BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Descoperind Lumea

Odessa, văzută altfel după 3 ani

odessa%2Barhitecture.jpg

Am fost în Odesa în 2013, pe o zi, am văzut doar câteva străduțe și marea. Cum s-ar zice ca și nică, 
însă timp de 2 zile am reușit să văd o mulțime de locuri frumoase, o mulțime de monumete istorice și evident clăridirile cu o arhitectură deosbită care nu poți să le uiți.
Fiecare stradă din centrul orașului are o istorie aparte, începând cu prima străduță pavata Deribasovskaia, până la scările lui Petiomkin și altele care se construiesc.
Străzi care mai de care, fiecare clădire are o istorie, iar după cum am observat nu-ți ajunge o săptămână ca să intri în esența fiecărei în parte...
Acest articol are peste 21 aprecieri, distribuiri și comentarii

Marea Neagră în octombrie | Odessa, Ucraina

odesa%2Btravel.jpg

Aveam un vis, să văd cum e marea pe timp de iarnă. Weekend-ul acesta am fost la Odesa, marea se alintă la propriu. Valuri înalte, vânt puternic și păsări neliniștite. Pesiajule e foarte frumos, dar pe alocuri și vesel, mai ales când oamenii stau lângă mare și așteaptă să vină valul să-i stropească =D
Marea e o slăbiciune pentru mine, iar de data aceasta am vazut-o altfel, și nu pot să spun că nu-mi place, doar că frigul și-a făcut efectul.
Plaja pe acest timp e foarte frumoasă, doar să stai cu un ceai să meditezi privind valurile ce fac spumă...
Acest articol are peste 33 aprecieri, distribuiri și comentarii

Am creat prima mea colecție #ashadetare! Acum disponibil pentru toți

ashadetare%2Bmihaelajosanu.jpgAm fost prima care și-a creat propriul colaj din fotografiile de pe instagram cu hashtag-ul #ashadetare yupiiiiii... =)
De fapt, băieții sunt în proces de creație, însă eu nu pot să tac =D
Eu am realizat primul colaj, pe site-ul www.ashadetare.com pe care l-am denumit #descoperindlumea și am selectat câteva fotografii prin care am văzut acea inspirație. Sincer, e tare interesantă chestia asta! Vă propun să încercați să scoateți în evidență acele fotografii care inspiră, care într-un întreg ar reprezenta ceva, ori chiar individualitatea voastră...
Acest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vinăria Et Cetera - acolo unde am prins cel mai frumos apus | Drumul Vinului Off Road Tour

vinaria%2Betcetera.jpg Et Cetera, mai e și mai era! De ce? Pentru că are ceva ani vinăria asta, iar eu prima dată aud de ea, chiar dacă are o terasă minunabilă și un stil deosebit atât a restaurantului cât și a hotelului.
Să încep cu începutul. E o vinărie creată de doi frați, mai mult o afacere de familie. Au fost în Ameria, dar au decis să se intoarcă, astfel s-a creat Et Cetera și ceea ce vedem astăzi, cu podgorii, restaurant, hotel și o pistă de decolare pentru avioane mici.
Tehnologia vinului, hotel ce impresionează prin stil - cel care m-a cucerit, și aș da acei bani să petrec o zi acolo, e prea frumos...
Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

Drumul Vinului Off Road la Combinatul de vinuri de calitate Mileștii Mici

milestii%2Bmici%2B2.jpg

După un pic de off road am ajuns la vinăria Mileștii Mici unde am fost întâmpinați cu colaci și sare, dar și muzica și voia bună nu au lipsit, așa cum se cuvine la moldoveni. După care am intrat în subteranele vinăriei cu aceleași mașini de teren, o coloană destul de lungă. Am văzut sute de butoaie, am văzut cascada subterană, cea mai mare colecție din lume COLECȚIA DE AUR și desigur am degustat vin de Mileștii Mici.

