi...
Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Să arătăm ca la Hollywood

Greșeala pe care o fac o bună parte dintre femei este că încearcă să reducă ridurile când acestea deja au apărut de multă vreme, sau că încearcă să înlăture careva defecte ale pielii, care cu greu pot fi scoase fără un bisturiu sau injectări.

model-face-beautiful-black-and-white-407035.jpeg

De aceea e foarte important să folosim produse care ar putea să prevină sau să diminuieze apariția ridurilor, deshidratarea, uscarea/îngrășarea tenului, de exemplu.
De asemenea, necesar este să folosim produse corespunzătoare vârstei, tipului de ten și problemelor pe care le avem, ca să nu ajungem în 2-3 ani să reparăm ce nu se mai poate repara...
Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

perfect brows

Expresivitatea feței în mare parte este redată de forma sprâncenelor, de asta e atât de important să le avem corecte.
Greșeala pe care o facem, noi, femeile, de cele mai deseori, este că nu avem încredere în mama natură și nu știu de ce, credem că noi vom face o treabă mai bună decât a reușit să facă natura.

2c5a613d3034dabd815221128b5567f7_XL.jpg


Așa ne trezim că facem din forma sprâncenelor noastre teroare. Ba le facem mega subțiri, ba le desenăm inestetic.
De cele mai dese ori, forma ideală a sprâncenelor e cea care o avem în mod natural și doar un pic trebuie ajustată înlăturând firele rebele care nu se aliniază celorlalte...
Acest articol are peste 53 aprecieri, distribuiri și comentarii

hey, Rapunzel

De când mă țin minte am avut părul lung. Excepție am făcut de 3 ori când mi-am dorit o schimbare și l-am tăiat mai sus de umeri.

tamara-bellis-218828.jpg

Deși toată lumea mă întreabă cum îngrijesc părul, o atenție deosebită niciodată nu i-am acordat. Prea sunt eu nerăbdătoare să stau și să-l îndrept sau să-l ondulez, de asta îl port aproape mereu așa cum este el, natural.

Un șampon, un balsam de păr și un ser/ulei pentru capete e tot de ce am nevoie, uneori mai adaug și un spray pentru protecție.

De recent, am primit de la Avon produse de îngrijire a podoabei capilare

Acest articol are peste 2 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inadmisibil pentru o femeie

După cum știți, pentru că m-ați criticat pentru asta,
consider că o femeie trebuie să fie impecabilă, să fie perfectă în imperfecțiunea sa.
Perfecțiunea și imperfecțiunea este relativă, asta e cel mai important de ce trebuie să țineți cont.

tanja-heffner-259380.jpg


Cu toate acestea, consider că există lucruri care sunt inadmisibile pentru o femeie, deși situații de viață sunt multe, ni se pot întâmpla de toate, însă e nevoie să înlăturăm aceste aspecte cât mai curând posibil.

1. O femeie nu are voie să umble cu oja de pe unghii sărită

2...
Acest articol are peste 152 aprecieri, distribuiri și comentarii

7 reguli de comportament în sala de forță

Acum nici nu mai știu dacă este o necesitate să mergi la sala de sport, deja mai mult a devenit o tendință. Și cu cât e mai bengoasă sala, cu cât mai multe mii de euro dai, cu atât ești mai respectat în lumea oamenilor care fac mișcare.

tumblr_static_tumblr_static_91ouo8bnhlogowg0s4s4ggw4c_640.jpg

Nu că n-ai putea să faci acasă, sau în parc sau la un teren sportiv, important să fie sală cu toate utilitățile, iar dacă mai vin și persoane importante acolo, să știi că ai cea mai de invidiat viață activă.

Când mergi la sală, să zicem, minim 3 ori pe săptămână, sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont, dacă nu le faci, degeaba dai atâția bani...
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

îndrăznește și mark. folosește

Dacă aș putea, aș purta ruj roșu, mov sau bordo în fiecare zi. Uneori le-aș pune pe toate odată, ca să se bucure buzele de multă, multă culoare.

large%2B%25281%2529.jpg

Ador culorile îndrăznețe, îmi dă o doză suplimentară de curaj și siguranță în mine.

Așa că atunci când s-a lansat gama mark. de la AVON, am intrat într-un extaz permanent.
În sfârșit pot să mă bucur de nuanțe fierbinți, care atrag atenția și care te scot în evidență.

