BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Dia's Caffe

De ce îți recomand blogul meu culinar…

De ce îți recomand blogul meu culinar…

Acest articol nu este despre “laudă-mă gură, că ți-oi da friptură”, este un articol pur informativ și îl dedic tuturor urmăritorilor mei, care îmi vizitează blogul zi de zi, dar și celor care urmează să dea Follow blogului și să mă urmărească de acum încolo pe rețelele de socializare …

Poți să îl accesezi pe Facebook – AICI; sau pe Instagram – AICI.

Așadar, iată câteva motive pentru care ți-aș recomanda blogul meu … ????????

????Gătesc rețete din ingrediente accesibile;
????Când gâtesc, mă strădui să o fac cât mai sănătos posibil, cu ingrediente sănătoase...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu mere și nuci

Tartă cu mere și nuci

Iubesc toamna pentru zilele cu soare și frunze aurii… Iubesc toamna pentru serile lungi și mirosul de copturi cu scorțișoară și gutui… Iubesc toamna pentru că ne putem bucura de ea, ca niște copii…

Toamna este anotimpul perfect pentru tarte, cu umpluturi de tot felul, cu seri lungi la o ceașcă de ceai sau dimineți cu miros de cafea. Vă îndemn să profitați de această rețetă și să o experimentați cu diferite umpluturi și gusturi (ex.

Continue reading Tartă cu mere și nuci at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Câte ceva util despre cafea …

Câte ceva util despre cafea …

Buna prieteni,
Hai sa discutam puțin despre CAFEA! Acea licoare parfumată, de care este îndrăgostită, atâta lume pe planeta asta …

Câte ceva util despre cafea …

Cineva o iubeste si este dependent de ea, cineva nici nu a gustat-o vreodată, iar discutii pe teme de genul PRO/CONTRA CONSUMULUI DE CAFEA, cred că sunt o mie ????☕ ️Eu vă invit să aflați parerea mea personală despre acest bob mic, aromat și atât de controversat.

Continue reading Câte ceva util despre cafea … at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Dacă toamna ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Dia’s Kitchen – Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere)

Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere)

Buna pofticioși,

Vă prezint o rețetă de cheesecake răcoros și foarte delicios. Mie îmi plac mult cheesecake-urile de tot felul și mereu experimentez diferite rețete. Vara le ador pe cele fără coacere. Ca să iasă gustul dulce-acrișor și gustos, am adăugat coacăză roșie la compoziția cremoasă de brânză ricotta, iar această combinație s-a dovedit a fi una foarte reușită, care te face să închizi ochii și să murmuri de plăcere atunci când îl guști, cel puțin, așa a fost la mine!

Continue reading Cheesecake cu ricotta și coacăză roșie (fără coacere) at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Câștigătoarea concursului ALBA

Câștigătoarea concursului ALBA

Buna dragii mei,
Vă anunț că câștigătoarea concursului pe care l-am organizat recent pe pagina de facebook – Dia’s Kitchen, în parteneriat cu Alba Moldova și-a primit coșul cu produsele lactate.

Era atat de greu și plin, ca abia îl țineam împreună ????????

Sunt foarte bucuroasă că în urma acestui parteneriat, care încă continuă, putem să îi bucurăm pe urmăritorii noștri! 

  • Mulțumesc #albamoldova pentru acest coș bogat cu produse!

Continue reading Câștigătoarea concursului ALBA at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Prăjitură cu ricotta și pomușoare

Buna dragi prieteni,

Din cauza perioadei mai încărcate la serviciu, nu prea am avut prea mult timp pentru blog ultimele zile, așa că simt nevoia să mă revanșez și să postez astăzi o rețetă de prăjitură delicioasă și ușoară, numai bună de gătit în weekendul care se apropie.

Am folosit brânza ricotta de la Alba și mi-a plăcut mult cum a ieșit textura prăjiturii, fragedă și delicioasă. Eu ador texturile fragede, nițel umede ale prăjiturilor, de asta am îndrăgit-o atât de mult.

