BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc

Autori

Lola Majeure „7 zile în Rai”

După lecturarea acestei cărți încă rămân confuză. Nu știu dacă mi-a plăcut sau nu, nu știu nimic, nu mi-a lăsat încă nimic în urmă. Chiar dacă e 18+ nu mă așteptam ca lucrarea să fie… Mai mult
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

Recenzie: Amintiri din viitor de Andreea Russo (volumul I)

13892298_1105562139533692_7593299894018106190_n.jpg

”Cum e să trăiești cu amintiri din viitor? Cum e să știi ce va fi mâine? Într-o viață în care viitorul și trecutul se schimbă cu locul, rămâne doar prezentul, dar cum să iei o decizie în prezent atunci când îți cunoști viitorul?
La 7 ani vrea să afle prin ce se deosebește de toți ceilalți. La 12 ani învață cum să fie ca ceilalți. La 17 ani se îndrăgostește de Amelia. La 22 o întâlnește pe ea. La 27 se află într-un avion care urmează să se prăbușească.
Numele lui este Mir.
Dacă citești aceste rânduri, deja faci parte din viitorul lui...
Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

9 lucruri pe care nu le știai despre William Shakespeare


 1. Potrivit Oxford Dictionary of Quotations, Shakespeare a scris zece dintre cele mai utilizate fraze în limba engleză.
 2. Potrivit acceași surse, William a introdus peste 3000 de cuvinte în limba engleză.
 3. Acesta a fost căsătorit cu o femeie cu mult mai în vârstă decât el, care la acea vreme îi purta copilul.
 4. Shakespeare nu și-a publicat niciodată operele de artă. Ele sunt astăzi cunoscute datorită celor 2 amici ai săi, care le-au înregistrat și publicat după moartea sa.
 5. Pe lângă cele 37 de piese de teatru și 154 de sonate, William era și un actor deosebit...
Acest articol are peste 1 aprecieri, distribuiri și comentarii

50 cele mai interesante lucruri despre cărți și scriitori (3)

 1. Alexandre Dumas a deschis, în Paris, primul local în care se găteau frigărui. Această idee i-a venit după ce a călătorit prin Caucaz. 
 2. Mark Twain nu suporta cărțile lui Jane Austen : ”De fiecare dată când citesc cartea Mândrie și Prejudecată vreau să o îngrop”.
 3. William Golding s-a apucat de scris la vârsta de 41 de ani. După publicarea celui de-al 3-lea volum, faima sa a început să dispară, iar Golding a avut mult de suferit din această cauză. A devenit irascibil, taciturn și impulsiv și a început să scrie un jurnal care totalizează peste 2...
Acest articol are peste 10 aprecieri, distribuiri și comentarii

8 lucruri pe care nu le știai despre Marin Preda


34-ani-moartea-scriitorului-roman-marin-preda.jpgMarin Preda a fost un fervent opozant al regimului comunist, mai multe voci confirmând chiar faptul că scriitorul i-a spus lui Ceaușescu :”Dacă vreți să introduceți realismul socialist, eu, Marin Preda, mă sinucid” Autorul a făcut școala primară în satul natal, Siliștea-Gumești. Dar ca în orice familie de la țară, copilul a participat la treburile gospodărești ( păzitul vitelor, munca la câmp ), ceea ce l-a determinat să absenteze de la școală. Cu toate acestea era printre cei mai buni elevi din clasă, obținând premiul cu coroniță (scenă descrisă în Moromeții)...
Acest articol are peste 5 aprecieri, distribuiri și comentarii

11 lucruri pe care nu le știai despre Harper Lee

Harper-Lee1-478x620.jpg

Harper Lee continuă să fie una dintre cele mai cunoscute și iubite scriitoare ale Americii, asta cu toate că până vara trecută nu avea publicată decât o singură carte - Să ucizi o pasăre cântătoare. Nu cu mult timp după publicarea romanului în 1960, aceasta a oprit acordarea oricăror interviuri, până la apariția sa publică din 2007, atunci când a primit Medalia Prezidențială a Libertății de G.W.Bush. La 19 februarie 2016, Harper Lee s-a stins din viață, lăsând în urma sa două opere memorabile : Să ucizi o pasăre cântătoare și Du-te și pune un străjer...
Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