În foarte scurt timp a devenit gama mea preferată, pentru că, pe lângă rujuri, are tot de ce este nevoie: rimel, blush-uri (care sunt fenomenale), fond de ten, pudră, tot, tot...
Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

ea, femeia ce se bucură de viață

Femeile mele preferate sunt cele care se pot bucura de viață.

vboa34qcw4w-seth-doyle.jpg

Care pot să alerge în plină stradă, să sară în sus de fericire, sau pur și simplu să meargă și să râdă în hohote.
Femeile la care vezi licărire în ochi, care împart bunătate și energie pozitivă.
Femei sigure pe sine, femei frumoase, femei pe care nu te saturi să le admiri.

Femeile care pot face din cea mai banală zi, o operă de artă.

Dar.
Ce îi lipsește unei femei pentru ca să se poată bucura de viață?
- o familie, un partener alături, un copil?
- un job pe care îl îndrăgește, unde are libertate și poate crește...
Acest articol are peste 37 aprecieri, distribuiri și comentarii

de ce să-ți iei o brățară fitness? [xiaomi mi band 2]

Dacă realizarea anului trecut este că am început să beau câte 2 l de apă pe zi, anul acesta îmi doresc un an activ, cu mult sport/ mișcare și gustări sănătoase.

Screen%2BShot%2B2016-11-06%2Bat%2B9.06.18%2BPM.png


De asta, mi-am luat o motivație în plus, acest fit band.


Am optat pentru xiaomi mi band 2. Mi s-a părut frumușel, subțirel, care nu deranjează la outfit, chiar dacă alegi să îmbraci o fustă creion și parcă ar avea toate funcțiile de care aș avea nevoie...
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum este o fată cuminte?

Dacă băieții îi clasificăm foarte simplu în băieți buni și băieți răi, atunci când vine vorba de fete e un pic mai complicat.

Toni_Frissell.jpg

Unu, pentru că femeile singure nu se înțeleg, și mai apoi că ele sunt nevoite să joace o sumedenie de roluri care i se potrivesc, sau i se potrivesc mai puțin.
Am analizat un pic și cred că femeile pot fi împărțite în 3 mari categorii:
- femei cuminți;
- femei care nu se tem să experimenteze;
- femei care se bucură de viață.
Partea interesantă e că femeile pot să facă parte din toate cele 3 categorii, în dependență de stare, circumstanță, dorință sau etapă a vieții...
Acest articol are peste 65 aprecieri, distribuiri și comentarii

parfum pentru viață

Preferințele mele pentru accesorii sunt clasice. Le prefer cât mai puține, cât mai rar și îmi ia ceva timp până îndrăgesc ceva.
La fel e și cu parfumul. Am mulți ani de când port aceeași aromă, iar anul acesta datorită Avon mi-am permis să diversific.

Îmi plac notele apăsate (cum spun eu, cu personalitate), notele lemnoase, ceea ce a reușit să aducă și designer-ul franco-japonez Kenzo Takada în parfumul Avon LIFE. Plus că a adăugat și un buchet floral. Respectiv, avem un parfum cu personalitate, la un preț accesibil...
Acest articol are peste 9 aprecieri, distribuiri și comentarii

ce să faci când pielea ta se exfoliază după bronz?

Dacă anul acesta am avut 2 săptămâni de mare și soare,
și deși pielea mea este aristocratică și mă bronzez foarte greu, totuși am reușit să prind un pic de bronz.

tan.jpg

La marea majoritate ne place să avem pielea bronzată, doar că la o săptămână-două după asta, începem să ne exfoliem, și nu spun despre momentele când ne ardem, dar când bronzul începe să treacă.
Căpătăm acel aspect de piele albă care se ia de pe noi încetul cu încetul. Iar noi atâta ne-am chinuit să avem un bronz perfect.
Dacă până acum foloseam ulei pentru corp, care îl aplicăm după fiecare duș și uneori la necesitate și o cremă grasă pe noapte, aveam problema că lăsau urme pe haine, și trebuiam să aleg sau piele lucioasă și haine pătate sau haine curate și pielea exfoliată...
Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cancerul de sân. Să nu ne mai ascundem