Continue reading Prăjitură cu ricotta și pomușoare at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

Tort “NUCĂ SUB SOARE”

În sfârșit am ajuns să postez și rețeta acestui tort – Nucă sub Soare. Un tort foarte și foarte delicios, care place din prima, datorită consistenței ușoare și cremoase. L-am denumit așa împreună cu colega mea, fiindcă așa e cu cele mai bune rețete – se transmit din gură în gură, se scriu în carnețele uleioase de rețete și se adaptează după fiecare gospodină în parte.

Continue reading Tort “NUCĂ SUB SOARE” at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă

Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă

ÎNGHEȚATĂ făcută acasă din minim de ingrediente, cu un gust deosebit de savuros, dar cel mai important sănătos pentru mari și pici!

Regula e simplă de tot: fructe (la alegere) + îndulcitor (miere, gemuri de diferite feluri, diverse siropuri sau lapte condensat) + ciocolată (care este opțională)!

De data asta am folosit pe post de îndulcitor laptele condensat, însă puteți folosi miere și așa veți obține o rețetă vegană de înghețată cu literă mare.

Continue reading Înghețată de casă cu fructe, rețeta cea mai simplă at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere)

Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere)

Buna dragii mei,

Cred ca vă era dor de un desert, nu? Special pentru voi postez această rețetă, fără coacere. Desertul iese crocant și totodată cremos, se gătește ușor și gustul este asemănător înghețatei plombir.

Puteți servi acest desert simplu, dar aspectuos în pahar sau în cupe, după dorință. De asemenea, îl puteți face pentru o seară romantică în doi, alături de un pahar de șampanie. Puteți orna desertul cu căpșuni, zmeură sau alte fructe pe care le iubiți.

Continue reading Desert cremos din fârâmituri la pahar (fără coacere) at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Buna prieteni, Dacă iubiți eclerele sau alte tipuri de chifle pufoase, atunci acest desert este pentru voi. Ele se numesc Yorkshire puddings, dar eu o să le numesc în limba noastră pui de clătită germană, fiindcă conține aceleași ingrediente simple ca și clătita germană. Wikipedia ne spune că aceste pufoșenii reprezintă un desert englezesc, care poate fi servit în diferite feluri, cu diferite umpluturi dulci sau sărate. Nu-i așa că sunt minunate? Dar ce bine arată!

Continue reading Yorkshire pudding at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Fondant de ciocolată/Lava Cake

Buna prieteni,

Lava cake este unul din deserturile mele preferate. I se mai spune și vulcan de ciocolată. Se gătește foarte ușor și conține minim de ingrediente. Iubesc să îl servesc cu vișini sau căpșuni și o bilă de înghețată. Îmi place ca desertul să fie umed și să curgă din interior, cu acel efect – de lavă – de la care provine și denumirea lui.

Continue reading Fondant de ciocolată/Lava Cake at Dia's Kitchen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Primăvara nu e afară, primăvara e în noi! Just feel it…

Primăvara nu e afară, primăvara e în noi! Just feel it…

Bine ai venit primavară!
Anotimpul meu drag!

Primăvara nu e afară, primăvara e în noi!!! Just feel it …

Vă doresc o primăvară splendidă!

Cu mult soare, cu multe zâmbete, voie bună și iubire ❤️

Savurați energia bună a primăverii, conectați-vă la ea, renașteți, înfloriți, împrospătați-vă cu verdele crud al naturii, încălziți-vă la soarele blând și nu uitați să zâmbiți și să fiți fericiți!

Primăvara nu e doar afară, primăvara e în noi!!!

Continue reading Primăvara nu e afară, primăvara e în noi! Just feel it… at Dia's Kitchen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

De 14 Februarie sărbătorim dragostea, dar ne iubim în fiecare zi

De 14 Februarie sărbătorim dragostea, dar ne iubim în fiecare zi

Buna lume!

Astăzi toată lumea vorbește despre DRAGOSTE. Astăzi toți își spun că se iubesc. Astăzi în drum spre oficiu observam că parcă și oamenii erau mai veseli, mai treji, mai preocupați!