14495346_1166209040084375_4412218337101326478_n.jpg

milestii%2Bmici%2Bmihaela%2Bjosanu%2B1.jpg

Acest articol are peste 11 aprecieri, distribuiri și comentarii

Drumul Vinului Off Road - o adevărată aventură pe meleagurile Moldovei

drumul%2Bvinului%2Bmihaela%2Bjosanu.jpg

Acest weekend a fost fenomenal. Drumul Vinului altfel!
Totul a început vineri, ne-am suit în mașini de teren 4x4 și ne-am deplasat în coloană până la vinăria Asconi unde ne-au așteptat cu brațele deschise ca să descoperim ce vinuri produc și ce frumuseți de săli au, despre care v-am povestit în acest articol și o să vă mai arăt niște poze interesante în următorul articol de pe blog.

drumul%2Bvinului%2Boff%2Broad%2B1.jpg

drumul%2Bvinului%2Boff%2Broad%2B2.jpg

De azi pe drumuri cu asa masini
Acest articol are peste 15 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orașul cu o sută de clopote și vechime de peste 2285 ani - Ascoli Piceno

ascoli%2Bpicena%2B4.jpg

Orășelele în peninsula Apenină sunt foarte frumoase și foarte diferite. Fiecare oraș are o istorie aparte, un stil ce impresionează și multe curiozități de pe timul Imperiului Roman.

Orașul ce-și trăiește secolele | Macerata, Province of Macerata, Italia

arhitecture%2Bmacerata.jpg

Înainte de concert, am cutreierat orașul Macerata. Cu vreo 40 mii locuitori, cu străzi înguste, cu clădiri vechi, cu obloane, cu multe flori și oameni simpli. Spun oameni simpli pentru că stând la o mică terasă din centrul orașului am urmărit timp de vreo 15 minute oamenii care treceau și să vedeți câtă cultură și bun simț au. Cei mai drăguți sunt bătrâneii care merg la braț și-și zâmbesc.
E un oraș cu o istorie aparte care se menține. Ce-mi place la ei e că au evoluat mult prin comportament și atitudine, însă au lăsat orașele să-și trăiască secolele...
Acest articol are peste 29 aprecieri, distribuiri și comentarii

Descoperind Corridonia

corridonia%2Bpanorama.jpg

E prima zi din mult așteptata mea vacanță! Așa că pentru început am făcut o plimbărică prin orașul Corridonia. Mic. Simplu. Simpatic. Iar cel mai impoartant duce cu el o istorie frumoasă, vedeți asta după clădirile construite cu sute de ani în urmă.
Pe străduțe găsești o mulțime de uși inspirate fie mai noi sau vechi. Privind continuu ai senzația că te-ai întors în trecut. Asta dacă scoți mașinile luxoase de pe străzi =D
Orașul fiind mic oamenii se cunosc între ei și se salută la fiecare colț.
Priveliștea spre munții Sibillini e fenomenală, doar că prin fotografii nu se vede atât de bine...
Acest articol are peste 46 aprecieri, distribuiri și comentarii

O zi la Iași cu Liga Tineretului din Moldova


Când nu aveam atâtea activități ziceam că nu am ce face, că mă plictisesc, acum când le am nici nu reușesc să scriu pe blog despre ceea ce fac. Deci sâmbătă am fost la Iași, DA, iar Iași, orașul acesta mă cucerește pe zi ce trece și nu ma pot sătura de el. Îmi intră în sânge și mă infectează cu frumusețea la care mă gândesc încă și astăzi.
De data aceasta am fost împreună cu membrii Ligii Tineretului din Moldova, ce-i drept mai mulți din gașca mea de la Clubul Jurnaliștilor. Sincer? A fost foarte obositor fiindcă am stat ore bune în vamă, însă am rămas cu impresii frumoase și amintiri plăcute...
Acest articol are peste 22 aprecieri, distribuiri și comentarii

La Cricova a treia oară | Descopera Moldova

cricova%2Bdescopera%2Bmoldova%2Bmihaela%2Bjosanu.jpg

E a treia oară când ajung la Cricova de data asta în cadrul proiectului Descoperă Moldova, iar de fiecare dată m-a impresionat. Istoria acestei crame este foarte interesantă, iar orășelul subteran are bulevard, străzi, stradele și foarte multttt vin.
Deci, ce am văzut de această dată, ne-am pornit cu trenuțul prin labirinturile cramei, pe bulevarde și străzi cu denumiri de Șampaniei, Feteasca, Codru, etc.
Toate aceste stăzi sunt pline cu butoaie enorme cu vin. La o adâncime de peste 60 m sub pământ aceste butoaie își îndeplinesc frumoasa misiune de a vă aduce pe rafturile magazinelor cel mai calitativ vin...
Acest articol are peste 16 aprecieri, distribuiri și comentarii