10 citate inspiraționale de Vladimir Nabokov


 • Cred că este vorba despre iubire: cu cât iubești mai mult o amintire, cu atât devine mai puternică și mai stranie.
 • Spargerea valurilor pe țărm nu poate explica întreaga mare.
 • După cum spune Sfântul Augustin, putem ști ce nu este Dumnezeu, dar nu putem ști ce este. Nu este deznădejde. Nu este teroare. Nu este țărâna care gâlgâie în gâtlej, nu este hârâitul întunecat al leșinului care ne duce la neant prin neant.
 • Tot ce-i valoros este, într-o oarecare măsură, și subiectiv. 
 • O piesă de artă nu are importanță pentru societate...
Acest articol are peste 14 aprecieri, distribuiri și comentarii

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre F.M.Dostoievski

Dacă ai citit cel puțin o carte de-a autorului rus Fiodor Dostoievski, atunci cu siguranță ești interesat de omul care se ascunde în spatele romanelor sale.  Cărțile sale au un mod specific rus prin care autorul redă viața personajelor sale, spre a fi examinată și contemplată de către cititori.

dostoievski.jpg

 • F.M.Dostoievski și-a publicat primul roman la vârsta de 25 de ani. Acesta se numea ”Poor folk” și este considerat primul roman social rus.
 • Dostoievski a avut un început bun în cariera sa de scriitor, datorită faptului că provenea dintr-o familie de nobili și avea o educație bună...
Acest articol are peste 7 aprecieri, distribuiri și comentarii

J.K. Rowling

jk%2Browling.jpg

 • Primul ei manuscris, Harry Potter, a fost respind de 12 editori pînă a fi publicat de Bloomsbury.
 • Editura ei a sugerat să nu utilizeze numele ei real - Joanne Rowling - pentru cărțile ei, deoarece credea că băieții nu ar fi interesați în a citi o carte fantasy despre un băiat vrăjitor, scrisă de o femeie.
 • K în J.K. este inițiala numelui bunicii ei - Kathleen. Rowling nu a avut nici un nume de mijloc, iar prietenii îi spun Jo.
 • În 1993, și-a petrecut Crăciunul în Edinburg, unde a primit ajutor social pentru a termina Harry Potter și Piatr Filosofală...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

Arthur Conan Doyle- dincolo de Sherlock Holmes


2448.jpg

 • Doyle a fost unul din cei mai vechi automobiliști din Marea Britanie. În 1911, el a luat parte la Prince Henry Tour - un concurs automobilistic organizat de Prințul Henry de Prusia.
 • Doyle nu a fost înnobilat pentru ficțiune. În 1902, scriitorul a fost cavaler de regele Edward VII. De asemenea, a fost numit adjunct- locotenent din Surrey.
 • Arthur Conan Doyle a fost în aceeași echipă de cricket cu creatorul lui Peter Pan - JM Barrie. De asemenea, cei doi au lucrat la o operă comică - Jane Annie. Barrie l-a implorat pe prietenul său să termine și să revizuească opera pentru el...
Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

Agatha Christie - 23 de lucruri pe care nu le știe fiecare


large.jpg
 • Agatha Christie și-a scris prima carte după ce a fost provocată de sora sa Madge.
 • Ea este unicul autor care a creat 2 personaje nemaipomenite : Hercule Poirot și Miss Marple.
 • În 1922 a făcut înconjurul lumii.
 • Agatha a scris și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puțin cunoscute, nebucurîndu-se de același public.
 • În timpul primului război mondial a lucrat la un spital, apoi într-o farmacie, lucru ce îi va influența cariera: numeroase crime din cărțile sale se fac prin otrăvire...
Acest articol are peste 24 aprecieri, distribuiri și comentarii

50 cele mai interesante lucruri despre cărți și scriitori (2)

large.png

 1. Inițial, Ray Bradbury și-a numit romanul Farenheit 471 ”Pompierul” .
 2. Manuscrisul original al romanului lui Steinbeck, Despre șoareci și oameni, a fost mîncat de un cîine.
 3. Marin Preda nu scria niciodată cu pixul sau creionul. Scria cu un stilou cu penița de aur, care după moartea lui nu a mai funcționat niciodată.
 4. Pînă în prezent sau scris mai bine de 20.000 de cărți despre șah.
 5. Prima carte scrisă de L. Frank Baum avea ca subiect creșterea găinilor.
 6. Prima povestire polițistă i-a aparținut lui E.A.Poe. În Crimele din Rue Morgue, acesta îl introduce pe detectivul Auguste C...
Acest articol are peste 57 aprecieri, distribuiri și comentarii