BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dovleac

Pâine din mix de făinuri cu semințe și dovleac

Pâine din mix de făinuri cu semințe și dovleac

Pâinică frumoasă/ Din cuptor scoasă/ Pâiniţă cuminte/ Cu faţa fierbinte/ Cu faţa măicuţei/ Cu mâna tăicuţei/ Ca soarele-n vară/ Ca bulgăru-n ţară! …Grigore Vieru

Ingrediente maia:

  • 1 lingură cu zahăr
  • 7 gr drojdie uscată Dr. Oetker (sau 25 gr drojdie proaspătă)
  • 1 pahar cu apă călduță
  • 1 lingură cu făină cernută

Ingrediente:

  • 300 gr făină albă de grâu
  • 100 gr făină de secară
  • 100 gr făină de hrișcă
  • 100 gr făină integrală de grâu
  • 50 gr tărâțe de grău (sau de porumb)
  • 5 linguri cu ulei
  • 2 lingurițe cu sare
  • 200 gr dovleac dat prin răzătoare sau prin blender, dacă doriți să îl faceți piure
  • 1 lingură mare cu semințe de in
  • 1 linguriță cu semințe de chimen
  • apă călduță pentru frământat, cât să obținem un aluat nici prea moale, nici prea tare, nelipicios
  1. Pentru începul pregătește maiaua...
Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Pachețele cu dovleac

Pachețele cu dovleac

Buna dragii mei,

După cum a-ți observat aici pe blog, dar și pe rețele încerc să experimentez cu dovleacul. De data asta am pregătit niște pachețele din foi fillo, cu umplutură din dovleac, care s-au mâncat așa de repede de parcă nici nu au fost. Priviți aici a rămas sărmanul de unul singur ))) Stingeți lumina!!! )))

Ingrediente:

  • 700-800 gr dovleac ras
  • 2-4 linguri cu zahăr (în dependență de cât de dulce doriți să iasă umplutura)
  • 2 lingurițe de unt
  • 1 linguriță praf scorțișoară
  • zestul de la o portocală (pe care am spălat-o bine și am lăsat-o în prealabil minim 15 minute să stea în apă rece cu bicarbonat de sodiu)
  • un pachet foi fillo pentru plăcinte
  • 1 ou bătut
  1. Pregătește umplutura de dovleac...
Acest articol are peste 49 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Macrou copt pe dovleac, un gust delicat

Buna prieteni,

Am experimentat puțin cu dovleacul și am încercat cum este la gust în mâncăruri sărate, fiindcă în dulci nu prea mă atrage, doar poate în plăcinte, dar în rest, copt cu miere sau fiert, mă cam “strâmb” )) Totuși înțelegând ce minune de legumă este, mă strădui să îl includ în alimentație. Recent “l-am ascuns” într-o salată de crudități și nici nu i-am simțit gustul/mirosul, care nu întețeg de ce la moment mi se pare mai puțin delicios.

Continue reading Macrou copt pe dovleac, un gust delicat at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Plăcinte cu dovleac+scorțișoară și stafide+VIDEO

Bună dragele mele gospodine, ce pregătiți gustos deseară pentru familie? Eu am pregătit plăcinte din lavaș cu dovleac super gustoase, iar dacă vă întrebați dacă conțin caloriile unei plăcinte din aluat simplu, atunci vă zic să nu vă faceți griji căci nu ve-ți aduna kg în plus. Believe me! Chiar sunt foarte gustoase și se […]

The post Plăcinte cu dovleac+scorțișoară și stafide+VIDEO appeared first on Fashion.Lifestyle.Travel.Healthy Life.

Acest articol are peste 6 aprecieri, distribuiri și comentarii

Bostaniada 2017: În acest an festivalul dedicat dovleacului revine acasă la Lozova

În ultima duminică a lunii septembrie, pe data de 24 septembrie, toată lumea este așteptată la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Etno-Gastronomic „Bostaniada”, care în acest an revine la baștină în Lozova – sat pitoresc, înconjurat de Codri, cu oameni gospodari și primitori pentru toți cei care le trec pragul, cu tradiții și obiceiuri …

Continuă să citești Bostaniada 2017: În acest an festivalul dedicat dovleacului revine acasă la Lozova

Acest articol are peste 4 aprecieri, distribuiri și comentarii

Inspiraţii culinare: Felul I, felul II şi desert din… dovleac

Toamna este un anotimp minunat nu doar datorită culorilor sale reprezentative, dar şi prin vitaminele oferite prin roadele sale bogate. Una din comorile oferite de acest anotimp multicolor este dovleacul. Acesta abundă de vitamine şi nutrienţi şi poate fi găsit pretutindeni în perioada octombrie-decembrie. Dovleacul este sănătos, dietetic, uşor de preparat şi nu în cele … Continue reading Inspiraţii culinare: Felul I, felul II şi desert din… dovleac
Acest articol are peste 29 aprecieri, distribuiri și comentarii

Semintele o sursa de viata!

Semintele – „mancarea viitorului”. Da, semintele reprezinta o sursă de viata, sunt niste alimente ce contin toti nutrientii necesari organismului, bogate în fibre alimentare, grasimi sanatoase, vitamine, minerale si antioxidanti , te ajuta sa ai un corp sanatos si o minte agera. Semintele de chia Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si […]

The post Semintele o sursa de viata! appeared first on Ela Blog.

Acest articol are peste 4 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prepararea și congelarea piureului de dovleac

Am aminitiri speciale legate de dovleacul copt, încă din copilărie, în vacanțele de iarnă petrecute la mamuca pe „cuptiori”. Ca orice gospodină de la sat, ea păstra toți bostanii sub pat, unde foarte des ne și ascundeam la joacă. Ne răsfăța pe atunci cu dovleacul copt în cuptorul cu lemne și presărat cu zahăr. Aroma o simt și astăzi, iar pe...

The post Prepararea și congelarea piureului de dovleac appeared first on Planeta Mami.

Acest articol are peste 54 aprecieri, distribuiri și comentarii