BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

#carnedeporc

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Cotlet de porc, copt pe dovleac

Un tandem deosebit pentru o cină romantică de weekend. Cărnița fragedă, moale și suculentă am pregătit-o în cel mai simplu mod. De fapt, secretul este și în cât de proaspătă este carnea pe care o folosești. Am ales cotletul fiindcă conține și puțină grăsime, care la copt se topește frumos, iar carnea rămâne fragedă. Despre dovleac ce pot să spun? Îmi place și în această combinație. Îl prefer mai mult copt în varianta sărată decât dulce.

Continue reading Cotlet de porc, copt pe dovleac at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 36 aprecieri, distribuiri și comentarii

Carne de porc la multicooker, marinată în sos de portocale

Carne de porc la multicooker, marinată în sos de portocale

Buna urmăritorii mei frumoși,

Astăzi v-am pregătit ceva special. Ceva delicios. Ceva cărniță.

De fiecare dată când mi se face lene să pornesc cuptorul, pornesc aragazul, iar de fiecare dată când mie lene să pornesc aragazul, pun în priză multicooker-ul))) E o adevărată invenție să știți, mai ales dacă cunoști toate dedesubturile și îți dai interesul să vezi cum funcționează “pe-adevăratelea”. Cu el e simplu, nu te joci tare mult și nu îți bați capul cu sucitul, cu întorsul sau cu mestecatul.

Continue reading Carne de porc la multicooker, marinată în sos de portocale at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 28 aprecieri, distribuiri și comentarii

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată

Buna prieteni,

Sunteți gata pentru o nouă rețetă delicioasă?

Pentru iubitorii de cărniță, am ales să gătesc costițe de porc, marinate cu ierburi proaspete aromate, precum rozmarin și busuioc verde. Ca garnitură am pregătit niște orez cu mult morcov și varză murată, pentru un gust dulce acrișor, o combinație perfectă pe lângă costițele moi și fragede de porc.

Vedeți și voi ce gustoșenie mi s-a primit și vă îndemn să salvați rețeta, fiindcă sunt sigură că apropiații voștri o vor îndrăgi!

Continue reading Costiță de porc la cuptor, cu garnitură de orez și varză murată at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 71 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mușchiuleț de porc fiert

Mușchiuleț de porc fiert

Carnea de porc o gătesc mai rar, fiindcă se consideră un aliment mai greu de digerat. Iată de ce, când o gătesc, mă strădui să o fac, cât mai sănătos posibil. Sănătos în cazul dat, eu consider – “ne-prăjit” și “degresat”.

Astfel, mușchiuletul de porc ales cu grijă pe care mi-l dă mămica de la țară, îl gătesc uneori în felul următor: îl fierb cu ceapă, usturoi, boabe de coriandru, boabe de muștar, crenguțe de ierburi uscate, frunze de dafin, sare și piper.

Continue reading Mușchiuleț de porc fiert at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 9 aprecieri, distribuiri și comentarii