Eu mă întreb totuși, de ce? De ce avem nevoie mereu de zile speciale ca să ne manifestăm sentimentele și afecțiunea, când de fapt avem la dispoziție pentru asta fiecare zi și clipă?

Eu cred că nu trebuie să existe o zi specială ca să spui cât de mult iți iubești omul de alături și nici nu cred că e ok ca să ne manifestăm astăzi de 14 Februarie, cel mai mult iubirea față de cei dragi...

Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Chec cu portocale în glazură de ciocolată

Buna prieteni,

Am avut o deosebită plăcere să gătesc acest minunat și delicios chec în parteneriat cu Dr. Oetker. Combinația portocală, scorțișoară și ciocolată caracterizează pe deplin sărbătorile care se apropie cu pași rapizi. Încercați-l neapărat fiindcă sunt sigură că o să vă placă!

Am ales să pun deasupra checului o glazură de ciocolată pregătită din Cacao neagră Dr. Oetker. După cum am spus și în LIVE-ul de pe Facebook, folosesc demultișor anume această cacao pentru a glazura prăjiturile, tortele și alte gustoșenii...

Acest articol are peste 137 aprecieri, distribuiri și comentarii

Bologna, capitala culinară a Italiei

Bologna, capitala culinară a Italiei

Se spune că dacă îți dorești ceva foarte mult și cu adevărat, neapărat obții. Iar dacă crezi și îți repeți asta de câtevaișpe ori)), chiar se realizează … eu de mulți ani îmi tot spun că: “uite anul ăsta ajung în Italia”!
Vedeți că funcționează??

Am aterizat în aeroportul din orașul Bologna, într-o zi de octombrie ploioasă anul ăsta…dar pe mine ploaia nu mă sperie, fiindcă o iubesc!

Continue reading Bologna, capitala culinară a Italiei at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 15 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cheesecake cu jeleu de lămâie

Cheesecake cu jeleu de lămâie

O zi de Duminică vă poate aduce un pic de plăcere în plus la cafea, dacă a-ți gătit de cu sâmbătă acest desert delicios și cremos. Este vorba despre un cheesecake dulce și aromat, cu jeleu de lămâie. Mie mi-a plăcut foarte mult și îl recomand la toate gospodinele îndrăgostite de gustul fresh și delicios pe care îl lasă lămâia în copturi, dulciuri sau diferite prăjituri.

Acest cheesecake se face foarte ușor, mai ales că am folosit deasupra un jeleu de lămâie de la Dr.

Continue reading Cheesecake cu jeleu de lămâie at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 84 aprecieri, distribuiri și comentarii

HRISTOS A ÎNVIAT!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Lumină! Speranță! Bucurie!
HRISTOS A ÎNVIAT! 
Lumina vine de sus, speranța vine din inimi, bucuria vine din suflet!

Păstrați astăzi căldura luminii și speranța învierii în inimile voastre!
Pace și liniște tuturor!

Sărbătoare frumoasă!
Cu drag, Diana /Dia’s Kitchen

Continue reading HRISTOS A ÎNVIAT! at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

La mulți ani Dia’s Kitchen!!!

Salut prieteni, Astăzi se fac doi ani de când am început proiectul meu de suflet, blogul meu culinar www.diaskitchen.com! Pe 1 Aprilie 2016 când am postat primul articol, nu am crezut că voi ajunge să fac doi ani de blogging. Însă oamenii dragi de alături, care m-au susținut și continuă să o facă, m-au încurajat… Read More La mulți ani Dia’s Kitchen!!!
Acest articol are peste 62 aprecieri, distribuiri și comentarii

Panettone gătit acasă (Cozonacul de Paște)

Ce poate fi mai frumos în perioada sărbătorilor, decît parfumul dulce şi aromat al unui cozonac, copt acasă cu propriile mâini!? În parteneriat cu Moş Zaharia, am pregătit cei mai delicioși cozonaci de Paște – Panettone! Fără adaosuri, fără coloranți, fără compuși chimici de păstrare, 100% homemade! Eu ador această rețetă, pe care o fac deja… Read More Panettone gătit acasă (Cozonacul de Paște)
Acest articol are peste 290 aprecieri, distribuiri și comentarii