Prima zi - Instameet #DescoperaMoldova 2016

13227679_1082641638467760_9066727164510670869_o.jpg
Foto:Victor-Bogdan Gheorghita

Așa cum ați văzut astăzi la mine pe profil și pagina de facebook , pe instagram si chiar twitter @mihaelajosanu asăzi am început oficial Instameet-ul Descoperă Moldova 2016. Înainte de toate vreau să menționez că dimineață am mers la Moldova1 pentru a discuta despre acest instameet și până la urmă colegii mei l-au convins pe prezentator să-și creeze un cont de instagram.
Mai departe am ajuns întâmplător pe la Complexul Memorial Eternitate unde Emanuel, instagramer din București, a prins un moment drăguț alături de Svetlana...
Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ce semnifică Pomul Vieții? Logoul turistic al Moldovei

MT_logo_full_orizontal_.jpg

Dacă tot vă povestesc atâtea despre proiectul Descoperă Moldova, am decis să vă arăt descifrarea logoului turistic al Moldovei. Dacă sincer de multe ori l-am văzut, știam că-i ceva legat de pomul vieții, dar niciodată nu m-am interesat și nici nu am căutat pe google să văd cum se descifrează. Am avut un mare noroc că am primit asăzi câteva broșuri, la cina de Bun venit, care a avut loc la Uptown cafe, și mi-a trezit curiozitatea.

Iata am primit si torba cu daruri de la organizatori
Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

#DescoperaMoldova împreună cu mine

Instameet-Descopera-Moldova-FB-cover-1.jpg

Astăzi am primit o noutate pe care am împărțit-o cu voi. DA, DA anul acesta merg să descopăr Moldova împreună cu alți bloggeri, vloggeri, instagrameri, fotografi atât din Moldova cât și din România și desigur împreună cu Svetlana, care este gazda acestui eveniment și-i mulțumesc mult pentru invitație.


„Instameet #DescoperaMoldova 2016” este un eveniment de promovare a Moldovei ca destinație turistică vinicolă, pe canalele din social media, în mod special pe instagram, facebook și bloguri. Deci noi vom fi cei care promovează valorile acestei minunate țări...
Acest articol are peste 23 aprecieri, distribuiri și comentarii

Orheianca, moldoveanca floare de duminică...

DSCN0076editare.jpg
Realizând aceste fotografii mi-am amintit de o piesă și fredonam după aiai doar ORHEIANCA, MOLDOVENCA floare de duminică...
Chiar dacă florile nu sunt de duminică, oricum sunt frumoase :D
Deci am decis să vă arăt și vouă o parte din aceste fotografii care-mi sunt tare dragi.
Model: Lidia Zubcu
04.05.2016
s.Sirota r.Orhei

DSCN0052ed.jpg

DSCN0061e.jpg

ed.jpg

DSCN0065e.jpgAcest articol are peste 17 aprecieri, distribuiri și comentarii

Liga Tineretului descoperind Moscova

DSCN9789.JPG

Așa cum v-am promis, voi încerca să vă povestesc despre călătoria mea la Moscova, cu toate că nu pot să redau toate emoțiile și frumusețea de acolo. Pentru început aș vrea să-i mulțumesc domnului Ion Curmei, președintele Ligii Tineretului din Moldova, pentru această minunată călătorie care mi-a fost oferită datorită faptului că sunt un voluntar activ la Liga Tineretului din Moldova. Iar aceasta este o dovadă vie a faptului că fiind voluntar activ poți obține o expriență frumoasă atât în țară cât și peste hotare...
Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cine-i Mihaela Josanu online și offline?

blog.jpg

Mulți dintre voi mă cunosc atât online cât și offline, poate ați văzut reportajul la Moldova1 (dacă nu, atunci îl vedeți mai jos). Probabil prietenii mei s-au săturat de poze și link-uri legate de #mihaelajosanu, însă iată că acest BLOG începe să cucerească noi teritorii. Mă bucur nespus de mult că am reușit să adun peste 2000 de oamuleți care mă urmăresc și mă susțin zilnic. Mă bucur că unele postări sunt distribuite și luate ca exemplu.
Dar hai să vă povestesc ce fac în afară de acest blog.
Deci sunt coordonator al Clubului Jurnaliștilor din cadrul LTM, este un club unde am învățat foarte multe și continui să învăț alături de membrii ambițioși...
Acest articol are peste 8 aprecieri, distribuiri și comentarii