Ca și femeie sunt anumite investigații medicale pe care ești datoare să le faci, dacă ții la sănătatea ta.
În fiecare an mi se dă o foiță la policlinică în care sunt indicați pașii cum să-ți palpezi sânii ca să depistezi dacă sunt careva noduli, sau altceva ce nu-ți place. Anul acesta chiar și am semnat că fac acest auto investigație o dată în lună.

cancer_san_01_800ee306f0.jpg


Anul acesta a fost unul mai deosebit pentru mine, primul an în care mi-am făcut griji cu referire la cancerul de sân. Deși nu am anticidente în familia mea, ceea ce ar spori gradul de risc, la un control la ginecolog, în timp ce îmi palpa sânii (eu de fiecare dată rog ginecologul să-i palpeze, dacă nu se oferă singur, dar de obicei ei singuri îți zic) ceva i s-a părut nu ok, așa că mi-a făcut direcționare la mamolog...
Acest articol are peste 29 aprecieri, distribuiri și comentarii

dimineți mai treze, seri mai bete

Într-o zi umblam prin dulapuri și am dat peste un blender.
Vedeam că în vogă este smoothie, dar nici prin gând să-mi treacă să îl prepar acasă.

tumblr_inline_nzrvy6xwZd1t4vh56_1280.png.cf.jpg


Dacă tot am găsit blender-ul, să nu-l las să se plictisească, l-am pus la lucru.
Cu ajutorul acestuia îmi fac diminețele mai sănătoase, și serile mai delicioase.

Poți să amesteci ce-ți dorești tu în acest blender, doar că am învățat câteva lucruri:
- ca să fie mai gustos adugi înghețată sau/și miere
ca de exemplu în acesta în care am pus căpșune, dacă tot au apărut, portocală, măr, banană, înghețată, miere și lapte
13282725_10206785937516161_2016769480_o.jpg


- kiwi dă o notă amuzantă din cauza semințelor, așa că sau pun o bucățică micuță sau nu pun deloc

- mango e superb în acest smoothie alături de kiwi, banană, măr portocală, înghețată și lapte...
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

pictează-ți zilele

photo-1460661419201-fd4cecdf8a8b.jpg

Eu am zis că primăvara asta e plină de culoare, care sunt sigură că va persista și toată vara.
Ca și femeie, pun culoare nu doar pe buze, dar și pe unghii, remarcându-mă printr-o manichiură interesantă. Iar zilele mele devin atât de frumoase, și gândurile triste dispar doar la o simplă privire asupra culorii vii de la mâini.

Când ai chef să redai feminitatea, așa cum am făcut-o eu în cadrul evenimentului de închidere Exquiste Academy, asortând oja cu ținuta mea roz, aplici  Sheer Love din gama Gel Shine.


13214849_10206709756651687_653580438_o.jpg


Mint to Be e atunci când ai chef să ieși din tipare, să atragi atenția asupra mâinilor tale, să ieși seara la un film, într-o ținută lejeră...
Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ce apreciază o femeie la un bărbat? (1)

Dacă tot am un blog de femeie, și scriu pe el cum văd lucrurile și lumea prin ochii (atenție!) unei femei, pentru că asta sunt (deși odată în cadrul unei colaborări am fost întrebată dacă pot să scriu și din altă perspectivă și le-am spus că dacă aș fi fost bărbat poate și da, acolo întrebările s-au terminat),
m-am gândit să gâdel o temă care mereu provoacă discuții, în oricare cercuri, în oricare context:
ce apreciază o femeie la un bărbat (dacă eram bărbat scriam invers :D ).

photo-1431576459349-5648adb1f09c.jpg


Azi am să scriu despre aspectul fizic, iar cu o altă ocazie și despre cel moral, atitudine și alte chestii profunde...
Acest articol are peste 32 aprecieri, distribuiri și comentarii

efecte avon-istice

Un an în urmă am făcut experimentul de a schimba crema de față. Și de atunci produsele AVON își fac tot mai mult loc în trusa mea de machiaj. La cât de sceptică eram, acum le recomand cu toată încrederea.

Uite că abia acum am terminat cremele (da, au ținut un an, ce e drept am folosit 2 tipuri, verde pentru perioada vară, primăvară, toamnă, și cea portocalie pentru iarnă), așa că m-am făcut cu un set nou.
Setul Nutra Effects conține, pe lângă cremele tradiționale și spuma pentru față, trei produse noi: demachiant bifazic pentru ochi, exfoliant-gel 3-in-1 și BB Cream...
Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii