BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

De-ale Mele!

Iată, iată se mai încheie un an de facultate. Și ce fac cu diploma mea de jurnalist?

Scriind aceste rânduri cu gândul la viitoarea mea diplomă de jurnalist, văd în fața ochilor dulăpiorul burdușit cu acte unde păstrez o mapă personală cu […]
Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

Iată, iată se mai încheie un an de facultate. Și ce fac cu diploma mea de jurnalist?

Scriind aceste rânduri cu gândul la viitoarea mea diplomă de jurnalist, văd în fața ochilor dulăpiorul burdușit cu acte unde păstrez o mapă personală cu […]
Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

CUM S-AU IUBIT VINURILE CU ARTA CULINARĂ LA CASTEL MIMI

Unii sunt gata să dea un ban gras pentru noul Iphone, alții pentru o nouă pereche de papuci văzuți în vitrină, pentru o copertă de revistă, care să le afișeze fața prin tot orașul natal sau pentru o pereche de buze noi. Tot omul are ceva pentru care ar fi gata să dea mai mulți bani, decât ar da alții, ca să fie fericit. Să le numim slăbiciuni sau mofturi, sau orgolii, whatever. Eu fac parte din cei care e gata să se despartă de niște bani în plus pentru o mâncare mai specială, dar mai cu seamă pentru o experiență culinară...
Acest articol are peste 137 aprecieri, distribuiri și comentarii

MISIUNEA „COZONACUL DE PAȘTI” (P)

Pentru mine, coptul de Paști nu e o nevoie de a respecta orbește o tradiție. Mai cu seamă, e un soi de terapie. Pentru că atunci când iese bine un lucru, aparent complicat și anevoios, ai senzația unei mângâieli pe cap. Iar vocea interioară nu obosește să îți mulțumească pentru misiunea împlinită.Am început să coc de Paști în 2014, când pentru prima dată am înțeles că această sărbătoare niciodată nu va mai ca înainte, aflându-mă departe de casă.  Maică-mea m-a oprit de la aruncat la gunoi cutiile de conserve, în care am copt singură prima dată pască, după rețeta sa...
Acest articol are peste 435 aprecieri, distribuiri și comentarii

CINE-S CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN MOLDOVA?

Hai să vă întreb ceva!  Căți bucătari celebri în lume vin din Moldova? De-acord, Moldova e plină de probleme, gastronomia nu e cartea de vizită a țării noastre și, în genere, n-avem noi timp să ne ocupăm de o materie atât de fină. Dar câți bucătari celebri măcar pe local cunoașteți? Celebri, în sensul că lumea îi cunoaște la față, îi știe pe nume, îi recunoaște în stradă, sunt vedete la TV, apar în reviste, lumea rezervează din timp un loc la ei la restaurant, au contracte cu companii locale din sfera agroalimentară, merg la concursuri să ne reprezinte? Vreo doi? Atât? Sunt sigură că fiecare dintre voi poate număra, cel puțin, vreo 10 locuri din Chișinău, unde îi place să  meargă pentru mâncare bună...
Acest articol are peste 1252 aprecieri, distribuiri și comentarii

Caută, alege, cumpără online bilete de avion

Agenția Voiaj International propune clienților săi să rezerve biletele de avion prin intermediul https://avia.voiaj.md/ Este simplu, ușor de navigat și desigur posibilitatea de achitat cu cardul. Dacă […]
Acest articol are peste 8 aprecieri, distribuiri și comentarii

(Interviu) Viorel Miron, Președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului din Moldova: Turismul este un promotor al păcii, ospitalității și prieteniei

Viorel Miron, Președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului din Moldova, ne-a dezvăluit despre activitatea asociației care o conduce de 10 ani și despre proiectele dezvoltate […]
Acest articol are peste 9 aprecieri, distribuiri și comentarii

BARCELONA: FRUCTE DE MARE, GAUDI ȘI ATENȚIE LA PORTOFEL

Prevăd cum în curând va începe perioada listelor de dorințe pentru anul care vine. Iar în ele neapărat va fi și un punct legat de călătorii. Dacă Barcelona nu este încă în lista destinațiilor bifate de voi, atunci trebuie neapărat să o includeți. De ce? Hai să vedem! Barcelona este un oraș turistic cum mai puține găsești în Europa. Asta înseamnă o sumedenie de comodități pentru turiști. Începând cu un oficiu turistic, pe care îl poți găsi ușor la aeroport, până la transport public de la aeroport până în oraș, care cu câțiva euro și în scurt timp te va aduce chiar în Plaza de Catalunya, adică inima orașului...
Acest articol are peste 296 aprecieri, distribuiri și comentarii

Promoțiile derulate la magazinul online www.comenzi.md

Probabil vă întrebați, ce are magazinul online cu travelblogul? De ce fac această postare? Nu este o postare sponsorizată dar nici nu mă lasă inima […]
Acest articol are peste 8 aprecieri, distribuiri și comentarii

01 Decembrie. Îndemn să vizitați Alba Iulia

100 de ani în 100 de cuvinte autentice, sincere și convingătoare: emoția valorilor românești, mândria de a fi român, speranța continuității, modernitate și tinerețe. (accesează […]
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

(P) AMINTIRI DIN COPILĂRIE

Cei de Dr Oetker mi-au propus să testez jeleul lor la pregătirea unui desert. Stăteam cu maică mea de vorbă la telefon și o întrebam ce desert  să fac eu din cele ale casi noastre. La care maică mea îmi zice: Da’ știi, nana Galea, are un desert nou cu jeleu. Hai că ți-l fac eu și ți-l arăt. E tare gustos și arată bine. Poate vii și tu mai repede acasă. Și-ți mai fac unul. Lucru bine știut: jeleurile  sunt desertul preferat al tuturor copiilor. Se pregătesc ușor și rapid, permit să fii creativ, folosind fructe proaspete sau congelate, frișcă, iaurt etc...
Acest articol are peste 3 aprecieri, distribuiri și comentarii

TOP 45 CADOURI DE CRĂCIUN, PRODUSE DE AI NOȘTRI

Consumați local. Este o tendință mondială de sensibilizare a oamenilor asupra alegerilor pe care le fac ei cu diverse ocazii și impactul pe care îl au aceste alegeri asupra comunității din care fac parte. Consumul local are o multitudine de beneficii: contribuie la menținerea locurilor de muncă, contribuie la crearea locurilor de muncă, împiedică migrația oamenilor, contribue la creșterea economică, la plata impozitelor și a taxelor, are un imopct pozitiv asupra sănătății oamenilor, legăturii lor emoționanle cu țara și conaționalii săi, contribue la protecția mediului înconjurător și la creșterea concurenței, respectiv la creșterea calității...
Acest articol are peste 1687 aprecieri, distribuiri și comentarii

ACASĂ LA REGIS MARCON – BUCĂTARUL CARE DĂRUIEȘTE AMINTIRI GUSTOASE

Dacă ați ști cât de greu mi s-a dat acest articol. Am lucrat la el vreo 2 săptămâni. Tot scriam și ștergeam, scriam și ștergeam. Și asta pentru că vroiam foarte tare să iasă un articol frumos, prin care să reușesc să transmit întocmai toată frumusețea și magia locului despre care vă voi povesti azi. L-am chinuit, l-am tot chinuit și iată-l. Savurați-l și trimiteți-mi poze, dacă apucați să ajungeți pe acolo.  Vara aceasta am avut fericită ocazie să ajungem pe un vârf de munte, în satul Saint Bonet-le-Froid, din regiunea Auvergne a Franței...
Acest articol are peste 420 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cândva voi scrie cronici literare… sau un motiv să continui studiile la jurnalistică

,,Noi suntem ceea ce spunem, iar lumea este ceea ce spunem că ar fi” afirmația lui John Fiske este cât se poate de actuală. Imaginea […]
Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

LYON ONLY SAU ORAȘUL CARE TE INVITĂ SĂ-L MĂNÂNCI

Vara aceasta, aventura noastră culinară ne-a adus la Lyon, în Franța. Motivul pentru care am ales anume această destinație este unul deloc întâmplător. Lyon este considerat capitala mondială a gastronomiei. Motiv pentru care am studiat la facultate cazul de succes al eforturilor depuse de autorități pentru a spori atractivitatea metropolei pentru turiști. După toate cele aflate la curs am rămas intrigată și dornică să-l vizitez.Tot la Lyon este stabilit părintele gastronomiei franceze moderne, Paul Bocuse, care are acum 91 de ani și este fondatorul unei școli de bucătari reputate, dar și a celui mai important concurs de bucătari din lume – Bocuse d’Or...
Acest articol are peste 355 aprecieri, distribuiri și comentarii